34. kolo
01.05.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Interu (© AFP)

Crotone prvním sestupujícím, Inter naopak vítězem?

Crotone doma zázrak nepředvedlo, podle očekávání sladilo svůj výkon s celkovým projevem v sezoně a prohrálo o dvě branky. Porážka mu dala definitivní jistotu sestupu, zatímco Interu reálnou šanci oslavit již v neděli ligový titul!

Inter hrál o titul a byl si toho velmi dobře vědom. Prezident Zhang, který dorazil do Milána, už týmu předběžně pogratuloval. Dnes ale ani v případě výhry Nerazzurri nemohli slavit. Čekali totiž na zaváhání druhé Atalanty. Přesto utkání zcela kontrolovali. V případě Crotone jim vlastně stačilo jen pozorně hlídat Simyho, protože - při vší úctě k ostatním mužům v mužstvu - nikdo jiný problémy tak zkušené obraně dělat neuměl.

Po pětadvaceti minutách se do první šance dostal možná nejnebezpečnější hráč v lize - Romelu Lukaku. Belgický tank se prodral k hlavičce po rohovém kopu, jenže trefil pouze tyč za Cordazovými zády! Milánský celek si byl dobře vědom své převahy a to ve všech směrech. Takže se před bránu moc netlačil.

Minutu před koncem nepříliš pohledné první půle se do šance dostal Lautaro Martínez, který zakončoval sice v pádu, ale přesto mu jen branková konstrukce zkazila radost z první trefy. Inter měl obecně hodně smůly, a to zvlášť před bránou soupeře.

Rány Barelly ani Martíneze v síti neskončily a trenér Conte pomalu začal jednat. Když se překulila hodina hry, poslal na plac čerstvé síly. A především Christian Eriksen mu opět ukázal, že by nebylo špatné nasazovat ho do hry od začátku. Stačily mu jen tři minuty na to, aby přihrávku od Lukaka proměnil krásnou ranou v první branku.

Lukaku osobně si málem připsal další trefu šest minut před koncem, ale kvůli Perišićově předchozím ofsajdu mu VAR oslavy zatrhl. Povolil je až Achrafu Hakimimu. V posledních vteřinách hry totiž mladý obránce dostal skvostnou nahrávku od Barelly na opačný kraj vápna a s klidem propálil Cordaze.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele