3. kolo
24.08.2019 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Southampton využil dlouhé přesilovky a zvítězil v Brightonu 2:0

Skvělý vstup Brightonu do nové sezony nečekaně tvrdě narazil v domácím zápase proti Southamptonu. Seagulls se kvůli brzkému vyloučení Florina Andoneho museli vypořádat s více než hodinovou hrou v početní nevýhodě a navzdory příkladné snaze a několika příležitostem ke skórování se musí před soupeřem sklonit s porážkou 0:2. Hosté za svůj triumf vděčí šťastné ruce kouče Hasenhüttla, neboť o vítězný gól se postaral střídající Moussa Djenepo a druhou trefu Redmonda připravil Sofiane Boufal, jenž rovněž naskočil do hry až z lavičky.

Hosté se museli vyrovnat s absencí kapitána Ryana Bertranda, jehož na postu levého beka nahradila letní posila Kevin Danso. Brighton rovněž nastoupil v pozměněné sestavě, když v útoku dostali přednost Andone s Maupayem. První půle příliš fotbalové krásy nenabídla, ovšem o kontroverzní momenty rozhodně nebyla nouze.

Nejprve se na přelomu půlhodiny hry Andone manažeru Potterovi za projevenou důvěru odměnil tím nejhorším možným způsobem v podobě vyloučení za bezohledný zákrok na Yana Valeryho na polovině hřiště a proti rozhodnutí sudího Frienda nic nenamítal ani videorozhodčí. Brighton se však ani v oslabení nenechal zatlačit, a ještě do přestávky se zdánlivě dostal do vedení. Po rohovém kopu se totiž prosadil Lewis Dunk, jenže jeho radost vzápětí zhatilo překontrolování gólové situace u videa, které odhalilo neoprávněné počínání Dana Burna, jenž zabránil brankáři Gunnovi v zákroku. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Manažer hostí Ralph Hasenhüttl po změně stran na nic nečekal a již v 52. minutě nasadil do hry Moussu Djenepa. Letní příchozí z belgické ligy měl na hru svého týmu takřka okamžitý vliv, neboť pouhé dvě minuty po nástupu na hřiště převzal míč od Ingse a kroucenou ranou z hranice pokutového území otevřel svůj střelecký účet v novém klubu.

Před Brightonem tak ležel nelehký úděl vrhnout v oslabení všechny síly kupředu, ovšem nechybělo mnoho a bylo skutečně vyrovnáno. Marchovu ránu však zastavil Gunn a hlavička střídajícího Locadii skončila jen na levé tyči. Hasenhüttl odvážně zareagoval útočným nasazením Sofiana Boufala a i napodruhé měl šťastnou ruku. Čím dál otevřenější obranu domácích totiž vytrestal právě marocký reprezentant, jenž přízemním centrem našel na zadní tyči nehlídaného Nathana Redmonda, jenž snadno zblízka dopravil míč do sítě a stanovil konečné skóre 2:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
MCFC_8

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele