34. kolo
02.05.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jakub Jankto (© AFP)

Sampdoria dvěma góly prohloubila krizi AS Řím

Být fanouškem AS Řím je teď dost stresující a nešťastné. Římané navíc v neděli večer prohloubili herní i výsledkovou krizi a v podstatě už jen dohrávají sezony s tím, že čekají na ránu z milosti. Další porážku zaznamenali v Janově a gólem k ní pomohl i Jakub Jankto.

101. To je číslo inkasovaných branek za dva roky vlády trenéra Paula Fonsecy. Dvě z nich zaznamenala Sampdoria a nutno říct, že jí to decimovaní hosté opět hodně usnadnili. Portugalský mág s obsesí z držení míče změnil rozestavení a poslal do boje dvě útočné věže, Mayorala s Džekem. A španělský mladík hrající o trvalé vykoupení z Realu Madrid poměrně hrozil. Jeho tvrdou ránu z 13. minutě zablokovali domácí obránci, jinak by brankář Audero asi kapituloval.

Ve 28. minutě se AS poprvé prosadilo a poprvé odcházelo zklamané. Edin Džeko si sice připsal další gól, ale jeho samostatný únik byl předznamenán ofsajdem, takže VAR jeho trefu odvolal. Do sítě někdejšího zaměstnavatele se mohl o pár minut později prosadit Valerio Verre, jenže ve skvělé pozici prakticky sám na penaltě minul bránu!

Následně musel náhradní brankář AS Daniel Fuzato vyrážet nebezpečnou střelu z klubka hráčů. V závěru poločasu se opět ukázala praktičnost zavedeného přísloví o tom, jak je důležité své šance proměňovat. Edin Džeko totiž obešel brankáře a pálil do boční sítě, což mu o tři minuty později muselo vadit daleko víc. Fuzato si totiž vybral slabší chvíli, míče se zmocnil Thosby a nahrál na kraj vápna Adrienu Silvovi. Tomu stačilo jen přesně zacílit.

V 58. minutě se Edin Džeko prosadil znovu, jenže i v tomto případě se pískal ofsajd! Po hodině hry navíc Doria rozhodla. Krásný balon dostal Jakub Jankto do běhu, udržel belhajícího se Santona na zádech a chladnokrevně propálil Fuzata - 2:0.

Hosté byli absolutně demoralizovaní a moc jim nepomohla ani další trefa odvolaná pro ofsajd. Situace se mohla snad trošku změnit, když dvacet minut před koncem trefil Mancini do ruky Silvu a sudí pískal penaltu. K ní se postavil kanonýr Džeko, který ale mizernou střelou nechal vyniknout brankáře Audera!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele