Premier League - souhrn 30. kola

09.03.2019, 15:24, aktualizováno 10.03.2019, 19:28
Komentáře a souhrny
Liverpool přestřílel Burnley a dotáhl se na Man City, jenž si v sobotu poradil s Watfordem. Arsenal porazil v souboji o průběžnou čtvrtou pozici Man Utd. Chelsea v nastavení vybojovala bod s Wolves. Tottenham se dostává do problémů, neboť neudržel vedení na hřišti Southamptonu a nakonec odjel s porážkou 1:2. Nadějně rozehraný venkovní duel nedotáhl k bodovému zisku ani Everton, jenž prohrál v Newcastlu...

Arsenal FC - Manchester United 2:0

10.03.2019 17:30

Góly: 12. Granit Xhaka, 69. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.)

Zatímco před rokem Arsenal doma proti Manchesteru United navzdory výrazné dominanci ztroskotal na excelentním Davidu de Geovi a od soupeře dostal lekci z efektivity, letos se na Emirates Stadium přihodil pravý opak. Španělský gólman ve službách Rudých ďáblů byl takřka bez práce, a přesto dvakrát inkasoval, přičemž jeho protějšek Bernd Leno se vytáhl s několika prvotřídními zákroky a velkou měrou se přičinil o šťastné a velmi důležité vítězství 2:0.

Unai Emery překvapil nasazením nebývale ofenzivní jedenáctky, která čítala jak oba útočníky Aubameyanga s Lacazettem, tak duo Ramsey-Özil. Výsledkem byla velká územní převaha domácích od úvodních minut, ovšem Manchesteru stačilo po deseti minutách bránění podniknout jediný pořádný útok na vytvoření první velké šance zápasu. Sám před Berndem Lenem se po výtečném centru Shawa zjevil Romelu Lukaku, ovšem svou excelentní střeleckou formu z posledních týdnů tentokráte nepotvrdil a trefil pouze břevno.

Ke smůle United navíc Arsenal udeřil takřka hned z protiútoku. Hostující defenziva dopřála ve středu pole až příliš mnoho prostoru Granitu Xhakovi, jenž s chutí napřáhl a své typické pumelici dodal tak výraznou opačnou rotaci, že zkoprnělý David de Gea jen nevěřícně sledoval, jak míč zapadá za jeho záda.

Od průlomu skóre ovšem Kanonýři upustili od dosavadní převahy a Manchester se i díky změně formace na tři obránce začal před Lenovu branku pouštět čím dál častěji. Blízko měl ke srovnání Fred, jenž stejně jako Xhaka vypálil zpoza pokutového území, ovšem jeho technický pokus skončil jen na tyči. Další velkou příležitost měl poté aktivní Lukaku, jenže mrštného Lena nepřekonal ani nadvakrát. Když v samém závěru první půle zastavil další výtečnou akci United skluzem na poslední chvíli Xhaka, odcházelo se do kabin za těsného vedení domácích, byť nepříliš zaslouženého.

Ani po změně stran se na hře obou celků nic nezměnilo a v tvorbě šancí pokračovali výhradně hosté. V 50. minutě se díky výtečné kolmici Rashforda do třetice zjevil Lukaku sám před Lenem a do třetice z nastalé situace vyšel vítězně německý brankář, který ránu belgického forvarda zneškodnil excelentním zákrokem nohou.

Až pětadvacet minut před koncem se domácím podařilo hru opět vyrovnat, udržet míč déle na kopačkách a vzápětí se zničehonic dostavil další nečekaný úspěch. Lacazettův výpad do šestnáctky se snažil zastavit Fred, jenže jeho mírné postrčení francouzského útočníka sudí John Moss vyhodnotil jako provinění proti pravidlům a odpískal pokutový kop. K jeho zahrání se stejně jako před týdnem postavil Piérre-Emerick Aubameyang, ovšem tentokráte s ranou doprostřed uspěl a zařídil tak Arsenalu klíčové zdvojnásobení náskoku.

Druhý gól hráče v červeném uklidnil a závěr utkání se již Kanonýrům za hustého deště podařilo dohrát s podstatně větším přehledem než valnou část zápasu. Ole Gunnar Solskjaer tak zaznamenal svou první ligovou porážku v roli manažera United a boj o třetí a čtvrté místo se čím dál více komplikuje.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers 1:1

10.03.2019 15:05

Góly: 90+2. Eden Hazard - 56. Raúl Jiménez

Blues se nepodařilo stáhnout manko na první čtyřku, když v neděli na Stamford Bridge pouze remizovala s Wolverhamptonem 1:1. Domácí byli po celý zápas lepším celkem, skvěle bránící hosté je však nepouštěli do velkých příležitostí. Na startu první půle se navíc dostali do senzačního vedení, které jim nakonec až v nastaveném čase vzal parádní střelou Eden Hazard.

Prvních pětačtyřicet minut nabídlo pořádnou fotbalovou nudu. Kdekdo možná od tohoto utkání očekával atraktivní podívanou, ovšem už po nějakých patnácti minutách bylo jasné, že ta zde k vidění nebude. Wolverhampton přijel s veskrze defenzivní taktikou, kterou navíc plnil do puntíku. Chelsea přenechal veškerou iniciativu, takže ta po celou dobu obléhala jeho vápno, jenže do šancí se prokousávala jen horko těžko. V první půli stojí za zmínku snad jen střela Higuaína z velkého úhlu či pár závarů po rohových kopech, jinak však mohl zůstat Rui Patricio naprosto v klidu.

Zkraje druhého poločasu navíc pro domácí přišel šok - hosté se vydali do ojedinělého brejku, který nedokázal zastavit Jorginho, Luiz ani Rüdiger, následně si Jimenez vyměnil míč s Jotou a stanul sám před Kepou. Jeho zakončení ještě dokázal zablokovat Azpilicueta, bohužel ale jen tak nešťastně, že míč stejně doplachtil do sítě Chelsea. Blues se tentokráte nesložili a pokusili se trochu vystupňovat tempo, hru postupně oživili Loftus Cheek, Hudson Odoi a Willian, ale Wolverhampton ani pod velkým náporem nehodlal padnout. Rui Patricio musel likvidovat dva dalekonosné pokusy Williana, po rohovém kopu zase trochu nepochopitelně nedokázal míč dopravit do sítě Higuaín, když mu na zadní tyči chyběl snad méně než půlkrok. Deset minut před koncem pak ve výhodné pozici selhal i Loftus Cheek a s domácími to už vypadalo velmi špatně.

Favorizovaný celek nakonec ve druhé minutě nastavení vysvobodil Eden Hazard, který se na hranici vápna uvolnil a střelou na zadní tyč konečně rozjásal domácí příznivce. Víc toho však už Chelsea nestihla a se získaným bodem vzhledem k situaci, ve které se nachází, prostě nemůže být spokojena.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Burnley FC 4:2

10.03.2019 13:00

Góly: 19. Roberto Firmino, 29. Sadio Mané, 67. Roberto Firmino, 90+3. Sadio Mané - 6. Ashley Westwood, 90+1. Jóhann Gudmundsson

Domácí v těžkém souboji, jenž byl plný zvratů a klimatických změn, nezaváhali a svou ztrátu na vedoucí Manchester City tak udrželi na jediném bodu.

Reds po remíze s Evertonem potřebovali bezpodmínečně ukořistit na domácím hřišti 3 body. Zvláště poté, co na ně byl vytvořen tlak sobotní výhrou Citizens nad Watfordem,

Ale začátek utkání nebyl podle jejich představ. Rohový kop Westwooda přeletěl všechny účastníky mlýnice ve velkém vápně a zapadl do branky. Hosté se tak po kuriózní situaci ujali vedení 0:1.

Burnley, které na Anfieldu nevyhrálo od roku 1974 bylo povzbuzeno do zbývajících pětaosmdesáti minut zápasu a čekalo s čím přijde Liverpool.

Velkou příležitost na vyrovnání měl v posledních zápasech se trápící Roberto Firmino. Ale jeho střela byla zablokována a skončila pouze zahráváním rohového kopu.

Reds stupňovali svůj tlak a byli za to po zásluze odměněni. Salah posílal míč nabíhajícímu Firminovi. Do cesty se přihrávce postavila dvojice Heaton, Tarkowski, která se srazila a míč propadl k Brazilci, který jej bez problému poslal do prázdné branky. Branka měla bezpochyby zklidňující účinky na domácí příznivce, kteří v posledních kolech zažili nejedno zklamání.

Liverpoolští věděli, že jsou na koni a pokračovali v tlaku na obranu Burnley.

Ani měnící se počasí je nemohlo v cestě za druhým gólem zastavit. Po obětavém zákroku na kraji šestnáctky od Adama Lallany a sérii odrazů se míč dostal k Manému a ten potvrdil, že na domácím hřišti mu to lepí a uklidil míč pod břevno.

V další velké šanci se zjevil Salah, ale nenašel prostor mezi třemi tyčemi.

Ve druhé půli si domácí pojistili svoje vítězství. Třetí gól se jim podařilo vstřelit poté, co Heaton nevykopl podle svých představ, namazal tak Salahovi, který sice ještě podstoupil souboj s bránícím Taylorem, ale míč se od nich odrazil k Firminovi, který nabídnutou šancí nepohrdl.

Burnley se ještě pokusilo zabojovat. V nastaveném čase se mu podařilo snížit, když Gudmundsson využil Vydrovu přihrávku.

Rázem se objevila jiskřička naděje na památný comeback. Tu ale o chvíli později uhasil Sadio Mané. Střídající Sturridge, který se možná nacházel v ofsajdovém postavení, poslal do úniku senegalského kanonýra a ten si v souboji s Heatonem poradil.

Po urputném boji, plném branek mohli tak nakonec přece jen slavit domácí.

Více informací k zápasu

Manchester City - Watford FC 3:1

09.03.2019 18:30

Góly: 46. Raheem Sterling, 50. Raheem Sterling, 59. Raheem Sterling - 66. Gerard Deulofeu

V poločase bezbrankový stav, po hodině hry již vedení Guardiolovy družiny 3:0. O všechny branky se postaral hattrickem Raheem Sterling. Za Watford korigoval prakticky hned po nástupu na hřiště Deulofeu, na víc už se však hosté nezmohli.

V první šanci byl Manchester City již v osmé minutě. Gündogan skvělým centrem našel na zadní tyči Davida Silvu, jehož hlavička skončila jen těsně vedle pravé tyče Fosterovy brány. A hodně podobný scénář měla i druhá gólovka po půlhodině. To odcentroval Bernardo Silva a do totožného místa hlavičkoval Agüero. Citizens byli po celý zbytek první půle lepším celkem, branky ale nedocílili a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu.

Ihned po návratu z kabin však začala smršť. Raheem Sterling překonal hned v úvodní minutě gólmana Fostera, načež zdvihl praporek pomezní sudí. Hlavní rozhodčí s ním ovšem celou situaci probral a usoudil, že míč ke Sterlingovi nepřihrál Agüero, nýbrž bránící hráč a branku uznal. Defenzivě Watfordu se tento verdikt nelíbil a brzy se to na ní zřejmě projevilo. Pouhou chvíli po prvním gólu se Mahrez dostal na pravé straně k míči, podél brankové čáry poslal míč na zcela osamoceného Sterlinga a ten do odkryté klece s poklidem uklidil míč.

Po další desetiminutovce zatloukl Sterling hřebíček do rakve Hornets potřetí. Nalevo si naběhl na Silvův pas, navedl si míč do středu a nechytatelně zakončil. Pro anglického křídelníka se jednalo již o patnáctou trefu v probíhající sezóně Premier League, díky čemuž doplnil Agüera v nejlepší pětici tabulky střelců.

V šestašedesáté minutě vběhl na hřiště Gerard Deulofeu a uvedl se parádně. Fosterův dlouhý výkop sklepl Deeney právě na Deulofeua, který si tváří v tvář Edersonovi poradil a vstřelil alespoň čestný gól svého týmu. Citizens tak i po tomto kole zůstanou v čele ligové tabulky, Watford drží nadále osmé místo.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - AFC Bournemouth 0:2

09.03.2019 16:00

Góly: 20. Callum Wilson, 66. Ryan Fraser

Huddersfield už se pomalu loučí s nejvyšší soutěží, což jen podtrhla další domácí porážka, která tentokráte přišla z kopaček Bournemouthu. Svěřenci Eddieho Howea se naproti tomu vyšvihli už na dvanáctou příčku a záchranu mají víceméně v kapse, nyní se mohou pokusit proklouznout do první desítky, však na devátý West Ham ztrácí jen dva body.

Hosté byli od úvodního hvizdu fotbalovějším týmem a jako první se také začali dostávat do brankových příležitostí. Nejprve pálil po vybídnutí Frasera po zemi na bližší tyč Wilson, jeho prudkou ránu ovšem Lössl zlikvidoval. Po devatenácti minutách hry však poprvé kapituloval, když se za záda obrany dostal Fraser, ten nezištně našel před odkrytou svatyní úplně volného Wilsona, který míč sklepl do sítě. Zbytek prvního poločasu byl jednoznačně v režii hostí, ti se sice již do žádné vážnější příležitosti nedostali, nicméně Huddersfield se s míčem pořádně prakticky nedostal za půlicí čáru.

V druhé části domácí přece jenom vystupňovali svou snahu a utkání zdramatizovali. Na Loweův centr jen těsně nedosáhl na malé vápno nabíhající Mounie, o chvíli později byl zase na velkém vápně faulován Pritchard, píšťalka sudího Masona však zůstala z nějakého důvodu němá. Huddersfield v těchto minutách dominoval a Bournemouth zatlačil do defenzivního postavení, vyrovnat se mu však nepodařilo. Naopak do rychlého brejku pláchl King, parádní kolmicí oslovil Wilsona, který míč pod sebe naservíroval Fraserovi, který měl již skutečně lehkou pozici a upravil na konečných 2:0. Bournemouth tak venku vyhrál poprvé od konce října, domácí celek zůstává beznadějně poslední.

Více informací k zápasu

Leicester City - Fulham FC 3:1

09.03.2019 16:00

Góly: 21. Youri Tielemans, 78. Jamie Vardy, 86. Jamie Vardy - 51. Floyd Ayité

Brendan Rodgers má na kontě první vítězství ve svém novém působišti. Především díky galapředstavení dvougólového Jamieho Vardyho, jenž si připsal jubilejní stý zásah v dresu Foxes, si Leicester připisuje všechny body za výhru 3:1 nad trápícím se Fulhamem, díky čemuž se posouvá na desátou příčku, zatímco hosté zůstavají s propastnou třináctibodovou ztrátou na záchranu předposlední.

Úvod utkání byl zcela jednostranný, o čemž svědčí hned jedenáct střel domácího celku na bránu, zatímco Fulhamští si za celý poločas nevypracovali ani jednu jedinou. Nejprve šancí na průlom skóre pohrdl Vardy, jehož vyslal do samostatného úniku Harvey Barnes, ovšem dvě minuty nato se již Lišky dočkaly. V dalším úniku se již Vardymu vedlo lépe a nezištnou přihrávkou vybídl Youriho Tielemanse ke snadnému zakončení.

Víc toho však domácí do přestávky nestihli, neboť střely Barnese, Maddisona či Tielemanse skončily shodně vedle, a doposud matní hosté po změně stran svůj výkon zlepšili a také brzy srovnali. Střídající Ayité využil Chilwellova zaváhání při snaze zastavit Nordtveitův dlouhý pas a s pomocí teče stínujícího Maguirea dokázal svou ranou překonat i brankáře Schmeichela.

Bylo tak znovu na Leicesteru, aby přiložil ruku k dílu, ovšem Sergio Rico v brance Fulhamu vytáhl prvotřídní zákrok proti pokusu aktivního Barnese, a šokující obrat měl pak dokonce na hlavě Aleksandar Mitrović. Srbského forvarda ale v klíčové chvíli dokázal konečky prstů vychytat Schmeichel a Leicester vzápětí přece jen utkání strhl na svou stranu.

Stalo se tak s přispěním špatné fulhamské rozehrávky, kterou James Maddison přetavil v palebnou pozici pro Jamieho Vardyho a anglický forvard svou typickou křižnou pumelicí vstřelil jubilejní stý gól v leicesterském dresu. Osm minut nato pak Vardy dokonal kvalitní výkon svým druhým zásahem odpoledne, když stanul na konci rychlé akce neméně výtečného Barnese a stanovil tak konečné skóre 3:1.

Zatímco Foxes nyní čeká sobotní výjezd na půdu Burnley, Fulham příští neděli na Craven Cottage přivítá favorizovaný Liverpool.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Everton FC 3:2

09.03.2019 16:00

Góly: 65. Salomón Rondón, 81. Ayoze Pérez, 84. Ayoze Pérez - 18. Dominic Calvert-Lewin, 32. Richarlison

Zdálo se, že po solidním výkonu v liverpoolském derby je Everton na dobré cestě z nedávné výsledkové krize, neboť na půdě Newcastlu se hosté ujali dvoubrankového vedení a Jordan Pickford lapil pokutový kop. Druhý poločas však přinesl všechny evertonské noční můry okamžitě nazpět, Newcastle díky dvěma gólům a asistenci Ayozeho Péreze utkání otočil ve svůj prospěch a zvítězil tak v mimořádném duelu 3:2.

Díky tomuto triumfu Magpies poskočily na šestibodovou vzdálenost od sestupového pásma a mohou již směle pošilhávat po klidném středu tabulky, zatímco Everton naopak po desáté prohře z posledních sedmnácti zápasů napříč všemi soutěžemi spadl na jedenáctou příčku a od svého sobotního soupeře je již vzdálen jen na tři body.

Domácí do zápasu vstupovali zrovna na tříleté výročí působení manažera Rafaela Beníteze, ovšem první půle španělskému kouči mnoho radosti nepřinesla, ba naopak. Výtečná kombinace Bernarda s Lucasem Dignem vynesla příležitost Dominicu Calvertu-Lewinovi, jenž na přední tyči usměrnil střílený centr do sítě.

Odpověď Newcastlu na sebe nenechala dlouho čekat, když Pickfordovi vypadl míč z rukavic a v zoufalé snaze o nápravu zboural Salomona Rondóna, jenž se chystal skórovat do odkryté sítě. Sudí Mason sice ukázal na značku pokutového kopu, ovšem anglickou reprezentační jedničku k nevoli domácího publika karetně nepotrestal. Pickford tak dostal možnost svou chybu odčinit, a přesně to se mu také povedlo, neboť ránu Matta Ritchieho do středu brány vyrazil nohama.

Hned po penaltovém dramatu navíc hosté vyrazili kupředu a dokonali zdánlivou zkázu Newcastlu druhým gólem odpoledne. Centrovaný pas Andrého Gomese našel Richarlisona, jenž zblízka doklepl míč za záda Martina Dúbravky a vše nasvědčovalo tomu, že páté vítězství v řadě si Newcastle na St. James‘ Parku nepřipíše.

Po změně stran však domácí ani s dvoubrankovým mankem nesložili zbraně a pětadvacet minut před koncem se dočkali snížení. Pohledná souhra útočníků Péreze s Rondónem vynesla druhému jmenovanému osmý ligový zásah sezony a šance na zvrat ožila.

Přesto se zdálo, že Everton skvěle rozehrané utkání dovede do zdárného konce, jenže závěrečnou desetiminutovku Toffees nezvládli. Nejprve Pickford vyrazil Almirónovu dělovku pouze před sebe pro dorážejícího Péreze, aby mohl srovnat, a vzápětí tentýž hráč dokonal jízdu Newcastlu vítězným gólem z hloubi pokutového území, byť dle opakovaných záběrů jeho trefě předcházelo Rondónovo postavení mimo hru.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Tottenham Hotspur 2:1

09.03.2019 16:00

Góly: 76. Yan Valery, 81. James Ward-Prowse - 26. Harry Kane

Mizérie Tottenhamu pokračuje, Kohouti už čtyřikrát v řadě nedokázali v Premier League vyhrát a zbytečně si tak komplikují svou ligovou situaci. Jak se zdá, svěřenci Mauricia Pochettina ještě budou muset o umístění v první čtyřce pořádně zabojovat, ačkoliv se ještě před měsícem zdálo, že jej mají víceméně jisté. Na hřišti Southamptonu opanovali první půli a zdálo se, že bezpečně směřují za ziskem tří bodů. Jenže domácí se v druhé půli zlepšili a díky dvěma rychlým brankám dokázali skóre otočit.

První poločas se odehrával jednoznačně v režii hostujícího družstva. Tottenham byl agresivnější, aktivnější, přesnější a potvrzoval svou roli favorita. V desáté minutě vysunul Eriksen krásným míčem Harryho Kanea, toho však tentokráte domácí brankář vychytal. I kdyby však byl kanonýr Tottenhamu úspěšný, gól by správně nebyl uznán kvůli odmávanému a odpískanému ofsajdu. Po hrubce v domácí rozehrávce centroval před branku Kane a před osamoceným Mourou tečoval míč vracející se Yoshida do tyče. O chvilku později to byl pro změnu Eriksen, kdo z volného přímého kopu orazítkoval břevno. Po šestadvaceti minutách už ale byli hosté ve vedení - rychlý kontr potáhl Alli a na hranici vápna vysunul Kanea, který se v další šanci už nemýlil. Do poločasového hvizdu mohl vedení navýšit Alli, jeho dalekonosnou ránu ale domácí brankář s vypětím všech sil vyrazil, stejně jako si poradil s projektilem z kopačky Eriksena.

Druhá půle ovšem nabídla docela jinou podívanou. Jako první zahrozili opět fotbalisté Tottenhamu, když se Harry Kane dokázal protáhnout mezi dvěma strážci a střelou na zadní tyč vyděsil příznivce Southamptonu, naštěstí pro ně mířil těsně vedle. Tentýž hráč neuspěl ani o deset minut později, i tentokráte si jeho obstřel cestu mezi tři tyče nenašel.

Na druhé straně mohl skóre srovnat Redmond, ve vyložené šanci však nastřelil pouze boční síť. Vyrovnání se tak domácí fotbalisté dočkali až patnáct minut před koncem, kdy zpětnou přihrávku Armstronga poněkud nepochopitelně překročil Rose a nabíhající Valery vyrovnal na 1:1. To navíc od Svatých nebylo všechno - o pět minut později po faulu na Armstronga zahrávali volný přímý kop z výhodné pozice, ke kterému se postavil Ward Prowse a skoro do puntíku zopakoval svou nádheru z minulého víkendu - Southampton se tak rázem dostal do vedení.

A to si dokázal až do závěrečného hvizdu pohlídat, Tottenham se již do žádné vážnější šance neprobojoval a povážlivě si tak zkomplikoval svou cestu za čtvrtým místem. Naopak domácí celek vydoloval veledůležité tři body a minimálně do zítřka poskočil na šestnáctou příčku.

Více informací k zápasu

Cardiff City - West Ham United 2:0

09.03.2019 16:00

Góly: 4. Junior Hoilett, 52. Víctor Camarasa

Sobotní program třicátého kola si připravilo hromadné povstání outsiderů. Ve všech zápasech hraných od čtyř hodin totiž triumfovaly kluby, které do hry vstupovaly z dolní poloviny tabulky, a nejinak tomu bylo i v Cardiffu, který si doma vyšlápl na West Ham United výhrou 2:0.

Kvůli úspěchu svých největších rivalů v boji o záchranu, především Southamptonu proti favorizovanému Tottenhamu, však Bluebirds zůstávají na první sestupové příčce i nadále se ziskem osmadvaceti bodů a dvoubodovou ztrátou na sedmnácté Burnley. West Ham zůstává ve středu pole na devátém místě.

O výhře domácích rozhodly jejich silné nástupy do obou poločasů. Hned ve čtvrté minutě obrana West Hamu jen strnule přihlížela, jak Junior Hoilett dopravuje do sítě přízemní centr Joshe Murphyho, a sedm minut po změně stran se o pojišťovací druhý gól odpoledne postaral Victor Camarasa střelou z bezprostřední blízkosti po výtečné hlavičkové pobídce všudypřítomného Murphyho.

Náskok Cardiffu přitom mohl být ještě větší, kdyby se dokázal střelecky prosadit i Oumar Niassé. Někdejší forvard Evertonu však nedokázal zužitkovat jak samostatný únik, tak ani další dobrou příležitost blízko před brankářem Fabianskim. Bluebirds to však mrzet nemusí, neboť soupeře nepouštěli takřka k ničemu a za zmínku stojí snad jen rána Declana Rice dvacet minut před koncem, která skončila na tyči.

Družinu Neila Warnocka nyní čeká dlouhá přestávka od fotbalu, kterou naváží až po reprezentační přestávce domácím duelem s Chelsea. To West Ham má za týden v sobotu šanci své selhání v Cardiffu napravit v souboji s dalším sestupovým adeptem z Huddersfieldu.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 1:2

09.03.2019 13:30

Góly: 50. Luka Milivojević (pen.) - 19. Glenn Murray, 74. Anthony Knockaert

Brighton nakonec zvládl lépe duel na hřišti Crystal Palace a díky třem bodům se o další podstatný kus přiblížil jistotě záchrany. Sobotní utkání mnoho fotbalové krásy nenabídlo, po většinu utkání byl k vidění boj mezi oběma šestnáctkami, které v druhé půli rozhodl překrásnou střelou Knockaert.

Tento fotbalista přitom tou dobou už vůbec nemusel být na trávníku. Hned po dvaceti vteřinách totiž do souboje vlétl jako utržený ze řetězu a svým zákrokem na Milivojeviče si velmi hlasitě řekl o červenou kartu. Kdo ví, jak by situaci hlavní sudí vyhodnotil, kdyby se odehrála o dobrých třicet minut později, na samém počátku utkání se však arbitr pro ten nejtvrdší trest nerozhodl a hříšníkovi tak udělil jen žlutou kartu.

V úvodní desetiminutovce byly k vidění ještě dva pořádně ostré souboje, fotbalisté obou týmu tak k tomuto pikantnímu střetnutí rozhodně přistoupili, jak se sluší a patří. Co se fotbalových momentů týče, těch už bylo k vidění o poznání méně. Domácí sice dominovali a drželi míč, jenže přes poctivou defenzivu hostujícího celku se nemohli dostat do pořádných šancí. Po dvaceti minutách navíc vysoký míč nedokázal zkrotit Tomkins, balón tak propadl k nabíhajícímu Murraymu, který se z hranice vápna ranou z první trefil přesně k tyči.

Po půlhodině hry mohl odpovědět Zaha, který si na penaltovém puntíku pěkně zpracoval odražený míč, jeho ránu však na poslední možnou chvíli zblokoval jeden z bránících hráčů. Po následném rohu zase musel tygřím skokem lapit hlavičku Tomkinse brankář Ryan. V nastavení první půle si ještě tentýž hráč snažil vymodlit penaltu, jeho nafilmovaný pád však hlavního rozhodčího ponechal naprosto v klidu.

Ten do své píšťalky foukl až v minutě padesáté, kdy byl v pokutovém území jednoznačně podražen Townsend a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Milivojevič. Tentýž hráč mohl dvacet minut před koncem dokonat obrat, jeho rána z hranice vápna však přece jenom mířila o nějaký ten decimetřík vedle levé tyče hostující svatyně. A tak rozuzlení přišlo z kopaček hostujících fotbalistů - konkrétně pak Anthonyho Knockaerta. Ten si čtvrthodiny před koncem míč navedl na svou silnější levačku a nádhernou zakroucenou střelou jej o tyč poslal za záda bezmocného Guaity. Závěrečný nápor Crystal Palace se již hostům podařilo ubránit a utkání tak dotáhli k veledůležité výhře 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City30242479:2174
2.Liverpool FC30227168:1773
3.Tottenham Hotspur30201957:3261
4.Arsenal FC30186663:3960
5.Manchester United30177658:4058
6.Chelsea FC29176650:3157
7.Wolverhampton Wanderers301281038:3644
8.Watford FC301271142:4443
9.West Ham United301161337:4339
10.Leicester City301151438:4238
11.Everton FC301071341:4237
12.AFC Bournemouth301141541:5437
13.Newcastle United30971429:3834
14.Crystal Palace30961536:4133
15.Brighton & Hove Albion29961432:4233
16.Southampton FC30791434:5030
17.Burnley FC30861634:5730
18.Cardiff City30841827:5728
19.Fulham FC30452128:6817
20.Huddersfield Town30352215:5314

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (857)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele