29. kolo
30.06.2020 19:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Immobile s Parolem otočili utkání proti Turínu

Lazio se z Turína vrací se třemi body a může za ně být hodně rádo. Oproti předpokladům totiž s FC Turín prohrávalo a dlouho se mu nedařilo srovnat krok. Díky trefám Immobileho s Parolem se mu to ale nakonec povedlo.

Turín čekal velmi náročný úkol - zastavit rozjeté Lazio. To se z prohry od Atalanty vzpamatovalo velmi rychle a opět chtělo tři body. O ty se dnes mělo starat především duo Immobile - Caicedo, do hry se dostali i Patric s Parolem. Domácí trenér Longo dal šanci Lyancovi, Lukićovi nebo také Verdimu, jenž měl podporovat hlavní nebezpečí turínského útoku, Belottiho.

A i když Lazio dobře vědělo, čeho je Belotti schopen, přesto se mladý útočník prosadil. Sudí totiž ve čtvrté minutě po rána Nkouloua dobře postřehl ruku, kterou zahrál Ciro Immobile ve vlastním vápně. Nemohlo následovat nic jiného, než žlutá karta pro hostujícího bombera a nařízená penalta navrch. K ní se postavil právě Belotti a neměl s brankářem Strakoshou soucit - 1:0.

Lazio bylo jasným favoritem, takže tahle situace ho trochu vykolejila. A nezáleželo na tom, že Lazio umí otáčet zápasy jako málokdo. Chvíli trvalo, než si Lazio zvyklo na fakt, že prohrává. Nicméně to neznamenalo, že by ubralo nohu z plynu. Ciro Immobile vyslal v 16. minutě pěknou přízemní střelu, se kterou si ale domácí brankář Salvatore Sirigu poradil a dostal míč pod kontrolu.

Zajímavou ránu na Strakoshu poté vyslal De Silvestri, který sledoval, jak jeho projektil míří nad bránu. Hrálo se především na polovině Turína, který hlídal minimální rozdíl. Immobile se dostával do šancí jen stěží a když už se mu to povedlo, většinou byl na místě zkušený brankář Salvatore Sirigu. Dobrou ránu si pro Sirigua přichystal také Srb Milinković-Savić, jenže radost mu zkazilo odmávání ofsajdu.

Ke konci první půle Lazio předvádělo několik nepřesností, které ke gólu samozřejmě vést nemohly. Vedla k němu ale minuta 48. a parádní vstup Lazia do druhé půle. Luis Alberto, vrchní nahrávač Lazia, poslal do běhu Cira Immobileho a ten už si poradil. Míč procpal přes prvního obránce až mimo dosah Sirigua, čímž srovnal krok.

Andrea Belotti si hrudí zpracoval míč a chtěl pokračovat dále, ale obrana hostí ho zastavila. O pár chvil později se po tlaku Lazia vznesl do vzduchu Sergej Milinković-Savić a parádní centr umístil mezi tři tyče. Jenže brilantním zákrokem se proti němu vytáhl Sirigu a radost z gólu mu nedovolil.

Přesto se Lazio dočkalo zaslouženého vedení. Turín postupně ze zápasu odešel a v 73. minutě se misky vah naklonily definitivně ve prospěch Biancocelesti. Ciro Immobile našel ve vápně Marca Parola, který na nic nečekal a vyslal tvrdou ránu. Siriguovi dost zkomplikovala život teč obránce Bremera, takže reagovat už nestihl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele