základní skupiny - skupina C, 2. kolo
04.10.2018 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia doplatila na produktivitu a z Ruska jede s prázdnou

Mnoho šancí si v Petrohradu vypracovala Slavia, k její smůle se ale fotbal hraje na branky. Domácí Zenit se většinu zápasů spíše bránil tlaku hostí, nakonec však může děkovat střelci jediné branky Kokorinovi a brankáři Luněvovi, jenž pokryl všechny šance Pražanů.

Kouč sešívaných Jindřich Trpišovský musel řešit problém s rozsáhlou marodkou ve svém mužstvu, kvůli níž nemohl do sestavy postavit klasického útočníka. Na hrotu tak operoval jindy ofenzivní záložník Matoušek, jenž nahradil Balutu, který hrál falešného forvarda v neděli na hřišti Baníku Ostrava. Na lavičce náhradníků se nečekaně objevili dva náhradní brankáři Kovář s Vantrubou.

Ruské mužstvo, které podobně jako hosté vévodí domácí soutěži, naposledy padlo na hřišti Anži Machačkala. Nově se do výběru trenéra Semaka dostal veterán Aňukov a záložníci Kranevitter s Makem. Hlavní ofenzivní hrozbou měl být útočník Dzjuba, který se skvěle prezentoval na letním Mistrovství světa.

Diváci zpočátku sledovali opatrnou partii bez větší šance na jedné či druhé straně. První vážnější vzrušení způsobil až v 19. minutě Nabiulin, který si ze strany naběhl za obranu Slavie, ale z úhlu zakončil nepřesně. Záhy to na druhé straně zajímavě zkoušel Stoch, jenž se pokusil přelobovat Luněva a brankář Petrohradu musel zasahovat.

Na Stochovi bylo zjevně vidět, že chce napravit své nepovedené výkony z předchozích utkání. Slovenský fotbalista ve 24. minutě zkusil štěstí dalekonosným pokusem, jenž přistál na břevně brány, kterou hájil překvapený Luněv. V 35. minutě se ke střele vytočil Hušbauer, avšak vypálil přesně do míst, kde stál připravený Luněv.

Sešívaní byli v prvním poločase nebezpečnější, což dokázal čtyři minuty před přestávkou Matoušek, jenž po přihrávce od Stocha prověřil Luněva ránou z hranice pokutového území. Zenit své fanoušky v prvních pětačtyřiceti minutách příliš nepotěšil, do kabin se ale i tak šlo za bezbrankové remízy.

Miroslav Stoch zaměstnal Luněva také krátce po začátku druhé půle a opět byl úspěšnější ruský brankář. V 52. minutě obral Matoušek o míč Ivanoviće, snadno přešel přes Neta, ale opět ztroskotal na Luněvovi. Neúnavný Stoch se připomněl za dalších pět minut, kdy to pro změnu zkusil levou, ale opět se nezatřepala sít v brance Petrohradu.

Jako blesk z čistého nebe přišla branka Zenitu po hodině hry, která ale naštěstí pro slávisty neplatila, jelikož se zakončující Driussi ocitl v ofsajdu. Poté již pokračoval festival dalekonosných střel z kopaček hostí. Tentokrát to zkoušel Hušbauer, jehož opět vychytal Luněv. Po následném rohovém kopu se k hlavičce dostal Souček, jenže nyní bezmocného Luněva zastoupil na brankové čáře obránce.

Slavia si na nedostatek střel rozhodně stěžovat nemohla. Další z řady vyprodukoval v 66. minutě Hušbauer, proti kterému se opět vytáhl gólman Petrohradu. Dopředu téměř nulový Zenit se mohl do vedení dostat čtvrt hodinu před koncem zápasu, kdy Dzjuba sklepl míč na Kokorina, jemuž však zakončení zblízka nevyšlo a doletělo daleko na tribunu.

V 80. minutě už to ale Kokorinovi vyšlo. Paredes viděl mezeru v obraně Slavie, do které si na přihrávku naběhl právě ruský útočník a přízemní střelou ke vzdálenější tyči dostal domácí do vedení. Opařené hosty mohl do zápasu vrátit Ngadeu, jenže po rohovém kopu jej vychytal kdo jiný než Luněv. Záhy se předvedl také brankář sešívaných Kolář, jenž vyrazil pokus Paredese. Slávisté se v závěru ještě pokoušeli vybojovat alespoň bod, ale bezvýsledně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (499)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele