Profily, historie

Památná finále FA Cupu

V sobotu se od 16:00 střetnou Manchester City a Stoke City v rozhodujícím zápase FA Cupu. Stejně jako v případě Carling Cupu vám nabízíme přehled několika zajímavých finálových utkání z minulosti.

Filmová recenze: A Shot at Glory (Sláva vítězům, 2000)

Ally McCoist se v létě stane novým manažerem Rangers. Na novou svou roli se připravuje tak, že se chtěl prát s Neilem Lennonem. Víte o tom, že tato legenda modré části města byla k vidění také v dresu Celtiku?

FA Cup v číslech

O víkendu nás ve Wembley čekají semifinálová klání FA Cupu. Po nich se dozvíme, proti kterému manchesterskému klubu si zahraje jeden z dvojice Bolton Wanderers − Stoke City ve finále. Tento článek nabízí fakta související s nejstarší fotbalovou soutěží na světě.

Filmový tip: Kill the Referee (Les Arbitres, 2009)

Zajímalo vás někdy, jak vypadá zákulisí rozhodcovské práce? K dispozici je materiál natočený během šampionátu EURO 2008. Hlavní hvězdou tohoto dokumentu je anglický sudí Howard Webb.

Poslední prohra se Španělskem zavřela Čechům dveře na MS 1998

Když se čeští fotbalisté chystali v červnu 1997 do Španělska, čekal na ně těžký soupeř považovaný za jeden z nejlepších týmů světa, přestože na vrcholných akcích se mu příliš nedařilo. O téměř 14 let později je situace obdobná s tím rozdílem, že Španělé jsou světovými i evropskými šampiony.

Ohlédnutí za Asijským pohárem 2011 v Kataru

Asijští fotbalisté se už dávno opět soustřeďují jen a jen na plnění svých klubových povinností, před časem skončené kontinentální mistrovství nejspíš už pomalu pustili z hlavy. Ne tak ovšem EuroFotbal. Ten se teď po dvou měsících za lednovým Asijským pohárem v Kataru vrací, slibovaná porce co možná nejosobitějších postřehů z něj je tu!

21.03.2011 Profily, historie 60 komentářů
Zaujalo nás

Novákovým krédem byla slušnost a smysl pro fair play

Snad žádný jiný fotbalista neměl na domácí scéně takovou pověst příkladné profesionality a oddanosti své práci jako Ladislav Novák. Bývalý dlouholetý kapitán pražské Dukly a reprezentace dnes zemřel ve věku 79 let, jen 15 dní po smrti další legendy čs. fotbalu Jána Popluhára.

Jensův svět: Lehmannovy nejlepší momenty

Arsenal se kvůli zranění brankářů obrátil na svého bývalého hráče. Arsène Wenger potvrdil, že Jens Lehmann podepíše na Emirates Stadium kontrakt do konce sezony. Je to vhodná příležitost pro připomenutí si jeho výstřelků.

Netradiční angličtí účastníci evropských pohárů

Los FA Cupu rozhodl o tom, že v příštím ročníku Evropské ligy by se kromě Birminghamu City mohl objevit jeden z dvojice Bolton Wanderers − Stoke City. V tomto článku si vysvětlíme, proč jejich kvalifikace v tomto momentě ještě není definitivní. Zároveň se podíváme do historie na další menší kluby v pohárech.

Majitel stříbra z Chile Ján Popluhár byl fotbalovým gentlemanem

Ján Popluhár patřil k dlouholetým oporám Slovanu Bratislava i československé reprezentace. Hráč, jenž byl v roce 2000 zvolen nejlepším slovenským fotbalistou století, proslul zejména skvělým čtením hry, bezkonkurenčními hlavičkami a v neposlední řadě smyslem pro fair play. Majitel stříbra z Chile 1962 a bronzu z prvního ME 1960 zemřel v neděli ve věku 75 let.

Památná finále ligového poháru

V neděli se v 17:00 střetnou Arsenal a Birmingham City v rozhodujícím zápase Carling Cupu. Podívejme se při této příležitosti na několik zajímavých finálových utkání z minulosti.

Anfield už dávno neměl stát, ale fotbal se na něm hraje pořád

Fotbalový chrám, který se nechce vzdát svého výsostného postavení na mapě světa. I tak lze označit liverpoolský stadion Anfield, na němž dnes večer nastoupí sparťanští fotbalisté k utkání Evropské ligy. Už dávno měl být srovnán se zemí, ale místo toho jeho ochozy dál pravidelně zaplňují fanoušci.

Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (7)

Pohárová fotbalová Evropa opět roztáhla svou oponu a během tří dnů minulého týdne ukázalo formu hned 40 z celkového počtu 48 klubů z 18 zemí. První duely osmifinále LM a "šestnáctifinále" EL přinesly z pohledu národních koeficientů například pokračování špatných výsledků italských klubů, další díl ze zřejmě dlouhé série bitev o 6. příčku i návrat Česka na 18. pozici.

Filmová recenze: When Saturday Comes (Až přijde sobota, 1996)

Dokáže amatérský fotbalista uspět na zkoušce v Sheffieldu United? Ve filmu je možné vše. Tento článek kromě zhodnocení snímku nabídne také příklady hráčů, jimž se podobný výkonnostní skok skutečně povedl.

Ať žijí veteráni!

Americký brankář Brad Friedel se v úterním zápase na hřišti Manchesteru United stal nejstarším hráčem, který kdy nastoupil za Aston Villu. Tento článek nabízí přehled rekordmanů ve všech klubech Premier League.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele