30. kolo
09.03.2019 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Cardiff si na West Ham vyšlápl, přesto zůstává na sestup

Sobotní program třicátého kola si připravilo hromadné povstání outsiderů. Ve všech zápasech hraných od čtyř hodin totiž triumfovaly kluby, které do hry vstupovaly z dolní poloviny tabulky, a nejinak tomu bylo i v Cardiffu, který si doma vyšlápl na West Ham United výhrou 2:0.

Kvůli úspěchu svých největších rivalů v boji o záchranu, především Southamptonu proti favorizovanému Tottenhamu, však Bluebirds zůstávají na první sestupové příčce i nadále se ziskem osmadvaceti bodů a dvoubodovou ztrátou na sedmnácté Burnley. West Ham zůstává ve středu pole na devátém místě.

O výhře domácích rozhodly jejich silné nástupy do obou poločasů. Hned ve čtvrté minutě obrana West Hamu jen strnule přihlížela, jak Junior Hoilett dopravuje do sítě přízemní centr Joshe Murphyho, a sedm minut po změně stran se o pojišťovací druhý gól odpoledne postaral Victor Camarasa střelou z bezprostřední blízkosti po výtečné hlavičkové pobídce všudypřítomného Murphyho.

Náskok Cardiffu přitom mohl být ještě větší, kdyby se dokázal střelecky prosadit i Oumar Niassé. Někdejší forvard Evertonu však nedokázal zužitkovat jak samostatný únik, tak ani další dobrou příležitost blízko před brankářem Fabianskim. Bluebirds to však mrzet nemusí, neboť soupeře nepouštěli takřka k ničemu a za zmínku stojí snad jen rána Declana Rice dvacet minut před koncem, která skončila na tyči.

Družinu Neila Warnocka nyní čeká dlouhá přestávka od fotbalu, kterou naváží až po reprezentační přestávce domácím duelem s Chelsea. To West Ham má za týden v sobotu šanci své selhání v Cardiffu napravit v souboji s dalším sestupovým adeptem z Huddersfieldu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
kolouch

Snad navážeme na výkon s Newcastlem a tohle utkání zvládneme. Vidina sedmého místa je lákavá. Osobně tipuju na konci sezóny 8.-9. flek, ale kdo ví.. Mám radost z toho, že se nám postupně vrací hráči z marodky a Pellegrini teď musí mít příjemné starosti hlavně se složením ofenzivní části sestavy. Já bych z dostupných hráčů postavil asi tohle:

Fabianski - Fredericks, Diop, Ogbonna, Creswell - Rice, Noble - Anderson, Lanzini, Antonio - Arnautovic.

V případě hry na tři středové hráče bych tam dal Snodgrasse místo Antonia

Reagovat
kolouch

Ještě taková anketa pro West Ham fans :-)

Koho byste pustili v letním přestupovém okně?

Za mě Masuaku, Reid, Obiang, Sanchez, Wilshere, Lucas, Chicharito a Carroll, samozřejmě s adekvátní náhradou. Zaměřil bych se na mladší hráče, protože už máme docela dost hráčů 30+ máme

Reagovat
OnlyWHU

Jestli se vrátí v původní výkonnosti Reid, tak bych si ho rozhodně nechal. Před zraněním patřil právem do základu a stoperů nemáme nadbytek. Pamatuju se, že byl v jedný chvíli našim nejdražším hráčem. Taky bych se přimluvil za Chicharita - teda když bude chtít zůstat. Jinak absolutní souhlas.

Reagovat
kolouch

Za me Chicharito urcite ne. Uz dlouho v nem nevidim prinos pro klub. Bere 140 tisic liber tydne, goly strili sporadicky, rychlost uz taky nema.. Za ty penize uzivime dva stejne kvalitni perspektivnejsi utocniky

Reagovat
duloig

1:2 C O Y I !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes doufejme 3 body. 1:3COYI vole

Reagovat
OnlyWHU

0:2 COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

Tak jsem uhodl výsledek, akorát to bylo obráceně . Opět jsme si připomněli, že se na to umíme vy..... . Chudák Pellegrini, cítil to v kostech. Zklamaly opory, to je nejsmutnější. Chce se mi věřit, že dnešní výkon není odrazem atmosféry uvnitř šatny. Reparáty můžeme skládat hlavně v tomhle měsíci, v dubnu to bude hustý. COYI!!!

Reagovat
kolouch

To jsem se zase jednou poradne nasral. Naprosto laxni vykon vetsiny hracu, bez pohybu, bez nasazeni. Silene chyby v defenzive, v ofenzive jedna velka nula. Pellegrini to sestavou taky prokaucoval. Nejdriv upozornuje, jak to bude v Cardiffu fyzicky narocny zapas a pak postavi kombinacni sestavu, jako bychom byli City a meli 80% drzeni mice. Kde byl Arnautovic a Antonio, kteri by tvrdili muziku a fyzicky by tym dost posilili? Cardiff napadal a my jsme ztraceli jeden mic za druhym. Vepredu mame Lanziniho s Andersonem ale cely prvni polocas nakopavame mic na maleho Chicharita, protoze se tem dvema nikdo nepohne. Z nejhorsich vykonu bych vypichnul Frederickse, ktery je sice rychly dopredu, ale v obrane ma pri reakci na pohyb utocnika vzdy tak dvouvterinove zpozdeni, dneska tam horel jak papir. A taky Chicharita, ktery ve sve jedine sanci radsi zkousi nasimulovat penaltu. Tezky zapas cekali asi vsichni krome hracu, protoze hrali tak, jako by se mel Cardiff porazit sam. A neni to prvni pripad v teto sezone, Pellegrini bude mit jeste hodne prace s motivaci hracu na tyhle zapasy..

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
duloig

trefné ,nie je čo dodať

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsem to psal na FB:Laxnost,plouzivost-proste vylet do Cardiffu Arna asi na black listu,jinak nevim proc nehraje v zakladu.Chicha at jde do hajzlu,nehraje nic a ty jeho pady

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele