30. kolo
09.03.2019 16:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Newcastle zvrátil dvoubrankové manko a přestřílel Everton 3:2

Zdálo se, že po solidním výkonu v liverpoolském derby je Everton na dobré cestě z nedávné výsledkové krize, neboť na půdě Newcastlu se hosté ujali dvoubrankového vedení a Jordan Pickford lapil pokutový kop. Druhý poločas však přinesl všechny evertonské noční můry okamžitě nazpět, Newcastle díky dvěma gólům a asistenci Ayozeho Péreze utkání otočil ve svůj prospěch a zvítězil tak v mimořádném duelu 3:2.

Díky tomuto triumfu Magpies poskočily na šestibodovou vzdálenost od sestupového pásma a mohou již směle pošilhávat po klidném středu tabulky, zatímco Everton naopak po desáté prohře z posledních sedmnácti zápasů napříč všemi soutěžemi spadl na jedenáctou příčku a od svého sobotního soupeře je již vzdálen jen na tři body.

Domácí do zápasu vstupovali zrovna na tříleté výročí působení manažera Rafaela Beníteze, ovšem první půle španělskému kouči mnoho radosti nepřinesla, ba naopak. Výtečná kombinace Bernarda s Lucasem Dignem vynesla příležitost Dominicu Calvertu-Lewinovi, jenž na přední tyči usměrnil střílený centr do sítě.

Odpověď Newcastlu na sebe nenechala dlouho čekat, když Pickfordovi vypadl míč z rukavic a v zoufalé snaze o nápravu zboural Salomona Rondóna, jenž se chystal skórovat do odkryté sítě. Sudí Mason sice ukázal na značku pokutového kopu, ovšem anglickou reprezentační jedničku k nevoli domácího publika karetně nepotrestal. Pickford tak dostal možnost svou chybu odčinit, a přesně to se mu také povedlo, neboť ránu Matta Ritchieho do středu brány vyrazil nohama.

Hned po penaltovém dramatu navíc hosté vyrazili kupředu a dokonali zdánlivou zkázu Newcastlu druhým gólem odpoledne. Centrovaný pas Andrého Gomese našel Richarlisona, jenž zblízka doklepl míč za záda Martina Dúbravky a vše nasvědčovalo tomu, že páté vítězství v řadě si Newcastle na St. James‘ Parku nepřipíše.

Po změně stran však domácí ani s dvoubrankovým mankem nesložili zbraně a pětadvacet minut před koncem se dočkali snížení. Pohledná souhra útočníků Péreze s Rondónem vynesla druhému jmenovanému osmý ligový zásah sezony a šance na zvrat ožila.

Přesto se zdálo, že Everton skvěle rozehrané utkání dovede do zdárného konce, jenže závěrečnou desetiminutovku Toffees nezvládli. Nejprve Pickford vyrazil Almirónovu dělovku pouze před sebe pro dorážejícího Péreze, aby mohl srovnat, a vzápětí tentýž hráč dokonal jízdu Newcastlu vítězným gólem z hloubi pokutového území, byť dle opakovaných záběrů jeho trefě předcházelo Rondónovo postavení mimo hru.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
NuFc23

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele