30. kolo
09.03.2019 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Leicester díky Vardyho dvěma trefám porazil Fulham 3:1

Brendan Rodgers má na kontě první vítězství ve svém novém působišti. Především díky galapředstavení dvougólového Jamieho Vardyho, jenž si připsal jubilejní stý zásah v dresu Foxes, si Leicester připisuje všechny body za výhru 3:1 nad trápícím se Fulhamem, díky čemuž se posouvá na desátou příčku, zatímco hosté zůstavají s propastnou třináctibodovou ztrátou na záchranu předposlední.

Úvod utkání byl zcela jednostranný, o čemž svědčí hned jedenáct střel domácího celku na bránu, zatímco Fulhamští si za celý poločas nevypracovali ani jednu jedinou. Nejprve šancí na průlom skóre pohrdl Vardy, jehož vyslal do samostatného úniku Harvey Barnes, ovšem dvě minuty nato se již Lišky dočkaly. V dalším úniku se již Vardymu vedlo lépe a nezištnou přihrávkou vybídl Youriho Tielemanse ke snadnému zakončení.

Víc toho však domácí do přestávky nestihli, neboť střely Barnese, Maddisona či Tielemanse skončily shodně vedle, a doposud matní hosté po změně stran svůj výkon zlepšili a také brzy srovnali. Střídající Ayité využil Chilwellova zaváhání při snaze zastavit Nordtveitův dlouhý pas a s pomocí teče stínujícího Maguirea dokázal svou ranou překonat i brankáře Schmeichela.

Bylo tak znovu na Leicesteru, aby přiložil ruku k dílu, ovšem Sergio Rico v brance Fulhamu vytáhl prvotřídní zákrok proti pokusu aktivního Barnese, a šokující obrat měl pak dokonce na hlavě Aleksandar Mitrović. Srbského forvarda ale v klíčové chvíli dokázal konečky prstů vychytat Schmeichel a Leicester vzápětí přece jen utkání strhl na svou stranu.

Stalo se tak s přispěním špatné fulhamské rozehrávky, kterou James Maddison přetavil v palebnou pozici pro Jamieho Vardyho a anglický forvard svou typickou křižnou pumelicí vstřelil jubilejní stý gól v leicesterském dresu. Osm minut nato pak Vardy dokonal kvalitní výkon svým druhým zásahem odpoledne, když stanul na konci rychlé akce neméně výtečného Barnese a stanovil tak konečné skóre 3:1.

Zatímco Foxes nyní čeká sobotní výjezd na půdu Burnley, Fulham příští neděli na Craven Cottage přivítá favorizovaný Liverpool.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele