30. kolo
10.03.2019 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal uštědřil United lekci z efektivity a Solskjaerovi první ligovou porážku

Zatímco před rokem Arsenal doma proti Manchesteru United navzdory výrazné dominanci ztroskotal na excelentním Davidu de Geovi a od soupeře dostal lekci z efektivity, letos se na Emirates Stadium přihodil pravý opak. Španělský gólman ve službách Rudých ďáblů byl takřka bez práce, a přesto dvakrát inkasoval, přičemž jeho protějšek Bernd Leno se vytáhl s několika prvotřídními zákroky a velkou měrou se přičinil o šťastné a velmi důležité vítězství 2:0.

Unai Emery překvapil nasazením nebývale ofenzivní jedenáctky, která čítala jak oba útočníky Aubameyanga s Lacazettem, tak duo Ramsey-Özil. Výsledkem byla velká územní převaha domácích od úvodních minut, ovšem Manchesteru stačilo po deseti minutách bránění podniknout jediný pořádný útok na vytvoření první velké šance zápasu. Sám před Berndem Lenem se po výtečném centru Shawa zjevil Romelu Lukaku, ovšem svou excelentní střeleckou formu z posledních týdnů tentokráte nepotvrdil a trefil pouze břevno.

Ke smůle United navíc Arsenal udeřil takřka hned z protiútoku. Hostující defenziva dopřála ve středu pole až příliš mnoho prostoru Granitu Xhakovi, jenž s chutí napřáhl a své typické pumelici dodal tak výraznou opačnou rotaci, že zkoprnělý David de Gea jen nevěřícně sledoval, jak míč zapadá za jeho záda.

Od průlomu skóre ovšem Kanonýři upustili od dosavadní převahy a Manchester se i díky změně formace na tři obránce začal před Lenovu branku pouštět čím dál častěji. Blízko měl ke srovnání Fred, jenž stejně jako Xhaka vypálil zpoza pokutového území, ovšem jeho technický pokus skončil jen na tyči. Další velkou příležitost měl poté aktivní Lukaku, jenže mrštného Lena nepřekonal ani nadvakrát. Když v samém závěru první půle zastavil další výtečnou akci United skluzem na poslední chvíli Xhaka, odcházelo se do kabin za těsného vedení domácích, byť nepříliš zaslouženého.

Ani po změně stran se na hře obou celků nic nezměnilo a v tvorbě šancí pokračovali výhradně hosté. V 50. minutě se díky výtečné kolmici Rashforda do třetice zjevil Lukaku sám před Lenem a do třetice z nastalé situace vyšel vítězně německý brankář, který ránu belgického forvarda zneškodnil excelentním zákrokem nohou.

Až pětadvacet minut před koncem se domácím podařilo hru opět vyrovnat, udržet míč déle na kopačkách a vzápětí se zničehonic dostavil další nečekaný úspěch. Lacazettův výpad do šestnáctky se snažil zastavit Fred, jenže jeho mírné postrčení francouzského útočníka sudí John Moss vyhodnotil jako provinění proti pravidlům a odpískal pokutový kop. K jeho zahrání se stejně jako před týdnem postavil Piérre-Emerick Aubameyang, ovšem tentokráte s ranou doprostřed uspěl a zařídil tak Arsenalu klíčové zdvojnásobení náskoku.

Druhý gól hráče v červeném uklidnil a závěr utkání se již Kanonýrům za hustého deště podařilo dohrát s podstatně větším přehledem než valnou část zápasu. Ole Gunnar Solskjaer tak zaznamenal svou první ligovou porážku v roli manažera United a boj o třetí a čtvrté místo se čím dál více komplikuje.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Arsenal to da !

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Proti MU, se jim poslední dobou hraje velmi špatně, čím víc důležitý zápas, tím je to horší... Aji když hrají v zápase líp, tak stejně prohrají,

fandím arsenalu, ale myslím si United. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1(2:0) iwobi, Laca, Kola

Leno, Musta, Papa, Lolo, Kola-Guzi, Xhaka-Mkhi,Rambo,Iwobi,Laca

V průběhu zápasu Ozil za Ramsey, Auba za Laca, Suarez za Mkhi

Reagovat
smazaný uživatel

The Red Devils + OGS

Tip: 02.

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele