Profily, historie

Filmová recenze: Shaolin fotbalista (Shaolin Soccer, 2001)

V historii kopané se vyskytují výjimečná družstva, která lze jen stěží porazit. Jako příklad můžeme uvést Real Madrid v éře "Los Galácticos" na počátku nového tisíciletí nebo současnou Barcelonu. Skutečně neporazitelný tým však existuje pouze jeden - pravda, vydatně si pomáhá uměním kung-fu, ale pokud mu to rozhodčí toleruji...

13.01.2011 Profily, historie 411 komentářů
Zaujalo nás

Ali Dia: Nejhorší fotbalista v historii Premier League

Silvestr je dnem, kdy jsou připomínány nejrůznější kuriozity. Podívejme se tedy na příběh muže, jenž pouze díky podvodu dokázal získat místo v kádru Southamptonu a dokonce se objevil na hřišti v zápase Premier League.

Legendy Calcia - AC Milán - Léčba Berlusconim (2.)

Po Scudettu ze sezóny 1987/88 se nažhavení fanoušci Milána nemohli dočkat následujících ročníků. Léta odmlky a ústupu ze slávy udělala své, každý rossonero toužil po dalších a dalších trofejích. Díky mistrovském titulu z minulé sezóny měli diavoli právo startovat v příštím ročníku prestižní milionářské soutěže Poháru mistrů evropských zemí.

Legendy Calcia - AC Milán - Léčba Berlusconim (1.)

Jaro bylo v plném proudu, nespočetní turisté znovu a znovu lemovali ulice okolo Dómu i Scaly, šarmantní vinárny v působivých prostorách italské architektonické jedinečnosti doslova křičely "přijďte k nám", prosluněný Milán si zkrátka opět užíval své neopakovatelné krásy a půvabu, tradiční "dolce vita" platilo ve vší úplnosti.

22.12.2010 Profily, historie 107 komentářů
Zaujalo nás

Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (6)

Podzimní části evropských pohárových soutěží odzvonilo posledními zápasy v základních skupinách Evropské ligy. Seznam 16 účastníků osmifinále Ligy mistrů i 32 účastníků dalšího kola Evropské ligy je znám. V jarních bojích bude mít těchto 48 týmů možnost vylepšit národní koeficienty celkem 18 zemí.

Je vám zima? V sezoně 1962-63 byla mnohem větší

S nástupem nízkých teplot začínají hráči nosit teplé rukavice, do módy se dostávají speciální pokrývky krku. Kluby a fanoušci se potýkají s dopravními problémy. Jeden zápas Premier League byl už odložen. V porovnání s tím, co se událo před téměř padesáti lety, je to však pouze velmi slabý odvar.

Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (5)

Po posledních zápasech základních skupin Ligy mistrů je známo šestnáct osmifinalistů, kteří si do týmového i národního koeficientu připsali hned pět bonusových bodů. Dalších osm mužstev bude mít možnost rozvíjet své statistiky v Evropské lize. Podívejme se blíže, jak se vyvíjí pořadí národních koeficientů po přidělení vysokých bonifikací.

Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (4)

Se zpožděním je tu další článek o evropských koeficientech. Agónii hned tří italských klubů v Evropské lize ukončil již pátý zápas základních skupin. Suverénně si naopak v této soutěži stále počínají oba ruské kluby. Pátý evropský pohárový týden zkompletovalo 24 utkání Evropské ligy. A jak se výsledky promítly do národních koeficientů?

07.12.2010 Profily, historie 208 komentářů
Zaujalo nás

Dobrý den a na shledanou: příliš krátká působení hráčů

Jelle Van Damme opouští Wolves po pěti měsících od svého přestupu a vrací se do Belgie. Připomeňme si fotbalisty, kteří se v nových působištích nedokázali usadit a brzy se opět stěhovali jinam.

Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (3)

Před zbývajícím posledním kolem zápasů základních skupin Ligy mistrů je již známo 12 postupujících klubů, které si do koeficientu připíší významný bonus v podobě pěti bodů. Mezi postupujícími jsou zatím pouze kluby ze zemí Top 5.

26.11.2010 Profily, historie 142 komentářů
Zaujalo nás

Fotbalisté za mřížemi

V návaznosti na článek o filmech z vězeňského prostředí se zaměříme na hráče působící na Britských ostrovech, kteří si museli trest odnětí svobody skutečně odpykat. Kromě známých firem narazíme také na fotbalisty odsouzené za málo vídané prohřešky.

Filmové recenze: Fotbal za mřížemi (2001) a Vítězství (1981)

V dnešním díle filmového seriálu se podíváme na dva snímky s podobnou tématikou. V rolích hrajících trenérů se v nich objevili Vinnie Jones a Michael Caine. Neoplývají sice vysokou kvalitou, ale i tak mohou fotbalové příznivce zaujmout.

Ligový pohár: památné výhry outsiderů

Carling Cup je mnohými považován za zbytečnou soutěž, jež by mohla být zrušena. Tento ročník je atraktivní alespoň z toho hlediska, že v osmifinále hrají třetiligový Brentford a čtvrtiligový Northampton Town. V historii najdeme hned několik úspěchů týmů z nižších soutěží.

Pohled do historie: Aston Villa 1982

Proud History, Bright Future − tímto sloganem propaguje Aston Villu její americké vedení. O budoucnosti můžeme pouze spekulovat, tak se raději podívejme na poslední velký úspěch birminghamského klubu. Jeho cesta za vítězstvím v Poháru mistrů evropských zemí byla zajímavá hned z několika ohledů.

Národní koeficienty UEFA - úvod

Koeficient. Často zmiňované slovo, které hraje podstatnou roli v otázce evropských pohárů, tedy Ligy mistrů a Evropské ligy. Jak koeficient vzniká, jaké je aktuální pořadí zemí, jak vypadá výhled na další sezóny? Na tyto otázky se pokusí odpovědět tento článek, který je jakýmsi úvodem nově vznikající pravidelné rubriky na EuroFotbal.cz.

20.10.2010 Profily, historie 139 komentářů
Zaujalo nás

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele