30. kolo
09.03.2019 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Southampton FC - Tottenham Hotspur 2:1

Mizérie Tottenhamu pokračuje, Kohouti už čtyřikrát v řadě nedokázali v Premier League vyhrát a zbytečně si tak komplikují svou ligovou situaci. Jak se zdá, svěřenci Mauricia Pochettina ještě budou muset o umístění v první čtyřce pořádně zabojovat, ačkoliv se ještě před měsícem zdálo, že jej mají víceméně jisté. Na hřišti Southamptonu opanovali první půli a zdálo se, že bezpečně směřují za ziskem tří bodů. Jenže domácí se v druhé půli zlepšili a díky dvěma rychlým brankám dokázali skóre otočit.

První poločas se odehrával jednoznačně v režii hostujícího družstva. Tottenham byl agresivnější, aktivnější, přesnější a potvrzoval svou roli favorita. V desáté minutě vysunul Eriksen krásným míčem Harryho Kanea, toho však tentokráte domácí brankář vychytal. I kdyby však byl kanonýr Tottenhamu úspěšný, gól by správně nebyl uznán kvůli odmávanému a odpískanému ofsajdu. Po hrubce v domácí rozehrávce centroval před branku Kane a před osamoceným Mourou tečoval míč vracející se Yoshida do tyče. O chvilku později to byl pro změnu Eriksen, kdo z volného přímého kopu orazítkoval břevno. Po šestadvaceti minutách už ale byli hosté ve vedení - rychlý kontr potáhl Alli a na hranici vápna vysunul Kanea, který se v další šanci už nemýlil. Do poločasového hvizdu mohl vedení navýšit Alli, jeho dalekonosnou ránu ale domácí brankář s vypětím všech sil vyrazil, stejně jako si poradil s projektilem z kopačky Eriksena.

Druhá půle ovšem nabídla docela jinou podívanou. Jako první zahrozili opět fotbalisté Tottenhamu, když se Harry Kane dokázal protáhnout mezi dvěma strážci a střelou na zadní tyč vyděsil příznivce Southamptonu, naštěstí pro ně mířil těsně vedle. Tentýž hráč neuspěl ani o deset minut později, i tentokráte si jeho obstřel cestu mezi tři tyče nenašel.

Na druhé straně mohl skóre srovnat Redmond, ve vyložené šanci však nastřelil pouze boční síť. Vyrovnání se tak domácí fotbalisté dočkali až patnáct minut před koncem, kdy zpětnou přihrávku Armstronga poněkud nepochopitelně překročil Rose a nabíhající Valery vyrovnal na 1:1. To navíc od Svatých nebylo všechno - o pět minut později po faulu na Armstronga zahrávali volný přímý kop z výhodné pozice, ke kterému se postavil Ward Prowse a skoro do puntíku zopakoval svou nádheru z minulého víkendu - Southampton se tak rázem dostal do vedení.

A to si dokázal až do závěrečného hvizdu pohlídat, Tottenham se již do žádné vážnější šance neprobojoval a povážlivě si tak zkomplikoval svou cestu za čtvrtým místem. Naopak domácí celek vydoloval veledůležité tři body a minimálně do zítřka poskočil na šestnáctou příčku.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak na vás to impakt nemá

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, prosím, nie na troch CB.

Lloris - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Dier - Son, Eriksen, Lucas - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by jsme měli takový tři stopery (Alderweireld, Verthongen, Sanchez) jako vy. To vám závidim

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim odkud berete vždy tak "jiste" info o hracich... mimochodem Dele už trénuje a Pochettino sám potvrdil ze už muze i hrat...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele