Serie A - souhrn 29. kola

30.06.2020, 21:32, aktualizováno 02.07.2020, 23:40
Komentáře a souhrny
Juventus naplnil roli favorita na půdě Janova CFC a na průběžně druhé Lazio, které otočilo zápas s Turínem FC, opět drží čtyřbodový odstup. Další branku přidal Cristiano Ronaldo, který na Cira Immobileho, jenž se rovněž prosadil, ztrácí pět gólů. Inter deklasoval Brescii, Atalanta přehrála i Neapol...

AS Řím - Udinese Calcio 0:2

02.07.2020 21:45

Góly: 12. Kevin Lasagna, 78. Ilija Nestorovski

Udinese překvapilo odborníky a možná i samo sebe, protože dokonale vyloupilo Olimpico! Tým bojující o záchranu si připsal nejen parádní výkon, ale především tři body. Ty mu proti malátnému AS zajistily trefy útočníků Lasagny s Nestorovskim.

Římané potřebovali nutně bodovat, aby odpověděli kritikům za poslední blamáž s AC Milán. Udinese se naopak trápí dlouhodobě a bodový přísun by uvítalo, aby se trochu vzdálilo od pásma sestupu. To se Zebrám nakonec povedlo, protože Giallorossi už po čtrnácté v řadě v rámci ligy neudrželi čisté konto a moc jim nepomohl ani fakt, že se kapitán Diego Perotti nechal už po třiceti minutách vyloučit.

Jenže upřímně, AS hrálo lépe právě v početní nevýhodě. Dokud byly obě jedenáctky ve stejném počtu, Udinese mělo ze hry mnohem víc. AS opět tápalo. První šanci si přesto vypracovali domácí hráči. Diego Perotti, dnes poprvé v kariéře s kapitánskou pásku na ruce, našel ve 4. minutě krásným pasem za obranu nabíhajícího Nikolu Kaliniće. Ten si míč efektivně zpracoval, jenže před brankářem Mussem zazmatkoval a napálil míč příliš nad bránu.

Po dalším rohovém kopu domácí sehráli signál, po kterém z hranice vápna střílel Aleksandar Kolarov. Střela domácího obránce ale trefila jen prvního obránce před ním. Jak se využívají šance, to ukázal AS Kevin Lasagna. Byl to trochu kuriózní gól, protože Kevin Lasagna nacentroval před bránu z jednoho konce vápna a sledoval, jak De Paulovi rána vůbec nesedla. De Paul vlastně střelou vrátil míč volnému Lasagnovi, který hbitě zakončil.

Po dvaceti minutách zahrávalo AS standardní situaci, což je výsostné právo beka Kolarova. Jeho ostrý centr před bránu však nikdo ze spoluhráčů netečoval tak, aby ohrozil Mussa a výsledkem byl roh. Další problémy prohrávajícího AS přinesla minuta třicátá, v níž Perotti při snaze o zisk míče naprosto hloupě a zbytečně dojel Rodriga Becaa a za tento tvrdý zákrok viděl od sudího rovnou červenou kartu!

Přesilovku Udinese málem využilo ve 37. minutě. To Rodrigo de Paul vypíchl na polovině hřiště míč soupeři a šel sám na branku. Na poslední chvíli ho ale dostihl Kolarov a míč mu čistě odebral. Pár minut po změně stran pálil z velmi dobré vzdálenosti Carles Pérez, jeden z těch domácích hráčů, kteří snesli přísnější měřítko. Musso byl ale připraven.

Na opačné straně se do brejku dostal De Paul, který našel Okaku. Bývalý talent AS ale z voleje mířil mimo. Dvacet minut před koncem dostal Łukasz Teodorczyk míč za obranu a před Mirantem nezaváhal, ale pro ofsajd nemohl být gól uznán. Náladu si Udinese spravilo jen o sedm minut později, kdy brejk tří na dva táhl De Paul. Prosvištěl do vápna, v něm nahrál do druhé vlny Iljovi Nestorovskimu a vítězství Zeber bylo stvrzeno.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - SSC Neapol 2:0

02.07.2020 19:30

Góly: 47. Mario Pašalić, 56. Robin Gosens

Atalanta v důležitém souboji porazila Neapol a ještě doma udržela čisté konto. Učinila proto další výrazný krok za definitivním čtvrtým místem a opět odskočila římskému AS. O góly do sítě hostující Neapole se postarali Mario Pašalić s Robinem Gosensem.

V Bergamu, městě postiženém snad nejvíc z celé Itálie nedávnou pandemií, se utkaly dva týmy s dost možná nejlepší aktuální formou v lize. Na jedné straně kreativní a smrtící útok domácích, jenž se pyšní titulem nejproduktivnější útok ligy, na druhé straně organizovaná, bojující a rovněž nebezpečná Neapol.

Na jejich soupisky byla radost pohledět, protože slibovaly elektrizující fotbal. Gómez, Zapata, Pašalić, Insigne, Zieliński nebo Mertens, to je jen výčet opor obou týmů, které nastoupily od prvních minut na Gewiss Stadium. Neapol chtěla svého soka překvapit aktivitou a už ve druhé minutě Lorenzo Insigne dostal přihrávku do běhu. Pak se dostal dovnitř pokutového území a vyslal tvrdou ránu na branku Golliniho, který však byl připraven.

Po patnácti minutách se pořádně protáhl i jeho oponent, Davide Ospina. Vyzkoušel ho táhlou ranou útočník Alejandro Gómez, který sledoval, jak Ospina jeho dobrý pokus lapil ještě lepším zákrokem. Utkání nakonec Ospina nedochytal, protože už po pětadvaceti minutách se při zákroku zranil a musel být střídán. Hostující Matteo Politano jako kdyby chtěl pomstít svého brankáře, předvedl parádní akci přes dva obránce, jenže zakončení mu nesedlo.

První půle se chýlila ke konci a rozhodně nenabídla takovou vysokooktanovou zábavu, kterou jsme očekávali. Završil ji Ital Matteo Politano dalším průnikem a další střelou, opět ale mířil jen vedle tyče. Druhá polovina začala pro Gattusovy svěřence ještě mnohem hůř. Velmi brzy totiž inkasovali.

Ve 47. minutě hosté katastrofálně rozehrávali u vlastního vápna a koledovali si. Vymstilo se jim to, protože balon se dostal na stranu k Alejandru Gómezovi, který našel před bránou naprosto nehlídaného záložníka Maria Pašaliće - 1:0.

Aby se z toho Neapol hned tak nevzpamatovala, rychle jí lépe hrající a dravější Neapol uštědřila další políček. V 55. minutě totiž rychlou akci středem potáhl překvapivě obránce Rafael Tolói, který se snažil ve vápně i vypálit. To se mu sice nepovedlo, ale sražený míč sebral na kraji vápna nehlídaný Robin Gosens a prostřelil vše před sebou - 2:0. Další bezvadná akce domácích se smrtícím zakončením.

A to už byla propast, ze které se Neapol nevymanila. Sice se na trávníku téměř ihned objevilo duo Milik - Lozano, ale ani s nimi Neapol nepřiměla soupeře chybovat. Maksimović dostal patnáct minut před koncem krásným centrem Koulibalyho v pokutovém území do šance, ale jeho zakončení hlavou mířilo nad. Neapol se sice snažila, ale Atalanta opět předvedla bezchybný výkon.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - AC Milán 2:2

01.07.2020 21:45

Góly: 13. Mattia Valoti, 30. Sergio Floccari - 79. Rafael Leão, 90+4. Francesco Vicari (vl.)

Fotbalisté SPALu byli blízko vítězství nad AC Milán, v prvním poločase vedli už o dva góly, ale výsledek neudrželi a remíza 2:2 je v tuto chvíli pro ně málo. Výsledek je ztrátou i pro AC Milán, který sice měl celé utkání převahu i díky vyloučení D'Alessandra, ale na víc, než vyrovnání se nezmohl.

Je to tak trochu typický AC Milán posledních let. Sérii dobrých výsledků si pokazil neschopností porazit poslední tým soutěže. Rossoneri s týmy ze spodních pater ztrácejí pravidelně a je to jeden z hlavních důvodů, proč se zašlá sláva ne a ne vrátit.

Na půdě SPALu začal Milán špatně. Ve 13. minutě nedokázal odkopnout balón ve vápně, načež Mattia Valoti z otočky překonal Donnarummu. AC Milán pak zvýšil obrátky a přikoval domácí k vlastnímu vápnu, jenomže lekce z produktivity pokračovala. Poté, co Letica vytáhl střelu Calhanoglua, zvýšil po půlhodině hry zkušený Sergio Floccari. Útočník domácích se rozhodl prásknout do balónu a Donnarumma na jeho vysoký a přesný zásah nedosáhl. Nutno podotknout, že to byla opravdu parádní Floccariho střela a Donnarumma s ní mohl těžko něco dělat.

Milán tak prohrával o dva góly a s tím se rozhodně nepočítalo. O sedm minut později Calhanoglu vstřelil gól, ale sudí se ho rozhodl pro opravdu velmi těsný ofsajd neuznat. Utkání ještě v prvním poločase zadělalo na drama, protože D'Alessandro šel nepochopitelně ostře do skluzu a od sudího Marianiho nemohl vidět nic jiného, než červenou kartu.

Hosté hráli celý druhý poločas v početní převaze, převahu měli i na hřišti, ale gól ne a ne vstřelit. Letica mařil jednu šanci Rossoneri za druhou. Na trávník se po zranění dostal i Zlatan Ibrahimović a hlavou ihned mohl snížit, kdyby mířil přesněji. AC se dočkalo až v 79. minutě po zmatcích v pokutovém území, které z jeho pohledu vyřešil přízemní střelou Rafael Leao.

SPAL chtěl po zbytek zápasu výsledek ubránit a nejspíše by se mu to i podařilo, kdyby si ve čtvrté minutě nastavení nevstřelil vlastní gól Francesco Vicari. Na Saelemaekersův přízemní centr natáhl špičku kopačky a balón usměrnil do vlastní sítě. SPAL tak přišel nešťastně o vítězství a zase se o něco více vzdálil záchraně. Milán zase ztratil v boji o Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Parma Calcio 3:2

01.07.2020 21:45

Góly: 45+3. Samuel Di Carmine (pen.), 54. Mattia Zaccagni, 81. Matteo Pessina - 14. Dejan Kulusevski, 64. Riccardo Gagliolo

Pět branek a výhru domácího celku přineslo utkání ve Veroně. Parma sice šla do vedení, ale Hellas třemi góly výsledek otočil a vedení nakonec i udržel.

Na stadionu Bentegodi se utkala dvě velmi příjemná překvapení letošní sezony - Hellas a Parma. Oba celky si hoví v první polovině tabulky a dokonce nejsou nijak daleko vzdáleny evropským pohárům.

Lépe vstoupili do zápasu hostující hráči a Dejan Kulusevski si převzal balón na hranici vápna, probil se až před Silvestriho a zakončil. Hellas následně převážil držení balónu na svojí stranu, ale přes obranu Ducali se dlouho nemohl prosadit. Až ve 42. minutě hlavičkoval do břevna Rrahmani a to byla první velká gólovka Hellasu. Snažení Hellasu nakonec přineslo ovoce. V nastavení fauloval ve vlastním vápně Harnani a Samuel Di Carmine nařízenou penaltu proměnil.

Poločasový výsledek 1:1 měl trvání zhruba devět minut. Mattia Zaccagni využil pasivity hostí a přesně mířenou střelou z hranice šestnáctky výsledek otočil. Ani vedení 2:1 nebylo na dlouho. V 64. minutě vyrazil Silvestri střelu Kulusevskiho a Riccardo Gagliolo z dorážky srovnal stav. Remíza by zápasu asi slušela víc, jenomže devět minut před koncem Parma chybovala, toho využil Verre a nabíhající Matteo Pessina rozhodl o třech bodech pro domácí.

Více informací k zápasu

US Lecce - UC Sampdoria 1:2

01.07.2020 21:45

Góly: 50. Marco Mancosu (pen.) - 40. Gastón Ramírez (pen.), 75. Gastón Ramírez (pen.)

Ryze záchranářský duel mezi Lecce a Sampdorií skončil vítězstvím hostujícího celku 2:1. Pro domácí to pochopitelně ještě neznamená konečnou, ale přeci jen jsou zase o něco blíže sestupu. Polepšila si Sampdoria, mezi oběma celky vznikla čtyřbodová propast. Utkání na Via del Mare rozhodl Gaston Ramírez, autor dvou proměněných pokutových kopů.

Na Via del Mare vlastně padaly branky jen z penalt. Dle očekávání šlo o vyrovnaný a svým způsobem i opatrný zápas, v sázce bylo zkrátka hodně. Proto nepřekvapí, že první poločas příliš fotbalovosti nenabídl. Pět minut před přestávkou byl ve vápně domácích faulován Jakub Jankto a hlavní arbitr odpískal pokutový kop. Gabriel střelu Ramíreze vyrazil, ale balón šel od břevna zpět na brankovou čáru a odtud pak doskákal do sítě.

Sampdoria se ujala vedení, ale neradovala se z něho dlouho. Pět minut po přestávce fauloval pronikajícího Saponaru Thorsby a pokutový kop se pískal i na druhé straně. Matteo Mancosu stejně jako Gaston Ramírez nezaváhal a srovnal na průběžných 1:1.

Další průběh utkání byl znovu vyrovnaný, navrch neměla ani jedna strana, přesto se čtvrthodinu před koncem měnilo skóre po třetí. A jak jinak, než z pokutového kopu. Fulován byl v šestnáctce tentokrát Fabio Depaoli a Gaston Ramírez i druhý pokus přetavil v branku. Lecce mělo plus mínus dvacet minut na vyrovnání, ovšem do tlaku se nedostalo a Dorii nakonec v důležitém klání podlehlo.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - US Sassuolo 1:3

01.07.2020 21:45

Góly: 90. Patrick Cutrone - 24. Gregoire Defrel (pen.), 35. Gregoire Defrel, 61. Mert Müldür

Fiorentina si s prvoligovou příslušností dál zahrává. Svěřenci Giuseppeho Iachiniho prohráli doma se Sassuolem 1:3 a zůstávají ve spodních patrech tabulky.

Sassuolo bylo od začátku zápasu hladovější a poprvé výrazně zahrozilo v 19. minutě, kdy přízemní střelou na přední tyč donutil Dragowskiho k zákroku Jeremie Boga. O pouhé čtyři minuty později zajel Gaetano Castrovilli do Djuričiće a protože šlo o zákrok v šestnáctce, kopali hosté pokutový kop. Grégorie Defrel si nebral servítky, penaltu proměnil s přehledem a Sassuolo vedlo 1:0. Hosté navíc navýšili vedení, když se po krásné souhře prosadil i podruhé Grégorie Defrel.

Fiorentina se dostala do svízelné situace, ale jeden gól by leccos změnil a velmi blízko snížení byl v 57. minutě kapitán Pezzela, jehož hlavička skončila na tyči. Místo kontaktní branky byla nakonec Viola konfrontována třetím gólem. Mert Müldür důrazně vybojoval balón na Castrovillim a zvýšil na 3:0.

To už byl pro domácí velký problém, Sassuolo navíc hrálo dobře a Fiorentině toho moc nedovolilo. Až v 90. minutě trkl do Duncanova centru Patrick Cutrone, ale na víc už domácí neměli čas. Sassuolo zvítězilo na Artemio Franchi 3:1 a potvrdilo dobrou formu.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Brescia Calcio 6:0

01.07.2020 19:30

Góly: 5. Ashley Young, 20. Alexis Sánchez (pen.), 45. Danilo D'Ambrosio, 52. Roberto Gagliardini, 83. Christian Eriksen, 88. Antonio Candreva

Nepěkný zážitek si z utkání s Interem Milán odvezla Brescia Calcio. Hosté, kteří bojují o záchranu, inkasovali šest branek. Milánští tak potvrdili roli favorita a upevnili si třetí místo za vedoucím Juventusem a druhým Laziem. Zajímavé také je, že se prosadilo hned šest rozdílných střelců.

Ashley Young, Alexis Sánchez, Danilo D'Ambrosio, Roberto Gagliardini, Christian Eriksen a Antonio Candreva. To je výčet všech milánských střelců. Inter neměl s Brescií slitování, na druhou stranu hosté ukázali, jak přesně se o záchranu nemá hrát.

Inter odstartoval demolici už v 5. minutě, kdy Alexis Sánchez krásným pasem vybídl svého kolegu z dob působení v Manchesteru United Ashleyho Younga a ten z voleje napálil balón do Joronenovy sítě. V 19. minutě se provinil penaltovým zákrokem na Mosese Aleš Matějů a sudí odpískal pokutový kop. Alexis Sánchez se ujal balónu a prudkou ranou zvýšil na 2:0. Nerazzurri bez problémů kontrolovali hru a měli i další šance, které dlouho nekončily gólem. Až v nastavení předvedla obrana Brescie další ledabylost a hlavičkující Danilo D'Ambrosio prakticky do poločasu o osudu utkání rozhodl.

Navíc i po změně stran pokračovalo ničení Brescie. Po centru Alexise Sáncheze se hlavou prosadil i Roberto Gagliardini a skóre začínalo nabírat hrozivých rozměrů. Následně se hrála poměrně dlouhá pasáž bez branky i proto, že Joronena zachránilo proti dělovce Candrevy břevno.

Až v 83. minutě zvýšil na 5:0 pohotovou dorážkou Christian Eriksen a to ještě nebyl konec. Dánský tvůrce hry přiklepl balón na Antonia Candrevu a i ten se zapsal mezi střelce. Inter nadělil nešťastné Brescii šest branek a upevnil si třetí příčku.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Cagliari Calcio 1:1

01.07.2020 19:30

Góly: 45+3. Musa Barrow - 46. Giovanni Simeone

Bologna si s Cagliari jen rozdělila body, třebaže udeřila jako první. V nastavení sice dal gól Musa Barrow, ale prakticky hned po změně stran se prosadil také Giovanni Simeone, který srovnal na konečných 1:1.

Cagliari doufalo, že se mu povede pokračovat v dobrých výkonech, které poslední dobou pod vedením trenéra Zengy předvádí. Jenže Bologna měla pochopitelně jiné plány a opět vsadila na osvědčenou trojku Palacio, Barrow a Orsolini. První šanci utkání si vytvořila největší hvězda sardinského celku, Radja Nainggolan. Belgický záložník už v 6. minutě vypálil velmi tvrdou ránu a jeho střela proletěla jen těsně vedle tyče.

Lepší Cagliari pokračovalo v aktivní hře, z níž pramenily šance. Giovanni Simeone se šikovně uvolnil ve středu hřiště a poté přenechal míč Nainggolaanovi, jehož následný nákop do pokutového území si ale Łukasz Skorupski pohlídal. Útok domácích zatím postrádal moment překvapení a také odvážnější přístup.

Až ve 30. minutě obojí spojil dohromady Musa Barrow, který po vlastním průniku našel ve vápně Rodriga Palacia. Zkušený veterán ale brankáře Cragna přízemní ranou nepropálil. A přesně pak nemířil ani Roberto Soriano, který se deset minut před koncem první půle odhodlal ke střele. Balonu dal totiž opačnou rotaci, takže skončil těsně vedle.

Konec poločasu patřil jednoznačně domácím. Gary Medel prchl po pravém křídle a poté našel v předbrankovém prostoru Rodriga Palacia, který zakončil jen těsně nad bránu. O dvě minuty později se obdobná akce opakovala, jenže tentokrát Palacio v obrovské šanci pro změnu promáchl. V nastavení to už ale Felsinei vyšlo.

Třetí minuta nastavení přinesla akci Musy Barrowa, který si chtěl narazit míč s Palaciem. To mu sice nevyšlo, ale od obrany se balon k Barrowovi odrazil zpět a mladý talent neomylně zavěsil - 1:0 pro Bolognu.

Jenže radost domácích netrvala zase tak dlouho. Vlastně jen minutu. Ve 46. minutě totiž vypálil směrem na Skorupskiho Radja Nainggolan a jeho rána sice nebyla zrovna povedená, ale zachytil ji Giovanni Simeone, který už si rady věděl. Marně Bologna reklamovala ofsajd.

O chvíli později to razantní střelou zkusil João Pedro, jehož dělovku musel polský brankář Felsinei vyrážet jen s obrovským sebezapřením. Vedení mohl Bologně vrátit Orsolini, ale jednak jej vychytal Cragno a jednak stál mladý Ital v ofsajdu.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Juventus FC 1:3

30.06.2020 21:45

Góly: 76. Andrea Pinamonti - 50. Paulo Dybala, 57. Cristiano Ronaldo, 73. Douglas Costa

Juventus si poradil s Janovem a i když se mu v první půli nedařilo překonat skvěle chytajícího Perina, po změně stran na způsob přeci jen přišel. Bleskově po sobě se prosadili Dybala s Ronaldem, uklidňující třetí branku přidal ještě Costa.

Janov se občas umí vybičovat k parádnímu výkonu a překvapit umí i Juventus. Dnes měl další velkou šanci a byl by to opravdu zázrak, protože Janovu se vůbec nedaří. Aktuálně se celek z přístavního města pohybuje na hraně sestupu. Domácí vyslali na Juventus dva hladové a pohyblivé mladíky Pinamontiho s Favillim, kapitánskou pásku navlékl někdejší hráč Juve Sturaro. Trenér Sarri poslal do hry osvědčené trio Dybala, Bernardeschi a Ronaldo.

Janov zvolil spíš vyčkávací taktiku a moc se dopředu nehnal. Francesco Cassata se sice dostal individuálně díky rychlé kličce až do šestnáctky, tam mu ale stopku vystavil obránce Juan Cuadrado. Na opačné straně pořádně provětral rukavice brankáře Perina Cristiano Ronaldo a Perin měl co dělat, aby tuhle štiplavou střelu vyrazil aspoň nad bránu.

Stará dáma kombinovala praktiky neustále kolem vápna Janova a dařilo se jí opticky svírat svého soka. Janovský celek naopak spoléhal spíš na brejky, ke kterým se ale nedostával. Smyčka u vápna Janova se naopak neustále utahovala, i když přímé zakončení ještě dlouho nehrozilo. Až ve 27. minutě si Paulo Dybala vyměnil míč s Cristianem Ronaldem, dostal se do vápna a z úhlu se pokoušel procpat míč do brány.

Janov velmi často kouskoval hru a uchyloval se k faulům, protože rychlostně ani technicky svému soupeři vůbec nestačil. Pár minut před koncem první půle si Juventus vypracoval slibnou šanci, v níž se ocitl Adrien Rabiot. Po centru ze strany zakončoval přes bránícího Ghiglioneho sice dobře, jenže ztroskotal na umění a reflexech brankáře Perina, který brilantním zákrokem udržel čisté konto.

Mattia Perin dnes držel naděje svého týmu hodně vysoko a byl to opět on, kdo krátce před odchodem do šaten zlikvidoval další ránu Cristiana Ronalda. Portugalské eso se probilo až do vápna a z úhlu se pokoušelo ohrozit janovskou svatyni, jenže Perin se překonával. Přesto ale kapituloval. Jen pět minut po změně stran si u vápna vzal míč Paulo Dybala, slalomem proskotačil mezi třemi obránci a pak jako by bezděčně poslal míč krásnou ranou ke vzdálenější tyči!

Po pouhých šesti minutách Juventus vedl už o dvě branky. Tentokrát Miralem Pjanić nahrál Ronaldovi, kterému zadáci Janova nechali až příliš mnoho prostoru. Tak Ronaldo napřáhl a nádhernou dělovkou uklidil míč k tyči!

Obdobnou perlou se blýskl také střídající Douglas Costa, který v 73. minutě rychlou kličkou na střed obelstil obránce a míč ze třiceti metrů zakroutil krásně k tyči - 3:0. Janov se nevzdal a po čtyřech minutách se ve vápně zbavil Andrea Pinamonti Cuadrada, načež z úhlu prostřelil Szczesného, ale víc už Janov nestihl.

Více informací k zápasu

Turín FC - SS Lazio 1:2

30.06.2020 19:30

Góly: 5. Andrea Belotti (pen.) - 48. Ciro Immobile, 73. Marco Parolo

Lazio se z Turína vrací se třemi body a může za ně být hodně rádo. Oproti předpokladům totiž s FC Turín prohrávalo a dlouho se mu nedařilo srovnat krok. Díky trefám Immobileho s Parolem se mu to ale nakonec povedlo.

Turín čekal velmi náročný úkol - zastavit rozjeté Lazio. To se z prohry od Atalanty vzpamatovalo velmi rychle a opět chtělo tři body. O ty se dnes mělo starat především duo Immobile - Caicedo, do hry se dostali i Patric s Parolem. Domácí trenér Longo dal šanci Lyancovi, Lukićovi nebo také Verdimu, jenž měl podporovat hlavní nebezpečí turínského útoku, Belottiho.

A i když Lazio dobře vědělo, čeho je Belotti schopen, přesto se mladý útočník prosadil. Sudí totiž ve čtvrté minutě po rána Nkouloua dobře postřehl ruku, kterou zahrál Ciro Immobile ve vlastním vápně. Nemohlo následovat nic jiného, než žlutá karta pro hostujícího bombera a nařízená penalta navrch. K ní se postavil právě Belotti a neměl s brankářem Strakoshou soucit - 1:0.

Lazio bylo jasným favoritem, takže tahle situace ho trochu vykolejila. A nezáleželo na tom, že Lazio umí otáčet zápasy jako málokdo. Chvíli trvalo, než si Lazio zvyklo na fakt, že prohrává. Nicméně to neznamenalo, že by ubralo nohu z plynu. Ciro Immobile vyslal v 16. minutě pěknou přízemní střelu, se kterou si ale domácí brankář Salvatore Sirigu poradil a dostal míč pod kontrolu.

Zajímavou ránu na Strakoshu poté vyslal De Silvestri, který sledoval, jak jeho projektil míří nad bránu. Hrálo se především na polovině Turína, který hlídal minimální rozdíl. Immobile se dostával do šancí jen stěží a když už se mu to povedlo, většinou byl na místě zkušený brankář Salvatore Sirigu. Dobrou ránu si pro Sirigua přichystal také Srb Milinković-Savić, jenže radost mu zkazilo odmávání ofsajdu.

Ke konci první půle Lazio předvádělo několik nepřesností, které ke gólu samozřejmě vést nemohly. Vedla k němu ale minuta 48. a parádní vstup Lazia do druhé půle. Luis Alberto, vrchní nahrávač Lazia, poslal do běhu Cira Immobileho a ten už si poradil. Míč procpal přes prvního obránce až mimo dosah Sirigua, čímž srovnal krok.

Andrea Belotti si hrudí zpracoval míč a chtěl pokračovat dále, ale obrana hostí ho zastavila. O pár chvil později se po tlaku Lazia vznesl do vzduchu Sergej Milinković-Savić a parádní centr umístil mezi tři tyče. Jenže brilantním zákrokem se proti němu vytáhl Sirigu a radost z gólu mu nedovolil.

Přesto se Lazio dočkalo zaslouženého vedení. Turín postupně ze zápasu odešel a v 73. minutě se misky vah naklonily definitivně ve prospěch Biancocelesti. Ciro Immobile našel ve vápně Marca Parola, který na nic nečekal a vyslal tvrdou ránu. Siriguovi dost zkomplikovala život teč obránce Bremera, takže reagovat už nestihl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC29233359:2572
2.SS Lazio29215366:2868
3.Inter Milán29197362:2964
4.Atalanta Bergamo29186582:3960
5.AS Řím29146953:4048
6.SSC Neapol291361046:3945
7.AC Milán291271036:3743
8.Hellas Verona29119937:3442
9.Cagliari Calcio291091048:4539
10.Parma Calcio291161240:3839
11.Bologna FC291081141:4638
12.US Sassuolo291071251:5037
13.ACF Fiorentina297101235:4231
14.Udinese Calcio29871425:4131
15.Turín FC29941633:5231
16.UC Sampdoria29851633:5129
17.Janov CFC29681535:5626
18.US Lecce29671636:6625
19.SPAL 201329542023:5019
20.Brescia Calcio29461925:5818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Lazio super znovu nesmírně taktický výkon

Immobile má gól na zápas dneska dokonalá koncovka

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám si, jestli jsme viděli stejný zápas

Reagovat
Arnar Resmusonn

Jako podle vás Lazio nehrálo takticky? nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně úplně mizerně. Kdyby TORO nebyli plašani v zakončení mohl být poločas 4:0 a bylo vymalováno. Pravda po pauze se trochu zvedli a Immobileho gol je nakopl. Pak ta, pro brankaře nešťastná teč, no a pak už Turín odpadl a Lazio to dohrálo za 3 body, ale hlavně v tý první půli jsem je vůbec nepoznával, to nebyl ten ofenzivní válec z předkoronaviru

Reagovat
Largo

OT: Mchitarjan pry rozvaze kontrakt s Arsenalem rok pred platnym koncem smlouvy a po 31. 8. podepise dvouletej kontrakt s AS

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano pěkný golazo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vintage.

Reagovat
10

všechny 3 góly se povedly...Cris tam měl i předtím hodně povedený střely, který mu Perin vyškrábnul

Reagovat
smazaný uživatel

zase začíná šlapat.

Reagovat
M11

RONALDO DYBALA COSTA !!!

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Když Costa střídá, hraje skvěle. Jak má hrát od začátku tak žádná hitparáda. Dokáže ničit unavené protihráče. Měl by na tom postavit zbytek kariéry.

Reagovat
10

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak se na to začíná dát dívat, nebo se to zdá jen mě :D Jak sem psal týden zpět, podržel bych Sarriho a trošku mu obměnil kádr k jeho obrazu..

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho radši kopnul do tabatěrky

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Janovu vypadá každý dobře.

Reagovat
Furia Ceca

To bych teda zrovna neřekl... Zvlášť u nich ty zápasy fakt nesnáším. Výjimečně bylo fajn, že se muselo hrát bez diváků, protože jinak bychom to tak jednoduchý jako včera zdaleka neměli.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápasy u nich dělají náročné diváci. Jinak to jsou vidláci. Jsou zralí na Serii B, bez podpory lidí se nevyhecují, navíc je to umocněné tím programem, na nás body neuhrají, tak spíš pošetří síly.

Reagovat
Largo

Tak tak. Janov furt ztraci body, ale velkym tymum je nikdy neda zadarmo. Pak staci, aby mel brankar den a tu obranu souper dobyva hodne tezko.

Reagovat
Largo

Taky si posledni dva zapasy rikam, ze je to aktivnejsi, rychlejsi, sarriovstejsi....

Reagovat
Zlatko28

Ronaldo po 2,5 letech gól zpoza 16ky, ale stál za to

Reagovat
Zark
Reagovat
Panděvova ofina

Pěkný výkon proti odevzdané Brescii. Sanchez MOTM

Reagovat
berliner

Brescia sasci kdyby ste dali aspon naky goly,aby ta porazka nebyla tak drsna

Reagovat
snuff24

sherlocku neřikej

Reagovat
smazaný uživatel

Floccari Vicari

Reagovat
AngryPrd

To akoze co stvaralo AC v zapase so SPAL ? Prvy gol ako bago v pripravke s malymi detmi, uplne nezajem zabranit lopte prejst Druhy gol OK peckovy bol, ale hrat tak dlho presilovku a ledva remizu vyskrabat ...hanba!

Reagovat
smazaný uživatel

AC nema system a hraju len na nahodu. Spoliehaju sa na individualne vykony jednotlivcov a hraju viacmenej na nahodu. Maju strasne prispate zaciatky zapasov a zacinaju sa hybat az ked dostanu gol... Tu vidno absenciu trenera a klucovych hracov s vyssou kvalitou.

Reagovat
AngryPrd

Neviem ci si videl zapas s Lecce, na to sa pozeralo velmi dobre. Ja nechapem preco hraci ako Calhanoglu a Paqueta, potrebuju tolko sanci aby ich strela mierila do brany, alebo bola viac

razantna

Reagovat
Zark

er capitano perotti

Reagovat
Largo

Vcera poprvy a takhle to dopadlo

Reagovat
M11

Smula.. nestastny zakrok

Reagovat
berliner

Udine a Atalanta Nestorovski byvaly utocnik Slovacka

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta prostě bomba, škoda, že si to nemůžou užívat i fanoušci.

Reagovat
Allianz_Arena

Snad bude napínavý souboj o titul, protože první čtyřka už je vyřešena nejen herně, ale i bodově.

Reagovat
Houfi

Jsem zvědavý, jak dlouho bude hledat AS chybu v trenérech.. kéž by vyměnili vedení a přišla na řadu jiná přestupová politika. Půlka kádru nemá kvalitu na to hrát špičku ligy. Bohužel jsem sebetrýznič a vždy to sleduji s vidinou lepších zítřků..

Reagovat
danko10

Len opravím, že podľa mňa sú v kádri hráči, ktorí nie že nemajú na to, aby hrali o špičku ligy, ale aby hrali ligu.

Reagovat
Houfi

a když už to začíná vypadat, že se části těch tragédů zbavíme, přijde další mercato a nákup nových kusů..

Reagovat
pastal

Mám to stejně sleduju 95 procent zápasu a jsou to muka co předvádí asi se na to brzo vyseru !!!Fandit AS Řím je prostě nepopsatelné snad jen fanoušci Arsenalu se nám můžou rovnat

Reagovat
Eldarion

Chápem, určite to nie je príjemne ale nezabudni, že sú tu aj ľudia ktorí fandia AC (a dlho) to je to pravé utrpenie posledných 8 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

niekedy je to tazke pre tych co si nevyberu fandit niekomu lebo sa im dari, tiez som si svoje zazil s LFC, ale o to viac ti uspechy potom tesia

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
jany kozak

OT: neni tu niekto kto mal kupeny listok na Seriu A pocas korony ked uz boli zakazani divaci?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele