34. kolo
02.05.2021 15:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Rodrigo Palacio (© AFP)

Palacio se blýskl hattrickem v Derby dell'Appennino, které skončilo plichtou

Hatrrick v devětatřiceti letech? Žádný problém pro Rodriga Palacia. Boloňa díky jemu vždycky srovnala krok s Fiorentinou, která v utkání promarnila hned trojí vedení. Derby dell'Appennino tak vítěze znovu nepoznalo, což zároveň znamená, že si Boloňa musí na přerušení dlouhé sérii v rámci derby ještě počkat.

Boloňa neporazila Fiorentinu od roku 2013 a v neděli odpoledne moc toužila po nápravě. Letošní Viola rozhodně neválí, ztrácí body a svěřenci trenéra Siniši Mihajloviće si toho byli dobře vědomi. Nicméně byli to domácí, kteří celou dobu tahali za kratší konec.

Derby přineslo úvodní branku po dvaceti minutách, kdy Soumaoro zahrál v pokutovém území rukou a následovala "desítka". Zahrávání penalt má ve Fiorentině na starosti Dušan Vlahović a i tentokrát se nemýlil. Boloňa přišla s odpovědí o jedenáct minut později. Vignato odvedl skvělou práci a výtečnou přihrávkou vysunul do stoprocentní šance Rodriga Palacia, který nezaváhal a poslal balón k tyči. V tu chvíli ještě Palacio netušil, že se stane hlavním hrdinou prestižního derby.

Rossoblu sice byli po zbytek prvního poločasu aktivnější ve střelbě, ale nejnebezpečnější byl až pokus Bonaventury na druhé straně hřiště. Jeho volej proletěla jen těsně nad břevnem, takže ve výsledku nemusel Skorupski zasahovat.

I po změně stran se hrálo ofenzivně a po pěti minutách se Vignato marně dožadoval pokutového kopu. Místo příležitosti pro domácí šla Fiorentina v 64. minutě znovu do vedení. Venuti přesnou přihrávkou našel před brankou Bonaventuru, pro kterého už nebyl problém poslat balón do sítě. Na tahu tak opět byla Boloňa a i tentokrát našla odpověď. Vignato odcentroval do pokutového území, Rodrigo Palacio se dostal přes Cácerese a Dragowski mohl lovit balón ze sítě.

Na Renato Dall'Ara se strhla přestřelka a u stavu 2:2 zůstalo jen velmi krátce. Po centru na zadní tyči zařídil potřetí v zápase náskok Violy Dušan Vlahović. Kouč Giuseppe Iachini už věřil, že jeho tým tohle vedení nepustí, ale tak jako tomu bylo v průběhu celého zápasu, i teď měli poslední slovo domácí. Šest minut před koncem vykouzlil Vignato další průnikovou přihrávku, přičemž obrana Violy vůbec nezachytila Palacia a již devětatřicetiletý veterán zkompletoval hattrick.

Do konce zápasu zbývalo i s nastavením ještě deset minut, ale nikdo z aktérů už se neodvážil otevřít hru. V nastavení ještě zkoušel zakončit Vlahović, jenomže po teči zůstalo jen u rohového kopu, ze kterého nic nepadlo. Boloňa opět Fiorentinu neporazila a oba celky získávají po bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele