29. kolo
01.07.2020 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bologna uhrála s Cagliari jen bod

Bologna si s Cagliari jen rozdělila body, třebaže udeřila jako první. V nastavení sice dal gól Musa Barrow, ale prakticky hned po změně stran se prosadil také Giovanni Simeone, který srovnal na konečných 1:1.

Cagliari doufalo, že se mu povede pokračovat v dobrých výkonech, které poslední dobou pod vedením trenéra Zengy předvádí. Jenže Bologna měla pochopitelně jiné plány a opět vsadila na osvědčenou trojku Palacio, Barrow a Orsolini. První šanci utkání si vytvořila největší hvězda sardinského celku, Radja Nainggolan. Belgický záložník už v 6. minutě vypálil velmi tvrdou ránu a jeho střela proletěla jen těsně vedle tyče.

Lepší Cagliari pokračovalo v aktivní hře, z níž pramenily šance. Giovanni Simeone se šikovně uvolnil ve středu hřiště a poté přenechal míč Nainggolaanovi, jehož následný nákop do pokutového území si ale Łukasz Skorupski pohlídal. Útok domácích zatím postrádal moment překvapení a také odvážnější přístup.

Až ve 30. minutě obojí spojil dohromady Musa Barrow, který po vlastním průniku našel ve vápně Rodriga Palacia. Zkušený veterán ale brankáře Cragna přízemní ranou nepropálil. A přesně pak nemířil ani Roberto Soriano, který se deset minut před koncem první půle odhodlal ke střele. Balonu dal totiž opačnou rotaci, takže skončil těsně vedle.

Konec poločasu patřil jednoznačně domácím. Gary Medel prchl po pravém křídle a poté našel v předbrankovém prostoru Rodriga Palacia, který zakončil jen těsně nad bránu. O dvě minuty později se obdobná akce opakovala, jenže tentokrát Palacio v obrovské šanci pro změnu promáchl. V nastavení to už ale Felsinei vyšlo.

Třetí minuta nastavení přinesla akci Musy Barrowa, který si chtěl narazit míč s Palaciem. To mu sice nevyšlo, ale od obrany se balon k Barrowovi odrazil zpět a mladý talent neomylně zavěsil - 1:0 pro Bolognu.

Jenže radost domácích netrvala zase tak dlouho. Vlastně jen minutu. Ve 46. minutě totiž vypálil směrem na Skorupskiho Radja Nainggolan a jeho rána sice nebyla zrovna povedená, ale zachytil ji Giovanni Simeone, který už si rady věděl. Marně Bologna reklamovala ofsajd.

O chvíli později to razantní střelou zkusil João Pedro, jehož dělovku musel polský brankář Felsinei vyrážet jen s obrovským sebezapřením. Vedení mohl Bologně vrátit Orsolini, ale jednak jej vychytal Cragno a jednak stál mladý Ital v ofsajdu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele