3. kolo
24.08.2019 18:30 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool třemi góly přestřílel Arsenal a zůstává stoprocentní

Utkání Liverpoolu s Arsenalem dostálo pověsti vůbec nejgólovějšího vzájemného duelu Premier League a diváci na Anfield Road mohli zhlédnout hned čtyři zásahy. K radosti domácích příznivců padly hned tři z nich do branky Bernda Lena, a tak Liverpool po výhře 3:1 především díky dvěma gólům Mohameda Salaha zůstává s devíti body v čele tabulky.

Unai Emery se rozhodl poprvé postavit do základní sestavy Nicolase Pépého a reprezentant Pobřeží Slonoviny na sebe rozhodně pořádně upozornil, kdykoli se dostal k míči. Ke smůle Arsenalu však tyto okamžiky byly spíše raritní a drtivé převaze se těšil Liverpool. Zatažený obranný blok hostí na hranici vlastní šestnáctky vytrvale odolával a dařilo se mu negovat ofenzivní kousky proslulého tria Salah-Firmino-Mané, ovšem zároveň uvolňoval spoustu prostoru pro útočně laděné liverpoolské beky a jen stěží se vypořádával s neustálým napadáním vlastní rozehrávky.

Přesto mohli Kanonýři jít snadno do vedení, neboť obrana Liverpoolu v letošní sezoně bez zraněného brankáře Alissona nepůsobí ani zdaleka tak jistě jako v loňské sezoně. První velkou možnost neproměnil Piérre-Emerick Aubameyang, jenž mohl potrestat nepovedený odkop vyběhnuvšího Adriána, ale lobovanou střelou zdálky těsně minul. Kousek vedle horního růžku poté skončila i kroucená rána aktivního Pépého a rekordní posila z Lille posléze po brilantním samostatném úniku pro změnu ztroskotala s nedůrazným zakončením na Adriánovi.

Emeryho plán bleskových protiútoků s dvěma rychlými útočníky se tak minul účinkem a aby toho pro hosty nebylo málo, v závěru poločasu z konstantního tlaku soupeře přece jen inkasovali. Z rohového kopu se totiž nekompromisní hlavičkou pod břevno prosadil Joel Matip a do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Reds.

Jednobrankové manko bylo oproti předešlým výpraskům na Anfield Road pro Kanonýry ještě přijatelné, ovšem vstup do druhé půle se hostům hrubě nepovedl. V čele jejich defenzivního zmaru byl David Luiz, který nejprve zatáhl za dres unikajícího Salaha ve vlastní šestnáctce a umožnil tak egyptskému ostrostřelci nařízenou penaltu suverénně proměnit, a deset minut nato již se žlutou kartou na kontě musel téhož nechat prchnout bez taktického faulu, čehož Salah beze zbytku využil a přesnou ranou k tyči nedal Lenovi šanci zasáhnout ani podruhé.

Po hodině hry tak najednou platil jednoznačný stav 3:0, ovšem ani v tu chvíli domácí neubírali na aktivitě, nadále se hnali za dalšími zásahy a ze strany bránících hráčů Arsenalu bylo zapotřebí opakovaných zákroků na poslední chvíli a pádů do nebezpečných střel, aby se průběžné skóre neproměnilo v naprostý debakl.

Až v závěrečné dvacetiminutovce tempo hry i koncentrace domácího týmu opadly a Arsenal ještě nastalé situace využil k pozdnímu zkorigování výsledku. Po dobré práci Guendouziho s Aubameyangem se v hloubi šestnáctky dostal k zakončení střídající Lucas Torreira a Adrián na jeho přízemní střelu k tyči neměl sebemenší nárok. Víc už toho ale hosté předvést nestihli, a tak se z Anfield Road poroučí s porážkou 1:3 a jediným stoprocentním týmem Premier League zůstává po třech kolech Liverpool.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (26)

Přidat komentář
LokoLFC

3:2

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Pharrell

určo ne bez branek

na to bych vsadil i výplatu , že ne...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pharrell

Uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsi blíž no.

Reagovat
Pharrell

1:3

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 blázen

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
pobody's nerfect

3:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
MCFC_8

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ale,domácí určitě vyhrají takové týmy druhého sledu by měly porážet doma.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
REPLIKATOR

Liverpool vyhraje, ale dostane gól.

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mr.S

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele