34. kolo
03.05.2021 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mërgim Vojvoda (© AFP)

Osud Parmy byl zpečetěn. Turín doma zvítězil 1:0

Italská Serie A zná nejen svého mistra, ale také dva sestupující. Po Crotone se nevyhne Serie B ani Parmě, která nezvládla pondělní dohrávku na hřišti Turína. Kdo bude třetí sestupující se zatím neví, ale FC Turín je jeden z možných kandidátů. Výhra 1:0 ho každopádně záchraně přiblížila.

Buď a nebo! Parma hrála v Turíně už o všechno. Jedině výhra jí mohla udržet ve hře o záchranu, byť situace byla tak jako tak velmi složitá. Ducali se ale "rozhodli" trápení dál neprodlužovat a čtyři kola před koncem mají jasno.

Začátek zápasu byl z obou stran hodně pomalý, ani jedna strana se neodvážila hru více otevřít a první výraznější šance přišla na přetřes až ve 24. minutě poté, co Ansaldi napálil odvrácený balón do břevna. Bohužel to byl jediný výraznější moment první půle. Parma si žádnou šanci nevytvořila a navíc musela po půlhodině poprvé střídat. Zraněného Brugmana nahradil Kurtić. Další střídání si kouč Roberto D'Aversa nachystal na začátek druhého poločasu.

Ale hra Parmy byla nadále hodně neurovnaná a šancí Turína začalo přibývat. Nebezpečně hlavičkoval Belotti a i následný závar musel pacifikovat Sepe. Domácí se dočkali v 63. minutě a lví podíl na gólu měl asistující Ansaldi. Svůj skvělý průnik hostující obranou zakončil nezištnou přihrávkou před prázdnou branku, kde Mërgim Vojvoda neměl problém zakončit - 1:0.

Turín se dostal do laufu a čtvrthodinu před koncem mohl definitivně rozhodnout, kdyby Belotti z dobré pozice netrefil tyčku. Granata už se prosadit nedokázala a protože Parma zůstávala neškodná, skončilo utkání 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já budu raději za plichtu. Domácí musí jet na 3 bodíky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele