Premier League - preview 30. kola

09.03.2019, 08:44, aktualizováno 10.03.2019, 08:51
Previews
Liverpool musí reagovat na výhru Man City, proti Burnley si proto svěřenci manažera Jürgena Kloppa nesmí dovolit zaváhat. Chelsea bude chtít Wolves oplatit porážku z úvodního vzájemného klání v tomto ročníku, zatímco na konec přijde na řadu očekávaný šlágr. Arsenal v podvečer vyzve Man Utd a dojde tím na přímý souboj o průběžné čtvrté místo...
Liverpool FC - Burnley FC  (neděle 13:00)
Nepříliš lichotivá forma v posledních utkáních vedla k propadu Liverpoolu za Manchester City. Nyní jej čeká náročný soupeř, o záchranu bojující Burnley, proti němuž potřebuje bodovat naplno, aby si udržel reálné naděje na titul.

Reds z posledních sedmi zápasů vyhráli jen dvakrát, ve zbylých utkáních remizovali, na druhou stranu se nyní pyšní sérií jedenácti poločasů bez inkasované branky. Minulý víkend si pro jeden bod přijeli do nedalekého Goodison Parku, pár dní předtím zničili Watford 5:0. Zlom pro Liverpool přišel s příchodem nového kalendářního roku. Od té doby ztratil již pětkrát, což je více než v předchozím průběhu sezóny, navíc jen ve třech zápasech dokázal skórovat více než jednou.

Spolehnout se Kloppovi svěřenci stále mohou alespoň na svou domácí formu. Na vlastním stadionu neprohráli již pětatřicet zápasů. Jejich hlavní zbraní je útočné duo Salah, Mané, oba patří mezi šest nejlepších střelců Premier League. Navíc by se nyní do sestavy mohl vrátit Lovren. Po téměř roční pauze už si start za juniorku připsal také Alex Oxlade-Chamberlain.

Burnley po sérii osmi zápasů bez porážky, díky níž se výrazně přiblížilo k záchraně, opět dvakrát vyšlo bodově naprázdno. Porážka v Newcastlu je ještě pochopitelná, ovšem týden starý domácí nezdar proti Crystal Palace byl nepříjemnou a zbytečnou ztrátou. Kromě toho se Clarets nedaří proti celkům z top 6. Na jejich půdě totiž zvítězili jen jedenkrát z předchozích 28 zápasů, poslední tříbodový zisk je již jeden a půl roku starý.

Hlavní útočnou hrozbou týmu Seana Dyche je dvojice Barnes a Wood, kteří vstřelili všech posledních devět branek Clarets.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.07 - 19.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers  (neděle 15:05)
Sobotního zaváhání Tottenhamu může využít Chelsea, která pokud by zvládla ligový duel s Wolverhamptonem a zároveň pak také dohrávku s Brightonem, mohla by z ničeho nic poskočit dokonce na třetí příčku o bod právě před svého londýnského rivala. Svěřenci Maurizia Sarriho se po debaklu od Manchesteru CIty a následující prohře s Manchesterem United zdá se konečně oklepali a své výkony vrátili na požadovanou úroveň. Nicméně do konce ligového ročníku zbývá ještě dost zápasů a boj o umístění v první čtyřce bude nesmírně zajímavý, však si na něj brousí zuby hned čtveřice týmů. Nedělní zápas navíc pro domácí nebude nic snadného, na Stamford Bridge přivítají Wolverhampton, který se nachází v dobré pohodě a svou kůži rozhodně nedá lacino.

Že by v táboře Chelsea panoval nějaký klid, to se rozhodně říct nedá. Nejprve byla přetřásána špatná forma Blues, poté se zase hlasitě hovořilo o možné odvolání Maurizia Sarriho, do toho všeho přišel přestupový zákaz od FIFA. A když už se zase londýňanům podařilo odehrát kvalitní zápas tak jako ve finále Ligového poháru, pozornost na sebe pro změnu strhl neposlušný brankář Kepa, který odmítl výzvu svého trenéra o střídání a rozhodl se, že zkrátka zápas včetně penaltového rozstřelu dochytá. Za to zaplatil pokutu ve výši týdenního platu, v následujícím utkání proti Tottenhamu usedl jen na lavičku, tím však jeho trest zdá se skončil a následující dvě utkání již opět zahájil v základní sestavě. Od zmíněného finále se navíc Chelsea daří - v lize si dokázala poradit s Tottenhamem, tyto tři body potvrdila také výhrou na půdě Fulhamu a ve čtvrtek z velké části nakročila vstříc čtvrtfinále Evropské ligy, když na vlastním hřišti přejele Dynamo Kyjev 3:0. V neděli má pak vynikající příležitost k tomu, jak si pořádně vylepšit svou výchozí pozici do závěrečných ligových bojů.

V cestě však bude stát Wolverhampton a ten letos rozhodně není žádným otloukánkem. Ostatně hráči Chelsea by o tom mohli sami poreferovat, v podzimním klání na půdě nováčka soutěže sice dlouho vedli 1:0, zcela však nezvládli druhou půli a po prohře 2:1 se domů vraceli s prázdnou. V posledních sedmi duelech mají navíc Vlci velmi dobrou formu - na své konto si připsali čtyři výhry, dvě remízy a jen jednou odešli poraženi. Nutno však uznat, že ona prohra s Huddersfieldem byla určitě velkým překvapením a zklamáním, takové zápasy by si vzhledem ke své kvalitě Wolverhampton měl být schopen pohlídat. Když se Vlci v ligové soutěži naposledy vydali do Londýna, bylo to ještě v roce 2018 a utkání skončilo senzační porážkou Tottenhamu 3:1 - je tedy evidentní, že Chelsea se skutečně musí mít na pozoru.

Chelsea oproti čtvrtečnímu zápasu pravděpodobně opět obmění sestavu, očekává se návrat Davida Luize, Cesara Azpilicuety, Ngola Kantého a Edena Hazarda. Maurizio Sarri navíc nehlásil žádná nová zranění, k dispozici by měl mít takřka kompletní kádr. Wolverhamptonu by pak podle dostupných zpráv měl chybět obránce Ryan Bennett.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.18 - 7.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Manchester United  (neděle 17:30)
Vyvrcholení třicátého kola proběhne na Emirates Stadium, kde domácí Arsenal přivítá Manchester United. V lepším rozpoložení do tohoto vždy prestižního duelu dvou těžkých vah půjdou hosté, kteří pod vedením Oleho Gunnara Solskjaera zůstávají v lize stále neporaženi, a navíc se postarali i o šokující vyřazení Paris Saint-Germain v osmifinále Ligy mistrů. To Arsenal je pod větším tlakem...

Kanonýři se sice v posledních týdnech rovněž pozvedli a drží se v boji o umístění do první čtyřky, zaručující účast v příštím ročníku milionářské soutěže, ovšem minulý týden pohrdli šancí obrat o všechny body svého rivala z Tottenhamu a ve čtvrtek překvapivě padli na půdě francouzského Rennes. V boji o udržení v Evropské lize musí nyní svěřenci Unaie Emeryho stáhnout manko po prohře 1:3, a pokud by proti United i Rennes shodně neuspěli, jejich slibně rozehraná sezona by byla rázem takřka u konce.

Dobrou zprávou pro United je rovněž posilnění zdecimovaného kádru, který se v Paříži neobešel bez takřka kompletní lavičky mladých juniorů z klubové akademie. Do hry může opět zasáhnout Paul Pogba, jenž si v týdnu odpykával vyloučení, a plnohodnotné uzdravení hlásí také Anthony Martial, Nemanja Matić a Ander Herrera. Dle Solskjaera je v pořádku i Eric Bailly, jenž v zápase s PSG střídal již v první půli. "Anthony je k dispozici a snad i Nemanja s Anderem. Hned to vypadá lépe," pochvaloval si nástupce Josého Mourinha, jenž od svého nástupu sbírá jeden úspěch za druhým, a to včetně skalpu právě Arsenalu, na jehož půdě United v lednu vyhráli 3:1 v zápase FA Cupu.

Kanonýři se naopak vinou karetního trestu budou muset obejít bez Lucase Torreiry, jenž uviděl červenou kartu v samém závěru severolondýnského derby a čeká jej třízápasová absence. Do hry se však oproti zápasu v Rennes vrací Alexandre Lacazette, jenž by měl na hrotu nahradit Piérra-Emericka Aubameyanga, jemuž se v posledních týdnech herně ani střelecky nedaří.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Mustafi, Sokratis, Koscielny, Kolašinac - Guendouzi, Xhaka - Mchitarjan, Ramsey, Iwobi - Lacazette
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Young, Lindelof, Smalling, Shaw - Fred, Matić, Pogba - Rashford, Lukaku, Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.58 - 3.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Crystal Palace - Brighton & Hove Albion  (sobota 13:30)
Úvodní klání třicátého kola anglické Premier League si krátce po obědě vezmou na starosti celky Crystal Palace a Brightonu. Ani jeden z týmů ještě nemůže být úplně v klidu s ohledem na záchranu, na začátku března však mají oba vynikající výchozí pozici k tomu, aby si prvoligovou příslušnost udržely i pro příští ročník. Crystal Palace má momentálně slušný osmibodový náskok na Cardiff, který okupuje první sestupovou příčku, naproti tomu Brighton je na tom jen o něco málo hůře, jeho náskok činí bodů pět. Vítěz sobotního duelu se tak jistotě záchrany o pořádný kus přiblíží.

Crystal Palace je v roce 2019 ve výtečné formě. V FA Cupu je ve čtvrtfinále, v Premier League zase v tomto roce prohrál jen třikrát. Naopak hned čtyřikrát bral plný počet bodů a v dalších dvou případech si na své konto připsal alespoň jeden bodík za nerozhodný výsledek. Po měsících trápení se navíc probudili ofenzivní hráči - alespoň tak to tedy při pohledu na několik posledních výsledků vypadá. Celek z jihovýchodu Londýna se dlouhodobě pere s problémy v koncovce, v posledních třech duelech ovšem jeho hráči nastříleli solidní porci osmi branek.

To Brightonu naopak s příchodem nového roku přišlo pořádné trápení. Svěřenci Chrise Hughtona v tomto roce odehráli osm střetnutí, přičemž zvítězili jen jednou jedinkrát, a to v posledním zápase, kdy díky brance Andona ze závěru zápasu přemohli beznadějně poslední Huddersfield 1:0. Brighton může pochlubit dvěma nerozhodnými výsledky, konkrétně s Watfordem a West Hamem, jinak je však jeho bilance více než tristní a zahrnuje hned pět porážek. Pokud by takhle měli Hughtonovi hoši pokračovat i dál, hrozilo by jim, že by je v posledních týdnech soutěže čekaly pořádně nervózní chvilky.

Roy Hodgson nemůže využít služeb zraněných Souarého a Sakha, jinak má však k dispozici kompletní kádr. Brighton bude zase postrádat záložníka Pascala Große.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.35 - 4.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Huddersfield Town - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Bournemouthu se v poslední době nedaří a zahrává si s poklidným postavením ve středu tabulky. Spravit chuť si mohou Cherries na hřišti posledního Huddersfieldu, který začíná balit kufry.

V Huddersfieldu se pomalu ale jistě smiřují s neodvratným sestupem a návratem do League Championship. Loni ještě Terriers jako nováček Premier League srdnatě bojovali a uhráli prvoligovou příslušnost pro nadcházející ročník. Letos už to ale tak slavné není. Pouze tři vítězství, jen patnáct ligových branek, devět kol před koncem třináct bodů ztráty na záchranu a poslední místo v tabulce. Letos je to již pro skromný celek zkrátka příliš náročné.

Klid zbraní ale Huddersfield zatím rozhodně nevyhlásil. "Pořád bojujeme. Při každém zápase hledíme na výkon. Naposledy jsme doma vyhráli, což pro nás bylo velké povzbuzení. Bylo dobré ochutnat vítězství a nyní se zase těšíme," řekl manažer Terriers Jan Siewert.

Bournemouth působí na první pohled ještě jako větší trpaslík než Huddersfield, přesto se již čtvrtou sezónou drží v Premier League. Na jihu Anglie odvádí vedení klubu v čele s manažerem Eddie Howem fantastickou práci. Letoek není výjimkou, a i když mají Cherries aktuálně slabší období, pořád se drží na klidném dvanáctém místě. Nesmí však usnout na vavřínech, jinak se namočí do záchranářských bojů.

Bournemouthu se nedaří především venku, kde se z bodů radoval naposledy na konci října. "Z venkovní formy jsme naprosto zoufalí. Chceme týmu vrátit důvěru a je třeba uznat, že záchrana není zajištěna. Pro nás se jedná o důležité klání. Momentálně sledujeme tabulku, ale není dobré, pokud nevyhráváme," připustil Howe.

V zápase proti Brightonu se zranil záložník Huddersfieldu Jonathan Hogg, který bude absentovat i v sobotu. Mimo hru zůstávají i Demeaco Duhaney, Adama Diakhaby a Isaac Mbenza, Tommy Smith má zase disciplinární trest a start Laurenta Depoitreho je nejistý. Bournemouthu chybí Dominic Solanke, Junior Stanislas a Steve Cook, Jefferson Lerma nemůže hrát dva zápasy. Po zranění začal trénovat nejlepší střelec mužstva Callum Wilson, hrát ale ještě pravděpodobně nebude.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Bacuna, Schindler, Kongolo, Durm - Mooy, Stanković, Billing - Ahearne-Grant, Pritchard, Mounié
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Clyne, Mepham, Aké, Daniels - Smith, Brooks, Surman, Fraser - King, Mousset
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.28 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Fulham FC  (sobota 16:00)
Premiéra Brendana Rodgerse na lavičce Leicesteru rozhodně nedopadla podle představ. Ba přesně naopak - dostat rozhodující gól v nastaveném čase je rozhodně jedním z těch nejméně příjemných způsobů, jak na lavičce nového týmu začít. Lišky však před týdnem na půdě Watfordu nepodaly dobrý výkon, v prvním poločase prakticky neexistovaly, a i když po pauze přišlo potřebné zlepšení, vše zhatila ztráta koncentrace v nastaveném čase. V sobotu mají možnost napravit týden staré selhání, když na vlastním stánku hostí předposlední Fulham. Ten pod dočasným manažerem Scottem Parkerem podal minulou neděli srdnatý výkon a nakonec potrápil londýnskou Chelsea, zároveň ale ukázal, že prostupná defenziva Cottagers se jen tak snadno prostě nezalepí.

Leicester se v roce 2019 s formou zrovna nepotkal, na což také doplatil dnes už bývalý manažer Lišek, Claude Puel. Ten se svým týmem sice dokázal porazit Chelsea nebo Manchester City, s příchodem nového roku však jeho celku úplně odešla forma a šampión z roku 2016 porazil pouze 1. ledna Everton, poté však následovala mizerná série pěti porážek a jedné remízy. Tuto bídnou bilanci alespoň na chvíli přerušilo vítězství nad Brightonem, nový kouč Rodgers však při své premiéře víceméně začal tam, kde jeho předchůdce skončil a na hřišti Watfordu si připsal svou první prohru. Navzdory oné nelichotivé sérii na tom Leicester v lize není zas tak špatně, navzdory tomu předsezónní očekávání byla rozhodně o něco vyšší.

To Fulham je už jednou nohou zpět ve druhé lize. Na první nesestupovou pozici ztrácí devět kol před koncem soutěže propastných deset bodů a v jeho záchranu už snad nevěří ani ti nejzarytější optimisté. Je to nakonec děravá defenziva, která tomuto tradičnímu londýnskému celku letos zlomila vaz. Chalupáři se prakticky po celou sezónu prezentovali pro nezaujatého diváka atraktivním projevem, snažili se hrát útočně, držet míč na zemi, jenže na to zle nedobře doplatila jejich defenzivní činnost, čehož většina týmů v soutěži dokázala využít. S pětašedesáti inkasovanými brankami se prostě zachránit nedá, to se zkrátka a jednoduše hráči Fulhamu nemohou zlobit.

Brendanu Rodgersovi bude chybět dvojice Marc Albrighton a Daniel Amartey, zatímco hosté se musí obejít bez křídelníka Schürrleho, kterého na trávník nepustí viróza, a dlouhodobě zraněného Alfieho Mawsona.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.38 - 5.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Everton FC  (sobota 16:00)
Everton se po výhře nad Cardiffem a remíze v derby s Liverpoolem povzbudil a stále reálně bojuje o poháry. Také Newcastlu se v bitvě o záchranu začalo relativně dařit. Stadion Magpies tak očekává zajímavý duel.

Do poměrně slušné formy se na konci února rozehrál Newcastle. Stačily dvě výhry nad Huddersfieldem a Burnley a rázem se Magpies odrazili k vzestupu tabulkou co nejdále od sestupových pozic. Záchrana je však ještě daleko, což "Strakám" ukázalo poslední kolo, v němž podlehly West Hamu. Mužstvo ze severu Anglie je tak na čtrnácté pozici s šestibodovým náskokem na pásmo sestupu.

Manažer Rafael Benítez si je vědom, co stálo za nezdarem jeho mužstva proti "Kladivářům". "Snažil jsem se vyvarovat přehnaného sebevědomí před zápasem s West Hamem, ale někdy prostě nemůžeme. Nemůžeme stejnou chybu zopakovat. Everton je pro nás další finále. V Goodison Parku jsme hráli dobře, ale soupeř má dobré hráče a bude to opravdu náročný duel," upozornil někdejší šéf lavičky Liverpoolu, Neapole či Realu Madrid.

Everton je na tom v tabulce o čtyři příčky a šest bodů lépe než Magpies, přesto nejsou v modré části Liverpoolu s aktuálním ročníkem spokojeni. Před jeho startem se totiž od "Karamelek" čekalo více, avšak nový manažer Marco Silva nenaplnil vysoká očekávání. Přesto mohou Toffees sezónu ještě napravit a vybojovat si místenku v Evropské lize. Musí se však v posledních devíti ligových zápasech zlepšit.

Také Silva bere utkání v Newcastlu velice vážně. "Musíme se na každý zápas dívat jako na finále, tak jako jsme to udělali proti Cardiffu a v derby. Newcastle je vždy tuhý soupeř. Jsou velmi silní v organizaci obrany. Vždy mají pět hráčů v defenzivní linii a čtyři hráče vepředu, kteří jsou taktéž dobří. Nedostávají mnoho branek a jsou silní v protiútocích," vyjmenoval španělský trenér přednosti sobotního protivníka.

Domácí se pravděpodobně až do konce sezóny musí obejít bez služeb záložníka Seana Longstaffa, jehož trápí kolenní vaz. Se zraněním zůstávají mimo hru také brankář Rob Elliot a obránce Ciaran Clark. Alespoň na lavičku Toffees se v minulém kole vrátil stoper Phil Jagielka, avšak jeho zařazení do sestavy je nadále nepravděpodobné. Kvůli zranění zase nadále chybí levý bek Leighton Baines.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Manquillo, Schär, Lascelles, Lejeune, Ritchie - Pérez, Hayden, Diamé, Almirón - Rondón
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Digne - Gueye, Schneiderlin - Walcott, Sigurdsson, Richarlison - Calvert-Lewin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.12 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Southampton FC - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
Tottenham se potřebuje co nejrychleji chytit, jinak se mu kromě snu o titulu rozplyne i touha po jistotě Ligy mistrů. V sobotu se manažer Pochettino vrací do milovaného Southamptonu, jenž má ještě horší starosti.

Ani letos nemá fanoušek Southamptonu příliš klidné časy. Časy, kdy Saints trápili favority a sami bojovali o evropské poháry, jsou již minulostí, realitou je naopak holý boj o záchranu. Loni to klub z jihu Anglie zvládl za pět minut dvanáct. Letos jdou Svatí do závěrečných bojů v o něco lepší pozici, ani tak ale nemají na růžích ustláno.

Před začátkem kola je Southampton na sedmnáctém, tedy posledním nesestupovém místě. Má však pouze dvoubodový náskok na osmnáctý Cardiff. "Způsob, jakým hrajeme je jedna věc, získávání bodů druhá. Důležité je také, že věříme v naše silné stránky a proti Manchesteru United jsme ukázali, že je máme," připomněl manažer Ralph Hasenhüttl poslední utkání, ve kterém Saints málem obrali favorita o body.

Southampton nakonec odjel z Manchesteru s prázdnou, ale výkon hráče povzbudil a nyní si věří na každého protivníka. "Můžeme dávat góly i takovým týmům a také být nepříjemným soupeřem, protože když hrajete dobře proti míči, tak není lehké nám vstřelit branku," dodal Hasenhüttl.

Nyní se jeho družina pokusí zastavit ofenzivu Tottenhamu, která je podobně kvalitní jako útok United. V poslední době se ale Kohouti poněkud zadrhli a v Premier League drží šňůru tří klání v řadě bez výhry, čímž se Spurs pravděpodobně definitivně odstřelili od boje o titul. Na první místo aktuálně ztrácí již deset bodů a realitou je spíše tuhá bitva o místenku v následující sezóně Ligy mistrů. V té probíhající se Tottenhamu daří. V úterý zvládl odvetu osmifinále proti Dormtundu a vyhlíží čtvrtfinálového soupeře.

Do známého prostředí se v sobotu vrátí manažer Spurs Mauricio Pochettino. Ten před svým odchodem do Londýna totiž vedl právě Saints. "Miluju Southampton. Čas, který jsem tam strávil, byl skvělou zkušeností, kterou jsem si hodně užil. Moc jsem plakal, když jsem odcházel, i moje rodina. Byla to jedno z nejdůležitějších období mého života s mojí rodinou, které jsem si nejvíc užil, proto to bylo tak těžké. V životě se měníte, potřebujete se pohnout. Ale pořád miluju Southampton. Samozřejmě jej chci v sobotu porazit, ale přeji jim jen to nejlepší," uvedl argentinský lodivod.

Po sedmitýdenní absenci začal trénovat Dele Alli, do sestavy Tottenhamu se však ještě nevrátí, ale k dispozici by měl být Eric Dier. Nejisté zůstávají starty start Harryho Winkse a Kierana Trippiera. Na straně Saints zase do hry pravděpodobně ještě nezasáhne Danny Ings a hrát ještě nebude ani Mario Lemina, jehož návrat na trávníky se však blíží.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Gunn - Bednarek, Yoshida, Vestergaard - Valery, Ward-Prowse, Romeu, Hojbjerg, Bertrand - Redmond, Austin
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Wanyama, Sissoko - Lamela, Eriksen, Son - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.53 - 3.85 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cardiff City - West Ham United  (sobota 16:00)
Cardiff City do tohoto ročníku Premier League vstupoval v roli jasného sestupového outsidera, ovšem týmu Neila Warnocka se dlouho dařilo překonávat očekávání a vyhýbat se umístění na spodku tabulky. V posledních týdnech však Bluebirds potkala špatná forma, vysokých proher začalo přibývat a následoval propad na osmnácté místo s dvoubodovou ztrátou na záchranu. O to důležitější tak nyní bude jejich domácí duel s West Hamem.

"Nemyslím si, že se jedná o zápas, který musíme za každou cenu vyhrát, ale rozhodně je to v našem kalendáři velmi důležité utkání," prohlásil Neil Warnock. "Do konce sezony nás ještě čekají další zápasy, které skutečně budou klíčové, obzvláště ty proti týmům v naší blízkosti. Musíme se z tohohle zápasu pokusit něco uhrát a být pozitivnější než v poslední době."

"Chlapci byli v týdnu trochu skleslí, protože máme za sebou asi vůbec nejhorší týden v celé sezoně," hodnotil zkušený kouč sérii tvrdých proher s Watfordem, Evertonem a Wolverhamptonem se souhrnným skóre 1:10. "Je na nich vidět zklamání, že nezvládli předvést svůj standardní výkon. Proti West Hamu se k tomu už musíme vrátit, obzvláště co se inkasovaných branek týče."

Přestože se Bluebirds nachází v mizerném rozpoložení, manažer West Hamu Manuel Pellegrini neponechává nic náhodě. "Je mou povinností přesvědčit hráče, že jejich postavení v tabulce znamená ještě větší náročnost tohoto zápasu, a ne že bude jednodušší. Hrají doma, bojují o záchranu a jejich ztráta na týmy nad nimi je minimální, takže musíme od začátku hrát ve vysokém tempu, aktivně, agresivně, abychom mohli útočit a zvítězit."

Vedle neúspěšných výsledků navíc Cardiff potkala také tvrdá rána v podobě zranění Sola Bamby, jehož už poraněné kolenní vazy do konce sezony na hřiště nepustí. Na opačné straně se naopak mohou vrátit do hry zadáci Aaron Cresswell a také Fabian Balbuena, byť čtveřice Wilshere, Yarmolenko, Reid a Sánchez zůstává i nadále dlouhodobě mimo hru.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Peltier, Morrison, Ecuele Manga, Bennett - Gunnarsson - Arter, Ralls - Camarasa - Zohore, Niassé
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell - Rice - Antonio, Noble, Lanzini, Anderson - Hernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.43 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Watford FC  (sobota 18:30)
Manchester City již jako vedoucí celek Premier League přivítá Watford. Domácí mohou dalším vítězstvím udělat jeden z posledních kroků k obhajobě titulu, hostující Hornets však chtějí favorita zaskočit, tak jak se jim to v sezóně povedlo již několikrát.

Devět kol před koncem sezóny se Citizens dokázali vyšplhat na čelo. Liverpool jejich ataku dlouho odolával, nakonec se však nevyvaroval několika očekávaných ztrát. Zato Manchester rozjel svoji mašinu, která nyní vypadá podobně nezastavitelně jako v předešlém ročníku. Pep Guardiola se svým týmem sice stále nemají zcela vyhráno, pokud ovšem budou pokračovat v nastoleném trendu, opět zvednou v květnu nad hlavu mistrovskou trofej.

Předčasnou euforii krotí sám Guardiola, který ví, jak umí být nejbližší soupeř z Watfordu nepříjemný. "Je to jeden z nejtěžších zápasů z posledních devíti, které máme. Jsou živelní, mají kvalitu jeden na jednoho, jsou silní ve vzduchu a dobře organizovaní. Jde o poslední zápas před 21 dny bez Premier League, kdy bude reprezentační pauza. Doma je pro nás velice důležité sbírat body," uvedl španělský manažer.

Ještě před klubovou přestávkou změří Citizens síly v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti německému Schalke. Manchester jde do zápasu z dobré pozice, neboť v Německu i přes hru v deseti zvítězil 3:2. První týden osmifinálových odvet ale ukázal, že pro outsidery není nic nemožné. Proto by se City na Schalke rádi povzbudili tříbodovým ziskem proti Watfordu.

Klub sídlící nedaleko Londýna si proti druhému favoritovi na titul, tedy Liverpoolu, zahrál před více než týdnem a nebyla to pro něj dobrá zkušenost. Reds rozstříleli svého protivníka pěti brankami. Pro Hornets to byla ale jedna z mála ztrát v poslední době. Skromný celek totiž jinak nadále udivuje celou Anglii a v ligové tabulce se drží na vynikající osmé příčce jen o skóre za sedmým Wolverhamptonem.

Teď by rádi překvapili obhájce titulu. "Víte, že City mají vysoce kvalitní hráče, velmi dobrou soupisku a možná musíte perfektně pracovat v defenzivě. Jistě máte menší držení míče a musíte se svým držením pracovat tak, abyste si vytvořili gólové šance. Je třeba pracovat dobře defenzivně až do konce a pokud to uděláte, máte možnost získat dobrý výsledek," řekl manažer Watfordu Javi Gracia.

Domácím bude chybět záložník Kevin De Bruyne, jenž si poranil stehenní sval ve střetnutí na půdě Bournemouthu. Mimo hru zůstávají i John Stones s Fernandinhem, zpět do sestavy by se naopak mohl vrátit obránce Aymemic Laporte. Hosté mají po delší době k dispozici duo Kiko Feménia a Sebastian Prödl, což znamená, že kádr Hornets je zase pohromadě.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Danilo, Kompany, Otamendi, Zinčenko - B. Silva, Gündogan, D. Silva - Mahrez, Agüero, Sané
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Janmaat, Mariappa, Cathcart, Holebas - Hughes, Doucoure, Capoué, Pereyra - Deulofeu, Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 12.40 - 28.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City29232476:2071
2.Liverpool FC29217164:1570
3.Tottenham Hotspur29201856:3061
4.Manchester United29177558:3858
5.Arsenal FC29176661:3957
6.Chelsea FC28175649:3056
7.Wolverhampton Wanderers291271037:3543
8.Watford FC291271041:4143
9.West Ham United291161237:4139
10.Everton FC291071239:3937
11.Leicester City291051435:4135
12.AFC Bournemouth291041539:5434
13.Crystal Palace29961435:3933
14.Newcastle United29871426:3631
15.Brighton & Hove Albion28861430:4130
16.Burnley FC29861532:5330
17.Southampton FC29691432:4927
18.Cardiff City29741825:5725
19.Fulham FC29452027:6517
20.Huddersfield Town29352115:5114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1631)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele