3. kolo
24.08.2019 13:30 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Drama až do konce. Lampard v Norwichi bere první výhru

Byly to pořádné nervy, ale Frank Lampard a jeho fanoušci v Chelsea se konečně dočkali. Až čtvrtý soutěžní zápas znamenal pro "nové" Blues vítězství, obětí se stal Norwich. Nováček soutěže dlouho vzdoroval, a to i díky kometě nové sezóny Teemu Pukkimu. Nakonec ale Londýňané především zásluhou dvougólového Tammyho Abrahama vyloupili Carrow Road 3:2.

Raketový začátek zápasu odstartovala Chelsea, konkrétně Tammy Abraham, který už po třech minutách otevřel skóre i svůj střelecký účet u Blues. Pulisic využil overlapu Cesara Azpilicuety, jehož centr do šestnáctky trefil Abraham znamenitě. Jenže právě mladičký útočník jen za pár minut na hranici pravidel přišel o míč, Guendía uvolnil ve vápně Pukkiho a pohlednou akci zakončil gólem Todd Cantwell.

1:1 a v sedmé minutě se jelo od začátku. Po vyrovnávací brance byli na koni Kanárci, držení míče se přesunulo na jejich stranu, jenže pak stačila jedna chybka a další mladá puška z Chelsea opět trestala. Jorginho věnoval míč Pulisicovi, ten jej hbitě předal Masonu Mountovi a ten si tváří v tvář gólmanovi domácích poradil.

Hosté mohli Christensenem jít dokonce do dvougólového vedení, ale Krul proti jeho hlavičce vytáhl exkluzivní reflexivní zákrok. Naopak Kepa zrovna exkluzivně vážně nechytal. Když totiž Buendíha vyhnal Pukkiho do ostrého úhlu, na dvakrát stoprocentní šanci to nevypadalo - finský ostrostřelec však míč dokázal procedit i zásluhou gólmanovy teče až do sítě.

Po pauze se tempo hry výrazně snížilo - především proto, že Norwich ztratil vítr z plachet a dlouhé minuty útočila a držela míč jenom Chelsea. Velkou šanci měl Emerson, který ale napálil balón jen do Krula. Domácím se dařilo držet ofenzivní snahy Blues na uzdě i díky obětavým blokům v šestnáctce. Jeden takový obranný zákrok však skončil faulem Stiepermanna na Azpilicuetu - avšak jak Atkinson u píšťalky, tak Marriner u videa situaci ignorovali.

Než se Chelsea podařilo zápas rozhodnout, vypravili z kopaček sporadické rány na jedné straně Barkley a na druhé Pukki. V 68. minutě pak Tammy Abraham převzal přihrávku Kovačiće, poradil si se dvěma obránci a mezi nohama jednoho z nich rozhodl o vítězství Chelsea 3:2. A to i proto, že vzápětí hlavičkoval Godfrey jenom do břevna.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
MCFC_8

2:2... Pukki

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bych se vytlemil, kdyby byla Chelsea bez nákupů posílená o mladý pušky (Mount, Abraham, Pulisic) lepší než v minulý sezóně

Reagovat
smazaný uživatel

To asi nebude, ale minimálně se tam rýsuje zajímavá kostra týmu do dalších sezón. Abraham, Mount, Pulisic... Pokud to za rok zajímavě doplní, mohli by být konkurence schopni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele