30. kolo
10.03.2019 15:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers 1:1

Blues se nepodařilo stáhnout manko na první čtyřku, když v neděli na Stamford Bridge pouze remizovala s Wolverhamptonem 1:1. Domácí byli po celý zápas lepším celkem, skvěle bránící hosté je však nepouštěli do velkých příležitostí. Na startu první půle se navíc dostali do senzačního vedení, které jim nakonec až v nastaveném čase vzal parádní střelou Eden Hazard.

Prvních pětačtyřicet minut nabídlo pořádnou fotbalovou nudu. Kdekdo možná od tohoto utkání očekával atraktivní podívanou, ovšem už po nějakých patnácti minutách bylo jasné, že ta zde k vidění nebude. Wolverhampton přijel s veskrze defenzivní taktikou, kterou navíc plnil do puntíku. Chelsea přenechal veškerou iniciativu, takže ta po celou dobu obléhala jeho vápno, jenže do šancí se prokousávala jen horko těžko. V první půli stojí za zmínku snad jen střela Higuaína z velkého úhlu či pár závarů po rohových kopech, jinak však mohl zůstat Rui Patricio naprosto v klidu.

Zkraje druhého poločasu navíc pro domácí přišel šok - hosté se vydali do ojedinělého brejku, který nedokázal zastavit Jorginho, Luiz ani Rüdiger, následně si Jimenez vyměnil míč s Jotou a stanul sám před Kepou. Jeho zakončení ještě dokázal zablokovat Azpilicueta, bohužel ale jen tak nešťastně, že míč stejně doplachtil do sítě Chelsea. Blues se tentokráte nesložili a pokusili se trochu vystupňovat tempo, hru postupně oživili Loftus Cheek, Hudson Odoi a Willian, ale Wolverhampton ani pod velkým náporem nehodlal padnout. Rui Patricio musel likvidovat dva dalekonosné pokusy Williana, po rohovém kopu zase trochu nepochopitelně nedokázal míč dopravit do sítě Higuaín, když mu na zadní tyči chyběl snad méně než půlkrok. Deset minut před koncem pak ve výhodné pozici selhal i Loftus Cheek a s domácími to už vypadalo velmi špatně.

Favorizovaný celek nakonec ve druhé minutě nastavení vysvobodil Eden Hazard, který se na hranici vápna uvolnil a střelou na zadní tyč konečně rozjásal domácí příznivce. Víc toho však už Chelsea nestihla a se získaným bodem vzhledem k situaci, ve které se nachází, prostě nemůže být spokojena.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 (higuain, hazard, loftus-cheek - jimenéz)

CHELSEA

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

2:0 (Pedro, Jorginho)

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele