34. kolo
02.05.2021 18:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Juventus v závěru díky Ronaldovi otočil výsledek

Stará dáma hazarduje s účastí v Lize mistrů pro příští rok a i když utkání na půdě Udinese zvládla za tři body, tak to byl z její strany hodně nepřesvědčivý výkon. Pád tabulkou nakonec odvrátil dvěma góly hvězdný spasitel Cristiano Ronaldo, ale ještě sedm minut před koncem vedly Zebry o jeden gól.

Fanoušci Juventusu si museli po utkání hodně oddechnout. Duel s Udinese se dlouho nevyvíjel dobře a užuž to vypadalo, že si Juve výrazně zkomplikuje účast v milionářské soutěži pro příští rok.

Hostům vůbec nevyšel začátek zápasu. Už v 10. minutě dostal spoustu prostoru Nahuel Molina, který se rozhodl zkusit štěstí střelou z úhlu a Szczesny balón propustil za svá záda. Takový úvod zápasu si Andrea Pirlo nepředstavoval. Juventus se okamžitě snažil o vyrovnání, ale narážel na pozornou obranu v čele se Scuffetem. Ve 28. minutě měl Juventus obrovskou šanci, jenomže Weston McKennie hlavičkoval z malého vápna těsně vedle. O chvíli později zase napřáhl Dybala a tentokrát už Scuffet musel zasahovat. Převaha Staré dámy sílila, ovšem skóre zůstávalo neměnné.

Udinese se zase pokusilo zaskočit favorita dalším gólem a moc nechybělo, aby rána Arslana zapadla k tyči. Juventus si v ofenzívě nevěděl rady a nakonec ho vysvobodil moment z 82. minuty, po kterém následoval pokutový kop. Přímý kop Ronalda zastavil rukou ve zdi De Paul a sudí měl jasno - bude se kopat penalta. Jasno bylo i to, kdo jí bude zahrávat. Cristiano Ronaldo tvrdou střelou k tyči srovnal na 1:1 a Juve ještě spěchalo za obratem, protože i remíza by znamenala komplikaci.

A tak "musela" znovu zazářit hvězda Cristiana Ronalda. Portugalský fenomén si naběhl na centr na zadní tyč a hlavou propasíroval balón za záda brankáře Scuffeta. Juventus na poslední chvíli dokonal obrat a může se radovat z veledůležitých tří bodů. V příštím kole se v očekávaném šlágru Juventus poměří s AC Milán, zatímco Udinese přivítá Boloňu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele