Serie A - preview 29. kola

30.06.2020, 08:31, aktualizováno 02.07.2020, 08:19
Previews
Atalanta a Neapol sbírají jednu výhru za druhou a jejich souboj má být ozdobou programu tohoto kola, domácí si mohou pojistit Ligu mistrů a zajímat je přitom bude i druhý čtvrteční zápas, v němž se AS Řím střetne s Udinese...
Atalanta Bergamo - SSC Neapol  (čtvrtek 19:30)
Neapol cítí šanci promluvit do boje o poháry, od kterých se po většinu dosavadní sezony distancovala. Její zlepšení patrné v minulých týdnech nastalo právě včas, protože teď ji čeká tvrdý oříšek. Jede totiž na půdu Atalanty Bergamo, která se pyšní nejlepším útokem ligy.

Schopnosti Atalanty střílet góly jsou téměř dechberoucí. Už v šesti duelech v rámci všech soutěží do sítí svých protivníků pokaždé dala aspoň tři branky! Což už prostě není náhoda. A je jedno, jak dobrý či věhlasný soupeř proti Atalantě stojí. V minulém kole se jí vedlo obdobně. Poté, co si připsala vybojované vítězství nad Laziem, dala tři branky taky Udinese. V tomhle utkání jí chvilku trvalo, než se rozjela, ale je pravda, že oba zásahy Luise Muriela stály za to.

Obecně svým i dalším nezaujatým fanouškům Atalanta bohatě vynahrazuje strádání, kterému bylo zejména Bergamo podrobeno v koronavirové krizi. Z jejích výkonů prostě musí mít radost. Gasperiniho styl je inovativní, kreativní a zároveň vysoce účinný. Doposud dala Atalanta už 80 branek a stále nekončí. Vesele tím útočí na novodobý rekord Neapole, která těch branek dala v sezoně 2016/2017 hned 94.

Luis Muriel ale upíná pozornost někam jinam. "Z pozice útočníka jsem moc rád za to, že se nám daří pravidelně skórovat. I při absencích některých hráčů se vždycky najde někdo, kdo zaplní jejich místo. V současné době se nám daří před bránou soupeře prakticky všechno, na co sáhneme. Ale prioritou pro nás nejsou rekordy v gólech. Chceme do Ligy mistrů a to je jediný cíl, který máme," dodává Muriel.

V duelu s Neapolí nebude Atalanta kompletní, protože kvůli žlutým kartám do utkání nesmí nastoupit Ruslan Malinovskyj. Zranění ale trenéra Gasperiniho po dlouhé době netrápí žádná. Neapolský trenér Gennaro Gattuso je na tom dost obdobně, protože mu chybí jen zraněný záložník Allan.

Gattusovi se povedlo vrátit do Neapole hrdost a především trofej. Ukořistil s Partenopei prvenství v Coppa Italia, což byl velký úspěch. A nebyl jediný. Neapoli se hrubě nepovedla především první část sezony a pod vedením Carla Ancelottiho se Partenopei trápili. V prosinci minulého roku se prezident Aurelio De Laurentiis odhodlal ke změně a pověřil vedením mužstva právě někdejší hráčskou legendu Gattusa.

A ten se mu odvděčil parádně. Po vítězství v poháru přenesl pohodu i na trávníky Serie A, což demonstrují vítězství nad Hellasem či Spalem. Díky jednoznačně lepšímu hernímu projevu a přísunu bodů se Neapol opět dostala do kontaktu s poháry a nyní už se usadila na šestém místě, takže má v kapse místenku do EL. Chce ale ještě výš, Liga mistrů není nereálná. Nejprve ale musí zastavit útok Atalanty.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Iličić, Gómez - Zapata
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Maksimović, Koulibaly, Mario Rui - Fabian Ruiz, Demme, Zieliński - Politano, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.82 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Udinese Calcio  (čtvrtek 21:45)
Římané mají za sebou propadák s AC Milán a potřebují nutně tři body, aby svůj sen o Lize mistrů udrželi ještě aspoň v teoretické rovině. Udinese má ještě mnohem horší formu a historicky to s AS nikdy neumělo, takže papírově by mělo mít utkání jasného favorita.

Potíž je v tom, že AS kašle na papírové předpoklady a nedělá mu problémy vyhořet i s naprostým outsiderem, takže tipovat výsledek jeho zápasů není zrovna lehká věc. V minulém kole se každopádně Vlci postavili proti sobě rovnému, neboť jeli na San Siro k utkání s AC. Dobře to s nimi ale nedopadlo. Obrovskou zátěž horka ve třiatřiceti stupních zvládli lépe domácí, i když neměli k dispozici Ibrahimoviće. Po dvou gólech zvítězili a odeslali žalostně hrající AS domů.

Tím dost možná skončily jeho naděje o Lize mistrů. V tuto chvíli totiž AS na páté příčce ztrácí na Atalantu už devět bodů a především, je to Atalanta. Nejlepší útok ligy schopný vykazovat kromě krásného fotbalu skvělé výsledky dlouhodobě, bez větších výpadků. Římané se zřejmě budou muset opět spokojit jen s Evropskou ligou.

A to ještě není jisté. Ačkoli je společnost v rozkladu a intenzivně se jedná o novém majiteli, optimismus trenéru Fonsecovi nechybí. V rozhovoru pro oficiální stránky mluvil také o tom, jaký zápas jeho hráče čeká proti Udinese.

"Minulé kolo jsme nezvládli tak, jak jsme chtěli. Měl jsem pocit, že nám nevychází skoro nic a že jsme fyzicky odešli mnohem dřív, než by bylo nutné. Teď máme alespoň pár chvil na to si odpočinout a přeskupit své síly. Věřím, že zápas s Udinese zvládneme lépe, protože nejsem zvyklý něco vzdávat. Udinese nám nedá nic zadarmo a já chci od svých hráčů vidět větší nasazení než s AC."

Stále není jisté, jestli se mezi tři tyče Vlků postaví Pau López. Jistě se ale utkání nebude týkat dvou enormních talentů Giallorossi, zraněného Zaniola a vykartovaného Pellegriniho. Udinese postrádá Mandragoru s Prödlem.

Proti Vlkům se Udinese trápí jak doma, tak venku. V pěti posledních duelech čtyřikrát prohrály Zebry a jen jednou se jim povedlo vyhrát. Třikrát z toho navíc nedali AS ani jednu branku. A jejich současná forma rozhodně nenaznačuje, že by to tentokrát mělo být jiné.

Udinese nevyhrálo už devět z posledních deseti ligových duelů, k čemuž přidalo ještě jednu porážku v Coppa Italia. V červnovém nahuštěném programu zatím Udinese prohrálo s Turínem a naposledy dostalo tři branky od Atalanty. Zásluhou Kevina Lasagny si sice Udinese trochu napravilo reputaci, ale na body už to nestačilo. I proto je Udinese až na 15. místě a pásmo sestupu se znatelně blíží.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Bruno Peres, Mancini, Smalling, Kolarov - Cristante, Villar - Ünder, Mchitarjan, Kluivert - Džeko
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - De Maio, Nuytinck, Samir - Stryger Larsen, De Paul, Walace, Fofana, Zeegelar - Okaka, Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.13 - 5.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Brescia Calcio  (středa 19:30)
Inter ještě nehází flintu do žita a přiblížit se vedoucí příčce bude chtít v zápase s Brescií, ve kterém bude horkým favoritem. Brescia se chce zase v malém lombardském derby pokusit o zázrak a ze San Sira získat všechny body, aby si uchovala naději na záchranu. Velká pozornost bude také upřena na Sandra Tonalliho, o něhož má Inter eminentní zájem.

Serie A a Evropská liga jsou jediné soutěže, které ještě Interu zbývají. Nerazzurri na vedoucí příčku ztrácí a v podstatě nic jiného, než vyhrávat a doufat v klopýtnutí Juventusu nebo Lazia, mu nezbývá. Nerazzurri ale chtějí zabránit ještě jedné důležité věci a sice, aby se před ně nenatlačila Atalanta Bergamo. Něco podobného totiž v Miláně zažili minulý rok a málem z toho mohl být i pád na páté místo.

Síla Interu se projevila v posledním kole na hřišti Parmy. V nelehkém souboji Inter prohrával a vesměs mohlo utkání skončit pro Nerazzurri pohromou, kdyby Cornelius, Gervinho a spol. lépe proměňovali brankové příležitosti. Milánští nakonec v závěru vyrovnali a ještě stihli zvrátit výsledek na svojí stranu.

Flintu do žita nehází ani Brescia, ale její pozice už je výrazně složitá. Z předposledního místa ztrácí na sedmnáctou Sampdorii osm bodů. Brescia by potřebovala zlomit černou sérii bez tříbodového importu, protože to by jí rázem mohlo dostat zpět do hry. Málem se to podařilo proti Janovu, ale Lopezovi svěřenci prohospodařili dvoubrankový náskok. Poslední výhry se hosté dočkali v prosinci minulého roku.

Slovenský stoper Martin Škriniar dostal trest na tři utkání a do zápasu s Brescií určitě nezasáhne, stejně jako další potrestaný Berni. Sensiho a Vecina pak do hry nepustí zranění. Dobrou zprávou je pochopitelně návrat emotivního Antonia Conteho na lavičku. Problémy s marodkou mají i hosté a kouč Lopez se musí obejít bez Cistany, Chancellora, Bisoliho a Alfonsa.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Godín, De Vrij, Bastoni - Moses, Barella, Borja Valero, Young - Eriksen - Lukaku, Lautaro
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Papetti, Matějů, Semprini - Bjarnason, Tonali, Dessena, Zmrhal - Donnarumma, Torregrossa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.32 - 14.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Cagliari Calcio  (středa 19:30)
Cagliari si v minulém kole připsalo druhou výhru v řadě a nálada v jeho kabině je rázem mnohem lepší. Další překážku pro Zengovy svěřence představuje Bologna, která se také umí vytáhnout. Na pikantnosti celého utkání přidává taky fakt, že oba kluby od sebe dělí jen bod.

Na Stadio Renato Dall'Ara Cagliari jezdí hodně nerado, protože se mu zde nedaří. Nevyhrálo tu už od roku 2010 a to se oba kluby potkávají celkem pravidelně. Sardinskému celku prostředí Bologně prostě nevyhovuje a ve středu večer bude mít další šanci tuhle tristní bilanci napravit. Bologna se ale nevzdává bez boje a už několikrát se jí podařilo překvapit.

Hned na úvod sice nestačila na Juventus, ale v minulém kole si konečně připsala cenné tři body. S díky je odebrala domácí Sampdorii, kterou Bologna srazila na kolena po brankách Musy Barrowa s Riccardem Orsolinim. Tím se Bologna posunula na 47 bodů, čili jen bod za Cagliari a aktuálně okupuje solidní 11. místo.

Mladý italský tahoun ofenzivy Riccardo Orsolini ke Cagliari poznamenal: "Ofenziva Cagliari je místy až smrtící. Pedro i Nainggolan jsou skvělí hráči s bohatými zkušenostmi a ten tým navíc nyní zažívá velký impuls. Když se změní trenér, tým to vždycky poznamená. A Cagliari v tom dobrém slova smyslu. Praktikují rychlý fotbal, hrají velmi chytře a útočí ve velkém počtu. Nebude pro nás snadné vyhrát, ale uděláme pro to maximum."

Hráči, kteří se do zápasu nepodívají z důvodu zranění, jsou Santander, Skov Olsen a také Mbaye. Situace v kádru sardinského celku je ještě horší, protože trenér Zenga se musí obejít bez Faraga, Pereira, Pavolettiho, Klavana, Pisacaneho a Olivy.

I bez nich si ale Cagliari v poslední době připsalo dva rychlé úspěchy. Po vítězství nad Spalem se mu podařilo vyhrát nad turínským FC a ještě k tomu bavilo své fanoušky parádní hrou. Do sítě turínského klubu nakonec dalo čtyři branky a notně si zvedlo sebevědomí. Na první tři branky Cagliari stačilo jen 46 minut, takže obrana Bologně se má nač těšit.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Bani, Dijks - Schouten, Medel - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Walukiewicz, Ceppitelli, Carboni - Mattiello, Nandez, Nainggolan, Rog, Pellegrini - João Pedro, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.61 - 3.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SPAL 2013 - AC Milán  (středa 21:45)
Dva celky z opačných pólů tabulky se utkají i ve Ferraře. Na půdu SPALu zavítá v dobré formě hrající AC Milán. Hosté si chtějí zajistit Evropskou ligu a v těžké konkurenci si nemohou dovolit žádné zaváhání. Dvojnásobně to pak platí i o SPALu, který bojuje o záchranu.

Pouhých osmnáct bodů má na svém kontě SPAL a zatím to reálně vypadá, že příští sezonu bude objíždět druholigové trávníky. Svěřenci Luigiho Di Biagia ještě nic nevzdávají, ovšem nutně by potřebovali začít pravidelně sbírat body. Po koronavirové pauze se to zatím nepodařilo. SPAL doma prohrál s Cagliari 0:1 a venku nestačil dle očekávání na Neapol. Jak si povede v souboji s AC Milán? Historie v tomto případě není ani trochu nakloněna, všechny zápasy s Rossoneri totiž skončily výhrou slavnějšího celku.

V letošní sezoně už se SPAL s Milánem potkal dvakrát a pokaždé to bylo na San Siru. Jednou v rámci Serie A, podruhé v osmifinále Coppa Italia - v obou případech vyhrál Milán, aniž by inkasoval.

Rossoneri budou i tentokrát velkým favoritem. Po koronavirové přestávce se jim zatím daří. V semifinále Coppa Italia sice vypadli s Juventusem po remíze 0:0, ale duel výrazně ovlivnila brzká červená karta Ante Rebiće. V dalších dvou zápasech Milánští porazili Lecce respektive AS Řím a na sedmém místě tabulky ztrácejí na šestou Neapol tři body.

Co se týče absencí, na domácí straně do utkání nezasáhnou Beriša, Zukanović, Di Francesco a potrestaný Felipe. Milánští zase budou bez stoperů Musacchia s Duartem, naopak dobrou zprávou je uzdravení Simona Kjaera i Zlatana Ibrahimoviće. Na start od úvodní minuty to u švédské superhvězdy zatím nevypadá.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Letica - Cionek, Vicari, Bonifazi, Reca - D'Alessandro, Valdifiori, Dabo, Valoti - Cerri, Petagna
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Kjaer, Romagnoli, Hernández - Kessié, Bennacer, Castillejo - Paquetá, Calhanoglu - Rebić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.56 - 4.52 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - Parma Calcio  (středa 21:45)
Málokdo počítal s tím, že by Hellas i Parma v této sezoně bojovaly v první polovině tabulky na dohled evropským pohárům. První vzájemný souboj ovládl Hellas po jediném gólu Darka Lazoviće, povede se Parmě "vendeta"?

Pro Hellas i Parmu je tahle sezona mimořádně povedená. S domácími, jakožto s nováčkem se počítalo spíše pro boj o záchranu, ale ve Veroně odvádějí velký kus práce a zaslouženě si hoví v první polovině tabulky, v blízkosti evropských pohárů.

Domácí si v minulém kole zastříleli proti Sassuolu a i když není remíza 3:3 vůbec špatným počinem, konečný výsledek trochu mrzí, protože Hellas v zápase vedl o dva góly. Z dosud odehraných tří zápasů tak vyválčil slušné čtyři body.

Konečný výsledek z minulého kola mrzí i Parmu. Ducali předvedli proti Interu Milán velice dobrý výkon, také vedli, ale nakonec prohráli. Osudným se stalo velké neproměňování příležitostí. Proti Interu jich měli hosté celou řádku, ovšem stačilo to jen na jeden gól. Parma tak zůstala na osmém místě, ale ztráta na sedmý AC Milán vzrostla na tři body.

Hellas bude v zápase postrádat Danziho, Eysserica, Salceda i potrestaného Kumbullu s koučem Ivanem Jurićem, toho tak na lavičce nahradí Paro. Parmě zase bude scházet Juraj Kucka, který nezvládl emoce v zápase s Interem Milán a byl vyloučen. Kouč D'Aversa také nebude moci využít služeb Ingleseho a Adoranta.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Gunter, Empereur - Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazović, Pessina - Zaccagni, Di Carmine
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Alves, Pezzella - Hernani, Brugman, Barillá - Kulusevski, Cornelius, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.44 - 3.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Lecce - UC Sampdoria  (středa 21:45)
S mizernou formou se po koronavirové přestávce potýká US Lecce. Celek z Apulie navázal na katastrofální březen a dostal nařezáno jako od Milána, tak i Juventusu. Omluvou budiž náročný los. Na Stadio Via del Mare tentokrát zavítá Sampdoria, aby si to obě mužstva rozdala v přímém souboji o záchranu.

Jedno je na Via del Mare jisté, minimálně jeden z účastníků klání získá své první body po obnoveném startu a vězte, že budou extrémně důležité. Oba celky totiž balancují na hranici sestupu. Lecce patří osmnáctá příčka, Sampdoria je jen o bod sedmnáctá.

Fabia Liveraniho ani tak nemrzely porážky od Milána a Juventus jako fakt, že v nich jeho tým znovu inkasoval vysoký počet branek. Pro Lecce je to palčivý problém už od začátku sezony, který se ale jak vidno zhoršuje. Celkem 64 inkasovaných gólů je suverénně nejvíce z celé soutěže. Pro srovnání poslední SPAL inkasoval o šestnáct branek méně. Lecce vysoký počet obdržených branek nemusí mrzet, pokud duel se Sampdorií zvládne, protože jenom to ho vynese zpět na nesestupové pozice.

Sampdoria dvakrát prohrála těsně 1:2 s Římem a Boloňou a do Lecce si konečně letí pro body. Situace v boji o záchranu je hodně napjatá, vedle Sampdorie je v ní namočen i druhý janovský celek CFC. V ohrožení jsou i Udinese, Turín a Fiorentina.

Oba celky před vzájemným zápasem počítají marody, domácí se musejí obejít bez Rossettiniho, Dell'Orca, Deioly, Lapaduly a Majera. Citelnou ztrátu v podobě zraněného Quagliarelly hlásí Sampdoria, k dispozici přitom nebudou ani Ferrari a Tonelli.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Donati, Meccariello, Paz, Calderoni - Petriccione, Tachtsidis, Mancosu, Falco - Saponara - Babacar
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Yoshida, Colley, Murru - Thorsby, Vieira, Ekdal, Jankto - Ramírez - Bonazzoli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.62 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - US Sassuolo  (středa 21:45)
Duel dvou sousedů v tabulce nemá jednoznačného favorita. Fiorentina je sice domácí, ale v sezoně se hodně trápí, zatímco Sassuolo tradičně představuje velice nevyzpytatelného soupeře. Vzácně vyrovnaná je i vzájemná bilance.

Přeci jenom o něco hůře je na tom Fiorentina, která zůstává hluboko ve druhé polovině tabulky, pouze se šestibodovým náskokem před sestupovými pozicemi. Viola tak rozhodně nemá klid a potřebovala by proti Sassuolu nutně zabrat. Situace kolem záchrany je velmi vyrovnaná a pořád zbývá odehrát deset kol.

Viola v minulém kole prohrála na Laziu 1:2 po velice kontroverzní penaltě. V utkání totiž vedla, ale po nafilmovaném pádu Felipeho Caiceda a nepochopitelnému "nezásahu" VAR systému Lazio vyrovnalo a později dokonalo obrat. Po příchodu Giuseppeho Iachiniho sice domácí začali sbírat body, ale v celkovém kontextu jména klubu i hráčského kádru je to zatraceně málo.

O trochu lépe si vede Sassuolo, které tradičně představuje nepříjemného soupeře pro kterýkoliv tým. Neroverdi v minulém kole prohrávali s Hellasem 1:3, ale ještě zabojovali a v nastavení vyválčili bod, který jim pojistil bezpečnou vzdálenost od sestupových příček.

Fiorentina bude bez zraněného Kouamé a chybět budou i potrestaní Caceres s Vlahovićem. Tři jména chybí i na soupisce Neroverdi, konkrétně se jedná o Romagnu, Toljana a Marlona.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Igor - Lirola, Ghezzal, Pulgar, Castrovilli, Dalbert-Chiesa, Ribéry
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Chiriches, Ferrari, Kyriakopoulos - Obiang, Lovatelli, Berardi, Djuričić - Boga, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.95 - 4.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - SS Lazio  (úterý 19:30)
Kolo s pořadovým číslem 29 začne už v úterý večer. Jako první se do sebe pustí týmy turínského FC a Lazia. Biancocelesti se po porážce od Atalanty minule vrátili na vítěznou vlnu a proti Býkům budou opět jasným favoritem.

Hráči Granaty se totiž maximálně trápí. Trenér Longo sledoval, jak jeho hráči prohráli už devět zápasů z posledních deseti soutěžních utkání! Nebýt slibnějšího podzimu, patřilo by jim teď až sestupové místo. Takhle se jindy ambiciózní tým schopný potrápit i ty největší favority plácá alespoň na místě 14. a na kontě má jen 31 bodů.

Za celou dobu nasbíral záporné skóre 32:50 a jeho jindy pověstná obrana se hroutí prakticky pod jakýmkoli větším náporem. Jako třeba v minulém kole. Poté, co Turín vyhrál nad Udinese, si hráči zase začali trochu věřit. Jejich sebevědomí ale srazilo na zem Cagliari, které nemělo s turínským klubem slitování. Nasázelo mu čtyři branky a jednoznačně jej přehrálo na celé čáře. Turín sice díky brankám Bremera s Belottim zdramatizoval zápas, ale na nic víc to nestačilo.

Není divu, že trenér Longo byl po utkání dost vykolejený. "Prohrávat o tři góly je něco neakceptovatelného. To se nám nesmí stávat, aby nám soupeř takhle rychle unikl. Nedávali jsme pozor, ztratili koncentraci a s každým dalším útokem jsem myslel, že inkasujeme. Potřebujeme se z toho hodně rychle oklepat, protože myslím, že máme daleko kvalitnější kádr na to, kde se teď pohybujeme."

Do utkání s Laziem půjde turínské FC s vědomím, že doma vyhrálo nad římským klubem jen třikrát za posledních deset let a většinou se mu proti Laziu vůbec nedaří. Navíc stále nemůže počítat se Zazou a záložníkem Basellim. Lazio je na tom s absencemi ještě mnohem hůř. Protentokrát chybí trenéru Inzaghimu opory jako Lulić, Leiva nebo Luiz Felipe, k nimž se čerstvě přidali ještě Cataldi s Adekanyem.

Lazio se jinak po celou sezonu prezentuje velmi dobrými a jistými výkony, herně je radost se na něj dívat a výsledky má lepší než leckterý velkoklub. Však také místo váhajícího Interu je to právě Lazio, kdo pořádně prohání Juventus. Aktuálně je na druhém místě a na turínského giganta ztrácí 4 body. A mohlo být ještě veseleji, kdyby se Laziu povedlo ostré utkání s Atalantou.

Lazio sice vedlo už o dvě branky, jenže pak naprosto polevilo, došly mu síly a Atalanta dokázala otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Z porážky se ale Inzaghiho svěřenci vzpamatovali poměrně snadno a rychle, když v minulém kole brali tři body. Za oběť jim padla Fiorentina, třebaže na začátku zápasu vedla o gól. Immobile s Albertem ale potvrdili, že Lazio se jen tak nevzdává.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - De Silvestri, Meitè, Lukić, Aina - Edera, Belotti, Berenguer
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković-Savić, Parolo, Luis Alberto, Jony - Immobile, Caicedo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.67 - 4.01 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Juventus FC  (úterý 21:45)
Druhý pondělní střet zavede diváky do Janova, kde se domácí CFC pokusí o zázrak. Na jeho půdu totiž zavítá Juventus, jehož jedinou touhou je výhra. Staré dámě se povedlo už ve dvou minulých kolech udržet čisté konto, takže Grify nečeká nic snadného.

Ono to proti Juventusu není nikdy snadné a Janov si je toho dobře vědom. Jednou za čas se sice Janovu povede zázrak a na domácí půdě svého nepřítele porazí, ale to se stává maximálně jednou za dva roky. Vyšlo mu to třeba naposledy, když se na Stadio Luigi Ferraris domácím povedlo dát Juventusu dvě branky a dokonce ani jednu nedostat. Jenže současný Janov má ještě tragičtější formu než touto dobou v minulé sezoně.

Janovský celek se trápí herně i výsledkově a aktuálně mu patří až 16. příčka. V minulé sezoně nakonec těžce vybojoval záchranu a byl až sedmnáctý, ale možná i právě proto se od té letošní sezony čekalo mnohem víc. Jedinou útěchou může fanouškům být fakt, že Sampdoria, jejich úhlavní nepřítel, je na tom ještě mnohem hůř. Dělí je ale jen skóre, takže v případě ztráty se Janov může opět posunout o příčku níž.

Proto podle mladíka Pinamontiho udělá maximum pro to, aby proti Juve zapůsobil. "Čeká nás hodně náročné utkání, Juventus je pojem a má jedenáctku plnou hvězd. Nebude to snadné, protože na nás leží tak trochu deka za poslední výkony. Ale nesmíme se vzdát. A z historie víme, že proti Juventusu už jsme dokázali nejednou překvapit, tak se nám to třeba podaří zopakovat. Bude to ale od každého z nás chtít bezchybný výkon."

Janov po výprasku od Parmy, která do jeho sítě poslala balon čtyřikrát, sehrál minulé kolo o poznání lepší duel s Brescií. Úvod se mu sice nepovedl a Janov brzy prohrával už o dvě branky, jenže kopal taky dvě penalty. Iago Falqué i Pinamonti své proměnili, takže nakonec z toho byl bod.

Duelu s Juve se pro zranění nezúčastní Domenico Criscito a Ivan Radovanović, zatímco hosté přijedou bez Sandra, Demirala, De Sciglia, Khediry a také bez Chielliniho.

Přijedou ale s tím, že od obnoveného restartu ligy ještě neprohráli, pokud tedy nepočítáme finále Coppa Italia. Po snadném vítězství nad Bolognou si v minulém kole vedli ještě lépe, když nasázeli rovnou čtyři branky Lecce. Díky čtyřem různým střelcům využili oslabení Lecce, jenž hrálo více než hodinu bez Lucioniho. Takže si díky třem bodům polepšili v tabulce z hlediska náskoku na druhé Lazio. Nyní na něj mají náskok už čtyř bodů.

Janov dal zatím jen 34 branek a na vylepšení tohoto skóre si nezvolil ideální čas, protože Juventus má nejlepší obranu v Itálii. Dosud dostal jen 24 gólů.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Soumaoro, Masiello - Ghiglione, Bherami, Schone, Sturaro, Barreca - Falqué, Sanabria
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Danilo - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Bernardeschi, Dybala, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.33 - 4.90 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC28223356:2469
2.SS Lazio28205364:2765
3.Inter Milán28187356:2961
4.Atalanta Bergamo28176580:3957
5.AS Řím28146853:3848
6.SSC Neapol28136946:3745
7.AC Milán281261034:3542
8.Parma Calcio281161138:3539
9.Hellas Verona28109934:3239
10.Cagliari Calcio281081047:4438
11.Bologna FC281071140:4537
12.US Sassuolo28971248:4934
13.ACF Fiorentina287101134:3931
14.Turín FC28941532:5031
15.Udinese Calcio28771423:4128
16.Janov CFC28681434:5326
17.UC Sampdoria28751631:5026
18.US Lecce28671535:6425
19.Brescia Calcio28461825:5218
20.SPAL 201328532021:4818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Juventus prý mohou dávat v TV až po 22 hod. aby jejich nezáživná hra nebyla špatný příklad pro mládež

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Nuno čomes
Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, jako když se dítě ve školce snaží nakreslit rovnou čáru. NIKE dlouhodobě kreativitou zrovna moc neoplývá, přitom Inter měl jako jeden z mála vždycky pěkný drezy.

Reagovat
Nuno čomes
Reagovat
smazaný uživatel

Porovnej to s dřívějšími. Mě se ten vzor moc nelíbí a když bych si měl vybrat, který si obléct mimo stadion, tak rozhodně sáhnu k jednomu z předchozích sezón.

https://4.bp.blogspot.com/-zBQaepDH9g4/XCdD7TxkrtI/AAAAAAABweQ/i_JDp1dFGOcEK_5pKkccE4B11gbux0AGQCLcBGAs/s738/nike-inter-mashup-jersey-8.jpg

Reagovat
Nuno čomes

To je jasné, pravý horní + levý dolní = bez debat.

Reagovat
Inter Eterno Amore

mňa iritovalo keď mal Inter čierne rukávy .. to ako by nebol Inter.. pruhy všade musia byť

Reagovat
Inter Eterno Amore

no keď poriadne prižmúrim oči .... hmm nie ani vtedy akurát som zvedavý ako to bude vyzerať v TV pri zápasoch

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se vám zdá, že Laziu dochází benzín a Ciro je z formy?

Reagovat
Eldarion

Pri týchto zápasoch ktoré sa budú hrať každé 3 dni s ich úzkym kádrom to nemajú šancu utiahnuť, asi s tými penaltami. Juve má v podstate dva tímy ktoré môžu hrať takže o titule je už dávno rozhodnuté.

Reagovat
smazaný uživatel

nepodceňuj Sarriho, ten dokáže zkurvit i nemožné

Reagovat
Pipo123

Nevidel som ani jednu minutu zápasu Lazia po reštarte ligy, nejak na ten futbal nemám chuť, ale tiež si myslím že to je nereálne, strašne bude chýbať Lulič u ktorého sa nevie či ešte vôbec nastúpi v tejto sezóne a dokonca sa píše o tom že kvôli zraneniam bude musieť ukončiť karieru. Inzaghi môže pretočiť obranu tam má docela kvalitu aj na lavičke, ale tá záloha bude trpieť a najviac Alberto a SMS

Reagovat
Eldarion

Presne a ta únava je veľký faktor ako bolo vidieť aj v zápase AC proti AS. V druhom polčase Rím úplne odišiel fyzicky a oddýchnuté AC si tam behalo ako na tréningu. A na to si myslím časom bude doplácať aj Lazio, aj keď im prajem pomaly celú sezónu to Scudetto.

Reagovat
Allianz_Arena

Lazio mělo těžké dva zápasy, takže bych ještě počkal se závěry. Pokud dnes vyhrají, tak věřím, že půjdou za 4 kola do toho zápasu s Juventusem v kontaktu. Juventus hraje ještě s Laziem, Bergamem, AC a AS. Momentálně je to otevřené.

Reagovat
smazaný uživatel

kromě AC všechno doma

Reagovat
smazaný uživatel

Teď koukám na rozpis, chybí ještě 10 kol a oni to chtěji dohrát během července

Reagovat
smazaný uživatel

To Lazio je slabý jak čaj! Já ho vůbec nepoznávám. Třeba se ve druhý půli zvednou, ale zatím to je hodně slabota. Immobile by chtěl penaltu i za to, že je zelený trávník Kdyby TORO nebyli takový mantinelové, už mohlo být dávno hotovo

Reagovat
Alberto Aquilani

dík, že si to zakríkol

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio pěkná otočka

Reagovat
smazaný uživatel

co s tím může brankař dělat, když mu takhle obránce změní směr střely?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Juventus prcám. Vsadím si na poločas 0:0 a jdu spát

Reagovat
Hephaestus

Reagovat
smazaný uživatel

Ak ten titul uhaluzi Lazio tak to bude snad najviac nahodny a stastny titul v historii... Otazkou je tiez kolkati fans AS by tu dostali infarkt, najma sa bojim o chudaka Alberta :((( ale tak mozete sa modlit nech Palotta kivne na Cavaniho aj ked sa mi to zda ako fake news. Inak dnes Sarrismo 10/10 nikdy som nevidel takto zazivny prejav, magico Paratici pri vybere trenera

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala je jinde.

Reagovat
Melchior

Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Mate niekto nasledovaneho toho Osimhena? Ja osobne som ani nevedel kto to je a 80 od ADL

Reagovat
Panděvova ofina

To bude kachna

Reagovat
smazaný uživatel

Mladej, gólovej, rychlej. Ideální útočník pro Inter!

Reagovat
Largo

50 maximalne.

Reagovat
smazaný uživatel

Seriozne hra D'Ambrosio miesto Godina??? PRECO :DDDDD Ten este posadi aj toho Hakimiho sa vstavim.

Reagovat
cresposuper

Vsak je na tom poste lepsi, co je na tom take nepochopitelne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Je to prostě traged. A drží se rok co rok jak kdysi Nagatomo.

Reagovat
cresposuper

Prehanas na lavicku je to dobry hrac a velky profik

Reagovat
Nuno čomes

Jo to jo.

Reagovat
Panděvova ofina

Já z toho Gagliardiniho nemůžu .

To je takový koště

Reagovat
Dejwa

V zakončení je otřesnej, ale jinak se mi líbí jak hraje po koronacu

Reagovat
snuff24

Inter top ..na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dejwa

Brescia hrozně odevzadana, to se musí v klidu dohrát

Reagovat
cresposuper

Sanchez najlepsi vykon utocnika za veelmi dlhu dobu, radost pozerat.

Reagovat
Kocour Klapuška

Dobrej Prešov od Spalu Ale jako, co jinýho jim zbývá

Reagovat
Alberto Aquilani

To je zatiaľ katastrofický výkon ty vole...

Reagovat
Gimme

My jsme cirkus...

Reagovat
Gimme

Doufám, že se zase budou vymlouvat na teplo

Reagovat
Largo

Tentokrat to ozvlastnej, ze je prej narocny hrat kazdy tri dny.... Na rozdil od ostatnich asi

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Alberto Aquilani

Kokso, to bol polčas... ten tím vyzerá, akoby pred tým všetci vyliezli na Kilimandžáro. Z tých hráčov navyše srší ešte aj nezáujem...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Eldarion

Reagovat
smazaný uživatel

V 60. už Diawara tahá nohy, v 70. má Fazio křeče, Cristante místo brejku čeká, až všichni hráči Udine přeběhnou za balon, aby nahrál protihráči, u Mkhitarjana po několikáté v sezóně všechno skončí, no těžko hledat pozitiva, Smalling s Perezem si snad tahová kopyta za spoluhráče nezaslouží, plus Diawara dneska snesl měřítko, zbytek odpad.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

La tragedia! AS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele