osmifinále - odvety
06.08.2020 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Leverkusen opět vítězný, stačila mu trefa Diabyho

Bayer Leverkusen zvládl i odvetu s Rangers a postupuje dál. Skotský celek se dnes především v ofenzivě hodně trápil a utkání nakonec rozhodla jediná trefa. Jejím autorem se po změně stran stal Diaby a Leverkusen postupuje zcela zaslouženě.

Leverkusen vstupoval do utkání se skotskými Rangers jako jasný favorit a aby taky ne, když na jejich půdě dokázal vstřelit tři branky. To už se v pohárové matematice počítá dvojnásob a německý celek dobře věděl, že jen zázrak by jeho soupeře poslal dál. Steven Gerrard ale je díky své hráčské kariéře optimistou a věří na zázraky. Po obligátní minutě ticha za všechny oběti pandemie se do sebe oba týmy pustily s plnou vervou.

Bayer vědom si své síly ve středu hřiště táhl první akci utkání a nakonec se dostal až k vápnu soupeře, ale před ním došlo k chybě. Vollandovi odskočil míč v tu nejnevhodnější chvíli, takže se skotský celek osvobodil. Pozor si brankář McGregor musel dávat především na tvrdou ránu Diabyho, který jej ohrozil v končící deváté minutě.

Moc klidu ale zkušený brankář neměl. V 16. minutě se jako blesk z čistého nebe po rychlé akci opřel do míče Kai Havertz a jeho dělovka olízla břevno za McGregorovými zády! Leverkusen hrál uvolněně, dobře věděl, že vede a že nemusí nikam spěchat. Tohle vědomí naopak dost svazovalo hosty ze Skotska.

Leverkusen mohl jít velmi brzy do vedení. Ve 22. minutě se totiž po pasu z hloubi pole dostal do náběhu na McGregora Kai Havertz a před skotským brankářem stihl vypálit. Jenže hráč v posledních týdnech neúnavně spojovaný s londýnskou Chelsea se nechal rozhodit a poslal míč v nadějné šanci jen vedle tyče.

Skotům se naopak vepředu prakticky nic nedařilo a jejich šance na postup se s každou další minutou neustále snižovaly. První poločas branku nepřinesl ani jednu, což ale krátce před odchodem mohl změnit mladík Wirtz. Sedmnáctileté pravé křídlo ale obrovskou šanci po efektivní nahrávce Diabyho spálilo a poslalo jen do prvního obránce před sebou.

Po změně stran se šance skotského celku definitivně uzavřely. Po pouhých šesti minutách totiž Aránguiz našel krásným pasem nabíhajícího Moussu Diabyho, který si do běhu zpracoval míč na prsa a následně nehlídán prostřelil brankáře McGregora - 1:0 pro Bayer.

A Leverkusen ve své aktivitě neustával. O pár momentů později se do šance dostal Kai Havertz, jenž opět sám běžel na McGregora, jenže tentokrát jej prostřelit nedokázal. Na větší šanci jsme delší dobu čekali, vlastně až do 71. minuty. V ní si na centr naskočil Goldson a povedlo se mu dokonce překonat i Hrádeckého, jenže za něj zaskočil na brankové čáře Tapsoba! Do konce utkání už si Bayer skóre pohlídal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Fikus19

2:1

Reagovat
Fluor

2:0

Reagovat
berliner

Tip 2:2

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
REPLIKATOR

3:1 repete

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele