29. kolo
02.07.2020 21:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Udinese překvapivě snadno vyhrálo nad neexistujícím AS

Udinese překvapilo odborníky a možná i samo sebe, protože dokonale vyloupilo Olimpico! Tým bojující o záchranu si připsal nejen parádní výkon, ale především tři body. Ty mu proti malátnému AS zajistily trefy útočníků Lasagny s Nestorovskim.

Římané potřebovali nutně bodovat, aby odpověděli kritikům za poslední blamáž s AC Milán. Udinese se naopak trápí dlouhodobě a bodový přísun by uvítalo, aby se trochu vzdálilo od pásma sestupu. To se Zebrám nakonec povedlo, protože Giallorossi už po čtrnácté v řadě v rámci ligy neudrželi čisté konto a moc jim nepomohl ani fakt, že se kapitán Diego Perotti nechal už po třiceti minutách vyloučit.

Jenže upřímně, AS hrálo lépe právě v početní nevýhodě. Dokud byly obě jedenáctky ve stejném počtu, Udinese mělo ze hry mnohem víc. AS opět tápalo. První šanci si přesto vypracovali domácí hráči. Diego Perotti, dnes poprvé v kariéře s kapitánskou pásku na ruce, našel ve 4. minutě krásným pasem za obranu nabíhajícího Nikolu Kaliniće. Ten si míč efektivně zpracoval, jenže před brankářem Mussem zazmatkoval a napálil míč příliš nad bránu.

Po dalším rohovém kopu domácí sehráli signál, po kterém z hranice vápna střílel Aleksandar Kolarov. Střela domácího obránce ale trefila jen prvního obránce před ním. Jak se využívají šance, to ukázal AS Kevin Lasagna. Byl to trochu kuriózní gól, protože Kevin Lasagna nacentroval před bránu z jednoho konce vápna a sledoval, jak De Paulovi rána vůbec nesedla. De Paul vlastně střelou vrátil míč volnému Lasagnovi, který hbitě zakončil.

Po dvaceti minutách zahrávalo AS standardní situaci, což je výsostné právo beka Kolarova. Jeho ostrý centr před bránu však nikdo ze spoluhráčů netečoval tak, aby ohrozil Mussa a výsledkem byl roh. Další problémy prohrávajícího AS přinesla minuta třicátá, v níž Perotti při snaze o zisk míče naprosto hloupě a zbytečně dojel Rodriga Becaa a za tento tvrdý zákrok viděl od sudího rovnou červenou kartu!

Přesilovku Udinese málem využilo ve 37. minutě. To Rodrigo de Paul vypíchl na polovině hřiště míč soupeři a šel sám na branku. Na poslední chvíli ho ale dostihl Kolarov a míč mu čistě odebral. Pár minut po změně stran pálil z velmi dobré vzdálenosti Carles Pérez, jeden z těch domácích hráčů, kteří snesli přísnější měřítko. Musso byl ale připraven.

Na opačné straně se do brejku dostal De Paul, který našel Okaku. Bývalý talent AS ale z voleje mířil mimo. Dvacet minut před koncem dostal Łukasz Teodorczyk míč za obranu a před Mirantem nezaváhal, ale pro ofsajd nemohl být gól uznán. Náladu si Udinese spravilo jen o sedm minut později, kdy brejk tří na dva táhl De Paul. Prosvištěl do vápna, v něm nahrál do druhé vlny Iljovi Nestorovskimu a vítězství Zeber bylo stvrzeno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele