34. kolo
01.05.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Theo Hernández (© AFP)

Çalhanoğlu a Theo Hernández rozhodli o vítězství AC Milán nad Beneventem

AC Milán se po porážkách od Sassuola a Lazia dokázal zvednout a porazit o záchranu bojující Benevento, bude-li to však stačit na návrat do první čtyřky, ukáží až zápasy nejbližších konkurentů. Milánští byli proti Beneventu lepším týmem a klidně nemuselo zůstat jen u dvou branek.

Nepříjemný pád z druhého na páté místo si minulý týden vyzkoušel AC Milán, který teď potřeboval velmi nutně zareagovat a ukázat, že boj o Ligu mistrů nevzdává. I v sestavě se Zlatanem vyrukoval na Benevento a velice rychle si vytvořil jednobrankový náskok.

Už v 6. minutě předvedli Rossoneri parádní akci na jeden dotek, kterou uklidil do sítě Hakan Çalhanoğlu. Montipó s tím mohl jen těžko něco dělat. Nebezpečné bylo i Benevento a Lapadula poté, co se dostal za milánskou obranu poslal balón těsně vedle branky. Za chvíli se zase hrálo před brankou Beneventa a ráně Ibrahimoviće scházela větší razance, zatímco na druhé straně předvedl Donnarumma skvělý zákrok po střele Ionity. Po divočejším začátku se hra trochu uklidnila a až ve 37. minutě protáhl Montipa střelou k tyči Theo Hernández a v nastavení znovu Ibrahimović. Především zákroky Montipa a nemohoucnost v koncovce Rossoneri znamenali jednobrankový rozdíl.

Hned po změně stran se opět opakoval minisouboj Montipó - Ibrahimović a znovu ve prospěch brankáře Čarodějnic, který předvedl dobrý zákrok nohama. I Benevento sympaticky útočilo a po ráně Falquého mnoha fanouškům Rossoneri zatrnulo. Útočné akce Milána táhl Ibrahimović a že nic neztratil ze své techniky ukázal v 55. minutě, když si krásně poradil v souboji jeden na jednoho s Glikem, avšak jeho gólové plány mu překazil opět Montipó.

Brankář Montipó likvidoval Ibrahimovićovi jednu šanci za druhou a stejný obrázek byl zase k vidění po hodině hry s tím rozdílem, že Theo Hernández už byl připravený s dorážkou zvýšit na 2:0. Až do konce zápasu si Milán střežil dvoubrankový náskok, o který nakonec nepřišel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele