30. kolo
10.03.2019 13:00 CET
4 : 2
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool naplnil roli favorita a přestřílel Burnley

Domácí v těžkém souboji, jenž byl plný zvratů a klimatických změn, nezaváhali a svou ztrátu na vedoucí Manchester City tak udrželi na jediném bodu.

Reds po remíze s Evertonem potřebovali bezpodmínečně ukořistit na domácím hřišti 3 body. Zvláště poté, co na ně byl vytvořen tlak sobotní výhrou Citizens nad Watfordem,

Ale začátek utkání nebyl podle jejich představ. Rohový kop Westwooda přeletěl všechny účastníky mlýnice ve velkém vápně a zapadl do branky. Hosté se tak po kuriózní situaci ujali vedení 0:1.

Burnley, které na Anfieldu nevyhrálo od roku 1974 bylo povzbuzeno do zbývajících pětaosmdesáti minut zápasu a čekalo s čím přijde Liverpool.

Velkou příležitost na vyrovnání měl v posledních zápasech se trápící Roberto Firmino. Ale jeho střela byla zablokována a skončila pouze zahráváním rohového kopu.

Reds stupňovali svůj tlak a byli za to po zásluze odměněni. Salah posílal míč nabíhajícímu Firminovi. Do cesty se přihrávce postavila dvojice Heaton, Tarkowski, která se srazila a míč propadl k Brazilci, který jej bez problému poslal do prázdné branky. Branka měla bezpochyby zklidňující účinky na domácí příznivce, kteří v posledních kolech zažili nejedno zklamání.

Liverpoolští věděli, že jsou na koni a pokračovali v tlaku na obranu Burnley.

Ani měnící se počasí je nemohlo v cestě za druhým gólem zastavit. Po obětavém zákroku na kraji šestnáctky od Adama Lallany a sérii odrazů se míč dostal k Manému a ten potvrdil, že na domácím hřišti mu to lepí a uklidil míč pod břevno.

V další velké šanci se zjevil Salah, ale nenašel prostor mezi třemi tyčemi.

Ve druhé půli si domácí pojistili svoje vítězství. Třetí gól se jim podařilo vstřelit poté, co Heaton nevykopl podle svých představ, namazal tak Salahovi, který sice ještě podstoupil souboj s bránícím Taylorem, ale míč se od nich odrazil k Firminovi, který nabídnutou šancí nepohrdl.

Burnley se ještě pokusilo zabojovat. V nastaveném čase se mu podařilo snížit, když Gudmundsson využil Vydrovu přihrávku.

Rázem se objevila jiskřička naděje na památný comeback. Tu ale o chvíli později uhasil Sadio Mané. Střídající Sturridge, který se možná nacházel v ofsajdovém postavení, poslal do úniku senegalského kanonýra a ten si v souboji s Heatonem poradil.

Po urputném boji, plném branek mohli tak nakonec přece jen slavit domácí.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

jojo tady prekvapeni nebude , 3:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
Assassin11

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele