3. kolo
25.08.2019 15:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Aguero dvěma góly sestřelil Bournemouth, Citizens jsou nadále neporažení

Hráči Bournemouthu sice v domácím utkání proti Manchesteru City nepředvedli vůbec špatný výkon, na body ale nestačil. Jediná branka Harryho Wilsona se totiž ukázala býti málo oproti dvěma té Sterlingově a dvěma Agüerovým.

První větší šance utkání přišla v sedmé minutě, kdy na konci kombinace Citizens střílel Bernardo Silva. Jeho střelu však obrana zblokovala na roh. Gólová radost tak přišla až po čtvrthodině. Zinčenkův centr z levé strany našel přesně De Bruyneho, jemuž sice střela nesedla, míč však dolétl k Sergiu Agüerovi, který s přehledem rozvlnil síť.

S Cherries to mohlo brzy vypadat ještě hůře. Volej slabší nohou z otočky v podání Davida Silvy byl proveden dobře, pozorný ovšem byl brankář Ramsdale. Ukázali se i domácí, po nedohodě Otamediho s Edersonem zakončoval v tutové šanci Smith, jenže nastřelil pouze přesouvajícího se gólmana.

Krátce před uplynutím základní hrací doby se Manchesterští dostali do dvougólového trháku. Bernardo z pravé strany posunul míč na střed Davidu Silvovi, jehož krásnou průnikovou přihrávku za obranu využil Raheem Sterling a svou pátou trefou v sezóně se zařadil po bok Pukkiho jako nejlepší kanonýr.

Poslední slovo v první půli ale měli hráči Třešní. Odehrála se zhruba polovina z šestiminutového nastavení, když dostali po Laporteho faulu příležitost k rozehrávce přímého kopu. K tomu se postavil Harry Wilson, jehož famózní střela skončila na vzdálenější šibenici.

Po návratu ze šaten mohl vyrovnat jeho jmenovec Callum Wilson, avšak tváří v tvář Edersonovi selhal a jen napálil připraveného brazilského brankáře. Na opačném konci hřiště z první pálil De Bruyne, jeho ráně chyběly centimetry.

Větší klid dodal Guardiolově družině druhým zásahem v utkání Sergio Agüero. Velkou šanci už měl David Silva, jenž se ale do svých kliček zamotal. Naštěstí se balón odrazil právě k argentinskému snajprovi, pro nějž bylo zakončení jen rutinní prací.

Bournemouth už zareagovat nestihl a ze souboje dvou čtyřbodových celků odešel poražený, čímž se propadl do středu tabulky. Zato jejich soupeři vítězství pomohlo až na druhou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Infernoqt

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

přání 0:0 a střely na bránu 0:15

Tip 0:4

Reagovat
Kixi Syhimour

0:6

Reagovat
Pharrell

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele