Názory a komentáře

Kolínská zeď padla - vysvobození pro Kalase a celý tým?

Došlo na nováčky. Už nepatří mezi neporažené celky tohoto ročníku Bundesligy. Poprvé padl Paderborn, který pocítil sílu Bayernu, a také Kolín, který nestačil na běhavce z Hannoveru. Za těmito zápasy, ale i za řadou dalších momentů z pátého kola nejvyšší německé soutěže se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Čaj o páté: Britská (ne)důvěra v tříobráncové systémy

Na letošním mistrovství světa prožily formace o třech stoperech menší renesanci. Výběry Nizozemska, Mexika, Chile i Kostariky tam zvládaly naráz vyhrávat těžké zápasy i srdce neutrálních fanoušků. Přesto to vypadá, jako by konkrétně na anglické celky světový šampionát působil spíš coby odstrašující případ...

Karta smrti

Také jste se tak těšili na zápas Wolfsburg - Leverkusen? Měli se střetnout dva aspiranti na boj o druhé místo v tabulce (takzvaný Titul chudších), v jejichž kádrech se to hemží reprezentanty a v jejichž vzájemných zápasech ještě nikdy nedošlo k trapasu, známému pod kódovou značkou 0:0.

Otevřte bundesligové kroniky a přepisujte

Po reprezentační pauze se opět naplno rozjely ligové soutěže po celé Evropě a výjimkou nebyla ani ta v zemi úřadujících světových šampiónů. Ve třetím kole bundesligy se v Německu několikrát přepisovala historie. Za důvody se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Tomáš Petr.

Hamburk, ten tvrdý chleba má

Hamburger SV už celý jeden rok neví, jaké to je být v horní polovině tabulky. Naposledy se tam podíval po prvním kole sezony 2013/2014, kdy byl jednu mihotavou chvíli osmý. Navíc tenhle ročník začíná stejně bídně jako ty dva předchozí.

Srpen v Ligue 1: Nováčkovské úspěchy a návrat totálního fotbalu

Francouzská nejvyšší soutěž má za sebou první čtyři odehraná kola, která zatím slibují hodně zajímavý ročník - všichni tři favoriti na titul si na úvod připsali ztráty, tápe i Lyon, naopak Bordeaux zažívá nad očekávání skvělý start. EuroFotbal pro vás shrnuje srpnové dění v Ligue 1 v prvním díle nového seriálu..

Gaudino - další příběh zdatného syna? Jen žádné závěry!

Jen pár postřehů, žádné velké závěry. Ani je není zatím z čeho dělat. Liga čerstvých mistrů světa se sotva rozběhla. Ale bylo nač se dívat. V prvním kole přišlo nepřeberné množství zajímavých momentů, za kterými se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Preview bundesligové sezóny - 2. část

Již dnes večer zahájí souboj mistrovského Bayernu s ambiciózním Wolfsburgem novou bundesligovou sezónu a před jejím výkopem vám ještě dlužíme předsezónní pohled na zbývajících devět německých celků, které si v uplynulém ročníku vedly lépe než mužstva představená včera...

Preview bundesligové sezóny - 1. část

Už za několik málo desítek hodin odstartuje dvaapadesátá sezóna německé bundesligy a dle tradice je tedy nejvyšší čas si představit její účastníky. První díl se věnuje mužstvům, která se v minulé sezóně umístila v dolní polovině tabulky, a oběma nováčkům soutěže mistrů světa...

Čech vs. Courtois. Příběh předem nalajnovaný

V Anglii se o víkendu naplno rozběhl nový ročník Premier League, ale pro Chelsea začíná až dnes. Jeden z největších favoritů na titul zajíždí na půdu nováčka z Burnley a všichni spolu se samotným zápasem netrpělivě očekávají rozřešení zásadní otázky - bude jedničkou Chelsea Petr Čech, nebo Thibaut Courtois?

Medaile na MS ve fotbale: Od zasloužených až po ryze šťastné

V roce 1970 hrál Pelé naposledy na MS v Mexiku, kde pomohl vybojovat třetí titul v historii a získat trofej Zlatou Niké do trvalého držení pro Brazílii. A tento triumf byl o to cennější, že byl jednoznačný: V šesti zápasech si Kanárci připsali šest výher v normální hrací době s celkovým skóre 19:7.

Další ročník české ligy opět ve znamení souboje Plzně a Sparty?

Dozvuky MS už pomalu utichají a nyní už se opět laická i profesionální veřejnost soustředí na klubový fotbal. Loňský ročník Gambrinus ligy byl unikátní v tom, že od začátku bylo jasné, že si to rozdá Sparta s Plzní. Tito dva hegemoni mezi sebe nikoho nepustili a do jara už šly ostatní týmy smířené s tím, že si to rozdají "jen" o třetí místo.

Od Alžírska po USA: Detailní souhrn MS 2014

Přesně před týdnem se touhle dobou v Německu slavilo - tamní reprezentace získala svůj historicky čtvrtý titul mistrů světa. EuroFotbal.cz se za šampionátem v Brazílii naposledy ohlíží finálním mamutím souhrnem vystoupení všech 32 týmů..

Brasil 2014 - Jedenáctka 10.

Shakira pro všechny, Rihanna pro Němce, prezidentky a prezidenti pro popularitu, slavní ex fotbalisté a Pán Bůh a jeho papeži, Maradona, Messi a Romero. A závěrem otázka: Kdo za to může? O tom všem je dnešní Jedenáctka. Desátá a předposlední.

Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče

Poslední argentinsko-německé finále vešlo do dějin jako to patrně nejošklivější, ba nejzákeřnější; naproti tomu to letošní si po většinu času udržovalo velmi dobrou úroveň. Přesto mezi jeho nejvýraznější postavy opět patřily spíše defenzivně ladění hráči. Na jedné straně Mascherano, na straně druhé vzor všech lídrů Bastian Schweinsteiger...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele