29. kolo
30.06.2020 21:45 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Juventusu stačil druhý poločas na to, aby zvítězil nad Janovem

Juventus si poradil s Janovem a i když se mu v první půli nedařilo překonat skvěle chytajícího Perina, po změně stran na způsob přeci jen přišel. Bleskově po sobě se prosadili Dybala s Ronaldem, uklidňující třetí branku přidal ještě Costa.

Janov se občas umí vybičovat k parádnímu výkonu a překvapit umí i Juventus. Dnes měl další velkou šanci a byl by to opravdu zázrak, protože Janovu se vůbec nedaří. Aktuálně se celek z přístavního města pohybuje na hraně sestupu. Domácí vyslali na Juventus dva hladové a pohyblivé mladíky Pinamontiho s Favillim, kapitánskou pásku navlékl někdejší hráč Juve Sturaro. Trenér Sarri poslal do hry osvědčené trio Dybala, Bernardeschi a Ronaldo.

Janov zvolil spíš vyčkávací taktiku a moc se dopředu nehnal. Francesco Cassata se sice dostal individuálně díky rychlé kličce až do šestnáctky, tam mu ale stopku vystavil obránce Juan Cuadrado. Na opačné straně pořádně provětral rukavice brankáře Perina Cristiano Ronaldo a Perin měl co dělat, aby tuhle štiplavou střelu vyrazil aspoň nad bránu.

Stará dáma kombinovala praktiky neustále kolem vápna Janova a dařilo se jí opticky svírat svého soka. Janovský celek naopak spoléhal spíš na brejky, ke kterým se ale nedostával. Smyčka u vápna Janova se naopak neustále utahovala, i když přímé zakončení ještě dlouho nehrozilo. Až ve 27. minutě si Paulo Dybala vyměnil míč s Cristianem Ronaldem, dostal se do vápna a z úhlu se pokoušel procpat míč do brány.

Janov velmi často kouskoval hru a uchyloval se k faulům, protože rychlostně ani technicky svému soupeři vůbec nestačil. Pár minut před koncem první půle si Juventus vypracoval slibnou šanci, v níž se ocitl Adrien Rabiot. Po centru ze strany zakončoval přes bránícího Ghiglioneho sice dobře, jenže ztroskotal na umění a reflexech brankáře Perina, který brilantním zákrokem udržel čisté konto.

Mattia Perin dnes držel naděje svého týmu hodně vysoko a byl to opět on, kdo krátce před odchodem do šaten zlikvidoval další ránu Cristiana Ronalda. Portugalské eso se probilo až do vápna a z úhlu se pokoušelo ohrozit janovskou svatyni, jenže Perin se překonával. Přesto ale kapituloval. Jen pět minut po změně stran si u vápna vzal míč Paulo Dybala, slalomem proskotačil mezi třemi obránci a pak jako by bezděčně poslal míč krásnou ranou ke vzdálenější tyči!

Po pouhých šesti minutách Juventus vedl už o dvě branky. Tentokrát Miralem Pjanić nahrál Ronaldovi, kterému zadáci Janova nechali až příliš mnoho prostoru. Tak Ronaldo napřáhl a nádhernou dělovkou uklidil míč k tyči!

Obdobnou perlou se blýskl také střídající Douglas Costa, který v 73. minutě rychlou kličkou na střed obelstil obránce a míč ze třiceti metrů zakroutil krásně k tyči - 3:0. Janov se nevzdal a po čtyřech minutách se ve vápně zbavil Andrea Pinamonti Cuadrada, načež z úhlu prostřelil Szczesného, ale víc už Janov nestihl.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele