3. kolo
24.08.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace si z Manchesteru překvapivě odváží všechny body

Crystal Palace přijíždělo k utkání třetího kola Premier League do Manchesteru v roli týmu, který spolu s Watfordem doposud ani jednou neskóroval a slavný stadion Old Trafford naposledy dobyl na sklonku předešlého tisíciletí. Nic z toho už ale po dramatickém duelu neplatí, neboť Eagles slaví šokující výhru 2:1, zatímco United musí po slibném vstupu do sezony znovu řešit tytéž potíže z minulých sezon.

Domácí měli podle očekávání výraznou územní převahu, ovšem vyvolená sestava Oleho Gunnara Solskjaera je stavěná na taktiku rychlého přechodu do útoku, která slavila úspěch v prvním kole proti Chelsea, ovšem v případě Crystal Palace čekala hráče v červeném hluboko zatažená defenzivní zeď, přes kterou se jen těžko probíjelo k zakončení. A aby toho k rozladěnosti domácích příznivců nebylo málo, po půlhodině hry se dokonce hosté zničehonic ujali vedení.

Zdánlivě obyčejný nákop brankáře Guaity podpořil vyhraným hlavičkovým soubojem Jeffrey Schlupp a Jordan Ayew se náhle během pár vteřin zjevil v samostatném úniku, který na rozdíl od minulého kola s Evertonem zdárně zakončil obstřelením vyběhnuvšího Davida de Gey a poslal svůj tým do vedení. Průlom skóre přidal hostům na sebevědomí a první půle již žádné další ohrožení Guaitovy branky nepřinesla, byť Gary Cahill si mohl oddechnout, že za svůj zákrok na unikajícího Martiala uviděl jen žlutou kartu.

Po změně stran zprvu pokračovalo marné trápení United, které však mohl dvacet minut před koncem utnout Marcus Rashford. Anglický forvard dostal po zákroku Milivojeviće na Scotta McTominaye možnost zahrávat pokutový kop, jenž stejně jako Paul Pogba v minulém týdnu proti Wolverhamptonu nabídnutou příležitost nevyužil, jelikož jeho tvrdá rána skončila pouze na tyči.

Když už se zdálo, že obrana hostí skutečně udrží čisté konto, minutu před koncem základní hrací doby bylo vyrovnáno. Pohledná kombinace Pogby s Martialem skončila u Daniela Jamese, jenž nic neuspěchal a utěšenou ranou do horního růžku branky nedal Guaitovi šanci zasáhnout. Natěšené tribuny Old Trafford v tu chvíli hnaly své miláčky za obratem, jenže místo toho přišlo v nastavení kruté vystřízlivění. Pogbova ztráta míče na polovině hřiště vyšla domácí hodně draho, neboť po úniku Wilfrieda Zahy se do zakončení z hloubi šestnáctky dostal Patrick van Aanholt, jenž ranou na přední tyč propálil De Geu a stanovil nečekaný konečný výsledek 2:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele