Premier League - souhrn 3. kola

23.08.2019, 22:55, aktualizováno 25.08.2019, 19:29
Komentáře a souhrny
Liverpool ve šlágru kola přehrál Arsenal a zůstává stoprocentní. Dva body na Reds ztrácí Manchester City, který vyhrál na hřišti Bournemouthu. Zaváhal naopak městský rival Man Utd, který na Old Trafford podlehl Crystal Palace. Chelsea veze tři body z Norwiche, zatímco Tottenham nečekaně podlehl Newcastlu...

Tottenham Hotspur - Newcastle United 0:1

25.08.2019 17:30

Góly: 27. Joelinton

Po cenném bodu ze hřiště Manchesteru City potkala hráče Tottenhamu hodně nečekaná ztráta. Na vlastním stadionu totiž proti Newcastlu United neskórovali a podlehli mu 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil v první půli Joelinton.

Spurs dostali první varování už ve čtyřiadvacáté minutě. Po dlouhém míči dostal přihrávku Longstaff a jeho dělovka z hranice velkého vápna nadělala Llorisovi veliké starosti. Nedůslednost v obraně ale potrestal až Joelinton. Ten dostal přihrávku od Atsua, kterou si zpracoval a podél Llorise zakončil.

Velmi brzy mohl srovnat Son. Ten si naběhl na přetažený centr z pravé strany a z voleje zakončil. Dúbravka měl se zneškodněním střely plné rukavice práce. Slovenský gólman však v prvním poločase předvedl i zaváhání, když podběhl centr, který poté propadl k Mourovi. Ten ale trestuhodně minul.

Ve druhé půli se na pořádnou akci čekalo až do posledních dvaceti minut. To totiž Harry Kane upadl ve vápně, načež se Spurs dožadovali penalty. Sudí jejich volání nevyslyšel, názor nezměnil ani po konzultaci s videorozhodčím.

Vzápětí Lucas Moura potvrdil, že střeleckou slinu v zápase opravdu nemá. Z pravé strany poslal vápnem fantastický přízemní centr Sissoko, brazilský útočník byl ale zaskočen odskokem a nečekaně přestřelil.

Magpies se tak prvním body v sezóně odlepili ode dna tabulky a ačkoliv jsou předposlední, ztrácí pouhý bod na svého dnešního soupeře, Tottenham, který okupuje sedmé místo.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Burnley FC 1:1

25.08.2019 17:30

Góly: 90+5. Raúl Jiménez (pen.) - 13. Ashley Barnes

Od brzkých minut vedli hráči Burnley na hřišti Wolverhamptonu, nakonec ale odjíždí pouze s jedním bodem. V úvodní čtvrthodině totiž sice dokázal svůj tým do vedení poslat Barnes, v nastaveném čase ale z penalty srovnal Jiménez.

První nebezpečnou akci předvedli Vlci, ve čtvrté minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Neves a jeho střela skončila jen těsně nad břevnem. Zpoza vápna zahrozili i hosté, Barnesův přízemní pokus levačkou skončil zase vedle tyče.

Napodruhé už byl Ashley Barnes úspěšný. Dlouhý nakopávaný míč sklepla obrana jen k McNeilovi, jenž hlavou prodloužil na Barnese. Ten si zpracoval míč na prsa a utaženou ranou na zadní tyč otevřel skóre utkání.

I v dalším průběhu první půle měli ze hry více Clarets. Po dvaceti minutách hlavičkoval z malého vápna do břevna Mee, Woodovu přihrávku Gudmundssonovi zase zneškodnila obrana.

Ve značně poklidnějším duchu se nesla druhá půle, tedy aspoň její základní hrací doba. Ve třetí minutě nastavení si Jiménez zpracoval ve vápně balón, otočil se s ním a pohotovou skákavou ranou jej poslal do tyče.

O pár okamžiků později na něj opět směřoval míč, tentokrát však byl obráncem faulován a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Sám faulovaný se ujal jeho exekuce, počkal si na pohyb brankáře a s přehledem stanovil konečný výsledek 1:1.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Manchester City 1:3

25.08.2019 15:00

Góly: 45+3. Harry Wilson - 15. Sergio Agüero, 43. Raheem Sterling, 64. Sergio Agüero

Hráči Bournemouthu sice v domácím utkání proti Manchesteru City nepředvedli vůbec špatný výkon, na body ale nestačil. Jediná branka Harryho Wilsona se totiž ukázala býti málo oproti dvěma té Sterlingově a dvěma Agüerovým.

První větší šance utkání přišla v sedmé minutě, kdy na konci kombinace Citizens střílel Bernardo Silva. Jeho střelu však obrana zblokovala na roh. Gólová radost tak přišla až po čtvrthodině. Zinčenkův centr z levé strany našel přesně De Bruyneho, jemuž sice střela nesedla, míč však dolétl k Sergiu Agüerovi, který s přehledem rozvlnil síť.

S Cherries to mohlo brzy vypadat ještě hůře. Volej slabší nohou z otočky v podání Davida Silvy byl proveden dobře, pozorný ovšem byl brankář Ramsdale. Ukázali se i domácí, po nedohodě Otamediho s Edersonem zakončoval v tutové šanci Smith, jenže nastřelil pouze přesouvajícího se gólmana.

Krátce před uplynutím základní hrací doby se Manchesterští dostali do dvougólového trháku. Bernardo z pravé strany posunul míč na střed Davidu Silvovi, jehož krásnou průnikovou přihrávku za obranu využil Raheem Sterling a svou pátou trefou v sezóně se zařadil po bok Pukkiho jako nejlepší kanonýr.

Poslední slovo v první půli ale měli hráči Třešní. Odehrála se zhruba polovina z šestiminutového nastavení, když dostali po Laporteho faulu příležitost k rozehrávce přímého kopu. K tomu se postavil Harry Wilson, jehož famózní střela skončila na vzdálenější šibenici.

Po návratu ze šaten mohl vyrovnat jeho jmenovec Callum Wilson, avšak tváří v tvář Edersonovi selhal a jen napálil připraveného brazilského brankáře. Na opačném konci hřiště z první pálil De Bruyne, jeho ráně chyběly centimetry.

Větší klid dodal Guardiolově družině druhým zásahem v utkání Sergio Agüero. Velkou šanci už měl David Silva, jenž se ale do svých kliček zamotal. Naštěstí se balón odrazil právě k argentinskému snajprovi, pro nějž bylo zakončení jen rutinní prací.

Bournemouth už zareagovat nestihl a ze souboje dvou čtyřbodových celků odešel poražený, čímž se propadl do středu tabulky. Zato jejich soupeři vítězství pomohlo až na druhou příčku.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Arsenal FC 3:1

24.08.2019 18:30

Góly: 41. Joël Matip, 49. Mohamed Salah (pen.), 58. Mohamed Salah - 85. Lucas Torreira

Utkání Liverpoolu s Arsenalem dostálo pověsti vůbec nejgólovějšího vzájemného duelu Premier League a diváci na Anfield Road mohli zhlédnout hned čtyři zásahy. K radosti domácích příznivců padly hned tři z nich do branky Bernda Lena, a tak Liverpool po výhře 3:1 především díky dvěma gólům Mohameda Salaha zůstává s devíti body v čele tabulky.

Unai Emery se rozhodl poprvé postavit do základní sestavy Nicolase Pépého a reprezentant Pobřeží Slonoviny na sebe rozhodně pořádně upozornil, kdykoli se dostal k míči. Ke smůle Arsenalu však tyto okamžiky byly spíše raritní a drtivé převaze se těšil Liverpool. Zatažený obranný blok hostí na hranici vlastní šestnáctky vytrvale odolával a dařilo se mu negovat ofenzivní kousky proslulého tria Salah-Firmino-Mané, ovšem zároveň uvolňoval spoustu prostoru pro útočně laděné liverpoolské beky a jen stěží se vypořádával s neustálým napadáním vlastní rozehrávky.

Přesto mohli Kanonýři jít snadno do vedení, neboť obrana Liverpoolu v letošní sezoně bez zraněného brankáře Alissona nepůsobí ani zdaleka tak jistě jako v loňské sezoně. První velkou možnost neproměnil Piérre-Emerick Aubameyang, jenž mohl potrestat nepovedený odkop vyběhnuvšího Adriána, ale lobovanou střelou zdálky těsně minul. Kousek vedle horního růžku poté skončila i kroucená rána aktivního Pépého a rekordní posila z Lille posléze po brilantním samostatném úniku pro změnu ztroskotala s nedůrazným zakončením na Adriánovi.

Emeryho plán bleskových protiútoků s dvěma rychlými útočníky se tak minul účinkem a aby toho pro hosty nebylo málo, v závěru poločasu z konstantního tlaku soupeře přece jen inkasovali. Z rohového kopu se totiž nekompromisní hlavičkou pod břevno prosadil Joel Matip a do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Reds.

Jednobrankové manko bylo oproti předešlým výpraskům na Anfield Road pro Kanonýry ještě přijatelné, ovšem vstup do druhé půle se hostům hrubě nepovedl. V čele jejich defenzivního zmaru byl David Luiz, který nejprve zatáhl za dres unikajícího Salaha ve vlastní šestnáctce a umožnil tak egyptskému ostrostřelci nařízenou penaltu suverénně proměnit, a deset minut nato již se žlutou kartou na kontě musel téhož nechat prchnout bez taktického faulu, čehož Salah beze zbytku využil a přesnou ranou k tyči nedal Lenovi šanci zasáhnout ani podruhé.

Po hodině hry tak najednou platil jednoznačný stav 3:0, ovšem ani v tu chvíli domácí neubírali na aktivitě, nadále se hnali za dalšími zásahy a ze strany bránících hráčů Arsenalu bylo zapotřebí opakovaných zákroků na poslední chvíli a pádů do nebezpečných střel, aby se průběžné skóre neproměnilo v naprostý debakl.

Až v závěrečné dvacetiminutovce tempo hry i koncentrace domácího týmu opadly a Arsenal ještě nastalé situace využil k pozdnímu zkorigování výsledku. Po dobré práci Guendouziho s Aubameyangem se v hloubi šestnáctky dostal k zakončení střídající Lucas Torreira a Adrián na jeho přízemní střelu k tyči neměl sebemenší nárok. Víc už toho ale hosté předvést nestihli, a tak se z Anfield Road poroučí s porážkou 1:3 a jediným stoprocentním týmem Premier League zůstává po třech kolech Liverpool.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Southampton FC 0:2

24.08.2019 16:00

Góly: 55. Moussa Djenepo, 90+1. Nathan Redmond

Skvělý vstup Brightonu do nové sezony nečekaně tvrdě narazil v domácím zápase proti Southamptonu. Seagulls se kvůli brzkému vyloučení Florina Andoneho museli vypořádat s více než hodinovou hrou v početní nevýhodě a navzdory příkladné snaze a několika příležitostem ke skórování se musí před soupeřem sklonit s porážkou 0:2. Hosté za svůj triumf vděčí šťastné ruce kouče Hasenhüttla, neboť o vítězný gól se postaral střídající Moussa Djenepo a druhou trefu Redmonda připravil Sofiane Boufal, jenž rovněž naskočil do hry až z lavičky.

Hosté se museli vyrovnat s absencí kapitána Ryana Bertranda, jehož na postu levého beka nahradila letní posila Kevin Danso. Brighton rovněž nastoupil v pozměněné sestavě, když v útoku dostali přednost Andone s Maupayem. První půle příliš fotbalové krásy nenabídla, ovšem o kontroverzní momenty rozhodně nebyla nouze.

Nejprve se na přelomu půlhodiny hry Andone manažeru Potterovi za projevenou důvěru odměnil tím nejhorším možným způsobem v podobě vyloučení za bezohledný zákrok na Yana Valeryho na polovině hřiště a proti rozhodnutí sudího Frienda nic nenamítal ani videorozhodčí. Brighton se však ani v oslabení nenechal zatlačit, a ještě do přestávky se zdánlivě dostal do vedení. Po rohovém kopu se totiž prosadil Lewis Dunk, jenže jeho radost vzápětí zhatilo překontrolování gólové situace u videa, které odhalilo neoprávněné počínání Dana Burna, jenž zabránil brankáři Gunnovi v zákroku. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Manažer hostí Ralph Hasenhüttl po změně stran na nic nečekal a již v 52. minutě nasadil do hry Moussu Djenepa. Letní příchozí z belgické ligy měl na hru svého týmu takřka okamžitý vliv, neboť pouhé dvě minuty po nástupu na hřiště převzal míč od Ingse a kroucenou ranou z hranice pokutového území otevřel svůj střelecký účet v novém klubu.

Před Brightonem tak ležel nelehký úděl vrhnout v oslabení všechny síly kupředu, ovšem nechybělo mnoho a bylo skutečně vyrovnáno. Marchovu ránu však zastavil Gunn a hlavička střídajícího Locadii skončila jen na levé tyči. Hasenhüttl odvážně zareagoval útočným nasazením Sofiana Boufala a i napodruhé měl šťastnou ruku. Čím dál otevřenější obranu domácích totiž vytrestal právě marocký reprezentant, jenž přízemním centrem našel na zadní tyči nehlídaného Nathana Redmonda, jenž snadno zblízka dopravil míč do sítě a stanovil konečné skóre 2:0.

Více informací k zápasu

Manchester United - Crystal Palace 1:2

24.08.2019 16:00

Góly: 89. Daniel James - 32. Jordan Ayew, 90+3. Patrick van Aanholt

Crystal Palace přijíždělo k utkání třetího kola Premier League do Manchesteru v roli týmu, který spolu s Watfordem doposud ani jednou neskóroval a slavný stadion Old Trafford naposledy dobyl na sklonku předešlého tisíciletí. Nic z toho už ale po dramatickém duelu neplatí, neboť Eagles slaví šokující výhru 2:1, zatímco United musí po slibném vstupu do sezony znovu řešit tytéž potíže z minulých sezon.

Domácí měli podle očekávání výraznou územní převahu, ovšem vyvolená sestava Oleho Gunnara Solskjaera je stavěná na taktiku rychlého přechodu do útoku, která slavila úspěch v prvním kole proti Chelsea, ovšem v případě Crystal Palace čekala hráče v červeném hluboko zatažená defenzivní zeď, přes kterou se jen těžko probíjelo k zakončení. A aby toho k rozladěnosti domácích příznivců nebylo málo, po půlhodině hry se dokonce hosté zničehonic ujali vedení.

Zdánlivě obyčejný nákop brankáře Guaity podpořil vyhraným hlavičkovým soubojem Jeffrey Schlupp a Jordan Ayew se náhle během pár vteřin zjevil v samostatném úniku, který na rozdíl od minulého kola s Evertonem zdárně zakončil obstřelením vyběhnuvšího Davida de Gey a poslal svůj tým do vedení. Průlom skóre přidal hostům na sebevědomí a první půle již žádné další ohrožení Guaitovy branky nepřinesla, byť Gary Cahill si mohl oddechnout, že za svůj zákrok na unikajícího Martiala uviděl jen žlutou kartu.

Po změně stran zprvu pokračovalo marné trápení United, které však mohl dvacet minut před koncem utnout Marcus Rashford. Anglický forvard dostal po zákroku Milivojeviće na Scotta McTominaye možnost zahrávat pokutový kop, jenž stejně jako Paul Pogba v minulém týdnu proti Wolverhamptonu nabídnutou příležitost nevyužil, jelikož jeho tvrdá rána skončila pouze na tyči.

Když už se zdálo, že obrana hostí skutečně udrží čisté konto, minutu před koncem základní hrací doby bylo vyrovnáno. Pohledná kombinace Pogby s Martialem skončila u Daniela Jamese, jenž nic neuspěchal a utěšenou ranou do horního růžku branky nedal Guaitovi šanci zasáhnout. Natěšené tribuny Old Trafford v tu chvíli hnaly své miláčky za obratem, jenže místo toho přišlo v nastavení kruté vystřízlivění. Pogbova ztráta míče na polovině hřiště vyšla domácí hodně draho, neboť po úniku Wilfrieda Zahy se do zakončení z hloubi šestnáctky dostal Patrick van Aanholt, jenž ranou na přední tyč propálil De Geu a stanovil nečekaný konečný výsledek 2:1.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Leicester City 1:2

24.08.2019 16:00

Góly: 62. Oliver McBurnie - 38. Jamie Vardy, 70. Harvey Barnes

Až na třetí pokus se Leicesteru povedlo zvítězit. Foxes po dvou remízách uspěli na hřišti Sheffieldu United, který tak poprvé v nováčkovské sezóně nebodoval. Na první trefu Vardyho ještě Blades našli odpověď, na parádní zásah Barnese již nikoliv.

Domácím chyběl záložník Fleck, jehož nahradil Freeman. Také lišky musely učinit jednu vynucenou změnu ve středu pole. Absentujícího Ndidiho zastoupil Praet.

Jako první se ke střele odhodlal v sedmé minutě hostující Tielemans, jeho pokus ale moc slavně nedopadl. Tielemansův spoluhráč Fuchs pak o tři minuty netrefil bránu z přímého kopu jen o kousek. Leicester se dále snažil. V sedmnácté minutě nacentroval Tielemans na Vardyho, který hlavičkoval nepřesně. V úvodu to byly především Foxes, kdo usiloval o první branku.

Ve 28. minutě ale zahrozil záložník Sheffieldu, jehož nepříjemný pokus pohlídal brankář Schmeichel. Za šest minut už padla první branka. Obránce Blades Basham ztratil míč ve středu, Maddison následně vyslal dopředu Vardyho, který střelou na bližší tyč překonal gólmana Hendersona a zajistil liškám poločasové vedení.

Náskok vydržel hostům do 62. minuty. Baldockův las usměrnil do sítě střídající McBurnie a bylo vyrovnáno. Za dalších osm minut si ale Leicester vzal vedení zpět. Po centru Fuchse se balón odrazil na hranici šestnáctky, kde jej Barnes parádně napálil z voleje k tyči. Domácí mohli znovu srovnat v 75. minutě. Po sklepnutí od spoluhráče měl obrovskou šanci Lundstram, jenže že zhruba deseti metrů trefil jen dobře postaveného Schmeichela. Další příležitosti na srovnání skóre si již Sheffield nevypracoval.

Více informací k zápasu

Watford FC - West Ham United 1:3

24.08.2019 16:00

Góly: 17. Andre Gray - 3. Mark Noble, 64. Sébastien Haller, 73. Sébastien Haller

Watford se sice konečně radoval z branky, i tak ale potřetí prohrál. Na domácím hřišti tentokrát nestačil na West Ham. Domácí přitom mohli jít za stavu 1:1 do vedení, ovšem své šance nevyužili a dovolili hostům radost z první výhry v sezóně.

Manažer Hornets Gracia postrádal dva klíčové hráče, záložníka Pereyru a útočníka Deeneyho. Prvně jmenovaného nahradil Cleverley, místo kapitána Deeneyho pak nastoupil Gray. Lodivod Hammers Pellegrini taktéž udělal změny v záložní řadě, kde se vrátili kapitán Noble, Anderson a Jarmolenko. V útoku pak dostal přednost uzdravený Haller místo Hernándeze.

Plán na první výhru v sezóně se domácím začal hroutit již ve druhé minutě, kdy Doucouré fauloval ve vlastním pokutovém území Lanziniho. Záložník West Hamu sice pádu dost přidal, i tak jeho mužstvo kopalo penaltu. Tu proměnil Noble a hosté se dostali do vedení. Sršni mohli odpovědět o čtyři minuty později. Deulofeu dostal přesný pas za obranu, avšak že solidní pozice přestřelil bránu. Watford začínal přitápět pod kotel.

V sedmnácté minutě se už Hornets dočkali. Hughes poslal kolmici za obrannou řadu soupeře, kam si naběhl Gray, jenž prostřelil Schmeichela a vyrovnal stav utkání. Kladiváři ale také nespali. Šest minut po přesném zásahu Graye se na druhé straně dostal do akrobatického zakončení Haller a brankář domácích Foster musel zasahovat. Chvíli poté si opět vzal slovo Gray, tentokrát však se svým pokusem neuspěl a pálil vedle tyče. Přehled zajímavých příležitostí prvního poločasu uzavřel ve 43. minutě Anderson, který po rohovém kopu hlavičkoval do brankové konstrukce.

Tři minuty po změně stran byl Foster opět v pozoru, tentokrát se vytáhl proti nadějné ráně Jarmolenka. V 55. minutě se za obranu Hammers dostal Gray, jenž obehrál gólmana Fabiańského a poslal míč před bránu, kde jej do sítě trestuhodně nedopravil Hughes. Watford že svého tlaku vytěžil ještě stélu Deulofeua, kterou pohlídal Fabiański, ale v 64. minutě nečekaně kapituloval. Anderson zatáhl míč po levé straně do pokutového území a přihrál před prázdnou bránu Hallerovi. Letní posila West Hamu již neměla problém skórovat.

Sršni dopláceli na chyby ve vlastní obraně. Jednu z nich mohl v 73. minutě potrestat střídající Antonio, ve vyložené šanci ale neuspěl proti výbornému Fosterovi. Za minutu se souboj stejných mužů opakoval po rohovém kopu. Opět je úspěšnější Foster, který hlavičku Antonia vytáhl nad břevno, jenže dorážející Haller byl opět neomylný, když se parádně trefil nůžkami - 1:3. Domácí se trápili v koncovce, v 81. minutě si na Fabiańského nepřišel Cleverley a polský gólman uspěl i o dvě minuty později, kdy zneškodnil velkou příležitost Doucourému. Úspěšní nebyli ani Capoué s Welbeckem a Hornets tak opět zůstaly oči pro pláč.

Více informací k zápasu

Norwich City - Chelsea FC 2:3

24.08.2019 13:30

Góly: 6. Todd Cantwell, 30. Teemu Pukki - 3. Tammy Abraham, 17. Mason Mount, 68. Tammy Abraham

Byly to pořádné nervy, ale Frank Lampard a jeho fanoušci v Chelsea se konečně dočkali. Až čtvrtý soutěžní zápas znamenal pro "nové" Blues vítězství, obětí se stal Norwich. Nováček soutěže dlouho vzdoroval, a to i díky kometě nové sezóny Teemu Pukkimu. Nakonec ale Londýňané především zásluhou dvougólového Tammyho Abrahama vyloupili Carrow Road 3:2.

Raketový začátek zápasu odstartovala Chelsea, konkrétně Tammy Abraham, který už po třech minutách otevřel skóre i svůj střelecký účet u Blues. Pulisic využil overlapu Cesara Azpilicuety, jehož centr do šestnáctky trefil Abraham znamenitě. Jenže právě mladičký útočník jen za pár minut na hranici pravidel přišel o míč, Guendía uvolnil ve vápně Pukkiho a pohlednou akci zakončil gólem Todd Cantwell.

1:1 a v sedmé minutě se jelo od začátku. Po vyrovnávací brance byli na koni Kanárci, držení míče se přesunulo na jejich stranu, jenže pak stačila jedna chybka a další mladá puška z Chelsea opět trestala. Jorginho věnoval míč Pulisicovi, ten jej hbitě předal Masonu Mountovi a ten si tváří v tvář gólmanovi domácích poradil.

Hosté mohli Christensenem jít dokonce do dvougólového vedení, ale Krul proti jeho hlavičce vytáhl exkluzivní reflexivní zákrok. Naopak Kepa zrovna exkluzivně vážně nechytal. Když totiž Buendíha vyhnal Pukkiho do ostrého úhlu, na dvakrát stoprocentní šanci to nevypadalo - finský ostrostřelec však míč dokázal procedit i zásluhou gólmanovy teče až do sítě.

Po pauze se tempo hry výrazně snížilo - především proto, že Norwich ztratil vítr z plachet a dlouhé minuty útočila a držela míč jenom Chelsea. Velkou šanci měl Emerson, který ale napálil balón jen do Krula. Domácím se dařilo držet ofenzivní snahy Blues na uzdě i díky obětavým blokům v šestnáctce. Jeden takový obranný zákrok však skončil faulem Stiepermanna na Azpilicuetu - avšak jak Atkinson u píšťalky, tak Marriner u videa situaci ignorovali.

Než se Chelsea podařilo zápas rozhodnout, vypravili z kopaček sporadické rány na jedné straně Barkley a na druhé Pukki. V 68. minutě pak Tammy Abraham převzal přihrávku Kovačiće, poradil si se dvěma obránci a mezi nohama jednoho z nich rozhodl o vítězství Chelsea 3:2. A to i proto, že vzápětí hlavičkoval Godfrey jenom do břevna.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Everton FC 2:0

23.08.2019 21:00

Góly: 21. Wesley Moraes, 90+5. Anwar El Ghazi

Už i poslední nováček letošní sezóny má na kontě vítězství. Dosud dvakrát poražená Aston Villa se chytila v domácím zápase proti Evertonu, který ovládla 2:0. Na úspěchu se brankami podíleli Wesley a El-Ghazi.

Úvodní větší vzrušení přišlo po pěti minutách. Richarlison si to s balónem namířil směrem do pokutového území, kde upadl, avšak píšťalka sudího zůstala němá. Jako první tak udeřili Villans. Jota si potáhl míč po pravé straně a famózně načasovanou přihrávkou na Wesleyho jej vybídl ke skórování. Ten nepohrdl a po zemi na zadní tyč překonal brankáře.

Wesley mohl přidat i druhou trefu a opět tomu tak mohlo být po skvělém náběhu. Tentokráte mu však radost zkazil Mina, jenž jeho pokus zblokoval. Vyrovnat mohl po půlhodině Calvert-Lewin, jeho zakončení ale také nenašlo cestu přes obránce. Jinak by se gólman zřejmě natahoval marně.

Ve druhé půli se na šance čekalo hodně dlouho, pasáž od osmdesáté minuty se ale ukázala býti velmi atraktivní. Vysoký míč do vápna zklepnul jeden z hráčů Toffees k Iwobimu. Ten si jej posunul ještě napřed a z druhého dotyku levačkou vypálil. Tentokráte domácí zachránila štěstěna, střela totiž rozezvučela tyč.

Velkou tutovku měl na konci základní hrací doby Walcott. Střídající Kean se ve vápně šikovně otočil s balónem a nacentroval na anglického křídelníka, jenž však z pár metrů zcela nehlídán branku překopl. Poslední slovo tak měli hráči domácího celku. Anwar El-Ghazi se zleva přiřítil do pokutového území a z levé strany překonal Pickforda.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC33009:39
2.Manchester City321010:37
3.Arsenal FC32014:46
4.Leicester City31203:25
5.Manchester United31116:34
6.Burnley FC31115:34
7.Tottenham Hotspur31115:44
8.Brighton & Hove Albion31114:34
9.Sheffield United31113:34
10.Crystal Palace31112:24
11.AFC Bournemouth31114:54
12.Everton FC31111:24
13.West Ham United31114:74
 Chelsea FC31114:74
15.Wolverhampton Wanderers30302:23
16.Aston Villa31024:53
17.Norwich City31026:83
18.Southampton FC31023:53
19.Newcastle United31022:43
20.Watford FC30031:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (903)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele