29. kolo
01.07.2020 21:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

SPAL ztratil náskok a díky vlastnímu gólu bere jen bod

Fotbalisté SPALu byli blízko vítězství nad AC Milán, v prvním poločase vedli už o dva góly, ale výsledek neudrželi a remíza 2:2 je v tuto chvíli pro ně málo. Výsledek je ztrátou i pro AC Milán, který sice měl celé utkání převahu i díky vyloučení D'Alessandra, ale na víc, než vyrovnání se nezmohl.

Je to tak trochu typický AC Milán posledních let. Sérii dobrých výsledků si pokazil neschopností porazit poslední tým soutěže. Rossoneri s týmy ze spodních pater ztrácejí pravidelně a je to jeden z hlavních důvodů, proč se zašlá sláva ne a ne vrátit.

Na půdě SPALu začal Milán špatně. Ve 13. minutě nedokázal odkopnout balón ve vápně, načež Mattia Valoti z otočky překonal Donnarummu. AC Milán pak zvýšil obrátky a přikoval domácí k vlastnímu vápnu, jenomže lekce z produktivity pokračovala. Poté, co Letica vytáhl střelu Calhanoglua, zvýšil po půlhodině hry zkušený Sergio Floccari. Útočník domácích se rozhodl prásknout do balónu a Donnarumma na jeho vysoký a přesný zásah nedosáhl. Nutno podotknout, že to byla opravdu parádní Floccariho střela a Donnarumma s ní mohl těžko něco dělat.

Milán tak prohrával o dva góly a s tím se rozhodně nepočítalo. O sedm minut později Calhanoglu vstřelil gól, ale sudí se ho rozhodl pro opravdu velmi těsný ofsajd neuznat. Utkání ještě v prvním poločase zadělalo na drama, protože D'Alessandro šel nepochopitelně ostře do skluzu a od sudího Marianiho nemohl vidět nic jiného, než červenou kartu.

Hosté hráli celý druhý poločas v početní převaze, převahu měli i na hřišti, ale gól ne a ne vstřelit. Letica mařil jednu šanci Rossoneri za druhou. Na trávník se po zranění dostal i Zlatan Ibrahimović a hlavou ihned mohl snížit, kdyby mířil přesněji. AC se dočkalo až v 79. minutě po zmatcích v pokutovém území, které z jeho pohledu vyřešil přízemní střelou Rafael Leao.

SPAL chtěl po zbytek zápasu výsledek ubránit a nejspíše by se mu to i podařilo, kdyby si ve čtvrté minutě nastavení nevstřelil vlastní gól Francesco Vicari. Na Saelemaekersův přízemní centr natáhl špičku kopačky a balón usměrnil do vlastní sítě. SPAL tak přišel nešťastně o vítězství a zase se o něco více vzdálil záchraně. Milán zase ztratil v boji o Evropskou ligu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele