34. kolo
02.05.2021 12:30 CET
4 : 3
(2:0)

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Lazio přestřílelo Janov 4:3 a dál se tlačí na Ligu mistrů

Celkem sedm branek padlo v zápase Lazia s janovským CFC, přičemž tři body zůstaly na Stadio Olimpico. Lazio vedlo v průběhu zápasu o tři góly, ale Grifoni se dokázali ještě přiblížit a závěr zápasu zdramatizovat. Ve skvělé formě pokračuje útočník Ángel Correa, který znovu vstřelil dva góly. Prosadil se i nejlepší střelec Ciro Immobile a španělský záložník Luis Alberto.

Lazio má v posledních kolech tak trochu nůž na krku, potřebuje vyhrávat, aby dohnalo ztrátu na první čtyřku a kvalifikovalo se do Ligy mistrů. Povedlo se to v minulém kole proti AC Milán i v neděli odpoledne proti Janovu.

Už začátek zápasu napověděl, že tempo budou udávat domácí Biancocelesti. Po osmi minutách těsně netrefil branku kanonýr Immobile a pokus Milinkoviće-Saviće ze střední vzdálenosti zpacifikoval Perin. Půlhodiny nakonec Laziu trvalo, než odemklo defenzívu Grifonů. Joaquín Correa se dobře natlačil před tři obránce a pohotově zakončil. Útočník Lazia potvrdil skvělou formu, mimochodem ve zmiňovaném zápase s Rossoneri vstřelil dva góly. Ještě do konce poločasu se Lazio uklidnilo druhým gólem. Lazzari po kontaktu s hostujícím obráncem v pokutovém území upadl a sudí nařídil pokutový kop. Ciro Immobile pak zvolil razantní zakončení a Lazio vedlo po prvním poločase o dva góly. A nutno říci, že zaslouženě. Janov neměl za pětačtyřicet minut jedinou vážnější šanci.

Trenér Davide Ballardini na nic nečekal a hru Janova osvěžil trojím střídáním. Mělo to úspěch, protože hned ve 47. minutě si Ghiglioneho přihrávku srazil do vlastní sítě Adam Marušić. Nicméně kontaktní branka měla jepičí život a hned o minutu později Lazio znovu odskočilo. Luis Alberto dostal přihrávku na hranici pokutového území a krásnou technickou střelou zvýšil na 3:1.

Ofenzíva Lazia se utrhla a v 56. minutě přispěchal s dalším zásahem Joaquín Correa, který si v pokutovém území navedl balón na pravačku a z pohledu domácích zvyšoval už na 4:1. Zdálo se býti hotovo, ale Grifoni ještě neřekli poslední slovo. Jedenáct minut před koncem dohrál souboj uvnitř šestnáctky Cataldi a sudí odpískal ve prospěch Janova pokutový kop. Gianluca Scamacca ho s velkým sebevědomím suverénně proměnil a ještě vykřesal jiskřičku naděje. Ta okamžitě zažehla, když hned z další akce vstřelil gól i Eldor Shomurodov.

I s nastavením měli hosté zhruba deset minut na vyrovnání, ovšem Lazio jim nic nedovolilo. Janov si nedokázal vytvořit trvalejší tlak a to dokonce ani v nastavení. Výhra Lazia je vzhledem k průběhu zápasu zasloužená. Biancocelesti tak znovu udrží kontakt s první čtyřkou, Janov zůstává ve druhé polovině tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele