Profily, historie

Představujeme města Eura 2012 - Wroclaw

Podívejme se tam, kde bude reprezentace České republiky hrát všechna svá utkání. Tedy ta ve skupině, protože věříme v postup a další souboje případně až do kyjevského finále!

22.05.2012 Profily, historie 59 komentářů
Zaujalo nás

Představujeme města Eura 2012 - Varšava

Před osmi lety začal náš seriál o zemích, městech, lidech, stadionech, prostě o všem zajímavém okolo setkání těch nejlepších fotbalistů Evropy a "zbytku" světa. Portugalsko, Německo, Rakousko, Švýcarsko a Jižní Afrika. Dnes přichází na řadu dvojice zemí, která máme tak nějak "za humny". Ukrajina a Polsko se představují!

18.05.2012 Profily, historie 58 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků APN - skupina D

Ještě před samotným vypuknutím Afrického poháru národů vám Eurofotbal přináší analýzy jednotlivých skupin, týmů a tipy na umístění. Poslední skupina D představí vysokého favorita z Ghany a tři vyrovnané konkurenty: mladý výběr Mali, nenápadnou Guineu a největší kvalifikační překvapení z Botswany.

20.01.2012 Profily, historie 183 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků APN - skupina C

Ještě před samotným vypuknutím Afrického poháru národů vám Eurofotbal přináší analýzy jednotlivých skupin, týmů a tipy na umístění. Ve skupině C bude válčit domácí Gabon, o jehož odstavení na vedlejší kolej budou usilovat severoafrické mocnosti Maroko a Tunisko a také nečekaný nováček z Nigeru.

19.01.2012 Profily, historie 107 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků APN - skupina B

Ještě před samotným vypuknutím Afrického poháru národů vám Eurofotbal přináší analýzy jednotlivých skupin, týmů a tipy na umístění. Jako druhá přichází na řadu skupina B, v níž je jasným favoritem Pobřeží Slonoviny, hlavní kandidát zlaté medaile; společnost mu dělají vyrovnané celky Angoly a Burkiny Faso a neznámý, ale kousavý tým Súdánu.

18.01.2012 Profily, historie 71 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků APN - skupina A

Ještě před samotným vypuknutím Afrického poháru národů vám Eurofotbal přináší analýzy jednotlivých skupin, týmů a tipy na umístění. Nejprve se podíváme na skupinu A, kde svoje síly poměří favorizovaný Senegal, domácí outsider Rovníková Guinea, nebezpečná Zambie a překvapení z Libye.

17.01.2012 Profily, historie 69 komentářů
Zaujalo nás

Letem světem do Afriky: Gabon

Na rozjezdu našeho zpravodajství z Afrického poháru národů samozřejmě při nefotbalovém představování nezůstane na ocet ani větší a z hlediska kopané významnější hostitelská země. Gabon na tento turnaj vysílá své zástupce již popáté, jinak se ale od svého souseda příliš neliší...

16.01.2012 Profily, historie 186 komentářů
Zaujalo nás

Letem světem do Afriky: Rovníková Guinea

Do slavnostního zahájení 28. ročníku Afrického poháru národů zbývá 6 dní a pár hodin k tomu, což je mimo jiné signál toho, že EuroFotbal spouští druhou vlnu zpravodajství týkajícího se tohoto mimořádného šampionátu. Ten vypukne v Bata, největším městě Rovníkové Guineje, kterou si nyní tak trochu netradičně představíme...

15.01.2012 Profily, historie 333 komentářů
Zaujalo nás

Zlatá maďarská jedenáctka

Před více než šedesáti lety se na mezinárodní scéně objevil reprezentační tým, který dokázal od 4. 6. 1950 do 19. 2. 1956 prohrát jedno jediné utkání - finále MS, v dvojzápase s Anglií vstřelil 13 gólů a svým pojetím hry z gruntu změnil tvář fotbalu. Byl to reprezentační tým Maďarska.

Polští hooligans - historie a tradice prolitá krví

Polsko je zemí chuligánům zaslíbenou. Byť historie polských chuligánů patří mezi jednu z nejmladších na světě. Počátek vzniku této scény se datuje až od osmdesátých let dvacátého století. Polské ekipy (chuligánské skupiny) vystupují obzvlášť brutálně, jsou výborně organizované a bojovníci jsou většinou velice dobře vytrénovaní jedinci...

16.11.2011 Profily, historie 362 komentářů
Zaujalo nás

Christian Pander - konečně zdráv?

Christian Pander ve své kariéře zažil více lékařských kontrol, předpisů, probděných nocí, než odehraných bundesligových zápasů. Letos v létě se mu podařilo svou kariéru nastartovat znovu. Strach z dalšího a zřejmě i posledního zranění však v mladém hráči z kraje hřiště zůstává.

Legenda francouzských ultras - Patrice De Peretti

Letos v červenci tomu bylo jedenáct let, co přestalo bít srdce jednoho z největších fanoušků slavného francouzského klubu Olympique Marseille, Patrice De Perettiho, přezdívaného Depé...

Leeds United v Champions League 2000−01

Už je to celých deset let od doby, kdy Leeds United svými výkony nadchl fotbalovou Evropu. O'Learyho týmu byla předpovídána skvělá budoucnost. Místo toho přišlo rychlé vystřízlivění a tvrdý pád. Připomeňme si tento příběh o pomíjivosti slávy.

Před čtvrtstoletím předvedl Maradona "boží ruku" i geniální sólo

Pouhé tři minuty čtvrtfinálového duelu mistrovství světa 1986 proti Anglii stačily legendárnímu argentinskému fotbalistovi Diegu Maradonovi k tomu, aby ukázal obě své tváře. Během té doby vstřelil "božský Diego" dvě branky, které se nesmazatelně zapsaly do historie.

Panenkův "dloubák" před 35 lety přinesl Československu zlato

V historii českého i československého fotbalu je zlatým písmem zapsán 20. červen 1976, kdy českoslovenští reprezentanti vybojovali v Bělehradě po penaltovém rozstřelu ve finálovém zápase proti týmu NSR titul mistra Evropy. Proslavenou se stala zejména rozhodující penalta Antonína Panenky...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele