29. kolo
02.07.2020 19:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta ve šlágru kola porazila Neapol góly Pašaliće s Gosensem

Atalanta v důležitém souboji porazila Neapol a ještě doma udržela čisté konto. Učinila proto další výrazný krok za definitivním čtvrtým místem a opět odskočila římskému AS. O góly do sítě hostující Neapole se postarali Mario Pašalić s Robinem Gosensem.

V Bergamu, městě postiženém snad nejvíc z celé Itálie nedávnou pandemií, se utkaly dva týmy s dost možná nejlepší aktuální formou v lize. Na jedné straně kreativní a smrtící útok domácích, jenž se pyšní titulem nejproduktivnější útok ligy, na druhé straně organizovaná, bojující a rovněž nebezpečná Neapol.

Na jejich soupisky byla radost pohledět, protože slibovaly elektrizující fotbal. Gómez, Zapata, Pašalić, Insigne, Zieliński nebo Mertens, to je jen výčet opor obou týmů, které nastoupily od prvních minut na Gewiss Stadium. Neapol chtěla svého soka překvapit aktivitou a už ve druhé minutě Lorenzo Insigne dostal přihrávku do běhu. Pak se dostal dovnitř pokutového území a vyslal tvrdou ránu na branku Golliniho, který však byl připraven.

Po patnácti minutách se pořádně protáhl i jeho oponent, Davide Ospina. Vyzkoušel ho táhlou ranou útočník Alejandro Gómez, který sledoval, jak Ospina jeho dobrý pokus lapil ještě lepším zákrokem. Utkání nakonec Ospina nedochytal, protože už po pětadvaceti minutách se při zákroku zranil a musel být střídán. Hostující Matteo Politano jako kdyby chtěl pomstít svého brankáře, předvedl parádní akci přes dva obránce, jenže zakončení mu nesedlo.

První půle se chýlila ke konci a rozhodně nenabídla takovou vysokooktanovou zábavu, kterou jsme očekávali. Završil ji Ital Matteo Politano dalším průnikem a další střelou, opět ale mířil jen vedle tyče. Druhá polovina začala pro Gattusovy svěřence ještě mnohem hůř. Velmi brzy totiž inkasovali.

Ve 47. minutě hosté katastrofálně rozehrávali u vlastního vápna a koledovali si. Vymstilo se jim to, protože balon se dostal na stranu k Alejandru Gómezovi, který našel před bránou naprosto nehlídaného záložníka Maria Pašaliće - 1:0.

Aby se z toho Neapol hned tak nevzpamatovala, rychle jí lépe hrající a dravější Neapol uštědřila další políček. V 55. minutě totiž rychlou akci středem potáhl překvapivě obránce Rafael Tolói, který se snažil ve vápně i vypálit. To se mu sice nepovedlo, ale sražený míč sebral na kraji vápna nehlídaný Robin Gosens a prostřelil vše před sebou - 2:0. Další bezvadná akce domácích se smrtícím zakončením.

A to už byla propast, ze které se Neapol nevymanila. Sice se na trávníku téměř ihned objevilo duo Milik - Lozano, ale ani s nimi Neapol nepřiměla soupeře chybovat. Maksimović dostal patnáct minut před koncem krásným centrem Koulibalyho v pokutovém území do šance, ale jeho zakončení hlavou mířilo nad. Neapol se sice snažila, ale Atalanta opět předvedla bezchybný výkon.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book, ještě máš čas na ruzné upravy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele