Serie A - souhrn 34. kola: Inter usedl na trůn

01.05.2021, 17:19, aktualizováno 03.05.2021, 22:43
Komentáře a souhrny
Mërgim Vojvoda (© AFP)
Inter Milán porazil Sassuolo a slaví zisk titulu, definitivně to zpečetila remíza Atalanty se Sessuolem. Na druhé místo se dočasně posunul AC Milán, než se před něj dostaly Atalanta a Juventus. Ve hře o Ligu mistrů zůstává Lazio, které přestřílelo Janov, nepříjemnou ztrátu zaznamenala Neapol. Definitivu sestupu má Parma...

Turín FC - Parma Calcio 1:0

03.05.2021 20:45

Góly: 63. Mërgim Vojvoda

Italská Serie A zná nejen svého mistra, ale také dva sestupující. Po Crotone se nevyhne Serie B ani Parmě, která nezvládla pondělní dohrávku na hřišti Turína. Kdo bude třetí sestupující se zatím neví, ale FC Turín je jeden z možných kandidátů. Výhra 1:0 ho každopádně záchraně přiblížila.

Buď a nebo! Parma hrála v Turíně už o všechno. Jedině výhra jí mohla udržet ve hře o záchranu, byť situace byla tak jako tak velmi složitá. Ducali se ale "rozhodli" trápení dál neprodlužovat a čtyři kola před koncem mají jasno.

Začátek zápasu byl z obou stran hodně pomalý, ani jedna strana se neodvážila hru více otevřít a první výraznější šance přišla na přetřes až ve 24. minutě poté, co Ansaldi napálil odvrácený balón do břevna. Bohužel to byl jediný výraznější moment první půle. Parma si žádnou šanci nevytvořila a navíc musela po půlhodině poprvé střídat. Zraněného Brugmana nahradil Kurtić. Další střídání si kouč Roberto D'Aversa nachystal na začátek druhého poločasu.

Ale hra Parmy byla nadále hodně neurovnaná a šancí Turína začalo přibývat. Nebezpečně hlavičkoval Belotti a i následný závar musel pacifikovat Sepe. Domácí se dočkali v 63. minutě a lví podíl na gólu měl asistující Ansaldi. Svůj skvělý průnik hostující obranou zakončil nezištnou přihrávkou před prázdnou branku, kde Mërgim Vojvoda neměl problém zakončit - 1:0.

Turín se dostal do laufu a čtvrthodinu před koncem mohl definitivně rozhodnout, kdyby Belotti z dobré pozice netrefil tyčku. Granata už se prosadit nedokázala a protože Parma zůstávala neškodná, skončilo utkání 1:0.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AS Řím 2:0

02.05.2021 20:45

Góly: 45. Adrien Silva, 66. Jakub Jankto

Být fanouškem AS Řím je teď dost stresující a nešťastné. Římané navíc v neděli večer prohloubili herní i výsledkovou krizi a v podstatě už jen dohrávají sezony s tím, že čekají na ránu z milosti. Další porážku zaznamenali v Janově a gólem k ní pomohl i Jakub Jankto.

101. To je číslo inkasovaných branek za dva roky vlády trenéra Paula Fonsecy. Dvě z nich zaznamenala Sampdoria a nutno říct, že jí to decimovaní hosté opět hodně usnadnili. Portugalský mág s obsesí z držení míče změnil rozestavení a poslal do boje dvě útočné věže, Mayorala s Džekem. A španělský mladík hrající o trvalé vykoupení z Realu Madrid poměrně hrozil. Jeho tvrdou ránu z 13. minutě zablokovali domácí obránci, jinak by brankář Audero asi kapituloval.

Ve 28. minutě se AS poprvé prosadilo a poprvé odcházelo zklamané. Edin Džeko si sice připsal další gól, ale jeho samostatný únik byl předznamenán ofsajdem, takže VAR jeho trefu odvolal. Do sítě někdejšího zaměstnavatele se mohl o pár minut později prosadit Valerio Verre, jenže ve skvělé pozici prakticky sám na penaltě minul bránu!

Následně musel náhradní brankář AS Daniel Fuzato vyrážet nebezpečnou střelu z klubka hráčů. V závěru poločasu se opět ukázala praktičnost zavedeného přísloví o tom, jak je důležité své šance proměňovat. Edin Džeko totiž obešel brankáře a pálil do boční sítě, což mu o tři minuty později muselo vadit daleko víc. Fuzato si totiž vybral slabší chvíli, míče se zmocnil Thosby a nahrál na kraj vápna Adrienu Silvovi. Tomu stačilo jen přesně zacílit.

V 58. minutě se Edin Džeko prosadil znovu, jenže i v tomto případě se pískal ofsajd! Po hodině hry navíc Doria rozhodla. Krásný balon dostal Jakub Jankto do běhu, udržel belhajícího se Santona na zádech a chladnokrevně propálil Fuzata - 2:0.

Hosté byli absolutně demoralizovaní a moc jim nepomohla ani další trefa odvolaná pro ofsajd. Situace se mohla snad trošku změnit, když dvacet minut před koncem trefil Mancini do ruky Silvu a sudí pískal penaltu. K ní se postavil kanonýr Džeko, který ale mizernou střelou nechal vyniknout brankáře Audera!

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 1:2

02.05.2021 18:00

Góly: 10. Nahuel Molina - 83. Cristiano Ronaldo (pen.), 90. Cristiano Ronaldo

Stará dáma hazarduje s účastí v Lize mistrů pro příští rok a i když utkání na půdě Udinese zvládla za tři body, tak to byl z její strany hodně nepřesvědčivý výkon. Pád tabulkou nakonec odvrátil dvěma góly hvězdný spasitel Cristiano Ronaldo, ale ještě sedm minut před koncem vedly Zebry o jeden gól.

Fanoušci Juventusu si museli po utkání hodně oddechnout. Duel s Udinese se dlouho nevyvíjel dobře a užuž to vypadalo, že si Juve výrazně zkomplikuje účast v milionářské soutěži pro příští rok.

Hostům vůbec nevyšel začátek zápasu. Už v 10. minutě dostal spoustu prostoru Nahuel Molina, který se rozhodl zkusit štěstí střelou z úhlu a Szczesny balón propustil za svá záda. Takový úvod zápasu si Andrea Pirlo nepředstavoval. Juventus se okamžitě snažil o vyrovnání, ale narážel na pozornou obranu v čele se Scuffetem. Ve 28. minutě měl Juventus obrovskou šanci, jenomže Weston McKennie hlavičkoval z malého vápna těsně vedle. O chvíli později zase napřáhl Dybala a tentokrát už Scuffet musel zasahovat. Převaha Staré dámy sílila, ovšem skóre zůstávalo neměnné.

Udinese se zase pokusilo zaskočit favorita dalším gólem a moc nechybělo, aby rána Arslana zapadla k tyči. Juventus si v ofenzívě nevěděl rady a nakonec ho vysvobodil moment z 82. minuty, po kterém následoval pokutový kop. Přímý kop Ronalda zastavil rukou ve zdi De Paul a sudí měl jasno - bude se kopat penalta. Jasno bylo i to, kdo jí bude zahrávat. Cristiano Ronaldo tvrdou střelou k tyči srovnal na 1:1 a Juve ještě spěchalo za obratem, protože i remíza by znamenala komplikaci.

A tak "musela" znovu zazářit hvězda Cristiana Ronalda. Portugalský fenomén si naběhl na centr na zadní tyč a hlavou propasíroval balón za záda brankáře Scuffeta. Juventus na poslední chvíli dokonal obrat a může se radovat z veledůležitých tří bodů. V příštím kole se v očekávaném šlágru Juventus poměří s AC Milán, zatímco Udinese přivítá Boloňu.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Atalanta Bergamo 1:1

02.05.2021 15:00

Góly: 52. Domenico Berardi (pen.) - 32. Robin Gosens

Inter králem Serie A! Právě tohle utkání totiž rozhodlo o novém vítězi Scudetta. Atalanta, pokud chtěla nějak zdramatizovat a aspoň na chvíli odložit oslavy Interu, musela Sassuolo porazit. To se jí ale nepovedlo a odvezla si jen bod.

A jak to tak bývá v soubojích těchto dvou týmů, opět jsme se nenudili a bylo to pořádné drámo. Šance střídala šanci a předvádět se museli oba brankáři. Jako první Consigli, kterého po ráně z volného přímého kopu pořádně protáhl Ruslan Malinovskyj. Atalanta si ale cestu za třemi body sama zkomplikovala. Už po 23 minutách totiž Bogův náběh zachytával brankář Gollini jen za cenu faulu a byl sudím vyloučen!

Přesto se Atalanta dokázala dostat do vedení. Osm minut po odchodu Golliniho si Robin Gosens naběhl do vápna a pohotovou ranou k tyči zakončil rychlou kombinaci svého týmu - 1:0.

Odpovědět mohl Berardi, jenže jeho rána zamířila těsně vedle. Domácí neroverdi málem šokovala minuta 44., ve které inkasovali. Naštěstí pro ně ale gól Zapaty pro předchozí ofsajd Hateboera neplatil. Dnešek Atalantě celkově nevycházel a všechno se zhoršilo v 51. minutě. Traoré prosvištěl do vápna a nechal se faulovat Tolóiem, což sudí odsoudil jako faul.

K nařízené penaltě se postavil Domenico Berardi a nemýlil se! Atalanta se mohla rychle dostat do vedení, jenže Malinovskyj nevyzrál na perfektně zasahujícího brankáře Consigliho. Na opačné straně sice skóroval Raspadori, jenže i v jeho případě se jednalo o ofsajd.

Drama ale nepřestávalo. V 77. minutě mohl oslavy Interu odložit Luis Muriel, který se nechal ve vápně faulovat a srovnal počet hráčů na hřišti, jenže fantastický Consigli jeho ránu vyrazil!

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Cagliari Calcio 1:1

02.05.2021 15:00

Góly: 13. Victor Osimhen - 90+4. Nahitan Nández

Neapol sice doma vstřelila dvě branky, jenže sudí, respektive VAR, uznal jen jednu z nich. To dalo hostujícímu Cagliari naději na bodový zisk a protože návštěva ze Sardinie bojovala až do konce, v nastavení si vysloužila bod zásluhou Nándezovy branky.

Remíza se Neapoli bude asi ještě hodně dlouho zdát jako hodně nespravedlivý výsledek. Celý zápas byli domácí jasně lepším týmem a poprvé mohli vést už po devíti minutách. Diego Demme našel krásným centrem Victora Osimhena, jehož hlavička mířila těsně vedle tyče. Vyšlo mu to ale o pár minut později. Další Insigneho přesný centr do vápna si Osimhen zpracoval do běhu a i když byl v obležení dvou hráčů, dokázal propálit brankáře Cragna - 1:0.

Činit se musel i jeho protihráč, Alex Meret. Poměrně složitým zákrokem totiž likvidoval ránu Zappy. Hra se v tu chvíli přelévala ze strany na stranu, Victor Osimhen posílal do šance Lozana. Vracející se hráč však hlavou mířil těsně vedle tyče.

Nástup do druhé půle se rovněž povedl mnohem lépe domácímu mužstvu. Diego Demme měl za vápnem dostatek prostoru na střelu a po jeho dělovce se břevno za Cragnovými zády dost možná klepe ještě teď. O chvíli později byl i Cragno překonán, když jej po parádní kolmici přehodil Osimhen, jenže opět zde zasáhl VAR, který gól kvůli ofsajdu neuznal.

Už se zdálo, že si Gattusův celek připíše snadné tři body, když Cagliari šokovalo. Psala se už čtvrtá nastavená minuta, když dlouhý pas z hloubi pole od Duncana propadl k Nahitanu Nándezovi, který ve skluzu se štěstím překonal brankáře Mereta!

Více informací k zápasu

Bologna FC - ACF Fiorentina 3:3

02.05.2021 15:00

Góly: 31. Rodrigo Palacio, 71. Rodrigo Palacio, 84. Rodrigo Palacio - 21. Dušan Vlahović (pen.), 64. Giacomo Bonaventura, 73. Dušan Vlahović

Hatrrick v devětatřiceti letech? Žádný problém pro Rodriga Palacia. Boloňa díky jemu vždycky srovnala krok s Fiorentinou, která v utkání promarnila hned trojí vedení. Derby dell'Appennino tak vítěze znovu nepoznalo, což zároveň znamená, že si Boloňa musí na přerušení dlouhé sérii v rámci derby ještě počkat.

Boloňa neporazila Fiorentinu od roku 2013 a v neděli odpoledne moc toužila po nápravě. Letošní Viola rozhodně neválí, ztrácí body a svěřenci trenéra Siniši Mihajloviće si toho byli dobře vědomi. Nicméně byli to domácí, kteří celou dobu tahali za kratší konec.

Derby přineslo úvodní branku po dvaceti minutách, kdy Soumaoro zahrál v pokutovém území rukou a následovala "desítka". Zahrávání penalt má ve Fiorentině na starosti Dušan Vlahović a i tentokrát se nemýlil. Boloňa přišla s odpovědí o jedenáct minut později. Vignato odvedl skvělou práci a výtečnou přihrávkou vysunul do stoprocentní šance Rodriga Palacia, který nezaváhal a poslal balón k tyči. V tu chvíli ještě Palacio netušil, že se stane hlavním hrdinou prestižního derby.

Rossoblu sice byli po zbytek prvního poločasu aktivnější ve střelbě, ale nejnebezpečnější byl až pokus Bonaventury na druhé straně hřiště. Jeho volej proletěla jen těsně nad břevnem, takže ve výsledku nemusel Skorupski zasahovat.

I po změně stran se hrálo ofenzivně a po pěti minutách se Vignato marně dožadoval pokutového kopu. Místo příležitosti pro domácí šla Fiorentina v 64. minutě znovu do vedení. Venuti přesnou přihrávkou našel před brankou Bonaventuru, pro kterého už nebyl problém poslat balón do sítě. Na tahu tak opět byla Boloňa a i tentokrát našla odpověď. Vignato odcentroval do pokutového území, Rodrigo Palacio se dostal přes Cácerese a Dragowski mohl lovit balón ze sítě.

Na Renato Dall'Ara se strhla přestřelka a u stavu 2:2 zůstalo jen velmi krátce. Po centru na zadní tyči zařídil potřetí v zápase náskok Violy Dušan Vlahović. Kouč Giuseppe Iachini už věřil, že jeho tým tohle vedení nepustí, ale tak jako tomu bylo v průběhu celého zápasu, i teď měli poslední slovo domácí. Šest minut před koncem vykouzlil Vignato další průnikovou přihrávku, přičemž obrana Violy vůbec nezachytila Palacia a již devětatřicetiletý veterán zkompletoval hattrick.

Do konce zápasu zbývalo i s nastavením ještě deset minut, ale nikdo z aktérů už se neodvážil otevřít hru. V nastavení ještě zkoušel zakončit Vlahović, jenomže po teči zůstalo jen u rohového kopu, ze kterého nic nepadlo. Boloňa opět Fiorentinu neporazila a oba celky získávají po bodu.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Janov CFC 4:3

02.05.2021 12:30

Góly: 30. Joaquín Correa, 43. Ciro Immobile (pen.), 48. Luis Alberto, 56. Joaquín Correa - 47. Adam Marušić (vl.), 80. Gianluca Scamacca (pen.), 81. Eldor Šomurodov

Celkem sedm branek padlo v zápase Lazia s janovským CFC, přičemž tři body zůstaly na Stadio Olimpico. Lazio vedlo v průběhu zápasu o tři góly, ale Grifoni se dokázali ještě přiblížit a závěr zápasu zdramatizovat. Ve skvělé formě pokračuje útočník Ángel Correa, který znovu vstřelil dva góly. Prosadil se i nejlepší střelec Ciro Immobile a španělský záložník Luis Alberto.

Lazio má v posledních kolech tak trochu nůž na krku, potřebuje vyhrávat, aby dohnalo ztrátu na první čtyřku a kvalifikovalo se do Ligy mistrů. Povedlo se to v minulém kole proti AC Milán i v neděli odpoledne proti Janovu.

Už začátek zápasu napověděl, že tempo budou udávat domácí Biancocelesti. Po osmi minutách těsně netrefil branku kanonýr Immobile a pokus Milinkoviće-Saviće ze střední vzdálenosti zpacifikoval Perin. Půlhodiny nakonec Laziu trvalo, než odemklo defenzívu Grifonů. Joaquín Correa se dobře natlačil před tři obránce a pohotově zakončil. Útočník Lazia potvrdil skvělou formu, mimochodem ve zmiňovaném zápase s Rossoneri vstřelil dva góly. Ještě do konce poločasu se Lazio uklidnilo druhým gólem. Lazzari po kontaktu s hostujícím obráncem v pokutovém území upadl a sudí nařídil pokutový kop. Ciro Immobile pak zvolil razantní zakončení a Lazio vedlo po prvním poločase o dva góly. A nutno říci, že zaslouženě. Janov neměl za pětačtyřicet minut jedinou vážnější šanci.

Trenér Davide Ballardini na nic nečekal a hru Janova osvěžil trojím střídáním. Mělo to úspěch, protože hned ve 47. minutě si Ghiglioneho přihrávku srazil do vlastní sítě Adam Marušić. Nicméně kontaktní branka měla jepičí život a hned o minutu později Lazio znovu odskočilo. Luis Alberto dostal přihrávku na hranici pokutového území a krásnou technickou střelou zvýšil na 3:1.

Ofenzíva Lazia se utrhla a v 56. minutě přispěchal s dalším zásahem Joaquín Correa, který si v pokutovém území navedl balón na pravačku a z pohledu domácích zvyšoval už na 4:1. Zdálo se býti hotovo, ale Grifoni ještě neřekli poslední slovo. Jedenáct minut před koncem dohrál souboj uvnitř šestnáctky Cataldi a sudí odpískal ve prospěch Janova pokutový kop. Gianluca Scamacca ho s velkým sebevědomím suverénně proměnil a ještě vykřesal jiskřičku naděje. Ta okamžitě zažehla, když hned z další akce vstřelil gól i Eldor Shomurodov.

I s nastavením měli hosté zhruba deset minut na vyrovnání, ovšem Lazio jim nic nedovolilo. Janov si nedokázal vytvořit trvalejší tlak a to dokonce ani v nastavení. Výhra Lazia je vzhledem k průběhu zápasu zasloužená. Biancocelesti tak znovu udrží kontakt s první čtyřkou, Janov zůstává ve druhé polovině tabulky.

Více informací k zápasu

AC Milán - Benevento Calcio 2:0

01.05.2021 20:45

Góly: 6. Hakan Çalhanoğlu, 60. Theo Hernández

AC Milán se po porážkách od Sassuola a Lazia dokázal zvednout a porazit o záchranu bojující Benevento, bude-li to však stačit na návrat do první čtyřky, ukáží až zápasy nejbližších konkurentů. Milánští byli proti Beneventu lepším týmem a klidně nemuselo zůstat jen u dvou branek.

Nepříjemný pád z druhého na páté místo si minulý týden vyzkoušel AC Milán, který teď potřeboval velmi nutně zareagovat a ukázat, že boj o Ligu mistrů nevzdává. I v sestavě se Zlatanem vyrukoval na Benevento a velice rychle si vytvořil jednobrankový náskok.

Už v 6. minutě předvedli Rossoneri parádní akci na jeden dotek, kterou uklidil do sítě Hakan Çalhanoğlu. Montipó s tím mohl jen těžko něco dělat. Nebezpečné bylo i Benevento a Lapadula poté, co se dostal za milánskou obranu poslal balón těsně vedle branky. Za chvíli se zase hrálo před brankou Beneventa a ráně Ibrahimoviće scházela větší razance, zatímco na druhé straně předvedl Donnarumma skvělý zákrok po střele Ionity. Po divočejším začátku se hra trochu uklidnila a až ve 37. minutě protáhl Montipa střelou k tyči Theo Hernández a v nastavení znovu Ibrahimović. Především zákroky Montipa a nemohoucnost v koncovce Rossoneri znamenali jednobrankový rozdíl.

Hned po změně stran se opět opakoval minisouboj Montipó - Ibrahimović a znovu ve prospěch brankáře Čarodějnic, který předvedl dobrý zákrok nohama. I Benevento sympaticky útočilo a po ráně Falquého mnoha fanouškům Rossoneri zatrnulo. Útočné akce Milána táhl Ibrahimović a že nic neztratil ze své techniky ukázal v 55. minutě, když si krásně poradil v souboji jeden na jednoho s Glikem, avšak jeho gólové plány mu překazil opět Montipó.

Brankář Montipó likvidoval Ibrahimovićovi jednu šanci za druhou a stejný obrázek byl zase k vidění po hodině hry s tím rozdílem, že Theo Hernández už byl připravený s dorážkou zvýšit na 2:0. Až do konce zápasu si Milán střežil dvoubrankový náskok, o který nakonec nepřišel.

Více informací k zápasu

FC Crotone - Inter Milán 0:2

01.05.2021 18:00

Góly: 69. Christian Eriksen, 90+2. Achraf Hakimi

Crotone doma zázrak nepředvedlo, podle očekávání sladilo svůj výkon s celkovým projevem v sezoně a prohrálo o dvě branky. Porážka mu dala definitivní jistotu sestupu, zatímco Interu reálnou šanci oslavit již v neděli ligový titul!

Inter hrál o titul a byl si toho velmi dobře vědom. Prezident Zhang, který dorazil do Milána, už týmu předběžně pogratuloval. Dnes ale ani v případě výhry Nerazzurri nemohli slavit. Čekali totiž na zaváhání druhé Atalanty. Přesto utkání zcela kontrolovali. V případě Crotone jim vlastně stačilo jen pozorně hlídat Simyho, protože - při vší úctě k ostatním mužům v mužstvu - nikdo jiný problémy tak zkušené obraně dělat neuměl.

Po pětadvaceti minutách se do první šance dostal možná nejnebezpečnější hráč v lize - Romelu Lukaku. Belgický tank se prodral k hlavičce po rohovém kopu, jenže trefil pouze tyč za Cordazovými zády! Milánský celek si byl dobře vědom své převahy a to ve všech směrech. Takže se před bránu moc netlačil.

Minutu před koncem nepříliš pohledné první půle se do šance dostal Lautaro Martínez, který zakončoval sice v pádu, ale přesto mu jen branková konstrukce zkazila radost z první trefy. Inter měl obecně hodně smůly, a to zvlášť před bránou soupeře.

Rány Barelly ani Martíneze v síti neskončily a trenér Conte pomalu začal jednat. Když se překulila hodina hry, poslal na plac čerstvé síly. A především Christian Eriksen mu opět ukázal, že by nebylo špatné nasazovat ho do hry od začátku. Stačily mu jen tři minuty na to, aby přihrávku od Lukaka proměnil krásnou ranou v první branku.

Lukaku osobně si málem připsal další trefu šest minut před koncem, ale kvůli Perišićově předchozím ofsajdu mu VAR oslavy zatrhl. Povolil je až Achrafu Hakimimu. V posledních vteřinách hry totiž mladý obránce dostal skvostnou nahrávku od Barelly na opačný kraj vápna a s klidem propálil Cordaze.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Spezia Calcio 1:1

01.05.2021 15:00

Góly: 46. Eddy Salcedo - 86. Riccardo Saponara

Spezia poměrně dlouho ve Veroně prohrávala, ale nakonec se přeci jen zvládla prosadit. Čtyři minuty před koncem zápasu jí zajistil bod Riccardo Saponara. A vzhledem k tomu, jak blízko se Spezia pohybuje u pásma sestupu, je tahle remíza velmi cenná.

Hellas začal velmi dobře. Už po třech minutách se totiž centr od Dawidowicze snesl k Faraonimu, který vrátil míč na Kevina Lasagnu. Někdejší opora Udinese už si před bránou poradila a poslala domácí do vedení. Jenže pak se slova ujal VAR a gól pro předcházející ofsajd neuznal. Krátce před uplynutím 30. minuty se k hlavičce dostal Salcedo, který ale mířil jen do brankáře.

Lasagna byl dnes opravdu velkým smolařem, protože další branku zaznamenal ve 44. minutě a ani tentokrát mu VAR nedovolil se radovat. Salcedo pak spálil další tutovku ještě před poločasem. Trochu štěstí se na Hellas usmálo hned po změně stran. Zaccagni ve 46. minutě poslal nahrávku na Lazoviće, který centrem našel Eddieho Salceda a mladý útočník už se nemýlil - 1:0.

Krátce poté Faraoni z přímého volného kopu trefil břevno! Dnes to opravdu nebylo utkání domácí Verony, která zažila kopec smůly. Tím spíš, že Spezii stačila jediná akce, aby srovnala. A v tu nejnevhodnější chvíli. Čtyři před koncem si Riccardo Saponara naběhl do vápna na průnikovou nahrávku a ve skluzu překonal Silvestriho!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán34257274:2982
2.Atalanta Bergamo34209579:4069
3.Juventus FC34209567:3169
4.AC Milán34216762:4169
5.SSC Neapol34214974:3867
6.SS Lazio33204960:4964
7.AS Řím341671158:5355
8.US Sassuolo341411956:5153
9.UC Sampdoria341361545:4745
10.Hellas Verona341191441:4242
11.Udinese Calcio341091539:4639
12.Bologna FC341091547:5639
13.Janov CFC348121440:5236
14.ACF Fiorentina348111545:5735
15.Turín FC337131347:5634
16.Spezia Calcio348101643:6334
17.Cagliari Calcio34881840:5732
18.Benevento Calcio347101737:6831
19.Parma Calcio343112036:7120
20.FC Crotone34532642:8518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
zurix_new

Forza INTER

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

Scudettooooo!

Reagovat
raduinho

Grazie Ragazzi.

Reagovat
Nuno čomes

Vyborneeee

Reagovat
Morgue

Tak máme doma 3 body, ale těch nedostatků na naši straně je asi stejný počet, jako nedostatků na projevu našeho prezidenta Miloše ohledně Vrbětic..

Reagovat
Lech

Milos je celej jeden velkej nedostatek

Reagovat
smazaný uživatel

To AC ve druhé polovině sezony taky

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Inter Milano je majster serie A a Milan Škriniar je preto najuspesnejší slovák v historíí serie A...odchovanec Mšk žilina preto je to aj uspech Mšk...Pome žilina:D

Reagovat
madridcan

Najuspešnejší Slovák v historíí Seria A je Greško. Ten rozhodol o titule

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Další dílek do skládačky máme úspěšně za sebou, škoda jen, že Lukakovi gól neuznali, už by ho potřeboval. Aktuálně nám stačí udělat 1 bod z posledních 4 zápasů nebo aby Atalanta nezískala všech 15 bodů, o které hraje.

Dnes odpoledne nám to Sassuolo může za ty roky trápení všechno vrátit. Už odstřelili AC, nyní mohou i poslední reálnou překážku.

Forza Inter!

Reagovat
Arnar Resmusonn

Lazio poslední zápasy jaksi divoké Lucas je fakt neskutečně zbytečný...faulovat to jo ale obrana to ne

Reagovat
Pipo123

Lucas na to už nemá, ale proti AC bol najlepší na ihrisku, tam hral skvele.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kixi Syhimour

Král je mrtev, ať žije král!

Gratulace Interu

Reagovat
Eldarion

Gratulácia Interu, zaslúžene. Skriňka

Reagovat
M11

Gratulace Interu.. zaslouzene a v suchem triku..

Reagovat
Yanek

Gratulace Interu, příští rok už něco uhrejte v LM

Reagovat
Jajinek

Když mi bylo 7 let, byl jsem s rodiči na dovolené ve Vysokých Tatrách. V hotelu Blaník. Taťka tam dostal obrovský žaludeční záchvat a v noci se budil bolestí. Aktuálně pak běželo Mistrovství světa ve fotbale ve Spojených státech. Zápasy se hrály v noci a já, abych nemusel myslet na to, jak je tátovi špatně, jsem se každou noc koukal na fotbal. Byla to láska na první pohled. Tu hru jsem si zcela zamiloval a naprosto jsem jí propadl. V noci televize, přes den pak na plácku před hotelem všechny děti rekreantů mastily fočus. A já s nimi. Česko ani Slovensko na mistrovství nehrálo, a proto jsme si hráli na jiné vzory tehdejších let. Romário, Bebeto, Bergkamp, Klinsmann, Stoičkov. Já měl ale úplně jiného hrdinu. Byl to „božský copánek“ Roberto Baggio. Když dal dva góly v semifinále Bulharům, byl jsem v extázi. Když ve finále přestřelil rozhodující penaltu, brečel jsem celý den. Miloval jsem ho.

O 4 roky později jsem pak zapnul Českou televizi, kde běželo studio Ligy mistrů a koukal jsem se na tým v krásných černo modrých poměrně netradičních pruhovaných dresech, za který hrál tehdy nejlepší fotbalista světa – Ronaldo. Ten tým hrál s Realem Madrid a stav zápasu byl 1:1. No a před koncem zápasu vidím, jak se u postranní čáry rozcvičuje nezaměnitelná postava s dlouhým černým copem. Roberto Baggio přišel do hry a dvěma góly porazil Real Madrid. Ten tým za který nastoupil…byl Inter Milán.

Bylo mi 11, ale už v tu chvíli jsem věděl, že nikdy nebudu fandit nikomu jinému. Bez ohledu na to, že Roberto Baggio o pár měsíců později z týmu odešel, láska k Interu vydržela napořád. Nebyl internet, takže zprávy o Interu se velice těžko sháněly. Hltal jsem jakékoli útržky v novinách a časopisech, byť to byly třeba jen kusé výsledky. Když byl Inter v televizi, byl to obrovský svátek. Podívat se někdy přímo na stadion byl tehdy naprosto nesplnitelný a vzdálený sen.

Inter v tu dobu nezažíval moc dobrá období. V lize průměr, v Champions League vždy vypadával z kraje play-off. Fiasko s Manchesterem, dělobuchy v zápase s AC Milán. Nevadilo mě to, hlavně že jsem je mohl v televizi vidět.

Rostl jsem s týmem. Gympl. V počítačové učebně byl internet. Takže jsem zjistil, že takových fanatiků černomodrých je v republice více, zjistil jsem, že existuje český fanklub. Tak jsem se přidal. Členský poplatek 500 Kč byl pro mě skoro měsíční rozpočet, přesto jsem se neváhal přidat. A tak jsem se i dozvěděl, že se po tzv. streamu dají sledovat zápasy živě. Začal jsem koukat. Obsese se prohloubila. Najednou jsem nedokázal vynechat jediný zápas. No a když už jsem na ty zápasy koukal, hodnotil jsem. Začal jsem psát. Právě pro klubový web, shrnutí každého zápasu s hodnocením hráčů. Když hrál Inter, půl dne jsem tím věnoval pouze jemu. Moje okolí už to začalo vnímat, ale tak nějak to všichni respektovali.

A pak přišla éra Josého Mourinha. Vysoká škola, všichni kamarádi hltali Premier League, ale já nikdy nezradil. A Inter začal vyhrávat. Tituly. Miloval jsem Zlatana a snil, že by se někdy mohlo podařit i vyhrát Ligu mistrů. A postupně jsem si začal uvědomovat, že dokud člověk celé to divadlo neuvidí na vlastní oči, nebude tomu fotbalovému šílenství naplno rozumět. Inter hraje domácí zápasy na Stadio Giuseppe Meazza, obrovském betonovém díle, kam se vleze 80 tisíc fantastických fanoušků. V tu dobu jsem si nepřál nic jiného, než si tam zafandit jako pravý fanoušek. A nereálné to nebylo. Fanklub totiž na zápasy jezdil a vždy dokázal pro své členy sehnat lístky.

A tak jsem se v roce 2010 rozhodl, že prostě pojedu. Ušetřil jsem z brigád nějaké peníze a rozhodl se navštívit své kamarádky v Itálii, které tam pracovaly potažmo byly na Erasmu. Sehnal jsme lístky na zápas s Juventusem, koupil letenky, zajistil ubytování. Těšil jsem se jak malý. Inter tou dobou mířil za dalším titulem. Měla to být noc mého života. Jenže… italské ministerstvo vnitra rozhodlo o tom, že je zápas rizikový a že na něj mohou jen držitelé speciální karty přímo z Itálie. Rozhodlo takto 3 dny před výkopem. Konec. Žádný fotbal se nekonal. Prostě jsem se na něj nemohl dostat. Byl jsem naprosto zdevastovaný. Stejně jsme letěli, prošel jsem se po prázdném stadionu den před zápasem, byl jsem v muzeu, zápas sledoval v hospodě plné fanoušků, ale sen se prostě odložil. I tak jsem poprvé nasál úžasnou atmosféru Milána, když se hraje fotbal. A opravdu, je to absolutní droga. Věděl jsem, že se prostě jednou vrátím.

No a ten rok se paradoxně Interu dařilo natolik, že se do toho vysněného finále Ligy mistrů probojoval. Nikdy by mě to nenapadlo, ale najednou jsem měl možnost být u toho. Fanklub sehnal lístky. Já měl lístek na finále Ligy mistrů! Na zápas, který jsem vždy sledoval jen z televize a nikdy by mě nenapadlo, že by se dalo uvažovat o jeho návštěvě. Měl jsem lístek na nejvíc nejdůležitější událost mého tehdejšího života. Ale neměl jsem se jak do Madridu, kde se tehdy finále hrálo, dostat. Letenky stály cca 16 tis. Kč a jako vysokoškolák jsem tyhle peníze opravdu ani zdaleka neměl. Takže opět velké zklamání, opět jsem se svého snu musel vzdát.

Nicméně jsem si řekl, že to bylo naposledy. Pozval jsem domů všechny své nejlepší přátele. A na zápas jsme se aspoň koukali v televizi. A v momentě, kdy Diego Milito dal gól, volala mi moje tehdy 80ti léta babička a nadšeně říkala do telefonu, že se kouká na fotbal a že vedeme, že fandí. Přitom nikdy neměla o fotbale ani potuchu. Natož o nějaké Lize mistrů. Měl jsem slzy v očích. Inter vyhrál. Euforie a jeden z nejsilnějších zážitků v životě vůbec. Obraz Diega Milita slavícího branku mi dodnes visí skoro v životní velikosti doma nad klavírem.

Doživotní láska byla zpečetěna. A já věděl, že prostě musím své fanouškovství povýšit na ten konečný level. Hned další rok jsem prostě jel na výjezd za každou cenu. Malým mikrobusem. 14 hodin. Nepohodlně. Na zápas s Juventusem, který skončil 0:0. Ale bylo mi to úplně jedno. Ten zážitek zpívat týmovou hymnu s dalšími 80 tisícovkami fanoušků byl k nezaplacení. A tak jsem začal jezdit dál, třeba dvakrát do roka. Trávil jsem celé víkendy v autobuse do Milána se skvělými lidmi z fanklubu.

No a pak jsem začal pracovat a všechny ty výlety jsem prodlužoval a vychytával, aby byly pohodlnější a propracovanější. Začal jsem ty výlety organizovat pro své nejlepší kamarády a vždycky jsme jezdili tak v 5ti litech na fantastické víkendy. Už ne autobusem, už jsme létali. Zařídili si v Miláně ubytování. Podnikali různé tripy a šílenosti. A s Interem se tak spojilo naprosto velké moře zážitků. Pamatuju, jak jsme hráli v letadle do Milána fotbal na palubní obrazovce, jak jsme byli muzeu Alfa Romeo na živé show, v Monze na okruhu Formule 1 jsme se vloupali přímo do boxů, jak jsme několikrát málem nestihli letadlo, protože jsme běželi na last call místo ke gatu do kiosku pro plechového Radegasta, jak jsem v letadle čůral na záchodě pro letušky, jak nám v Miláně obchodě po půlnoci nechtěli prodat chlast, bo vyhláška a my museli na ubikaci pít poslední záložní pivo, jak jsme se ztratili v Navigli, jak jsme ztratili letenky a do letadla se dostali jen na dobré slovo. No a co rozhodně nezapomenu je, když jsme se objímali a zazpívali tu nádhernou hymnu Ligy mistrů při posledním zápase s Dortmundem. Inter už nebyl jen o fotbale, byl o přátelství, volnosti, cestování, životním stylu, pohodě a životu.

Paradoxně čím víc jsme začali jezdit, tím méně Inter vyhrával. Už 11 let hrajeme v podstatě strašně. Jako velkoklub kolikrát i nedůstojně jménu Inter Milán. Musel jsem protrpět porážky doma se Sassuolem nebo Cagliari, koukat na hráče jako Rocchi, Jonathán, Kharja či Nagatomo. Musel jsem se koukat, jak největší rival Juventus vyhrává 9 titulů v řadě. Jak prohráváme na Spartě (tam aspoň po osobním setkání se Zanettim a Icardim). Ale nikdy mi to nějak moc nevadilo. Protože Inter, to není o výhrách nebo prohrách. Je to životní styl. Čím větší prd jsme hráli, tím více jsem se stejně do Milána těšil. Není jiné místo na planetě, kde bych byl častěji a kde bych se cítil šťastnější (kdy nepočítám domov). Znám Milán jako své body a ten člověka nikdy nezradí a je jedno, jestli se vyhraje nebo prohraje.

No, a teď jsem trochu kecal. Je to někdy o výhrách. Nikdo nechce pořád prohrávat. Když byl Inter na vítězné vlně v letech 2007 – 2010, byl jsem mladej bažant, bral to všechno jako samozřejmost. Nedokázal jsem si to natolik užít. A přeci jen 11 let je neuvěřitelně dlouhá doba.

Takže to, co se stalo před pár minutami, si hodlám neuvěřitelně užít! Po těch dlouhých letech strádání, proher a neúspěchů můžu konečně slavit. JE TO TADY. Jsme mistři!!! Mistři Itálie!!! Dlouho před koncem ligy, bezkonkurenčně a zcela zaslouženě. Budeme našívat na dresy italskou vlajku jako znak těch nejlepších. Aspoň na rok. Klidně ať se zase 10 let nic neděje. Já už jsem nabitý a budu celé léto jaro a léto slavit. Všemi způsoby a doufám, že COVID dovolí a i na místě v Miláně, když už to nepůjde na stadionu. Je to fantastický úspěch. Děkuju moc všem, kteří se mnou můj fanatismus sdílí. A hlavně díky celému týmu a hráčům. Že mě zase udělali šťastným. Výhra v Lize mistrů, první minuty na Meazze, osobní setkání a obejmutí se Zanettim. Doufám, že se tento titul dokáže těmto životním zážitkům vyrovnat.

CAMPIONE D ITALIA SIAMO NOI!

GRAZIE RAGAZZI

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mihal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace, užívej

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

S Robertem Baggiem a Ronaldem to mám naprosto stejně tehdy začala láska k fotbalu a hlavně k Interu super članek při čtení mě běhal mráz po zadech páč to citím do posledního detailu stejně

Reagovat
homeles8

Reagovat
Deki

Reagovat
BaggioRoberto

Užij si to. USA 94 mám to stejně i věkově.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
thewall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Začal si dobře, že ses zamiloval do hráče Juventusu...pak už to šlo z kopce

Reagovat
stuff

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Elliasson

Přeji Ti jednoho dne oslavu i na stadionu. K Interu nemám žádný vztah, ale díky tomuto, co jsem právě přečetl, si musím pustit hymnu.

Reagovat
Yzemi

Gratulace, doufám, že příští rok to nezopakujete...

Reagovat
smazaný uživatel

Klobúčik dole! Mimochodom MS94 boli asi posledné MS čo za niečo stáli. Od MS98, keď pohár nasilu pretlačili frantíkom, tak to ide dolu vodou.

Reagovat
Reggie

Jak přesně dotlačili Frantíky k titulu? To MS si pamatuju rekl bych dobre a nic moc spornyho ve prospech Francouzu si nepamatuju. Vybavim si cervenou pro Zidana a naslednou stopku na 2 zapasy ve skupine a pak redku Blanca v semi proti Chorvatum.

Reagovat
Bily

Dobrý /pěkný příběh :-)

Reagovat
Pipo123

Reagovat
maras93

Závidím (v dobrém smyslu) a užij si to.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Campioni!

19

Příští rok druhá hvězdička

Reagovat
smazaný uživatel

až 2031

Reagovat
Lubinterista

Huraaaa

Reagovat
Beči

Inter zaslouženě, gratulace

A doufám, že AC pořádně docení, že hlavní konkurenti ztratili body a bude to brát ponouknutí, aby zbytek utkání zvládli a tu LM urvali.

Reagovat
Milan.B

Neapol a atalanta nam to ponukaju, dufam ze to urveme nakoniec.

A gratulacia do mordoru

Reagovat
Beči

Reagovat
Spasitel

Paráda Inter a skvelá práca Conteho

Reagovat
Selänne

Gratulace Contemu. Když si vzpomenu, jak ho v minulé sezoně fanoušci Interu vyhazovali.

Reagovat
10

tuhle sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Selänne

Tak to ještě lepší

Reagovat
The Krupy

Ešte v zime. Fickle

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Interu zaslouženě. Užívejte

Reagovat
rossoneri89

Gratulujem.... Zaslúžene nie je o com

Reagovat
BaggioRoberto

Gratulace Interu k titulu. Šli za tím.

Reagovat
fenixLFC

Nahitan mega dolezity gol a bod s ktorym nikto nepocital

Reagovat
Stana95

Reagovat
10

co tak najednou, že se z tebe stal fanoušek Cagliari?

Reagovat
fenixLFC

Tak uz v lete pred dvomi rokmi som sa na nich pytal a sledujem ich vysledky priebezne celu dobu. Ale uprimne- spravil som z nich naj taliansky tim v FM21 a hlavne-ked pojdem znova na sardiniu tak radsej prvoligovy futbal nez druholigovy

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Proč zrovna Sardinie? Za mě osobně určitě Sicílie > Sardinie.

Reagovat
fenixLFC

pretoze priatelka tam bola na erasme tak som tam chodieval na navstevu a cagliari je uzasne mesto, kazda stvrt vyzera ako z ineho obdobia a skvelo sa to prelina. sice mi furt vadi miestny styl co sa tyka napriklad dochvilnosti a podobne, ale mesto a prostredie je krasne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Sicílie má všechno co Sardinie...a k tomu asi tak 1000x víc historie, památek, lepší gastronomii atd.

Reagovat
10

a tím nechci říct, že Sardinie není super...pro rodiny je to parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Lazio a Neapol ještě předběhnou Juventus. Možná dokonce i Atalantu Bergamo.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pharrell

A velká gratulace Interu Milán. Zcela zaslouženě.

Reagovat
El Matador

Gratulace Interu teď ještě Lazio do první 4ky a bude to pěkná sezóna

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je teď ten odborník na Juve, který neustále fluše na CR7? Nebýt jeho, tak v příštím roce ani nehrajete ligu mistru ty experte

Reagovat
Petr20

Tak dal pěkný gol hlavou, ale to je tak asi všechno, co by dokázalo spousta útočníků. Do 83. minuty byl úplně neviditelný, jiný hráč by hrál více týmově a goly by tam padli taky. A hlavně Juve má bojovat o LM, ne o to, aby si LM zahráli i příští sezonu, takže kritika na CR7 ze strany Juve zcela pochopitelná...

Reagovat
smazaný uživatel

A už začneš argumentovat a diskutovat, nebo dál budeš jenom mlet to samé dokola?

Ronaldo je rakovina toho týmu a ten klub je rakovinou pro Ronalda. Symbióza nula. Chci, abychom skončili mimo LM, protože to bude znamenat přeskupení managementu, finančního sektoru a zasáhne to kádr. Přijde zemětřesení a finančí problémy. Bude nutností zbavit se zbytečně drahých primadon a přijde na řadu revitalizace. Jooo, může to trvat pár let, může to být bolestivé, zvlášť v tuto dobu, ale je to zkrátka výsledek hospodaření posledních tří let, které je tristní. Způsob, jakým byl kádr skládán, jakým způsobem bylo nakládáno s rozdávání tučných smluv a jak se celý ten kolos změnil v jeden velký cirkus, je dost smutný. Aspoň pro mě, pro člověka, co 25 let fandí nejúspěšnějšímu klubu historie na domácí scéně.

Je úplně jedno, kolik dá Cristiano gólů. I kdyby jich dal 60, zbytek týmu mu dělá komparz a to je to, proč je to celé špatně. Je na čase přestat si hrát na MJ23 z první poloviny jeho kariéry a vyrůst tím směrem. Z tréninků vidíš, slyšíš, čteš, jak je Ronaldo modla, jak maká, krásný, za toho obdivuju. Je krásný, jak se s ním všichni radují z jeho gólů a naplňují tu gloriolu, která ho zdobí. Ale kolikrát on se za tu sezónu zachoval stejně? Podívej se, jak on se chová, když se mu něco nepodaří nebo nedej bože skóruje někdo jiný ze spoluhráčů. Tu radost u něj nevidíš. On není týmový hráč. Na začátku jeho kariéry to nebylo tak vidět, ale s příchodem do Realu na něj všichni museli makat a rok od roku to bylo vidět víc a víc, to samé v reprezentaci. On je fantastická individualita, ale není to týmový hráč, který by se podřídil.

A řekla to celá řada lidí, nejen já, jako "rádoby odborník". S Ronaldem, se ten tým nebude vyvíjet, není prostor na zlepšení. Až jeho odchod pomůže. A je úplně jedno, kolik dal v Juve gólů nebo kolik vyhrál superpohárů. To mě nezajímá. Zajímá mě horizont dalších 3-5 let, naplnění potenciálu hráčů jako jsou Dybala, De Ligt, Kulusevski a další. A to, co tady píšu, obvykle opírám o to, co čtu nebo vidím na hřišti a co říkají kapacity italského fotbalu a ne nějaká kopálista z Chebu, co měl fantastickou hráčskou kariéru, ale jinak jeho chtíč po zisku Champions league mu zatemnila mysl.

Čekám na tvůj pohled, na tvůj náhled na problematiku, zajímá mě, jak to vidíš. Klidně změním svůj pohled, pokud mi dáš relevantní argumenty k tomu, že se mýlím a Agnelli, Paratici a Nedvěd mají na srdci zájem klubu a ne jen svůj mamon a touhu po Champions league, ať to stojí, co to stojí. Protože zatím za tři roky jenom obětovali kulturu klubu a jeho směřování za sázku all-in do Ronalda a Champions league a jen jim to třikrát vybouchlo do ksichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně rozepsáno, ale nemyslíš, že je to vůči němu zbytečná ztráta času?

Reagovat
smazaný uživatel

Podepisuji se pod tvé svaté slova. Ronaldo musí odejít, Juve se díky jeho příchodu posunulo a krok vzad. Není to chyba, jeho ale vedení..Sázka na jednu kartu nevyšla.Cesty se musí rozejít pro dobro klubu. Moc tady už nechodím protože bych musel být fakt na některé hráče až sprostý. Ale po dlouhé době se opřu zas do Dybaly. Co ten líný chuj si myslí, že se už nemusí snažit ? Ty voe on je úplná mrtvola.Bez bojovnosti, vypouští souboje, mácha rukama...Neříkám, měl smolnou sezónu, ale v té se projeví osobnosti, že zamakam když to nejde. Musíme odstranit rakoviny v klubu a začít se musí od Paraticiho, Ronalda a Dybalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala není rakovina, Dybala je budoucnost klubu. Kdybych si měl vybrat z celého týmu jednoho jediného hráče, který pro mě bude základním stavebním kamenem, bude to on. Půlku sezóny nehrál. A ty minutáže, co dostával, když už hrát mohl, tak jsou dost úsměvný. Na spočítání zápasů, kdy hrál 80+ minut ti pomalu stačí prsty jedné ruky. To je špatně. To, co si popsal, to dělá Ronaldo, někdy od poloviny minulé sezóny. Stará se jen sám o sebe. Ale těch hráčů, co trpí a hrají pod svoje možnosti a potenciál je v tom týmu celá řada. Ty kluky to nebaví, oni nejdou vyhrávat zápasy a bojovat, oni se chodí jako diváci koukat na Ronalda, jak přidává góly. 2/3 týmu jsou diváci a Ronaldovi obdivovatelé. Není nikdo, kdo by mu řekl "kurva, nerozhazuj rukama, neházej ksichty, běhej taky dozadu, nebudeme pořád hrát na tebe". Tohle by mu měl říct trenér. Ronaldo zkrátka není víc než Danilo, Kulusevski nebo Ramsey.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím jen ve zkratce, jak to vidím já

Vedení: asi se oba shodneme, že vedení v Juve nasekalo mnoho chyb. Ale myslet si, že kluk, který s Juve v FMku vyhrál co se dalo tomu rozumí více než Paratici je minimálně úsměvné. Jak se chceš zbavit drahých primadon? Jednoznačně souhlasím s tím, že kádr není dobře složen, ale v žádném případě si nemyslím, že je hlavní problém CR7. Myslím, že každý trenér by naopak chtěl v kádru hráče, který dá za sezónu 25 a více gólů v lize nemyslíš? To, že ostatní tam jsou pouhým komparzem jde hlavně za trenérem. Pirlo ,jak se ukazuje nebyla dobrá volba. Já osobně třeba uznáván Sarriho a myslím si, že měl dostat větší prostor. Rozhodně nejsem pro návrat Allegriho, nemyslím, že je to se současným vedením správná volba, ale prý snad jednají....

Dybala - ten kluk to v sobě rozhodně má, ale za mě by oběma stranám prospěl jeho odchod. Ten kluk pravidelně nehrál ani pod Maxem, Sarrim ani pod Pirlem. Nebyl nikdy dlouhodobě tím tahounem a pořád by se dal slušně zpeněžit. Doufám, že nebudeš argumentovat, že všichni zmínění tomu na rozdíl od tebe nerozumí.

Jinak Champions League je u klubů jako je Juve nutnost.

Všichni fans zmiňujete de Ligta. Ten kluk stál obrovské peníze, má vysokou smlouvu a jeho výkony také nejsou nějak top. Vadí mi ten pohled FM hráčů, že ,co je mladý, to je dobrý. Viz u fans AC hype kolem Tomoriho. Ten kluk hodně chybuje a má vysokou výkupku a já bych ho natvrdo tedy rozhodně nedělal.

Takto ti to nějak stačí?

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale FMko jsem nikdy nehrál.

První věc, když tam je hráč jen od toho, že dá 25+ gólů za sezonu, ale jinak je týmu k mezihře a dalším fázím utkání úplně k ničemu, tak je jeho 25+ gólů v komplexní měřítku kontraproduktivních. Je lepší mít 5 střelců s 7+ góly než jednoho s 25+ góly. Fotbal je týmový sport. Podívej se, proč byl Juventus v poslední dekádě tak úspěšný. Nebylo to kvůli 25+ střelcům, ale kvůli 7+ záložníkům.

Trenér neudělá nic s týmem, kde mu chybí zásadní články, které by jednak propojovali obranu se zálohou a zálohu s útokem. Pokud takové hráče nemáš, nevyčaruješ z toho nic. Poslední tři roky se jede na setrvačnost. Budu se zase opakovat. Už když byl Marchisio na odchodu, říkal jsem, že ten tým nutně potřebuje obnovit zálohu a že s Pjaničem na registovi to nebude dobré. Dva roky táhl zálohu Khedira de facto sám, až se oddělal úplně. Alex Sandro hraje třetím rokem takovou sračku, že by se za ni nestyděli ani současní krajní obránci Sparty.

Sarri v první řadě neměl nikdy přijít. On do kultury nikdy nezapadal a proto odešel. On byl prací Paraticiho s Nedvědem, kteří si ho přivedli. Vloni ho vyhodil Agnelli, protože kabina šla proti Sarrimu. A Pirlo je rozmar Agnelliho, že je na lavičce on, jde za ním, on si ho vybral. Jenomže Agnelli je ve fázi, kdy už chybu nepřizná. Jeho zásadní chybou bylo, když do toho nechal kecat kopačku ze Skalné a skauta, co ani z poloviny nedosahuje manažerských schopností svého učitele. Paratici byl a je vynikající skaut, ale skladba týmu je něco, v čem je prachmizerný. Ronalda v Juve má na svědomí on.

Reagovat
smazaný uživatel

Allegri je nejlepší možné řešení. Proč? Protože zná prostředí. Je to pragmatik. Dokáže tým vyvést z krize. Allegri je ten, kdo při svém odchodu řekl Agnellimu, že tým s Ronaldem nemá šanci růst. A hlavně, pokud přijde Allegri, Nedvěd letí do prdele a to je pro ohromná motivace a radost. A Paraticiho hlava taky padne. Šest přestupových období na to, aby přivedli kvalitní záložníky. Nic. Nikde nikdo. Jen předražené vtipy v podobě Rabiota, Ramseyho a Artura. Mamánek, ostrovní tupoun a alibista narážečka. Fakt krásný. Za to, kolik nasypali za Ramseyho včetně platu, mohl být Barella. A těch případů najdeš víc.

Jasně, Dybala, který byl vloni MVP sezóny, kluk, na kterém stál tým a který byl tím jediným pojítkem a formou invence v Sarriho fotbale. Koukáš na ten fotbal, nebo tě jen baví pořád hrát dokola berličku o tom, jaký já jsem debil a nerozumím tomu? Dybala pořádně nehrál pod Allegrim? Na tom si byl kde? Nehrál pod Sarrim? Vždyť byl jeho nejdůležitějším hráčem. Zatím to vypadá, že jediný, kdo tu hraje FM, jsi asi ty.

Champions league je nutnost pro udržení hráčů. V momentě, kdy ztratíš Champions league, ztratíš ty drahé hráče - oni budou chtít pryč a nebudeš na ně mít peníze. Namlátíš si hubu, ale máš prostor začít znova. A to je to, co ten klub potřebuje. Začít znovu. Najít opět svoji hrdost a obnovit kulturu týmu. Vysrat se na multi-kulti kvůli trhům v USA, Číně, Austrálii a kdo ví kde ještě a začít prosazovat to, proč byl Juventus vždy úspěšný, protože byl italský, postavený na italských základech.

Už jen to, že je pro tebe Sarri vhodnější než Allegri a střelec 25+ je pro tebe důležitější než propojení a funkčnost celého týmu, poukazuje na tvoje provinční myšlení.

AC Milan a jejich problémy mě nezajímají, nesleduju je nijak zvlášť, jen povrchně a tak je hodnotit opravdu nehodlám.

Reagovat
smazaný uživatel

U Juventusu se ztotožním s tvou poslední větou, ale nebylo to náhodou tak, že Barella Juventus odmítl?

Reagovat
smazaný uživatel

On šel do Interu hlavně kvůli Contemu, čemuž se nedivím, byla to logická a za mě naprosto správná volba. Jestli odmítl Juve, nevím. Vím, že tam bylo před třemi lety odmínutí ze strany Cagliari. Ale dokazuje to jen práci Paraticiho s Nedvědem. Je to jedno velké kdyby, ale v momentě, kdyby Allegriho nevyhodili s Marottou a rozjeli revitalizační "projekt", tak jak ti dva chtěli, namísto "projektu Champions league" s Ronaldem, situace by se vyvíjela jinak. Paratici naháněl Barellu to léto, co koupil Ronalda, ale z Cagliari přišlo jednoznačné "NE". Hlavně teď ta šaškárna, co vyváděl Paratici letos v lednu, kdy se snažil Barellu kontaktovat a přemlouvat, ať jde to Juve. To přispělo k tomu jejich vzájemnému střetu Juve vs Conte, jak se Nedvěd vztekal jak malá uplakaná holka a Conte s Agnellim se vzájemně "fuckovali". Barella udělal dobře, roste s každým zápasem, už teď je z něj lídr, budoucí kapitán Interu a za mě i budoucí kapitán Azzurri.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám právě za to, že on chtěl do Interu, jelikož je jeho fanouškem už odmala. Proto odmítl Juventus nebo třeba Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

To je klidně možné, to jsem nikde nečetl, takže opravdu nevím. Díky za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Musel jsem si to dohledat. Velmi dobrý výběr idolu.

Growing up, Nicolo's idol was Inter Milan's former star, Dejan Stankovic. He was at awe of the midfielder greatness especially after he scored a memorable goal against Manuel Neuer in Inter Milan's game against Schalke.

“I remember Stankovic’s goals. As a child I was impressed by his ability to shoot from range. He always fascinated and amazed me with his goals. Two are indelible in my mind. The goal in the derby from outside the box and the one against Schalke 04.”

“It was always Stankovic, he filled my eyes with his goals and his technique. I liked to believe I could get close to him. I met him when I was 16 and it was a great moment,”

Reagovat
smazaný uživatel

Takový typ nám citelně chyběl. Na něm jde vidět, jak chce za každou cenu vyhrát, ať už je to s Juventusem, Milánem, Sampdorií nebo Crotone, ať už je to 0:0, 1:0, 1:3 nebo 5:0. Tím dokáže strhnout i ostatní.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Airus

Soulas s "Juventusem" tuhle sezónu nemělo smysl se tady moc rezepisovat. Prostě jenom podporovat z koutu se založenýma rukama až se i ostatní rozkoukaj a uvidí že to padá na držku.

Souhlas s Biancem že Paulito musí zůstat a dát tomu číslu na zádech zase smysl. On na to má srdce i morálku, které ale musí konstatně podrřazovat mega egu ronalda. Takhle to nejde.

Spenežit Ronalda, většinu zálohy a skoupit domácí talenty Locu a Zaniola, vyrabovat "Líg Uhn" na posílení obrany a útoku. Je tam tři prdele talentu na kterým se dá stavět a všechno by zaplatil jenom ronaldův zajebanej plat

Reagovat
10

a znovu

Reagovat
stuff

Reagovat
Arnar Resmusonn

To Udinese to neskutečně dojebali na konci zápasu no a AS jde veselé do sezony bez pohárů. Nechápu proč ještě Fonseca dýchá římský vzduch. I kouč juniorů by je dokázal víc nahecovat

Reagovat
DelPiero137

Gratulacia majstrovi ligy

Reagovat
juveforever

Merda Inter

Reagovat
smazaný uživatel

BAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Double. Aj za ten Rangers.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Pro Ronaldo hatery - kdyby se odečetlo jeho 27 ligových gólů, bude mít Juve míň vstřelených gólů než sestupující Crotone

Reagovat
smazaný uživatel

Je hezký, jak vždycky řekneš A, ale B tě nezajímá.

Reagovat
maras93

To nejde takhle jednoduše říct přece.

Reagovat
Fridgiee

A kdyby se odečetl celej Ronaldo a jeho nechutnej plat, Juve by mělo v záloze hráče a ne nýmandy.

Reagovat
Shevchenko

A kdyby jsi Crotone odečetl nejlepšího střelce, tak mají jen 23 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
maras93

Přidávám se ke gratulacím Interu. Zašloužený vítězství, užívejte.

Reagovat
Pipo123

Immobile za 5 rokov v drese Lazia dal už 149 Chýba mu jeden gól aby prekonal rekord Piolu.

Reagovat
Kaka14

Takisto sa pridavam ku gratulacii Interu

Hadam nam este pomozete do LM a vyhrate proti Juve

Reagovat
smazaný uživatel

PROČ SI TO PROTI JUVE NEUHRAJETE SAMI?!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Inter titul, Parma zostup. Sezóna ako sviňa

Reagovat
Inter Eterno Amore

Parma sa vráti podľa mňa rýchlo .. aspoň nám na rok nebudú kradnúť body

Reagovat
berliner

Konecne vyhral Scudetto nekdo jiny nez Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to ničemu nevadilo, ne?

Reagovat
berliner

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele