základní skupiny - skupina K, 4. kolo
08.11.2018 18:55 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - Stade Rennes 3:1

Dynamo Kyjev vyhrálo v důležitém zápase nad Stade Rennes 3:1, postup ze základní skupiny však ještě zajištěný nemá. Zápas byl na šance vyrovnaný a Dynamo se může radovat z lepšího proměňování šancí.

Díky výhře se Dynamo Kyjev dostalo do čela skupiny K Evropské ligy, kde se nyní nachází s osmi body. Stejně bodů má i kazašská Astana, která je druhým kandidátem na postup ze skupiny. Rennes je třetí se třemi body a na posledním místě se dvěma body se nachází Jablonec.

Hned první střela na bránu v zápase skončila gólem. Ve 13. minutě zahrávali domácí rohový kop a za záda českého gólmana Tomáše Koubka hlavičkoval Benjamin Verbić. V 15. minutě pak vychytal Koubek tvrdou střelu Šaparenka.

Ve 25. minutě si svou první velkou šanci zápasu vypracovali také hosté. Traoré pronikl po pravém křídle až do hloubi domácí obranné poloviny a přihrál na Bensebainiho, který střílel nebezpečně po zemi, nakonec však ani netrefil bránu.

V 54. minutě byli hosté od vyrovnání opravdu kousíček. Přes Slikiho se míč po levé straně dostal k Bourigeaudovi, jenž centroval na malé vápno, kde si míč ve skluzu v bezprostřední blízkosti brankáře Bojka našel Sarr. Už už míč putoval za brankovou čáru, gólman Bojko ho na poslední chvíli zastavil.

V 68. minutě to bylo naopak Dynamo, kdo přidal druhý gól zápasu. Cygankov rozehrával volný přímý kop centrem před Koubkovu bránu, kde si míč našel hlavou Vitalij Mykolenko a zakončil k bližší tyči. Koubek byl bez šance. Dynamo vedlo o dva góly.

A poslední naději na body vzali domácí Rennes v 72. minutě. Tehdy prošel z levé strany až do pokutového území Šarapenko, který si míč posunul do středu hřišti a následně krásnou technickou střelou zvýšil na 3:0.

Alespoň částečná záplata pro Rennes přišla v úplném závěru. V 89. minutě se hosté doslova prodrali až do brány domácích. Niang nahrával z levé strany malého vápna na Siebatcheua, jenž bez problémů zakončil do prázdné brány.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Liquid

2:0

Reagovat
HullCity

2:1

Reagovat
HullCity

V suchým triku...já jen nechápu,proč takhle nešlo hrát v v prvních dvou kolech...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele