Názory a komentáře

Čaj o páté: Labutí patent na správná rozhodnutí

V minulosti bylo sousloví "jo-jo klub" rezervováno pouze pro celky nezadržitelně oscilující mezi dvěma ligami. Totéž označení by se však hodilo i na Swansea posledních tří let; tedy Swansea, které střídalo chvilky slávy s obdobími stagnace či přímo úpadku. Teprve pod Garrym Monkem jako by se labutě začaly hýbat vstříc stabilně světlé budoucnosti...

Češi v akci

První polovina Bundesligy spěje ke svému závěru a blíží se vánoční pauza. Nastává tedy pomalu čas bilancování. O uplynulém víkendu jsme mohli v akci vidět nejvíce českých hráčů v rámci tohoto ročníku. Jak si zatím česká kolonie na německé půdě vede? Nejen za 14. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Tomáš Petr.

Listopad v Ligue 1: Rozevírání nůžek a normandské zatmění

Předposlední soutěžní měsíc roku 2014 nabídl ve Francii nástin toho, jak by se sezona mohla ubírat až do konce - v boji o titul se osamostatňují Marseille a PSG, za nimiž se rýsuje hodně zajímavá bitva o třetí místo. Nejspíš už bez Lille, které se propadlo až do druhé poloviny tabulky..

Muž, který zapomněl vyhrávat

AS Saint-Étienne včera doma remizovalo s ázerbájdžánským Karabachem Agdam 1:1 a stanovilo tak nový rekord Evropské ligy: pět nerozhodných výsledků v řadě. To může vypadat jako bláznivá náhoda, ve skutečnosti se však zdá, že úspěšný kouč Christophe Galtier po pěti letech u kormidla narazil na svůj strop..

Čaj o páté: Jak se Pearson ve svém vlastním překladu ztratil

Leicester se o víkendu stal již třetím účastníkem letošního ročníku Premier League, který vydržel pět kol po sobě neskórovat. A zatímco Aston Villa bez Bentekeho i defenzivně založené Burnley takovou záhadu nepředstavovaly, podobně tápající vítěz druhé ligy automaticky budí zvýšenou pozornost...

Těžký úděl trenéra Zinnbauera

Utkání Hamburku s Brémami bylo bojem o přežití. Typicky remízový zápas nakonec rozhodl "detail" v podobě šťastného střídání HSV. Za 12. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Černá mračna nad Milánem: O pádu evropské fotbalové metropole

V italské Serii A je o nedělním šlágru jasno - Il Derby della Madonnina je historicky jedním z největších zápasů planety. Oba milánské kluby, AC a Internazionale, patří k absolutní elitě světového fotbalu. Tentokrát však půjde o duel dvou celků ze středu tabulky..

Premier League bez Angličanů. Jak z toho ven?

Nejsledovanější, nejvyrovnanější a podle mnohých taky nejzajímavější a nejkvalitnější. Anglická Premier League má vedle svého jména řadu titulů - svému názvu však zadost rozhodně nečiní. Jen o něco více než třetinu času na hřišti totiž tráví fotbalisté stejné národnosti, jakou má samotná soutěž...

Maroko přišlo o Africký pohár, náš soucit si ale nezaslouží

Africká kopaná si prochází vpravdě bouřlivým vývojem. Před pár dny se Maročanům definitivně nepodařilo přesvědčit Africkou fotbalovou konfederaci (CAF) o akutní hrozbě šíření Eboly; a když následně Arabové přišli o právo pořádat Africký pohár, v leckterých očích se okamžitě proměnili v mučedníky. Je tomu tak ale správně?

Nehrající Petr Čech neprospívá nikomu

Kdyby česká reprezentace nedokázala zvrátit utkání s Islandem, tématem číslo dvě by dnes byla hned po 17. listopadu Čechova minela z deváté minuty. Na gólmanovi Chelsea se v úvodu zápasu projevila nerozehranost a svým nejistým zákrokem nabídl Islanďanům vedení. K radosti všech pak ale v závěru své zaváhání odčinil a výrazně se podílel na naší výhře.

Podrobný manuál k islandskému zázraku

V neděli uvítají čeští fotbalisté v Plzni soupeře z Islandu, a bude se hrát opravdu o hodně - oba týmy jsou zatím stoprocentní a svedou tak souboj o první příčku ve skupině. Zatímco však český fotbal je na světové mapě zavedenou a uznávanou veličinou, ten islandský se dere do popředí teprve nyní...

Čaj o páté: Nesnesitelná lehkost Lambertova bytí

Aston Villa si v posledním kole před reprezentační přestávkou konečně o chlup zvedla sebevědomí a utnula nepříjemnou sérii pěti porážek v řadě; vyhráno však zatím nemá ani zdaleka. Paul Lambert potřebuje vrátit chuť do fotbalu hráčům, fanouškům a nakonec i sám sobě...

Když se střelec neraduje

V Dortmundu se konečně dočkali. Po sérii pěti ligových porážek a dokonce sedmi zápasech bez výhry oslavili svěřenci Jürgena Kloppa konečně tři body. Borussia bodovala naplno, přestože nedala v zápase s Mönchengladbachem gól. O osudu zápasu rozhodl totiž vlastňák Christopha Kramera.

Čaj o páté: Odkrývání mýtu o mocné červené kartě

Manchester City v neděli poprvé od roku 1970 ukořistil již čtvrtou po sobě jdoucí ligovou výhru nad konkurenčními United. Je přitom docela symbolické, že se na tom nejčerstvějším triumfu rovnou takovým způsobem podílela červená karta; pomůcka představená zrovna na světovém šampionátu 1970...

Darida a ti další

Freiburg konečně vyhrál v tomto ročníku Bundesligy a gólem z penalty se o to postaral Vladimír Darida. Sledovat českého reprezentačního záložníka je vždy zajímavé, a tak se nad některými souvislostmi jeho výkonu ohlédl komentátor české verze Eurosportu Michal Šíma.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele