Premier League - preview 3. kola

23.08.2019, 08:33, aktualizováno 25.08.2019, 08:20
Previews
Manchester City před týdnem jenom remizoval s Tottenhamem a nyní chce vše napravit, šanci bude mít v Bournemouthu. Od Tottenhamu se očekává výhra nad Newcastlem, Wolverhampton je favoritem souboje s Burnley...
AFC Bournemouth - Manchester City  (neděle 15:00)
Manchester City s v novém ročníku pere se soupeři a také videorozhodčím. Do třetice by si rád přiklonil VAR technologii na svou stranu či prostě snadno přemohl Bournemouth, aby tak odčinil ztrátu z minulého kola proti Tottenhamu.

Zatím slušný start Bournemouthu do sezóny, co myslíte? Tradiční outsider Premier League z jihu Anglie ještě neprohrál a posbíral čtyři body. Cherries se to povedlo ve dvou duelech proti nováčkům. Doma proti Sheffieldu United ještě vedení neudrželi a s Blades nakonec remizovali, na hřišti Aston Villy si už ale konečné vítězství postrážili.

Manažer Bournemouthu Eddie Howe očekává od neděle těžkou partii. "Raheem Sterling hrál proti nám v posledních sezónách výborně, je mimořádně talentovaný. Mají v týmu velkou kvalitu, takže musíme ustrážit velké množství hráčů. Důležité pro nás bude publikum. Hráči se díky fanouškům odrazí a doufáme v dobrou atmosféru, která nám v neděli pomůže."

Na Dean Court se poněkud překvapivě střetnou dva týmy se stejným bodovým ziskem. Také Manchester City zůstává v nové sezóně neporažen, svěřenci Pepa Guardioly se ovšem též nevyhnuli první bodové ztrátě, přestože herně své protivníky nadále ničí a mačkají jak citrón.

Vstup do Premier League proběhl podle předpokladů, možná až nad plán. Citizens v prvním kole cestovali na hřiště West Hamu a Kladiváře zesměšnili pětigólovým výpraskem. Následný šlágr proti dalšímu londýnskému klubu Tottenhamu vypadal až na výsledek podobně. Man City ale doplatil na koncovku, na druhou stranu byli Spurs až brutálně produktivní. A když už City konečně vstřelili rozdílovou branku, technologie VAR odhalila Laporteho hru rukou. Skóre tak zůstalo na stavu 2:2.

Na marodce domácích stále figurují David Brooks, Arnaut Danjuma, Daň Gosling, Simon Francis, Lloyd Kelly, Junior Stanislas a také Lewis Cook, který už se alespoň vrátil do tréninku. Menší zranění utrpěl proti Tottenhamu levý bek Citizens Oleksandr Zinčenko, už je ale k dispozici. Blízko návratu na trávníky je stoper John Stones, naopak dlouho si od fotbalu odpočinou Leroy Sané a Benjamin Mendy.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Mepham, Cook, Aké, Daniels - Smith, Billing, Lerma, Fraser - King, Wilson
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Otamendi, Laporte, Zinčenko - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Mahrez, Gabriel Jesus, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.70 - 8.03 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tottenham Hotspur - Newcastle United  (neděle 17:30)
Bída a utrpení. Dalo se to čekat a předznamenal to i Benítezův dobrovolný exit. Newcastle se už delší dobu řítí za zkázou a pod vedením držgrešle a budižkničemu Mikea Ashleyho je k ní blíž a blíž. Naproti tomu Tottenham byl coby čerstvý finalista Ligy mistrů nečekaně aktivní i na přestupovém poli a vypadá to na dobrou sezónu. Tenhle vzájemný zápas pravděpodobně nabídne učiněná jatka.

Spurs si totiž minulý týden potvrdili, že i letos mohou vyzývat anglickou špičku a zabojovat klidně o titul. Hráli na hřišti Manchesteru City a bůh ví, že těžší utkání už je v Premier League vlastně ani potkat nemůže. Výsledek? 2:2. Jasně, Tottenham měl z pekla kliku, vždyť na střely s favoritem prohrál až neuvěřitelným poměrem 30:3.

Ale co na tom, nesmírně cenný bod Kohouti získali a díky úvodnímu triumfu nad Aston Villou se drží poblíž ligového čela. To Newcastle je na samém dně. Dobře, na dně je zásluhou již třetí prohry Watford, ale Magpies mohou dost snadno klusat po jeho boku. Žádná výhra, žádný bod, žádné světlé vyhlídky.

Fanoušci tradičního klubu proklínají jeho prezidenta a modlí se, aby Newcastle přežil v Premier League další rok. Jenže letos už to při sílící konkurenci zespod bude velmi obtížný úkol. Arsenalu Straky branku nedaly a proti Norwichi až do samého závěru prohrávaly jasně 3:0. Až v nastavení trefil čestný úspěch Shelvey. Tak snad aspoň psychická vzpruha před dalším tvrdým testem.

Při něm bude Newcastlu zase chybět duo útočníků Dwight Gayle a navrátilec Andy Carroll. Naopak další forvard Joelinton by měl být navzdory šrámu z posledního duelu k dispozici. Stejně tak můžeme hovořit i o Allanu Saint-Maximinovi.

Mauricio Pochettino nebude moci využít dvě z hvězdných posil - Tanguy Ndombele i Ryan Sessegnon totiž mají potíže se stehenními svaly. Totéž platí pro Dele Alliho, který se ale již vrátil do tréninky a jeho návrat se blíží. No a Son Hueng-min se dokonce jistojistě vrací i do zápasové nominace, poněvadž si již odpykal karetní trest.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, D. Sánchez, Rose - Winks, Sissoko - Lucas, Eriksen, Lamela - Kane
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Schär, Lascelles, Dummett - Manquillo, Hayden, Shelvey, Longstaff, Ritchie - Joelinton, Almirón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.11 - 12.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Burnley FC  (neděle 17:30)
Wolverhampton si loni zajistil účast v pohárové Evropě a hodně vysoké cíle má rovněž letos. Vlci znovu pokukují po umístění na pohárových pozicích a v takovém případě by měli porážet soupeře jako Burnley, které se na jejich stadionu představí v jednom ze tří nedělních duelů Premier League...

Domácí zatím čekají na ligovou výhru a omluvou jim může být účast v předkolech Evropské ligy. V těch sbírají výhradně výhry, ve druhém si snadno poradili s Crusaders, ve třetím nedali šanci Pjuniku a skvěle začali rovněž poslední předkolo - ve čtvrtek vyhráli 3:2 na půdě Turína.

A výsledek mohl být ještě lepší, nebýt 89. minuty a snížení italského celku z pokutového kopu. "Do konce je stále ještě daleko, bude to vyrovnaná bitva. Hráli jsme dobře a organizovaně, dodržovali taktiku a dali několik gólů, ale jak jsem řekl, ještě před námi je jeden zápas a v něm budeme muset podat velice kvalitní výkon, jelikož proti nám stojí hodně dobrý tým," krotí optimismus manažer Nuno.

Wolverhampton v prvním kole remizoval v Leicesteru a před týdnem se doma rozešel smírně s Manchesterem United. Ani jeden výsledek se nedá považovat za ztrátu, stejně jako není alarmující aktuální umístění v tabulce - ambicióznímu celku před nedělními duely patří osmnáctá pozice.

Domácím se tento týden do tréninku vrátil Matt Doherty, obránce byl nemocný a nenastoupil k utkání v Turíně. Stále ale není jisté, zda bude schopen zvládnout celý souboj s Burnley.

Burnley na rozdíl od dnešního soupeře jednu výhru má, když v prvním kole nedalo šanci Southamptonu, před týdnem pak sahalo po překvapení na půdě Arsenalu, kde nakonec padlo 1:2. Ani v jednom případě se na trávníku neobjevil útočník Matěj Vydra. "Že mě vedení nepustilo, vůbec neřeším. Pro mě se nic nemění. Dál budu makat, abych přesvědčil trenéra, že do sestavy patřím. On se mnou mluví, v tréninku mě povzbuzuje a já udělám všechno, abych si Premier League ještě zahrál. Jsem pozitivní, po tréninku si přidávám a dál věřím," nevzdává se český reprezentant své šance.

Na marodce Burnley zůstává Robbie Brady, který ale už trénuje a brzy se objeví v sestavě. Totéž pak platí o Dannym Drinkwaterovi, letní posila z Chelsea v týdnu odehrála poločas za rezervní tým a v základu by měla nastoupit ve středu, kdy Burnley čeká pohárový souboj se Sunderlandem. S lehkým tréninkem pak začal Steven Defour.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.50 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Norwich City - Chelsea FC  (sobota 13:30)
Hladová po vítězství a nesmírně nebezpečná. Taková je podle manažera Norwiche Daniela Farkeho Lampardova Chelsea, která v úvodu sezóny vesměs těší výkony, ale výsledky se ne a ne dostavit. Třetí tým loňské Premier League má ze dvou zápasů letošního ročníku jediný bod; a prohru na penalty v evropském Superpoháru k tomu. Jakýkoli triumf Blues potřebují jako sůl.

Už totiž jen fakt, že do utkání s nováčkem z Norwiche nastupuje Chelsea coby níže postavený tým v tabulce, hovoří sám za sebe. Co na tom, že v Superpoháru s Liverpoolem hráli Londýňané možná líp než soupeř. Nebo že minulý týden mohli Leicesteru v první půli nasázet dva, tři banány a o nic se nestarat.

Chelsea musí brát tři body co nejdřív, a nejde už jen o logický fakt, že coby aspirant umístění v top 4 potřebuje držet kontakt s elitními celky. Mladý a nezkušený tým vyžaduje vítězství i z psychického hlediska. Každý další neúspěch se na něm totiž může neblaze podepsat a narušit celou sezónu.

Podobně by to vnímali i v Norwichi, kde v roli nováčka taktéž doufali v triumf co nejdříve, aby se zbavili tlaku a Kanárci mohli létat vzduchem s volně roztaženými křídly. To se naštěstí pro ně podařilo už ve druhém kole proti Newcastlu. V utkání, kde se zrodila legenda.

To je samozřejmě trochu hyperbola, Teemu Pukki na sebe každopádně hattrickem ve svém druhém zápase Premier League v kariéře uvrhl světla reflektorů jako málokdo z nových tváří. Teď se po boku Raheema Sterlinga se čtyřmi góly vyhřívá na čele tabulky střelců a má to být právě on, kdo pomůže Norwich zachránit v první lize.

K tomu je ale samozřejmě velmi daleko, celek Daniela Farkeho kráčí zápas od zápasu. V tom nejbližším bude ještě pořád postrádat duo Timm Klose - Christoph Zimmermann. Chelsea nejvíc trápí N’Golo Kanté, jehož kotník není ve stoprocentní pohodě. Podobně to má i Antonio Rüdiger, který nejspíš duel vůbec nestihne. Na marodce dál zůstávají Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi a Reece James.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Hanley, Godfrey, Lewis - Leitner, Trybull - Buendía, Stiepermann, Cantwell - Pukki
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson - Kanté (Kovačić), Jorginho - Pedro, Mount, Pulisic - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.12 - 3.95 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - Southampton FC  (sobota 16:00)
Jeden ze sobotních zápasů Premier League se odehraje na Amex Stadium, kde Brighton přivítá Southampton. Zatímco domácí celek má po dvou kolech na kontě čtyři body, Soton na první bodový zisk nadále čeká.

Vstup Saints do letošní sezóny zatím rozhodne nevypadá podle jejich představ. Oba dva odehrané zápasy skončily porážkou týmu s červenobílým vzorkem na dresu. Pozitivním může být, že po fatálním výkonu s Burnley se Saints vzpamatovali a přesto, že podlehli favorizovanému Liverpoolu 1:2, nebyli daleko od remízového výsledku. Nyní je čeká Brighton, tedy soupeř se kterým v posledních pěti zápasech ani jednou neprohráli. Zápasy skončily třikrát remízou a dvakrát včetně posledního střetnutí výhrou Saints. Svatí tak budou rozhodně chtít odjíždět bez ztráty bodu, jelikož do blížící se reprezentační pauzy už je čeká jenom souboj s Manchesterem United,.

Brighton po oslnivém vstupu do sezóny po výhře 3:0 nad Watfordem nedokázal ve druhém utkání s West Hamem předvést dostatečně kvalitní výkon, který by stačil na výhru s týmem z Londýna. Seagulls sice neprohráli, ale spokojeni s výkonem být nemohli. V zápase se totiž ukázala jejich typická slabina - proměňování šancí. Z šestnácti střel zapadla do sítě jen jediná. Takové chyby si klub z přímořského města nemůže dovolit, pokud chce i tento rok uhájit členství mezi ostrovní elitou.

Pouze manažer Potter se bude muset obejít bez některých jmen na své soupisce. Brightonu bude chybět trojice Izquierdo, Biffouma a Schelotto. Southamptom by pro sobotní utkání měl mít k dispozici plnou sestavu.

Pokud zvážíme, jakým výkonem se prezentovaly oba týmy minulý týden, dospějeme k názoru, že zápas bude těsný a další remíza mezi oběma kluby by nebyla žádným překvapením. Vylepšení defenzivy na jedné straně a střelecká impotence nahrávají smírné dělbě bodů.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Duffy - Dunk - Burn - Momtoya - Stephens - Propper - March - Gross - Murray - Trossard
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Gunn - Bednarek - Yoshida - Vestergaard - Valery - Ward-Prowse - Romeu - Hojbjerg - Bertrand - Redmond - Adams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.29 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Crystal Palace v minulém kole podlehl nováčkovi Sheffieldu United a před cestou na Old Trafford tak má co napravovat. Manchester United má však ve vzájemných zápasech výrazně navrch a pozitivní bilanci chce udržet.

Po dvou zápasech má Man Utd čtyři body. Nejedná se tedy o špatný vstup do sezóny, ale pro tým, který chce bezpochyby útočit na přímý postup do Ligy mistrů je každá ztráta bolestivá. Proti Eagles tak musí United bezpodmínečně vyhrát. Pokud možná výraznějším brankových rozdílem. Crystal Palace neporazilo Rudé ďábly v posledních sedmnácti zápasech a pokud mluvíme o zápasech na Old Trafford, může se i dříve často kritizovaná zadní řada United pyšnit tím, že šestkrát po sobě udržela nulu. Není nepravděpodobné, že tato série se může prodloužit. Crystal Paláce chybí střelci, to se vědělo už před začátkem ligového ročníku a jelikož s tím na Selhust Park nic neudělali, nemůžou se divit, že ještě tým nevstřelil branku. K tomu přičteme fakt, že defenziva Red Devils pod taktovkou Maguiera, jehož přestup se zatím jeví jako povedený, inkasovala jedinou branku a působí solidně. Pikantním pak možná bude setkání mladého beka Wan-Bissaky se svými bývalými spoluhráči. Budeme zřejmě svědky jeho soubojů s hvězdným Zahou.

Eagles jsou v krizi a odhady sázkových kanceláří na jejich sestup zatím naplňují. Po remíze s Evertonem přišel tragický výkon s nováčkem Sheffieldem United, který zvítězil 1:0. Roy Hodgson pravděpodobně zkusí oživit svoji jedenáctka tím, že vymění tragického Bentekeho za Ayewa a do stoperské dvojice dosadí zkušeného Cahilla, ale to asi na body stačit nebude. Palace budou muset spoléhat na notnou dávku štěstí podpořenou nadstandardním výkonem Zahy a nebo jiného z hráčů. Výhodou Orlů je alespoň to, že jsou v pozici, kdy můžou jen překvapit, snad nikdo je nepovažuje za favorita utkání.

Zraněnými pak na straně United zůstávají Dalot, Fosu-Mensah a Bailly a na straně Crystal Palace pak Tomkins a Sakho. Oba týmy tím pádem mají k dispozici všechny hráče, kteří byli k dispozici na začátku ligy.

Nebezpečně se jevící útok Red Devils zřejmě Orly rozcupuje. A nebylo by udivující, kdyby zápas skončil větším rozdílem ve skóre možná až debaklem. Manchester United je jasným favoritem utkání.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Shaw - Lindelof - Maguire - Wan-Bissaka - Pogba - McTominay - Rashford - Lingard - James - Martial
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Van Aanholt - Cahill - Kelly - Ward - Schlupp - Kouyaté - Milivojevič - McArthur - Zaha - Ayew
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.39 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sheffield United - Leicester City  (sobota 16:00)
Zatím pouze dvě remízy mají na kontě i vinou těžkého losu hráči Leicesteru. O první vítězství si zahrají proti nováčkovi Premier League v Sheffieldu, který je na tom v tabulce trochu překvapivě lépe.

Blades se v závěrečné fázi uplynulé sezóny Championshipu naladili na vítěznou vlnu, když od začátku února prohráli jediné utkání, a v dobrých výsledcích pokračují i o patro výše. Do nového ročníku vstoupili v Bournemouthu cennou remízou, kterou jim z v závěru vystřelil Sharp, aby o týden později jediným gólem rozhodl o vítězství Lundstram.

Bez zmínky nemůže zůstat, že Chris Wilder je jedním z mála manažerů v nejvyšší anglické soutěži, který sází téměř výhradně na ostrovní hráče. V obou dosavadních ligových kolech totiž v dresu Sheffieldu nastoupili výhradně fotbalisté ze Spojeného království a Irska. K dispozici však nyní nebude mít zraněného Flecka, zato Robinson, druhý hráč, který kvůli zdravotním problémům minulý víkend střídal, je připraven naskočit.

Dobrý start do sezóny ale prý Blades neukolébá. "Vždycky zůstávám nohama na zemi a nikdy nedělám unáhlené závěry. Tento sport je velmi ošidný, ať už jste hráčem, brankářem či trenérem," tvrdí Wilder.

Pouze jednu branku vstřelil Leicester v posledních čtyřech zápasech Premier League, byla však velmi cenná. Na Stamford Bridge mu totiž v minulém kole zajistil bod vyrovnávací trefou Ndidi, v součtu s bezbrankovou remízou proti Wolves tak Foxes okupují dvanáctou příčku tabulky.

I lavičku Lišek trápí zdravotní potíže, za postranní čarou totiž zůstane Chilwell. "Samozřejmě, že vždy se najde něco, co chceme zlepšit, ale takto v úvodu sezóny si chceme vybudovat oporu v defenzivě. Moc jsme toho nedarovali Wolves a i proti Chelsea jsme byli v obraně silní," říká její šéf Brendan Rodgers.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Basham, Egan, O'Connell - Baldock, Lundstram, Norwood, Freeman, Stevens - Robinson, McGoldrichk
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Fuchs - Ndidi - Pérez, Tielemans, Maddison, Albrighton - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.29 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Watford FC - West Ham United  (sobota 16:00)
Watford po dvou zápasech stále čeká na první gól i bod. Proti West Hamu se Hornets pokusí odlepit ode dna. Také hosté mají co napravovat, zatím se gólově prosadili pouze jednou a čekají na první výhru.

Kde je loňský Watford, jenž udivoval celou Anglii skvělými výkony, které Hornets málem vynesli až do horní poloviny tabulky v Premier League a do finále FA Cupu? Zatím v nedohlednu. Kádr Sršňů se přitom během léta nikterak razantně neproměnil, avšak konkurence - jak se zdá - nespala a během pauzy se na mužstvo manažera Javiho Gracii důkladně připravila. Alespoň to tedy dokázal Brighton, jenž ve svatostánku Watfordu Vicarage Road vyhrál nečekaně 3:0, a také Everton. Tomu k poražení Graciovy družiny stačila jediná branka.

Špatný start znamená pro Hornets po dvou kolech poslední, 20. místo v tabulce nejvyšší soutěže. Několik týdnů navíc bude kvůli zranění chybět kapitán Troy Deeney. Zdravotní trable sužují též záložníky Abdoulaye Doucourého a Roberta Pereyru. "Nastal čas, abychom ukázali sílu kádru. Všichni hráči pracují dobře a jsem si jist, že předvedeme dobrý výkon," prohlásil Gracia.

Po prvním kole přitom na poslední příčce figuroval West Ham, který utržil nepříjemný pětigólový debakl od bleděmodré mašiny, obhájce titulu Manchesteru City. O týden později již kladiváři bodovali, nebyla to však žádná sláva. V Brightonu se sice dostali do vedení, to ale vydrželo jen pár minut a oba týmý si nakonec body dělili. Hammers tak před třetím kolem okupují šestnácté místo a podobně jako Watford čekají na první výhru.

"Pokud naše šance postavíme s ohledem na formu Watfordu, uděláme velkou chybu. Fotbal se mění každým zápasem, takže pokud chceme vyhrát nebo být konkurenceschopní, potřebujeme zahrát dobře v defenzívě a být kreativní v útoku," řekl manažer West Hamu Manuel Pellegrini, jemuž se do sestavy vracejí kapitán Mark Noble, další záložník Felipe Anderson a útočník Sébastien Haller.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Kiko, Dawson, Cathcart, Holebas - Hughes, Doucouré, Capoue, Pereyra - Deulofeu, Gray
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Fredericks, Diop, Ogbonna, Masuaku - Wilshere, Rice - Anderson, Lanzini, Antonio - Haller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.53 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Arsenal FC  (sobota 18:30)
O vyvrcholení sobotního programu třetího kola se postará atraktivní duel Liverpoolu s Arsenalem, který každoročně slibuje gólové hody. V posledních letech mívaly tyto zápasy na Anfield Road jednoznačného vítěze v podobě domácího celku, který je favoritem na vítězství i tentokrát. S trochou nadsázky jde navíc v tomto případě o přímý souboj na čele tabulky, neboť právě Reds s Gunners jako poslední dva celky ještě v nové sezoně po dvou kolech neztratily ani bod.

Šňůru domácí neporazitelnosti proti Kanonýrům se Liverpoolu daří táhnout již pět let, přičemž za toto období v šesti zápasech nasázeli Reds svému soupeři stěží uvěřitelných 22 branek. Naposledy se sice Arsenal ujal brzkého vedení, ale zanedlouho o něj nejenže přišel, ale odnesl si rovnou debakl 1:5. Není tedy divu, že právě zápasy Arsenalu s Liverpoolem nabídly vůbec nejvyšší počet branek v moderní historii Premier League s průměrem necelých tří gólů na zápas, stejně jako rekordní počet hattricků.

Fazona týmu Jürgena Kloppa na domácí půdě se navíc nevztahuje jen na tohoto soupeře. Diváci na Anfield Road neviděli prohru svého oblíbeného týmu již 41 utkání v řadě, tedy celé dva roky a 123 dní. Aby toho nebylo málo, liverpoolští doma v lize v součtu s předešlou sezonou zvítězili už jedenáctkrát za sebou.

Reds se stále musí obejít bez své brankářské jedničky Alissona, jehož by měl i tentokráte zastoupit zkušený Adrián, byť se španělský gólman v předešlých kolech nedokázal vyvarovat selhání v podobě způsobení pokutového kopu proti Chelsea či přihrávce Dannymu Ingsovi na inkasovaný gól v minulém kole se Southamptonem. Mimo hru nadále zůstává i Naby Keïta. Na straně hostí stále chybí dlouhodobě zranění Holding, Bellerín, Tierney a Mavropanos, zato Granit Xhaka s Mesutem Özilem by již měli být plnohodnotně připraveni naskočit do hry. Otázkou však zůstává, zda některého z nich Unai Emery skutečně postaví do základní sestavy, neboť během jejich absence si uzurpovali střed pole pro sebe mladíci Guendouzi, Willock a Ceballos, kteří byli u předešlých dvou ligových výher a hlasitě si řekli o udržení v jedenáctce.

Po potřebném nabrání fyzické kondice jsou navíc Emerymu k dispozici i pozdní navrátilci z letní dovolené Lucas Torreira či Nicolas Pépé, takže španělského kouče čekají při skládání sestavy příjemné starosti, jak našlapanou ofenzivu Liverpoolu zastavit a zároveň podpořit tu vlastní v čele s duem Lacazette - Aubameyang.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Adrián - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Monreal - Guendouzi, Xhaka, Torreira - Ceballos, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.96 - 6.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Everton FC  (pátek 21:00)
Jeden z nováčků Aston Villa stále čeká na první body. To hosté z Evertonu bodovali v obou uplynulých kolech, a pokud zvládnou páteční předehrávku, dostanou se po letech minimálně do soboty na první místo tabulky. Zvládnou však náročný zápas ve Villa Parku?

Před startem sezóny byli všichni pozorovatelé Premier League zvědavi na to, jak se Aston Ville bude dařit po mohutném letním posilování. Prozatímní výsledek? Nic moc. V prvním kole klub z Birminghamu srdnatě vzdoroval Tottenhamu, jenž soupeře na svém stadionu udolal až v posledních minutách. Minulý víkend se Villans konečně představili doma, ovšem hosté z Bournemouthu skvěle vstoupili do duelu a již po dvanácti minutách vedli o dvě branky. Domácí se ve zbytku utkání zmohli pouze na jednu odpověď a prohráli 1:2.

Po dvou kolech tak Villans na svém kontě nemají ani bod, podobně jako Newcastle, Southampton a Watford. "Dokážeme si vytvořit šance, pouze je musíme začít proměňovat. Já ani hráči nejsme z (útočníka Aston Villy - pozn. redakce) frustrováni. Zapojuje ostatní do hry a vede si stále lépe. Má za sebou jen dva zápasy a ztrácí jeden gól na Mohameda Salaha. Nechci soudit útočníky takhle zkraje sezóny," uvedl manažer domácích Dean Smith.

Everton na rozdíl od Aston Villy ještě nepoznal v nové sezóně hořkost porážky. Karamelky odehrály první zápas v Selhurst Parku, svatostánku londýnských Crystal Palace. I přes množství šanci skončilo toto klání bez branek. Toffees si vše vynahradili v druhém kole doma v Goodison Parku, kde přivítaly Watford, kometu loňského vydání Premier League. Svěřenci manažera Marca Silvy se tentokrát díky Bernardovi prosadili brzy, to však bylo z jejich strany vše. Jelikož však hostující Hornets byli taktéž bezzubí, ze tří bodů se radoval Everton.

Suma sumárum, Karamelky mají na svém kontě čtyři body a v tabulce sídli na deváté pozici. V případě pátečního vítězství se Toffes mohou po dvanácti letech alespoň na jeden den dostat do čela Premier League. "Bylo by to skvělé, ale musíme dokázat, že jsme schopni se tam dostat. Koneckonců uvidíme, jaký bude výsledek a zda se dostaneme na první místo. V našich hlavách respektujeme Aston Villu a jedeme k nim s touhou a odhodláním zvítězit," řekl Silva.

Domácím se uzdravil obránce Kortney House, avšak jiný zadák James Chester a útočník Jonathan Kodija zůstávají na marodce. Everton má zase k dispozici krajní beky Leightona Bainese s Lucasem Dignem a po vypršení trestu záložníka Morgana Schneiderlina. Mimo hru naopak zůstává Fabian Delph.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Heaton - Elmohamady, Engels, Mings, Taylor - McGinn, Hourihane, Grealish - Trezeguet, Wesley, El-Ghazi
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Schneiderlin, Gomes - Richarlison, Sigurdsson, Bernard - Calvert-Lewin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.06 - 3.39 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC22006:26
2.Arsenal FC22003:16
3.Manchester City21107:24
4.Manchester United21105:14
5.Brighton & Hove Albion21104:14
6.Tottenham Hotspur21105:34
7.AFC Bournemouth21103:24
8.Sheffield United21102:14
9.Everton FC21101:04
10.Burnley FC21014:23
11.Norwich City21014:53
12.Leicester City20201:12
 Wolverhampton Wanderers20201:12
14.Crystal Palace20110:11
15.Chelsea FC20111:51
16.West Ham United20111:61
17.Aston Villa20022:50
18.Newcastle United20021:40
19.Southampton FC20021:50
20.Watford FC20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1636)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele