30. kolo
09.03.2019 13:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 1:2

Brighton nakonec zvládl lépe duel na hřišti Crystal Palace a díky třem bodům se o další podstatný kus přiblížil jistotě záchrany. Sobotní utkání mnoho fotbalové krásy nenabídlo, po většinu utkání byl k vidění boj mezi oběma šestnáctkami, které v druhé půli rozhodl překrásnou střelou Knockaert.

Tento fotbalista přitom tou dobou už vůbec nemusel být na trávníku. Hned po dvaceti vteřinách totiž do souboje vlétl jako utržený ze řetězu a svým zákrokem na Milivojeviče si velmi hlasitě řekl o červenou kartu. Kdo ví, jak by situaci hlavní sudí vyhodnotil, kdyby se odehrála o dobrých třicet minut později, na samém počátku utkání se však arbitr pro ten nejtvrdší trest nerozhodl a hříšníkovi tak udělil jen žlutou kartu.

V úvodní desetiminutovce byly k vidění ještě dva pořádně ostré souboje, fotbalisté obou týmu tak k tomuto pikantnímu střetnutí rozhodně přistoupili, jak se sluší a patří. Co se fotbalových momentů týče, těch už bylo k vidění o poznání méně. Domácí sice dominovali a drželi míč, jenže přes poctivou defenzivu hostujícího celku se nemohli dostat do pořádných šancí. Po dvaceti minutách navíc vysoký míč nedokázal zkrotit Tomkins, balón tak propadl k nabíhajícímu Murraymu, který se z hranice vápna ranou z první trefil přesně k tyči.

Po půlhodině hry mohl odpovědět Zaha, který si na penaltovém puntíku pěkně zpracoval odražený míč, jeho ránu však na poslední možnou chvíli zblokoval jeden z bránících hráčů. Po následném rohu zase musel tygřím skokem lapit hlavičku Tomkinse brankář Ryan. V nastavení první půle si ještě tentýž hráč snažil vymodlit penaltu, jeho nafilmovaný pád však hlavního rozhodčího ponechal naprosto v klidu.

Ten do své píšťalky foukl až v minutě padesáté, kdy byl v pokutovém území jednoznačně podražen Townsend a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Milivojevič. Tentýž hráč mohl dvacet minut před koncem dokonat obrat, jeho rána z hranice vápna však přece jenom mířila o nějaký ten decimetřík vedle levé tyče hostující svatyně. A tak rozuzlení přišlo z kopaček hostujících fotbalistů - konkrétně pak Anthonyho Knockaerta. Ten si čtvrthodiny před koncem míč navedl na svou silnější levačku a nádhernou zakroucenou střelou jej o tyč poslal za záda bezmocného Guaity. Závěrečný nápor Crystal Palace se již hostům podařilo ubránit a utkání tak dotáhli k veledůležité výhře 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele