Serie A - preview 34. kola: Poslední šance pro Parmu

01.05.2021, 08:54, aktualizováno 03.05.2021, 09:03
Previews
Andrea Belotti (© AFP)
Parma se zmítá v krizi a v pondělí večer dostane poslední možnost, jak ještě oživit naději na záchranu v italské nejvyšší soutěži. Ducali se představí v Turíně a vyhráno nemají ani Býci, ty čeká boj především s Cagliari a Beneventem...
Turín FC - Parma Calcio  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávku italské Serie A obstarají dva týmy, kterým půjde o přežití - Turín FC a Parma. Pro hosty je to poslední možnost, jak ještě promluvit do bojů o záchranu, pokud by totiž v Turíně prohráli, byla by jejich ztráta čtyři kola před koncem jedenáctibodová.

Koneckonců přesně takový je rozdíl mezi oběma soupeři před pondělním střetnutí. Parma dosud posbírala jen dvacet bodů a už jakoby se smířila s pádem do nižší soutěže. Po pravdě řečeno šance na záchranu už jsou hodně mizivé, ale dokud budou existovat, musí Parma bojovat.

Ducali naposledy zvítězili v polovině března nad římským AS, ale od té doby v šesti zápasech pětkrát prohráli a jednou remizovali. Za celou dosavadní sezonu pak dosáhli na pouhá tři vítězství, což je prostě zoufale málo. Mnozí fanoušci už v záchranu nevěří a pokud Parma v pondělí neporazí Turín, bude její sestup takřka zpečetěn.

Boj o záchranu zvládá lépe FC Turín, ale i on to bude mít v závěru sezony náročné. V jeho prospěch hraje fakt, že má o jedno odehrané utkání méně a tudíž může získat ještě o tři body navíc. V tabulce má Granata stejně bodů jako Benevento nebo Cagliari. Výrazný krok k záchraně může učinit už proti Parmě, kterou v prvním duelu hladce porazila 3:0.

Domácí kouč Nicola bude postrádat zraněné duo Mandragora, Verdi, jinak je zbytek kádru na pondělní utkání připraven. Bohužel Parmu nedecimují jen špatné výsledky, ale také početná marodka, což samozřejmě i spolu souvisí. V Turíně se tak nepředstaví Caviglia, Inglese, Iacoponi, Zirkzee, Cyprien, Man, Karamoh, Mihaiula a Conti.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - Singo, Rincon, Baselli, Lukić, Ansaldi - Sanabria, Belotti
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Colombi - Busi, Bani, Osorio, Pezzella - Hernani, Brugman, Kurtić - Traoré, Cornelius, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.18 - 5.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Janov CFC  (neděle 12:30)
Lazio Řím bojuje o Ligu mistrů a aby tomu tak bylo nadále, potřebuje domácí souboj s Janovem zvládnout za tři body. V minulém kole si Biancocelesti bez problému poradili s AC Milán a i proti Grifonům budou v roli velkého favorita. Janov před týdnem zvítězil a udělal důležitý krok na cestě za záchranou, ale dokáže na to v Římě navázat?

Grifoni sice bojují o záchranu ale pro Lazio mohou představovat velké nebezpečí. Janov v Římě pravidelně jednou za dva nebo tři roky vyhrává a protože naposledy zvítězil právě před třemi lety, nabízí se otázka, zda-li se mu to opět podaří. Tři body z Říma, to by byla velká vzpruha do bojů o záchranu, který Grifoni zatím zvládají. Před týdnem porazili Spezii 2:0 a na osmnácté Benevento mají náskok pěti bodů.

Odpolední zápas krátce po dvanácté hodině bude především o Laziu. Svěřenci trenéra Inzaghiho potřebují zvítězit, aby se udrželi v kontaktu s Ligou mistrů. Lazio na ni sice ztrácí pět bodů, ale má o jedno odehrané utkání méně. Pár kol před koncem může být jakákoliv bodová ztráta velice citelná a Lazio to samozřejmě dobře ví. Koneckonců ve stejné pozici už bylo proti AC Milán a situaci zvládlo bravurně, když vyhrálo hladce 3:0.

Vzájemná bilance hovoří pro Lazio, ale jak už bylo řečeno, Janov si z Olympijského stadionu čas od času přiveze body. Mimochodem první zápas hraný na Luigi Ferraris v Janově skončil v lednu remízou 1:1.

Na straně domácích budou chybět zranění Luiz Felipe, Escalante a Caicedo. Velkou ztrátou je i absence stopera Acerbiho, který si odpykává karetní trest. Janovští jsou na tom podobně a vedle marodů Pellegriniho s Criscitem nebude k dispozici potrestaný veterán Panděv.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Marušić, Hoedt, Radu - Lazzari, Milinković, Leiva, Luis Alberto, Lulić - Correa, Immobile
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Goldaniga, Radovanović, Masiello - Biraschi, Zajc, Badelj, Strootman, Zappacosta - Destro, Scamacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.73 - 6.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Sassuolo v poslední době chytilo druhý dech a zase začalo stoupat tabulkou. V neděli jej ale čeká těžká práce, protože narazí na jednoho velkého bubáka, s nímž má obrovské problémy uhrát dobrý výsledek. Atalanta navíc směřuje za titulem vicemistra a skvělá forma jí drží na druhém místě.

Neroverdi se, zdá se, oklepali z nevýrazného až negativního března a zase připomínají tu mašinu ofenzivního umu, která oslňovala Itálii a vynášela trenéra De Zerbiho do nebes. Sassuolo momentálně táhne sérii čtyř výher v řadě, během které se dostalo na kobylku i Fiorentině nebo AC Milán.

Vyšlo mu i minulé kolo, ve kterém se Sassuolo popralo se Sampdorií. Jeho obrana opět vydržela a janovský celek rozesmutnil Domenico Berardi, se čtrnácti brankami nejlepší střelec De Zerbiho družiny. Ta bude nyní muset překonat jednoho velkého strašáka. Když se totiž před hráči Sassuola řekne slovo Atalanta, po právu se vyděsí.

Sassuolo totiž s Atalantou vůbec hrát neumí a je to jeho dlouhodobě nejhorší soupeř. Pokud budeme počítat i pohárová klání, tak Atalanta vyhrála už osm utkání v řadě! Sassuolo se naposled radovalo z výhry v roce 2014, což už je velmi dávno. Faktem je, že si na své přijde určitě nezaujatý divák, neboť při střetu těchto ofenzivních týmů padá hodně branek. Jen za posledních deset utkání jsme viděli už 42 branek, čili víc než 4 góly na zápas.

S útokem by teď De Zerbi mohl mít potíže, protože mu chybí dva jeho elitní útočníci. Mimo hru jsou zranění Caputo, Raspadori a také stoper Romagna. Orobici přijedou naopak kompletní.

A taky ve skvělé formě. Atalanta prohrála ligový duel naposledy s Interem, osmého března. Jinak se jí ale daří, se 78 vstřelenými góly má nejlepší útok ligy a dostala se už na druhé místo právě za Inter.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Locatelli, López - Berardi, Djuričić, Boga - Defrel
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Freuler, Gosens - Pessina, Iličić - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.07 - 5.01 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Cagliari opět hraje o všechno. Zlepšené výkony mu zatím stále nedokázaly zaručit záchranu v lize a tohle kolo pro něj nebude ničím snadným. Celek ze Sardinie totiž navštíví Neapol. A svěřenci trenér Gennara Gattusa rozhodně svou formou budí respekt.

Kolem Partenopei se toho v posledních týdnech napsalo už mraky a hlavním tématem byl vztah mezi prezidentem a majitelem De Laurentiisem a hlavním koučem Gattusem. Podle mnohých je už dávno rozhodnuto, že v létě čeká kádr Neapole přestavba pod vedením nového trenéra. Nicméně poslední výsledky dost možná donutí známého filmového producenta ke změně názoru. Trenér Gattuso totiž odvádí stále lepší práci.

Jeho Neapol chytá v klíčové fázi sezony druhý dech a její výsledky musí fanouškům slavného "Maradonova celku" dělat velkou radost. Neapol za posledních deset kol prohrála jediný duel, když nestačila na nevyrovnaný Juventus. Jinak si připsala sedm výher, což jí i vzhledem k negativní formě AC Milán katapultovalo už na třetí místo! To by si před pár měsíci určitě nikdo nemyslel.

Po remíze s Interem se Neapoli povedlo nasázet pět branek Laziu a v minulém kole zvládla výtečně také duel s bojovným Turínem (2:0). Za vylepšenými výsledky nepochybně stojí také další důležitý faktor, a to jsou absence. Ty se Neapoli celkem vyhýbají a ani tentokrát není její kádr vyloženě oslaben. Chybí jen Ospina s Ghoulamem.

Cagliari je na tom ve všech ohledech mnohem hůř. Zranění nepustí do hry Sottila s Rogem, koronavirem je stále nakažen Pereiro a minule se vykartoval i autor mnoha rozhodujících branek Marin. Zpět je ale brankář Cragno, což je vítaná zpráva.

A zpátky je taky forma Cagliari. Prakticky po celou sezonu patřilo Cagliari k nejhorším týmům, ale aktuálně má za sebou tři výhry v řadě. A pokaždé ukázalo neskutečnou bojovnost a charakter. Jako třeba minule při výhře nad AS Řím. Stále je ale až na 17. místě.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui - Fabián Ruiz, Demme - Politano, Zieliński, Insigne - Mertens
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Vicario - Rugani, Godín, Carboni - Nández, Nainggolan, Deiola, Duncan, Lykogiannis - Pedro, Pavoletti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.56 - 8.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Do italského Calcia nepatří jenom milánské či římské derby, ale také Derby dell'Appennino mezi Boloňou a Fiorentinou. V neděli bude mít tento souboj zvláštní náboj, protože Fiorentina chtě nechtě bojuje o záchranu a její rival ze sto kilometrů vzdálené Boloni jí může přitížit. Pochopitelně společným jmenovatelem obou týmů je trenér Siniša Mihajlović, který ve Florencii působil.

Už se zdálo, že Fiorentina se vyhne tuhým bojům o záchranu a sezonu v klidu dohraje, ovšem Cagliari i Turín začali vyhrávat a propast mezi těmito celky a Fiorentinou se nijak nezvětšila. Pět kol před koncem Serie A má Fiorentina na nesestupových pozicích čtyřbodový náskok a to není nic přesvědčivého.

O změnách trenérů už toho bylo napsáno dost. Iachiniho v průběhu sezony nahradil Prandelli, aby se pár kol před koncem zase vrátil. Výsledky se začaly dostavovat teprve nedávno. Koncem dubna dokázala Fiorentina porazit Hellas 2:1 a v minulém kole obrala o body slavný Juventus.

Přeci jenom v lepší atmosféře se teď představí na půdě svého rivala Boloni. Rossoblu mají co napravovat, protože v minulém kole schytali od Atalanty ošklivý debakl 0:5. Co se týče postavení v tabulce je na tom Boloňa o poznání lépe a záchrana by jí neměla minout.

Derby dell'Appennino má bohatou historii a pravdou je, že Boloňa v něm nevyhrála od roku 2013! Přes osm let se nestalo, že by si Rossoblu odnesli proti Fiorentině tři body a to pochopitelně budou chtít v neděli změnit. Kdy jindy by se to mělo povést, než teď, kdy má Fiorentina svých starostí dost. Poslední duel skončil bezbrankovou remízou.

Bez celé řady hráčů to ale bude komplikované. Boloni scházejí Santander, Hickey, Medel, Domínguez, Sansone, Dijks i vykartovaný Schouten. V tomto směru má Viola výhodu, protože jí budu chybět jen Kokorin a Borja Valero.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Danilo, Soumaoro, Tomiyasu - Poli, Svanberg - Skov Olsen, Soriano, Barrow - Palacio
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Cáceres - Venuti, Bonaventura, Amrabat, Castrovilli, Igor - Vlahović, Ribéry
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.43 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Juventus FC  (neděle 18:00)
Udinese čeká v domácí Dacia Aréně velký svátek neboť přijede obhájce prvenství Juventus. Hosté se v závěru sezony dostávají pod velký tlak a stále nemají jistotu Ligy mistrů, což jim velí na půdě Zeber zvítězit. Ustojí to Stará dáma nebo se zrodí velké překvapení?

Juventus čeká ve zbytku sezony boj o Ligu mistrů, což je něco s čím se rozhodně nepočítalo. Bývalo zvykem, že v této fázi soutěže běží v cílové rovince za scudettem, aniž by mu v tom někdo dokázal zábranit. Sezona 2020/2021 je však pro všechny v klubu i fanoušky velkým zklamáním a zatím není jisté, jestli se Stará dáma vůbec probojuje do Ligy mistrů.

Zvládnout by to měla, ale poslední výsledky moc přesvědčivé nejsou. Remíza ve Florencii či porážka v Bergamu znamenají, že má Juve stejný počet bodů jako AC Milán a tím pádem lavíruje na hranici postupu do Ligy mistrů, nebo jenom Evropské ligy. K tomu se neustále spekuluje o budoucnosti trenéra Pirla či samotného Cristiana Ronalda. Klub měl podle nejmenovaných zdrojů začít jednat s bývalým trenérem Allegrim a Ronaldo zase podniknout námluvy s Manchesterem United. Na vyřešení těchto otázek si ale budeme muset počkat po skončení sezony. Jisté je jen jedno, po dlouhých devíti letech skončí Juventus na horším, než prvním místě.

Pro Udinese bude návštěva Juventusu jako vždy velkým svátkem a možností se předvést. Udinese si v minulém kole zastřílelo na hřišti Beneventa, ale Stará dáma představuje o poznání tvrdší oříšek. Porazit Juventus není nic, co by se u Gottiho týmu pravidelně opakovalo, ale v minulém roce se domácí duel podařilo zvládnout 2:1.

Matematicky ještě nemá Udinese jistotu záchrany, ale to už je jen otázkou času. Aktuální osmibodový náskok se zdá být dostatečně velký a stávající jedenáctá příčka přívětivá.

Co se týče absencí jsou na tom o poznání hůře domácí. Trenér Luca Gotti nebude moci počítat s Jajalem, Pussettem, Deulofeuem, Néstorovskim, Braafem a suspendovaným Mussem. Tolik starostí Pirlo nemá i když absence útočníka Chiesy je určitě citelná. Juventusu také nepomůže turecký stoper Demiral.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Becao, Bonifazi, Nuytinck - Molina, De Paul, Walace, Arslan, stryger-Larsen - Pereyra - Okaka
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro - Cuadrado, Bentancur, Rabiot, McKennie - Dybala, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.47 - 4.75 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - AS Řím  (neděle 20:45)
Sampdoria doma proti AS Řím nevyhrála už víc jak čtyři roky a teď by se jí vítězství náramně hodilo. V neděli večer se navíc postaví proti týmu, který toho má za poslední týdny tak akorát. Claudio Ranieri se opět setká s týmem svého srdce.

Doria se nenachází v úplně optimální herní pohodě a z posledních deseti duelů se jí povedlo vyhrát jen třikrát. Klíčem k tomu bylo téměř vždy čisté konto, protože když už ho Doria jednou udržela, pak se vždycky aspoň jednou trefila. Jenže čisté konto taky není věc, která by v přístavním městě byla k vidění nějak často. Pouze dvakrát z posledních deseti pokusů nebyl brankář Blucerchiati překonán.

Minulé kolo skončilo pro janovský celek taky zklamáním. Dlouho vzdoroval jasně lepšímu Sassuolu, ale dvacet minut před koncem na jeho obranu vyzrál tahoun Neroverdi Domenico Berardi. Další porážka odsoudila Sampdorii až k deváté příčce. I když na první pohled ztrácí na AS Řím jen dvě místa, druhý pohled už odhaluje ztrátu třinácti bodů.

Sampdoria se musí pokusit vylepšit své statistiky proti návštěvě z Říma, které rozhodně nejsou pozitivní. Na Stadio Luigi Ferraris se janovský celek radoval z výhry naposledy v lednu 2017 a od té doby převažuje radost hostí. V neděli večer by se ale tahle situace mohla docela dobře změnit. Pokud je v současné době v lize nějaký tým absolutně bez formy, jsou to právě římští Vlci.

V posledních dnech jejich fanoušky otřásl výkon ze semifinále Evropské ligy, v němž AS absolutně nestačilo na Manchester United a dostalo od něj šest gólů, přičemž neuvěřitelných pět branek inkasovalo jen za druhou půli. A v lize se Vlci trápí snad ještě víc. Aktuálně jim totiž patří až sedmé místo!

Minulé představení Vlků v lize skončilo fiaskem, protože v přípravě na Manchester dostalo AS čtyři góly od Cagliari, které zápasí se sestupem. Sílící spekulace o odstoupení trenéra Fonsecy neuklidňuje ani špatná situace na marodce, kde jsou pořád ještě Zaniolo, Calafiori, Spinazzola, Pedro, Pau López a také Veretout. Sampdorii schází jen duo Torregrossa - Ramírez.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Ekdal, Thorsby, Jankto - Keita Baldé, Gabbiadini
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mancini, Fazio, Kumbulla - Reynolds, Villar, Cristante, Bruno Peres - Carles Pérez, Pellegrini - Borja Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.72 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hellas Verona - Spezia Calcio  (sobota 15:00)
Týmy, jejichž souboj rozstřelí 34. kolo italské nejvyšší soutěže, byla určena mužstva Hellasu a Spezie. Vyhrát potřebují oba. Domácí Hellas sice stráží střed tabulky, ale už čtyři zápasy nevyhrál. Spezia se zase pořád nachází hodně blízko sestupovým pozicím.

Trenér Ivan Jurić neprožívá zrovna ideální a klidné dny. Jednak se musí soustředit na svou práci i přes množství spekulací, které jej spojují s odchodem do věhlasnějších italských klubů. Ale především se jeho týmu přestalo dařit. A to docela zásadně. Z týmu, který míval jednu z nejlepších obran v lize, se stal tým, který naopak udržel čisté konto jen dvakrát z pěti posledních utkání!

Je fakt, že se v minulých týdnech musel postavit několika favoritům (Atalanta, Lazio, Fiorentina nebo Inter). Nicméně pořád se od něj čekaly mnohem lepší výsledky než aktuální krize trvající už čtyři zápasy.

V duelu se Spezií se trenér Jurić obejde bez diskvalifikovaného Ceccheriniho s Velosem a Vieirou, hosté mají kádr kompletní. A je to znát. Trenér Italiano vede svůj celek k záchraně a v polovině z posledních deseti duelů Spezia neprohrála. Měla by ale zlepšit svou venkovní formu, protože mimo svůj stánek vyhrála za 17 duelů jen čtyřikrát.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Dawidowicz, Günter, Magnani - Faraoni, Tameze, Barák, Dimarco - Zaccagni, Salcedo - Lasagna
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Vignali, Erlić, Terzi, Bastoni - Pobega, Leo Sena, Maggiore - Gyasi, Nzola, Farias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.54 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Crotone - Inter Milán  (sobota 18:00)
Jen dvě překážky stojí Interu v cestě k vysněnému cíli. Dlouhodobá nadvláda Juventusu může skončit už v neděli! Jednak ale Sassuolo nesmí prohrát s Atalantou a jednak především Inter musí přijet z Crotone se třemi body. Což by neměl být takový problém, když se první utkává s posledním.

2011. To byl rok, kdy měla Serie A jiného krále než turínský Juventus. Od té doby se Stará dáma radovala z titulu v devíti po sobě jdoucích letech. Teď to ale vypadá na střídání stráží. V čele ligy je totiž už delší dobu milánský Inter, který nasadil zvlášť na jaře naprosto fantastickou formu. Sesadil z čela i zimního krále, AC. A postupně si nejenže došel pro první místo, ale je velmi blízko i celkovému vítězství.

Jen dvě věci mu stačí k tomu, aby oslavil titul už čtyři kola před koncem. S tou první nemůže dělat prakticky nic - druhá Atalanta by musela ztratit body se Sassuolem. Inter své síly nyní upírá jen k duelu s Crotone. Pokud by se domů vrátil se třemi body, stal by se do nedělního utkání Atalanty mistrem. Poprvé od roku 2010, jímž skončila jeho pětiletá nadvláda nad calciem.

V minulém kole se nerazzurri radovali z vítězství nad Hellasem Verona, které zařídil trochu nečekaně střídající obránce Matteo Darmian. A s Crotone by to mohlo jít ještě lépe. Při podzimním střetu těchto dvou týmů se radoval Inter i nestranný fanoušek. Padlo v něm totiž osm branek!

Od té doby si Inter zakládá na perfektní obraně. S pouhými 29 inkasovanými góly je nejlepší v lize. Teď si bude muset dát pozor především na jedno jméno. Jméno, které si pro sebe krade celou ligu. Mluvím samozřejmě o Simym, před sezonou neznámým mužem.

Hráč, kterého před pár měsíci znal asi jen málokdo, se ale po životní sezoně měří s těmi nejlepšími. Před touto sezonou měl podle webu Transfermarkt hodnotu asi 2,5 milionů eur. A teď má na kontě jen o šest branek méně než megastar Cristiano Ronaldo. Přesto jeho Crotone padá ke dnu, stále je až na posledním místě tabulky.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Magallán, Golemić, Djidji - Molina, Cigarini, Zanellato, Petriccione, Reca - Ounas, Simy
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Sensi, Brozović, Barella, Perišić - Lukaku, Lautaro Martinez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.90 - 6.79 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Benevento Calcio  (sobota 20:45)
Na San Siru v Miláně se odehraje duel domácího AC s Beneventem, které při poslední návštěvě slavného stadionu překvapivě vyhrálo. Rossoneri chtějí zastavit pád a udržet se v kontaktu s Ligou mistrů. Benevento zase nutně potřebuje bodovat, neboť mu hrozí sestup do nižší soutěže.

Oba celky mají leccos společné. Do letošní sezony vstoupily dobře a opravu dlouhou dobu to vypadalo, že se jim podaří naplnit vytyčené cíle. AC Milán se chtěl vrátit do Ligy mistrů a až do minulého kola držel umístění v první čtyřce. Benevento zase cílí na záchranu, ale po porážce s Udinese spadlo do sestupového pásma.

A pak je tu osobnost trenéra Filippa Inzaghiho, legenda AC Milán, která v současnosti vede Benevento jako hlavního kouč. Mimochodem "Pippo" stihl trénovat i milánský celek, ovšem nebyl úspěšný.

V sobotním zápase půjde opravdu o hodně. AC Milán se po další porážce tentokrát od Lazia propadl už na páté místo a jeho fanoušci se po skvělém začátku ocitají v depresi. Milánu velmi reálně hrozí, že si ani v příštím ročníku nezahraje Ligu mistrů. Do konce sice zbývá pět kol, jenomže Rossoneri se třikrát představí venku, z toho jednou na Juventusu a po druhé v Bergamu. A vezmeme-li v potaz bilanci domácích zápasů, zdá se účast v milionářské soutěži skoro nemožná. Stefano Pioli věří, že jeho tým v sobotu uspěje a ve zbytku sezony ze sebe vymáčkne to nejlepší. "Tento tým vždycky projevoval ochotu a touhu růst a zlepšovat se. Právě v těchto obtížných chvílí musí mladý tým jako je ten náš prokázat vůli a schopnost reagovat. Soustředit se na zítřejší zápas. Vím, že moje slova jsou dnes k ničemu a že to budeme muset předvést na hřišti," nechal se slyšet kouč Pioli.

Milánský lodivod má konečně k dispozici kompletní kádr, což znamená, že by od začátku utkání neměl chybět Zlatan Ibrahimović. Ve stejné pozici ale není Filippo Inzaghi, kterému budou scházet Moncini, Foulon, Tuia, Letizia a Sau.

Benevento má před sebou těžký úkol bodovat na San Siru. Boj o záchranu v italské nejvyšší soutěži vrcholí a "Čarodějky" po posledním kole klesly na sestupové osmnácté místo. AC Milán je favoritem, ale jediné utkání, které doma proti Beneventu sehrál nezvládl. Takřka přesně před třemi lety prohrál 0:1 po brance Pietra Iemmella.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Tomori, Romagnoli, Theo Hernández - Tonali, Kessié - Saelemaekers, Calhanoglu, Rebić - Ibrahimović
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipó - Depaoli, Glik, Caldirola, Barba - Hetemaj, Viola, Ionita - Insigne, Caprari - Lapadula
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.44 - 7.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán33247272:2979
2.Atalanta Bergamo33208578:3968
3.SSC Neapol33213973:3766
4.Juventus FC33199565:3066
5.AC Milán33206760:4166
6.SS Lazio32194956:4661
7.AS Řím331671058:5155
8.US Sassuolo331410955:5052
9.UC Sampdoria331261543:4742
10.Hellas Verona331181440:4141
11.Udinese Calcio331091438:4439
12.Bologna FC331081544:5338
13.Janov CFC338121337:4836
14.ACF Fiorentina338101542:5434
15.Spezia Calcio33891642:6233
16.Turín FC326131346:5631
17.Cagliari Calcio33871839:5631
18.Benevento Calcio337101637:6631
19.Parma Calcio333111936:7020
20.FC Crotone33532542:8318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak dnes môže nastať veľký deň. Deň, na ktorý sme čakali 10 rokov!!! Výhra Scudetta Dúfam, že Lukaku a spol. si obujú gólové kopačky. Potom ešte dokončiť túto sezónu, užiť si Scudetto a začať s nákupmi na ďalšiu sezónu - zišli by sa nám títo hráči: Musso, Gosens, De Paul.

Reagovat
Recoba Inter

Hlavně ten Gosens kdyby byl, tak by to byla naprostá paráda... Mussa bych bral taky všema deseti, ale na něm si Udine bude chtít nahrabat, chtělo by to nějakou fajn dohodu s nimi.

Reagovat
Largo

Porad doufam, ze Mussa koupime my. Nevim sice za co, ale s tim at si poradi Pinto

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte je tam jedná malá podmienka: Atalanta nesmie získať 3 body nad Šaškami, ale to už je len detail.

Reagovat
Inter Eterno Amore

dnes nie .. Atalanta nehrá

Reagovat
Tomanatura

Inter bude rad, kdyz nebude muset rozprodavat.

Reagovat
10

tyhle 3 hráči jsou cca 100 mega...good luck

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som to tak nejako počítal - Gosens a Musso po 25 mil. eur každý, De Paul 40 mil. eur, teda nejakých 90 mil. eur

Reagovat
To som ja

Čakáte 11 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

Úfff, strašný rozdiel

Reagovat
To som ja

Detail viac si to vychutnáte

Reagovat
Inter Eterno Amore

celkovo na trofej 10

Reagovat
Recoba Inter

Naposledy, když jsem slavil titul, byl jsem ještě nezletilý. Teď je škoda, že jsou všechny hospody a bary uzavřené, protože věřím, že po dnešku bude SAKRA důvod k oslavě! FORZA INTER

Reagovat
zurix_new

Já jsem ve středu po víkendovém vítězství v LM maturoval. a letos mi bude už 30

Reagovat
Inter Eterno Amore

ja som mal pri výhre LM 21 a pamätám si, že celý večer po finále som pil iba pivo

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Inter Eterno Amore

a teraz nepijem ani pivo ani tvrdý alkohol

Reagovat
10

v tomhle kontextu člověk těch posledních 9 let ocení o to víc

Reagovat
zurix_new

no nejsmutnější na tom je, že poslední 2 roky už to sleduji oproti předtím kdy jsem skoro nevynechal zápas dost pomálu takže člověk si užil všechny ty zápasy kdy se na to nedalo dívat na ty Alvaréze, Pereiry, Kharji, Mudingaye, Santony, jediného zdravého útočníka Rocchiho za Štramáka, De Bůra atd. atd.

ale tak ve fanklubu jsem pořád a radost to udělá, to zase jo

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

No všichni jsme zestarli o dost

Reagovat
10

Já ne naštěstí

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Dejwa

Lukaku i Lautaro první dotek s míčem v rychlosti těžce žalostnej

Reagovat
cresposuper

Jj, ale pri tej tycke to spravil Lautaro paradne, to bola smola

Reagovat
Dejwa

To každopádně

Reagovat
lnterista

borec

Reagovat
Panděvova ofina

Jeho to potřebovalo . Hezká kombinace mimochodem

Reagovat
KingMaster13

Tak a je to zpečetěný. Conte zničil Krakena kterého vytvořil

Reagovat
EXoRcIsT

Calha krasna akcia

Reagovat
Lech

Jak to bylo jeden cas pro nas ruzovy, druhy misto, zapas s interem jsme tehdy hrali snad o 1.misto a ted... Mkhitarjanovi to tam prestalo z niceho nic padat, a razem jsme se propadali tabulkou az kamsi za lazio. Dlouho jsem se Fonsecy zastaval, a asi bych se zastaval dyl, kdyby zkousel neco zmenit. Mam pocit ze to je trener jednoho rozestaveni a stylu hry, a to proste nemuze fungovat vecne na jednicku. Sarri in, dzeko + Fonseca out pls

Reagovat
smazaný uživatel

Rozestavení, které používal celou svou trenérskou kariéru, a od kterého po půl roce upustil, aby se k němu ani v časech nouze nevrátil

Reagovat
Stana95

a hlavně jsme všechny slabší týmy přejížděli rozdílem třídy ... Mikyho zabrzdilo to zranění lýtka tuším, od té doby už to není ono.

Reagovat
BaggioRoberto

Prvni pulku byl prvni AC Milan, druhou Inter a nikdy jste nebyli na dostrel za prvnim. To jste asi hrali tenkrat s Interem o druhe misto, kdyz jeste AC vedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ten zmrd nenažranej Donnarummů nepůjde do Juventusu! Ještě s tím svým povedeným bráškou, co za mega a půl ročně nosí pytel s míčema a kužely

Reagovat
Milan.B

Dollarumma

Reagovat
Furia Ceca

Jestli u nás můžou být Ramsey s Rabiotem za 7 mega čistýho, tak mi Donnarumma a jeho plat fakt nevadí.

Reagovat
Largo

Nahodou mi tenhle prestup z hlediska tradic, minulych prestupu i celkovy situace Juve dava nejvetsi smysl. Plus Allegri, Locatelli a Kean.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to díra! To co on Vojta chytí taky s navíc není takovej nesympoš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kincl

By byla dobrá sranda, kdyby se nedostal Juventus do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Tak Pellegrini prej dneska nebude, jeho zena rodi.

Takze v zakladu Pastore

Reagovat
Stana95

tak to jsem zvědavej, jak dlouho vydrží

Reagovat
Largo

Pastore zdravej nebo Lorenzo se dvema detma?

Reagovat
Stana95

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný úvod

Reagovat
smazaný uživatel

Muriel

Reagovat
smazaný uživatel

Consigli!!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulujem novým šampiónom :D

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
zurix_new

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký film pro paměťniky?

Reagovat
M11

Tohle by Donnarumma chytil

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle víkend je stále hezčí a hezčí

Reagovat
sinter

LH ho doyebal, ale to už je taká tradícia

Reagovat
Ranoth

strasne by som tomu Juventusu prial 5-6. miesto

Reagovat
smazaný uživatel

To by jim ale utekl Ronaldo

Reagovat
Ranoth

este nevyhral EL

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem zvědavej jestli bude Ronaldo hrát za tým, co nebude ani v LM?

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
lnterista

Chce hrát LM příští rok no

Reagovat
10

sice znovu zeď, ale nejlepší přímák Ronalda v Juve a De Paul už asi hraje za nás

Reagovat
Zark

Kéž by ten jeho pohyb, hlava nahoře a cit pro hru té naší statické a zmatené záloze chybí

Reagovat
M11

RONALDOOOOOOOO !!!

Reagovat
lnterista

To se stát Handovi to by bylo keců

Reagovat
10

Reagovat
Pettirosso

Pirlo zachranen. Ronaldo za hvezdu. A je to zase cely v klidu

Reagovat
10

on se fakt hecne jen na tyhle "titulkový" momenty...a vychází mu to

Reagovat
smazaný uživatel

To tu dlouho nebylo!

PENALDOOOOOO

Reagovat
CHONG

To tu dlouho nebylo!

MINDRÁÁÁÁÁČEK

Reagovat
smazaný uživatel

PENALDOOOOO

Reagovat
kaja900

Reagovat
10

poslední akce a 2 volný hráči na hlavičku ve vápně...ten tým prostě vůbec neví, celou sezonu

Reagovat
kaja900

V létě koupit dva top záložníky aspoň, vyměnit trenéra a třeba to bude šlapat

Reagovat
Stana95

no máme to zajímavě poskládaný, ale asi budeme muset Sampu přestřílet, jinou cestu nevidím

Reagovat
stuff

Azda sa tej hnidy v lete zbavime

Reagovat
Stana95

ten gól tak nějak hezky vykreslil naše momentální rozložení jediný co děláme je že zahušťujeme střed před naším vápnem a k vápnu Sampy jsme se za celý poločas dostali tak třikrát, a to ještě většinou po jejich hloupé chybě na středu. Ani jedna naše strana tam prostě není (ale to se není co divit, když tam nastoupili tihle lempli)

Reagovat
Lech

Souper presuje a my uplne bez myslenky jak zalozit utok. Kde jsem to uz tvl videl? nemit tam individualni kvalitu tak se ani k tem sancim co jsme meli nedostanem. Chcu videt Pastoreho, aspon bude na co koukat

Reagovat
Lech

Reagovat
pastal

Jestli je soudný tak musí odejít sám, nevím přesně jak to je když by ho teď vyprali jestli by měl nějaký zlatý padák a proto to udělat nechtějí, ale ten tým potřebuje nový impuls.Je smutný pohled sledovat jak je AS úplně v hajzlu

Reagovat
Lech

Posledni minuty Fonsecy snad

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec ani konferemčmí liga na nás nezbude, poslední koukatelnej výkon byl snad proti Šachtaru.

Reagovat
Largo

Tohle uz je fakt agonie.

Reagovat
Bily

ROMA

no v ManU jsem tipoval 5-0 (5-1) pro domaci, o fous nevyslo.

Tak doufejme, ze ten tenisovy vysledek se nebude opakovat v Rime, i kdyz o tom dost pochybuji

Psal jsem teze, ze jediny co mozna lehce spravi usmev na rtech je roznest Lazio na kopytech za 14 dni v derby, a pak pacek shledacek s panem "bekovka"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele