Chelsea opouští John Obi Mikel. Legenda, kterou mnozí nedokáží ocenit

06.01.2017, 12:57
Názory a komentáře
Mnozí možná už při pohledu na nadpis, kde jsou vedle sebe jméno "John Obi Mikel" a označení "legenda", koulí očima, jenže po deseti letech se uzavírá jedna velká kapitola hráče, který se do historických knih Chelsea rozhodně zapsal nesmazatelným písmem. John Obi Mikel vyhrál s Blues prakticky všechno.

Přitom se ten příběh mohl hned od začátku psát úplně jinak. Když v roce 2005 čerstvě osmnáctiletý Nigerijec přestupoval z norského FK Lyn do Anglie, vypadalo to, že zamíří do Manchesteru United. Na jedné spěšně přichystané tiskovce dokonce i pózoval s dresem United, aby všechno v následujících měsících nabralo úplně jiný směr.

Po stěží uvěřitelných zápletkách, které obsahovaly i údajný hráčův únos či osobní ochranku, se nakonec John Obi Mikel o celý jeden rok později upsal úhlavnímu rivalovi United - Chelsea. Ta totiž Mikela dlouhodobě monitorovala a konečný verdikt byl, že se s hráčem a jeho zástupci dohodla na přestupu dříve.

Podobně turbulentní byly také Mikelovy začátky v Premier League. Při svém druhém startu v základní sestavě kvůli červené kartě nedohrál a tehdejší manažer Chelsea José Mourinho zpochybňoval také jeho disciplínu mimo hřiště. Vytáhlý a silný záložník na sobě ovšem zapracoval a na konci své první sezony už začal nejen pravidelně nastupovat, ale také podal několik velmi dobrý výkonů. A navíc nad hlavu zvedl první dvě trofeje: ligový pohár a FA Cup.

Když přetočíme o deset let dopředu, najdeme Johna Obiho Mikela na prahu třicítky a s úžasným zápisem na kontě. Věčně usměvavý Nigerijec dokázal za deset let v Chelsea vyhrát Ligu mistrů, Evropskou ligu, dvakrát Premier League, dvakrát ligový pohár, hned čtyřikrát FA Cup a jednou Community Shield.

"Po deseti letech, 374 zápasech a jedenácti trofejích je na čase, abych řekl sbohem," napsal Mikel v dopisu fanouškům Blues, v němž zároveň oznámil svůj přestup do čínského Tianjinu Teda. U těch let, zápasů a trofejí je třeba se ještě zastavit.

Mikelovi je 29 let, přitom už nyní patří k jedněm z nejdéle sloužících hráčů v klubové historii. Za Chelsea odehrálo jen 14 hráčů více zápasů. Vzhledem k počtu získaných trofejí je navíc Mikel bezesporu jedním z nejúspěšnějších hráčů do třiceti let v historii Premier League. Více trofejí za tu dobu mají na kontě například legendy Manchester United Ryan Giggs, Paul Scholes nebo Gary Neville, ale jejich příběhy jsou přeci jen o trochu jiné.

Kariéra Johna Obiho Mikela však v Chelsea rozhodně neměla jen ty nejvyšší parametry. Byly období, kdy Mikel většině fanoušků pil krev a hře spíše škodil. Přesto však v klubu přečkal hned osm manažerů a pod každým z nich si našel svou roli. Byl oddaný klubu jako za posledních deset let v Chelsea málokdo.

Když se mu nedařilo a nehrál, trpělivě vyčkával na lavičce a beze slova se připravoval na svou další šanci. Nejednou na něj manažeři v nesnázích (a že jich v Chelsea Mikel takových zažil) vsadili jako na neprostupnou hráz v záložní řadě, díky níž mohli ordinovat pragmatický defenzivní fotbal, když se nedařilo. I proto se ho nechtěl žádný trenér zbavit - když už nic jiného, Mikel sloužil jako účinný plán B.

Gólový John Obi Mikel nikdy nebyl. Za Chelsea vsítil za více než deset let všehovšudy šest branek, a tak to byl vždy důvod k velkým oslavám. Kolikrát to vypadalo, že tomu ani sám hráč nevěří, zatímco se z ochozů ozývalo známé "He scores when he wants..." Jako střelce si ho tedy v Chelsea nikdo pamatovat nebude, ale pokud by k zápisu do modré historie nestačil ani výčet trofejí a jeho obvykle velmi důležitá, byť často nedoceňovaná černá práce, je tu ještě jeden moment.

Málokdo je totiž podepsán pod vítězné tažení Ligou mistrů v roce 2012 jako John Obi Mikel. Pouze další dva hráči odehráli každou minutu ve čtvrtfinále proti Benfice, v semifinále proti Barceloně i ve finále proti Bayernu. A právě na závěrečný památný duel z Mnichova si Mikel schoval svůj patrně nejlepší výkon kariéry. Jako jeden z nejlepších hráčů na hřišti zásadně přispěl k nejslavnější noci klubové historie.

Z Chelsea tak po více než deseti letech odchází legenda, kterou mnozí nedokáží ocenit jen kvůli tomu, že jejich definici tohoto termínu nevyhovuje, a nedokáží zhodnotit Mikelův dlouhodobý přínos. Na Stamford Bridge se s ním bohužel fanoušci nedokázali pořádně rozloučit, protože pod novým manažerem Antoniem Contem dostávali přednost jiní hráči.

Pro Mikela je jen logické, že v devětadvaceti letech hledá novou výzvu, vysedávat dál na tribuně by nemělo smysl, ale Nigerijec toho půl roku proseděného mimo zápasové vytížení rozhodně nelituje. V létě se Mikel rozhodl, že pomůže Nigérii na olympijském turnaji, čímž si výrazně zkomplikoval předsezónní přípravu a i vinou toho se nakonec nedostal do Conteho plánů. Odměnou ale byla bronzová medaile.

"Poté, co všechno jsem dokázal vyhrát s Chelsea, je to pro mě opravdu obří úspěch," neskrýval své nadšení z olympijské medaile Mikel, pro něhož reprezentovat rodnou zemi hodně znamená. V roce 2013 se ostatně podílel na triumfu na Africkém poháru národů. A že kvůli tomu nehrál v Chelsea? "Nikdy jsem nebyl ten, kdo by se vymlouval. Musíte si stát za svým rozhodnutím. Olympijskou medaili bych nikdy za místo v sestavě Chelsea nevyměnil."

I to je důkaz, že v Chelsea už Mikel dosáhl skutečně všeho a je třeba jít dál. V Chelsea se ale na něj jen tak nezapomene...

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (662)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

najdi si holku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kluka.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty dedka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Preco hrajes nahy? Dobre sa tak hraje?

Reagovat
eder

To je taková metafora. On je ve skutečnosti nahej na duchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíte kluci, zrovna vy dvě bukvice byste se k sobě hodily náramně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já už čekal že jako legenda odejde Roman Arkaděvič Abramovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

neco jako nase legenda John OShea...

Reagovat
terry

Reagovat
r.mrazik

354 zapasu Mikel za modraky...332 zapasu Johna za MU...dle EF...

Mikel vyhral PL dvakrat....John 5x

LM maji oba stejne jednou...

a bacha at ti nevypadnou oci...

Reagovat
terry

Reagovat
terry

Ale jo, já se snažil si ještě mimo tu zmíněnou trojici Giggs, Neville, Scholes vzpomenout na někoho, kdo by těch trofejí mohl mít tolik, ale podrobněji jsem to nezkoumal. No a hle, O'Shea do 30 let snad strčí do kapsy všechny.

Reagovat
r.mrazik

tak ono si staci vzit kadr MU za urcity obdobi,kdy se vyhravali tituly a podobne...a byli tam hraci jako Wes Brown (5x PL, 2x FA cup, ligovy pohar 3x, LM 2x!!!) a pripadne bozsky David...ono se to proste nascitalo,kdyz tam hrac vydrzel dele...

jonny evans ma jenom 3x PL a bez LM...srac...

Reagovat
r.mrazik

*vyhravaly

Reagovat
terry

Jo no, ale nikdo mimo MU konkurovat nemůže.

Reagovat
r.mrazik

krome vlastnich modraku pak v PL asi ne...

ja vlastne tim chtel ukazat,ze rikat kazdymu hraci legenda je takovy....zbytecny znehodnocovani pojmu legenda...

ale myslim,ze se to tu uz resilo vickrat...takze kdyz vy legendu mikela,tak my legendu wese a johna

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
andrew96

Ale gólman hodně slušný teda.

Reagovat
terry

Tak já nekroutil očima úplně vážně.

Ale pro to zkrátka svým způsobem legenda je. Navíc ve vašich análech asi nebude nikdy jméno John O'Shea úplně svítit, ale v naší historii bude jméno Mikel určitě výš. Přeci hrál prostě velkou roli při nejslavnějším večeru klubu a to se nezapomíná. Vy toho máte daleko víc.

Reagovat
r.mrazik

ber to jak chces...ale rikat Mikelovi legenda...no uff...

Reagovat
Paul Anka

je to hnůj říkat Mikelovi legenda, nezlob se na mě

Reagovat
B3n

Daleko větší hnůj je to, jak se o něm vyjadřovali zdejší diskutéři ještě nedávno.

Reagovat
Paul Anka

on tom žádná, teď ho provolávají za legendu

Reagovat
andrew96

Zajímavé, kde jsou teď, že je tu nevidím.

Reagovat
B3n

Klasika

Reagovat
Busby babes

nic proti Mikelovi, dela se z nej drevak a nepravem, ale nazvat ho legendou... divny. pouziva se to dneska u kazdeho hrace, co je v jednom tymu vic jak 5-6 let... coz je divny.

Reagovat
vodka

Brown i Sheasy ale měli své období, kdy hrávali výborně. Takový Roy carroll má taky ligu, ale byl to strašný tragéd...

Reagovat
r.mrazik

souhlas...tak mikel hral taky slusne...jednu sezonu...

Reagovat
Swarley
Reagovat
Swarley

Sheasy je jinde

Reagovat
Josifek

Reagovat
PBLead

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
pepinho2

Beztak to bylo připravený už několik let, jen se to upravovalo

Reagovat
fabec1222

Trošku lepší Hübschman

Reagovat
El-Pistolero-68

*horší

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

"O jednu ze svých opor dost možná přijde Fiorentina. Na odchodu z italského klubu je útočník Nikola Kalinić, o toho stojí Tianjin Quanjian a italská strana podle médií už akceptovala nabídku ve výši 45 milionů eur"

WTF OMG

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdele to nemůžou chtít Lucase nebo Morena?

Reagovat
minoLFC

chcú Coutinha za 115 mil. libier

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem četl. Jestli je to pravda tak prodat. Za ty prachy by se mohli vyřešit snad všechny slabiny v týmu.

Reagovat
Coutinho10

jako po prodeji Suareze vid

Reagovat
hitZor

Reagovat
Manik...

Reagovat
kvasha16

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Euphael

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Nesrovnaval bych BR a Kloppa. Ten by stema penezma jinak zatocil

Reagovat
smazaný uživatel

No zatím se Klopp taky moc nepředvedl.

Grujič - talent, ale to je tak zatím všechno

Matip - zadarmo více něž dobrý, ale jestli je to hráč dost dobrý pro ambice Liverpoolu si nejsem moc jistý

Karius - levný backup, není lepší než Mignolet

Mané - zatím 9 gólů, více než dobré, i když ne úplně top, navíc má závazky v Africe, ale i tak bych řekl, že odpovídá ceně

Klavan - takové zaplácnutí postu v obraně někým zkušeným

Wijnaldum - platný hráč, žádná topka, odpovídá ceně

Manninger - jeho jediná role je asi předat nějaké zkušenosti Mignoletovi a Kariusovi, jinak nevím, k čemu přišel

IMHO se na BR zatím vůbec nechytá, i když hodně přestupů posral (a je otázka, jestli je všechno jenom jeho vina), tak mnohé z "jeho" hráčů jsou pro vás stále klíčoví.

Reagovat
cristiano.K.

Matip a Mané se jeví nad očekávání. Oba mají na to být stavebními kameny a oba zatím jsou. Karius má co napravovat, nicméně jeho šance ještě přijde, protože Mignolet časem se chybám stejně nevyvaruje. Klavan nahradil Škrtěla slušně. Za očekáváním je zatím Wijnaldum, který se taky zvedá. Grujič se potřebuje otrkat, poslal bych ho na hostování, pokud neprodáme Lucase.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
vladis271

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Reagovat
fff

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Nie.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
nani92

Reagovat
Maresma

Reagovat
Swarley

Klopp za ty prachy z Německa vytáhne tak 3-4 základní jedenáctky, to je v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

S tímhle uvažováním byste na ten titul čekali vážně zbytečně...

Reagovat
vladis271

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

Coutinha prodáme buď za rekord nebo nikam nejde

Reagovat
vladis271

prachy nech poskytnú Amíci.

Reagovat
smazaný uživatel

OT nic??

Reagovat
smazaný uživatel

k věci nic?

Reagovat
smazaný uživatel

pro kluby z evropy zlaty dul prodavat hrace do ciny, ale kupovat hrace, kteri takovou cenu v zadnem pripade nemaji...smesny...doufam ze cina na to doplati v budoucnu...nikdy se nestanou konkurenceschopny evrope

Reagovat
andrew96

Většina si ho bude pamatovat jako bořiče a posunovače z Chelsea, ale jak ukázal několikrát za Nigérii, dokáže být i kreativním tvůrcem hry.

Díky, díky, díky!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
icka

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
QooBo

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Harakan

Reagovat
semiš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
skteel

Jak to vypadá s těma hláškama tvle?

Reagovat
Losinho

klid, PJ na to má ještě skoro rok..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako s tebou - cize biedne.

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
smazaný uživatel

Ale si mu dal.pekne si ho odrovnal.

Reagovat
dantetomas

Identita Filipa12 konecne odhalena...

Reagovat
Fedro

Chelsea jako úhlavní rival United. autor = šašek roku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tý době v boji o trofeje jednoznačně.

Reagovat
icemike

Reagovat
hitZor

Reagovat
smazaný uživatel

tymto vyhlasenim si ho predbehol

Reagovat
-Pato-

Reagovat
smazaný uživatel

Bol dlhé obdobie skvelý a dal trochu zabudnúť na zdravotné problémy Michaela Essiena. Poctivý a spoľahlivý hráč. Najlepšie obdobie mal zrejme pod Hiddinkom 2009.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
mesyas

Je mi smutno na některé reakce "fanoušků" Chelsea, tenhle hráč sice nikdy nevynikal vtom, že dával hromadů golů jako Lamps nebo asistoval jak Fabregas, ale v obraně a v odklízení byl a stále je hodně dobrej. Je pravda, že poslední 2 roky už týmů nemá co dát, ale odchází člověk, co v týmu byl 11let!!! Přežil nespočet trenérů!!!! Vyhrál spoustu trofejí, má průměr 36 zápasů(cca 24000/31000min) na sezonu, takže žádný zbytečný náhradník. Zaslouží si poděkování a ne že si z něj budou dělat prdel, že dal asi 6 golů a psát něco ve smyslu, že konečně vypadl

Reagovat
smazaný uživatel

Co chceš? Většina fans na sociálních sítích fandí tak od 2010 - 2012, nemají úctu vesměs k ničemu. Pro mě je Obi třeba větším symbolem Chelsea než dnešní členové základní jedenáctky. Taková oddanost klubu je v dnešní době neuvěřitelná, ale tím se dnes asi už nezavděčíš

Reagovat
eder

Tak. Abramovičovo gloryhunteři.

Reagovat
B3n

Tak ti stejní si většinou Lampse apod. váží, tady je to spíš o tom, že jeho práci (jako ostatně u spousty defenzivních záložníků) nedokáže ocenit zdaleka každej fanoušek, protože prostě ten jeho přínos nevidí.

Reagovat
mesyas

nutno dodat, že odchází jeden z posledních mohykánů té "nové" éry. Neměl by být zapomenut, já ho měl vždy rád. Neremcal a makal. Budu na něj vzpomínat jen v dobrém

Reagovat
PaulinhoTheGunner

No většina se asi směje spíše tomu titulku. Pro mě je Mikel také spíše unikátem, náhradník, který vydrží v top klubu 11 let se prostě jen tak nevidí... Nevidím důvod z toho zase dělat drama

Reagovat
B3n

Náhradník nebyl zdaleka pořád.

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rave

"upsal úhlavnímu rivalovi United - Chelsea" - tam přesně jsem přestal číst

Reagovat
skteel

a co my s tím? ale hlavně, že si to to nezapomněl napsat do diskuze ty šašku

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Ve fifě 10 jsem ho koupil do Newcastelu a druhou sezonu měl hodnocení 91. Jo, to byl krásnej střed. Mikel - Pirlo

Reagovat
Bakary3

Tak jsme si zaprehaneli

FM reci bych ho oznacil jako "oblibeny personal", nekdo, na koho budou fanousci radi vzpominat.. Ale legenda nekdo, kdo byl spis spolehlivej lavickar ? To asi ne..

Reagovat
HorajzmAmmann

koukni se na statistiky na eurofotbalu a pak znova řekni že to byl lavičkář.

lavičkář byl maximálně jednu sezonu 13/14

Reagovat
smazaný uživatel

Lavičkář? wtf

Reagovat
domingo

Skoda, ze stravil nejlepsi leta kariery v klubu, kterej ho nedokazal vyuzit. Na ACN 2013 mel nejvyssi pocet vytvorenych sanci, nejvyssi pocet zkompletovanych prihravek a druhy nejvyssi pocet prihravek na souperove polovine. Pokud v narodaku sazi presny pasy na 30 metru a v Chelsea ma povest hrace, ktery je dobry jenom na cernou praci, asi to bude z velky casti problem Chelsea.

Diky za nigerijsky zlato

Reagovat
terry

To mě vždycky udivovalo, že to v klubu nikdo nezkusil. A to ho trénovalo fakt hodně manažerů. On měl dlouhou přesnou přihrávku vždycky v noze, ale bohužel to často neměl možnost využít. Já ho viděl bohužel v repre jen párkrát, ale tehdy na tom APN mě fakt udivovalo, co tam vytvářel.

Reagovat
smazaný uživatel

to mi taky hlava nebere. za narodak tvori a udava tempo jako pan a u nas jsme ho dycky zakopali na defenzivnim stitu

Reagovat
B3n

To není žádný zakopali... Byl tam obrovsky platnej a nechal vyniknout jiný hráče, kteří se mohli soustředit víc na ofenzivu, právě díky Obimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Furt mi ale prijde, ze od nas odchazi s trochu nenaplnenym potencialem. Nechapu, ze ho ani jeden z tech osmi manazeru, co u nas za tu dobu byli, nezkusil na delsi dobu postavit na pozici takovyho Fabregase treba.

Reagovat
B3n

Tak většinou na tu pozici byl asi někdo vhodnější, aspoň podle tehdejších managerů. Když si vezmeš, že v týmu byli během jeho kariéry hráči jako Ballack, Lampard, Deco, Ramires, Meireles, a pak právě třeba ten Fabregas... Všichni vhodnější pro ofenzivnější roli, než Obi, z mýho pohledu.

Reagovat
QooBo

Reagovat
B3n

Kdyby neodehrál 350 zápasů, tak by se dalo mluvit o tom, že ho někdo nedokázal využít. To, že se transformoval do jiné (a nutno říct nevděčnější) role, ho, ani klub, nijak nedegraduje.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Mada

Reagovat
Spalovač šancí

Mikel > Lampard

Reagovat
REPLIKATOR

Nadpis

Reagovat
SpecialOne

Hele jsem fanda tělem i duší, ale Mikel rozhodně není legenda To by pak byl kdekdo. Ano hrál za nás 10 let a vyhrál spoustu trofejí, ale zdaleka né vždy byl pevnou součástí sestavy.

Reagovat
terry

To nebyl víceméně jen v jednom roce.

Reagovat
tony223

ani ne. Stačí se podívat na jeho statistiky na Eurofotbale. Třeba sezony 11/12 a 12/13 - po 22 startech v lize, navic zdaleka ne 90 minut na zapas. 13/14 - 24 startů, ještě míň hracího času. Kdo tady píše, že nenastupoval jen jeden rok je vedle a evidentně nesledoval Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

borec

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Arbiter

Dík, čau...

Reagovat
Kovi81

jeho odchod je mnohem vetsi "udalost," nez odchod nekoho jako je Oscar. Mikel vzdycky hral to, co se od nej cekalo, narozdil od Oscara.

Reagovat
Arbiter

*zahrál to, co se od něj očekávalo, protože ta očekávání nebyla nikdy moc velká. U Oscara ano. Ale to je jedno, souhlasím klidně s tím, že je to větší událost, protože toho odehrál podstatně více a byl u nás mnohem delší dobu...

Reagovat
Kovi81

Tak ocekavani nebyla velka. Porad to byl defenzivni stit, na ktereho jsme se mohli v jakekoliv chvili spolehnout. Ze byl dopredu nulovy je vec druha, ale klidne jsme mohli takoveho defenzivniho zaloznika do zakladu/jako backup shanet stejne dlouho, jako kdysi praveho obrance. Navic nikdy neremcal. Ja nerikam, ze je legenda, ale rozhodne to je hodne dulezity hrac cele desetiletky, co v Chelsea byl.

Reagovat
Arbiter

Já nemluvím o jeho přínosu dopředu. Není vůbec pravda, že jsme se na něj mohli v jakékoliv chvíli spolehnout. To rozhodně nemohli. Z těch deseti let se o takovém spolehnutí dá mluvit možná v jedné desetině. Jako neremcající backup fajn (ač ten plat měl lepší než kdejaký hráč prvního týmu), ale nemyslím si, že za ty peníze, které jsme vysolili, stál...

Reagovat
B3n

Ta očekávání nebyla nikdy moc velká ? Pro borca co nahrazoval Makeleleho ?

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
icka

Reagovat
Messiáš

Zajímavě se probral minulou sezonu..

Reagovat
Talker

Pokud je legendou Drogba, tak Mikel ji musi byt taky.

Neskutecne nedoceneny hrac, urcitou dobu nejlepsi od nas a vzdycky si sve odvedl.

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale legenda je fakt az moc silny slovo, ktery bych si z tech novodobych hracu setril spis pro Terryho, Lamparda, Drogbu a Cecha.

Reagovat
blade115

Tak já bych si dvakrát rozmyslel nazvat legendou i Drogbu, když už jsme u toho...

Reagovat
vitasrp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
off-olda

Reagovat
kvasha16

tak zalezi ake meritka nasadis pre pojem legenda ze ano, na Terryho alebo Lampsa nema ani nahodou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

O to ani tak nejde, spíš nejsem ochoten tak lehce zapomenout ty scény po odchodu Moua a ta kvanta bez zájmu odchozených zápasů...

Reagovat
kvasha16

ved to som tym myslel, to patri k dovodom preco pre mna nemoze dosiahnut level JTho

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Talker

Vzdyt prave. Pokud nekdo nazve legendou Drogbu, tak se tam musi automaticky radit i Mikel.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Aldeano

Reagovat
vodka

tak drogba toho zařídil mnohem víc...

Reagovat
Talker

Taky se ale choval jak kreten, zkousel si vybrecet prestup a odchodil polovinu zapasu, ve kterych hral.

Reagovat
vitasrp

Polovinu zápasů

Reagovat
Talker

V konečném součtu to tak cca bude...

Reagovat
vitasrp

No samozřejmě Měl příšernej přístup na podzim a v zimě 07/08 a celý Scolariho angažmá, jenže to jaksi nedává polovičku zápasů.

Reagovat
blade115

Celou sezónu 2011/12 to v lize odchodil. A většinu 10/11 taky, jen co se přestalo dařit. Nevím, jestli to dává až polovinu, ale je toho dost, na toho krále a legendu, co se z něj dělá.

Reagovat
vitasrp

Ale velký hovno, v sezóně 10/11 odehrál podzim s malárií, to je teda opravdové odchození.

Odchozenejch zápasů v sezóně 2011/12 jsem si nějak nevšiml, všiml jsem si akorát toho, že se prostě po herní stránce zhoršil, což se s přibývajícím věkem tak nějak dalo čekat.

Reagovat
blade115

Tak teda velký hovno no.

Reagovat
vitasrp

Super

Reagovat
blade115

Tak o čem se taky bavit, když z celé sezóny dementuješ jen podzim, zbytek necháš být a v té další sis ničeho nevšiml... S přibývajícím věkem se hráči zhoršují fyzicky, ale makat pro tým můžou i na sklonku kariéry.

Reagovat
vitasrp

Zbytek jsem nechal být, protože nejslabší výkony Didiera přišly v období listopad - únor. Někdy v říjnu prodělal malárii, ovšem normálně s ní dál trénoval a hrál, protože na to doktoři přišli pozdě. A světe div se, člověka tohle trochu fyzicky odrovná, tudíž jeho mslé výkony nebyly způsobené tím, že by se na to jen tak pro srandu králíků vykašlal, ale protože nebyl fit po fyzické stránce. A na jaře patřil opět k důležitým článkům, kdy sice nedával nějak extra mnoho branek, ale docela slušným způsobem naši hru tvořil.

Samozřejmě, že mohou makat pro tým i na sklonku kariéry. Jak se pozná, že v sezóně 2011/12 pro tým nemakal? Protlže nepresoval? A co když nemusel? Já si tu sezónu i ty zápasy docela pamatuju, ale nedokážu si vybavit nic zásadního, na základě čeho bych byl schopný říct - Didier na to sere.

Reagovat
blade115

Tak se podívej, jak makal ve vyřazovacích zápasech LM, prosím. To bránil, presoval, držel míč, dával góly, rozdával míče, prostě by všude. V lize? Ani ne 10% takového výkonu. Tam jde o to, že jednou jsme viděli, že pořád je schopen špičkových výkonů, ale jen v LM, kde ho to motivovalo.

Já fakt nechci vypadat jako nějaký Drgobův vrchní hejtr, ale tady lidé hrozně rychle zapomínají... On ke konci kariéry zřejmě dospěl, je z toho všeho tak nějak jasný, že mu Chelsea není u prdele, ale legenda na úrovni JT, Lamparda, Wise nebo Harrise? S tím bych byl teda radši opatrnej...

Reagovat
vitasrp

Já teda na nic extra nezapomněl, akorát teda fakt, že hráč odehraje tři zápasy naprosto v transu na senzační úrovni (ostatně stejně jako drtivá většina ostatních členů základní sestavy) pro mě automaticky neznamená, že když v lize podával normální výkony, že na to nějak kašlal či to snad dokonce odchodil.

Pro mě zůstává neoddiskutovatelný, že se choval jako mamlas v sezóně 2007/08, že vůbec nezvládl 3/4 ročníku 2008/09, ale vyčítat mu malárii v sezóně 10/11 nebo to, že nedokázal předvádět podobně exkluzivní výkony jako v těch 3 duelech v Champions League i v lize, nějak ani nehodlám.

Reagovat
B3n

Reagovat
blade115

Ono už jen to by stačilo, aby se člověk zamyslel nad tím, jestli ho hned zvát legendou. Ale tak jak myslíš, upřímně nevím, jak bych ti tohle vyvrátil. Za mě to odchodil. A zrovna 08/09 bych mu nějak extra nevyčítal díky Scolarimu zase já, ale to už je asi jedno...

Reagovat
smazaný uživatel

Nech ho, on byl vždycky jiný.

Reagovat
blade115

Radši zas zalez, trubko.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

vsak Talker na to narážel, ja s tim mam taky problém

Reagovat
mesyas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
kiwwi

legendy Chelsea

Reagovat
Svatej

Ty aby sis nekopnul..

Reagovat
B3n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
spider_8

Sorry, ale hráč který dobrou polovinu svého působení proseděl na lavičce vs. hráč, který nám vystřílel obrovské množství trofejí a který byl v mnoha sezonách naprosto klíčový pro naší hru?

Reagovat
Talker

Jak píše Blade. Choval se jako rozmazlený fracek, chtěl odejít, na hřišti byl vidět obrovský rozdíl mezi špičkovými výkony kdy chtěl a kdy se na to kompletně vysral. A to bylo celkem dost zápasů.

Za mě ani jeden mezi tu absolutní špičku v tomhle nepatří. Ale když už, tak spíš Mikel.

Reagovat
vitasrp

Reagovat
kiwwi

wau

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Talker

Špičkou myšleny legendy této generace - Terry, Lampard. Pod ně beru Drogbu, Mikela, Čecha a spol.

Reagovat
blade115

Čecha si tam klidně hoď taky.

Reagovat
blade115

Bez té poslední věty souhlas. Drogba je rozhodně i přesto všechno výš než Mikel.

Reagovat
TopinB

Reagovat
alcantara

Pamatam si, ako sa do nas navazali, ked sme legendou nazyvali Andresa par rokov dozadu. Teraz je legenda Mikel v 29tich rokoch, nice

Reagovat
Yanek

nonsense

Reagovat
bbbauch

Proc porad fanousci te nejlepsi ligy a nejlepsich tymu lezou diskutovat pod sekci anglickych kopacu?

Reagovat
kvasha16

Reagovat
alcantara

To sa nejak vylucuje?

Reagovat
bbbauch

Na otazku otazkou?

Reagovat
alcantara

Ja len nerozumiem v com je problem, vysvetli.

Reagovat
Cipinho

a proč by nemohli?

Reagovat
vodka

tak tady to je spíš taková trošku sranda

Reagovat
kiwwi

ja sa obavam, ze autor to myslel vazne, ci?

Reagovat
kvasha16

ak myslis autora clanku, tak to je myslene vazne, aj ked treba dodat ze John je jeho oblubenec

Reagovat
terry

Terry není mým oblíbencem nijak zvlášť víc než Mikel. Ta přezdívka klame. Ale to není podstatné. To, co jsem napsal, je můj pohled na věc. Ať si každý pod legendou představuje, co se mu zlíbí

Reagovat
Arbiter

John Obi Mikel

Reagovat
kvasha16

chcel som byt mily a nenazvat Johnika priezviskom, ale tak to je tazko potom ked je debata o 2 Johnikoch

Reagovat
terry

Tak ale pozor! On se teď podle všeho jmenuje křestním Mikel

Reagovat
kvasha16

viem ze tam nejaka zmena bola, ale furt som z toho bol zmateny

Reagovat
terry

Reagovat
Miguel19

Tvl my jdeme po Llorentem? To je snad vtip..

A Musonda asi do AS..

Reagovat
Maritazzi

Spíš ne, my teď bereme z West Hamu Feghouliho..

Reagovat
B3n

Jako taktická možnost nemusí být špatnej, s Contem se zná a pokud by přijal tu roli, že by byl jen taktická možnost, čili by si asi moc nezahrál... Drahej by asi taky moc nebyl a podobnej typ útočníka nikde nemáme, pokud se nepletu... A vlastně na hrot máme jen dva hráče, pokud nepočítám Hazarda.

Reagovat
blade115

Jenže on by byl právě, alespoň ze začátku, místo Michyho, který by šel hostovat. Údajně. Ale mi se tahle spekulace moc nezdá...

Reagovat
B3n

Velmi pochybuju, že Michy letos půjde hostovat.

Reagovat
sk333

Niekedy sa píše na futbalových fórach v Afrike, že Mikel bol pôvodne ofenzívny záložník. Ofenzívneho záložníka hral na MS do 20 rokov v Holandsku 2005. Keď prišiel do Chelsea, tak začal hrať defenzívneho záložníka. Afričania píšu, že tým Mikel stratil zo svojej kreativity. Za Nigériu mal však ofenzívnejší prejav. Hral výborne na africkom pohári 2013 aj pohári konfederácií v tom roku. Horšie na MS v Brazílii. Teraz tiež čítam z owngoalnigeria,com akú poklonu zložil Mikelovi hviezda FC Barcelony andres Iniesta. Asi sa mu hralo proti Mikelovi ťažko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
QooBo

Reagovat
B3n

Jj, do Chelsea přicházel jako ofenzivní hráč. Až Mourinho ho zkoušel jeden trénink na DM a natolik se mu tam zalíbil, že ho dneska už skoro jinak neznáme.

Reagovat
smazaný uživatel

legenda? vždyť dal za celou dobu jenom 4 góly! to i Rezek by se za těch 10 let zapsal do historie Chelsea víc

Reagovat
Ligter

i Tomáš Pešír

Reagovat
eder

Legenda nemusí být spjata výhradně s góly. Legendou může být gólman, stoper, stejně tak i defenzivní záložník.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

a ti vsichni by dali vic golu nez mikel...

Reagovat
kvasha16

a?

Reagovat
r.mrazik

b?

Reagovat
kvasha16

ukoncim to uz teraz. z? vyhral som

Reagovat
r.mrazik

ž?

Reagovat
B3n

Reagovat
Hokaido

Reagovat
teenz

Reagovat
Ritchie

Reagovat
kvasha16

Ž?

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
ZB 07

Reagovat
r.mrazik

ted nechci kecat,ale myslim,ze jsme misto neho tenkrat dotahli ronalda...

Reagovat
B3n

Těžko říct, na kolik to spolu mohlo souviset, ale přinejmenším jste vidělali miliony na hráči, kterej se s Vama jenom vyfotil

Reagovat
r.mrazik

pravda

Reagovat
kiwwi

*Carricka

Reagovat
r.mrazik

Pravda...diky

Reagovat
Busby babes

Ronaldo prisel misto Beckhama.

Reagovat
kiwwi

*Ronaldinha

Reagovat
Busby babes

jako vim, ze jsme ho tenkrat chteli, ale to leto preci odesel Beck a hned na to prisel Ronaldo. Si pamatuju jak hned v prvnim zapase dal gol nebo prihral nejak skvele na gol a komentator k tomu rikal neco ve stylu: Old trafford rychle zapomene na Davida Beckhama.

Beckham podepsal v Realu 1. cervna 2003, Ronaldo u nas 12. srpna 2003.

Reagovat
kiwwi

pokial ma pamat neklame, tak to bolo tak, ze odchadzal Becks a Fergie chcel namiesto neho Ronaldinha, lenze tam zauradovala Barca ktora chcela Beckhama a preplatili nas na Ronaldinhovi

kebyze vtedy predame Becksa do Barcy tak by bol Ronaldinho nas - ale to by sme asi nemali Ronalda takze tazko povedat, ci je co lutovat

Reagovat
Busby babes

vsak rikam, chteli jsme ho, neprisel. proto jako nahrada za Beckse pak prisel Ronaldo. Ze jsme chteli Ronaldinha je pak uplne fuk, vzhledem k tomu, ze sel jinam.

Reagovat
kiwwi

no ja som to myslel tak, ze Ronaldo bol nahradny plan miesto Ronaldinha

Reagovat
Busby babes

jo muze byt. kazdopadne se to ukazalo jako dobrej plan B.

Reagovat
QooBo

Reagovat
icka

Reagovat
icemike

No Mikel time anymore... Hodně štěstí a díky za loajalitu

Reagovat
blade115

Aniž bych ho chtěl nějak hanit nebo popírat jeho přínos za ta léta, tak sei zdá, že slovem legenda se v poslední době docela plýtvá...

Reagovat
hitZor

I mi přijde slovo legenda ve spojení s Mikelem takové divné. Osobně mám za legendy za éru Abramoviče jen 4 hráče - JT, Lamps, Didi a Big Pete. Pak je tu samozřejmě ten druhý sled hráčů, kam zrovna Mikel zapadne perfektně - Essien, Maka, Ash, Braňo, Joe Cole...

Reagovat
Svatej

Reagovat
spider_8

Přesně

Protože pokud je Mikel legenda, tak Lamps s Terrym musí být něco jako superlegendy.

Reagovat
kiwwi

a pokial su Lamps s Terrym superlegendy tak Giggs, Scholes alebo Neville musia byt ultragigalegendy

trochu prelegendovane to tu je no

Reagovat
spider_8

Ani ne, ti jsou na stejné úrovni. Končím diskuzi

Reagovat
cristiano.K.

Hraci Mu nikdy nejsou menší legendy s porovnání s kýmkoliv

Reagovat
kvasha16

na MU sa nikto nechyta to je fakt

Reagovat
Swarley

to rozhodně nejsou a konči si diskuzi jak chceš

Reagovat
blade115

Reagovat
Swarley

to je tak jediný, co vám zbývá

Reagovat
blade115

To jo, protože jste už několikrát ukázali, že diskuze s vámi na tohle téma jsou takovým tím hráškem na stěně...

Reagovat
Swarley

tak tam nebylo o čem diskutovat, vy jen říkáte, že to tak je...ale ničím podložený to není...ve všem jsou Giggs se Scholesem o kus před nimi...

Reagovat
blade115

Jj, já zas nevidím nic, v čem by měli být pro účka lepší než Terry s Lampardem pro Chelsea nebo Gerrard pro Liverpool. Ale tak to je právě ten rozdíl mezi námi, hádám...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
hitZor

Reagovat
kvasha16

a ty si ta najvacsia legenda

Reagovat
Svatej

Ty ty svoje vocasy.proste musis vsude narvat, aby jsi ukazal, ze mas to nejvetsi pero..

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kvasha16

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

taky to tak citim, prestoze jsem Mikela mel dycky rad. "spolehlivy dric/pracant" by mi v tom nadpisu sedelo vic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Tak to je tím jak se celkově snižují nároky na všechno ať už je to hudbu , film nebo sportovní výkon .

Reagovat
B3n

Fakt si myslíš, že se snižují nároky na sportovní výkon ? S hudou a filmem souhlasím, ale tohle...

Reagovat
Zaschrona

Hezky tohle rozlisuje FM. Legenda a ikona. Podle me to je dost presne a je skoda, ze se to nepouziva trochu vic. Pro Mikela mi mnohem vic sedi oznaceni ikona Chelsea. Podobne jako treba Essien, Ivanovic, Cole x2, Carvalho. Mozna uz i Hazard. Legenda ale ne, to fakt jak pise hitZor niz - Terry, Lampard, Drogba, Cech.

Reagovat
r3

Ikona podla mna fakt nie. Podla FM rozlisenia by som ho zaradil medzi oblibeny personal.

Reagovat
Zaschrona

Tak tim padem ale taky fakt ne Joe Cole, Ivanovic nebo Carvalho...

Reagovat
r3

Asi nie, mozno Ivanovic.

Ja to vnimam hlavne tak, ze skutocnych legiend by malo byt naozaj uplne minimum. Nemam rad, ked za legendu povazovany "kazdy druhy". Ked sa bude niekto pozerat o 30-40 rokov na sucasnu dobu, tak predpokladam, ze povie 1-2 hracov, ktorych vyberie ako legendy. Teda samozejme pokial ten dany klub nema fakt mega uspesne obdobie.

Reagovat
B3n

Celkem souhlasím, ale oblíbený personál je pro mě právě třeba Joe Cole. Mikel si zaslouží víc, než to. A on byl právě jedním z těch, co prožili to mega úspěšnýho období.

Reagovat
r3

Moze byt.

Pre mna je kazdopadne zo vsetkych vyssie spomenutych hracov skutocnym symbolom/legendou len Terry a Lampard. Uz pri Cechovi a Drogbovi by som sa skor priklonil k ikonam, ale bolo by to velmi tesne. Samozrejme to fanusikovia Chelsea mozu vnimat trosku inak.

Reagovat
B3n

Souhlasím, že Terry a Lamps je v tom pomyslným žebříčku výš, než Čech s Drogbou, ale do "koše" bych je hodil asi stejnýho. Těžko říct, každej tohle vnímá asi trošku jinak. Mikel je zase o kousek níž, ale ani jednoho z nich to nijak nesnižuje a všichni z nich se podepsali pod nejlepší léta klubu a všech z nich si cením obrovsky.

Reagovat
r3

Reagovat
Zaschrona

Vzdyt ja s tim souhlasim, ze by se nemel pojem legenda pouzivat prilis casto. Vidim to ve stylu legenda >>> ikona. Ja mezi tema dvema vyrazy vidim celkem rozdil. Legenda je hrac, na ktereho se vzpomina, ktery byl skvely hrac, hvezda po delsi dobu. Ikona je dlouhodoba klubova stalice, ktera je s klubem spojena, vyznamny hrac, ktery ma vyznamne zastoupeni v historii klubu. A tuhle pozici si treba hraci jako Mikel, Ivanovic nebo Joe Cole zaslouzi.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
pantondavo

Takže legenda je teď každej, kdo s nějakým týmem zahraje pár sezón, vyhraje pár trofejí a skončí na tribuně? OK.

Jen rejpu, Mikela sem měl hodně rád v PES, byl to držák, ostatně když hrál, tak hrál dobře i v reálu, pár světlých chvil si vybavuju.

Reagovat
Infernoqt

V Číně mají moc malé penisy, tak tam skupují co nejvíce černochů, aby doladili normu.

Reagovat
smazaný uživatel

to je reakce

Reagovat
Infernoqt

Promiň malej Chongu

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je ještě horší raději nepiš blbosti ty "normo"

Reagovat
smazaný uživatel

nekrm trolla.jeb sa na nho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Ano, co jineho by to bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba k tématu a pohled z jeho strany na věc ohledně Mikela, ne ptákovinu co napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda s velkým penisem, kterou mnozí nedokáží ocenit, odchází k Čínské delegaci s malými penisy. Jo, a říká se o něm, že umí hrát fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

víš asi si pište bláboly jen mi to přišlo ne-správné k Mikelovi , protože má svoje zásluhy

Reagovat
tuny

lepší než většina tvých reakcí k tématu

já sem se zasmál

Reagovat
smazaný uživatel

- víš asi si pište bláboly jen mi to přišlo ne-správné k Mikelovi , protože má svoje zásluhy

"já Sem se zasmál" to stačí

Reagovat
B3n

Reagovat
tuny

Mě to přišlo v reakci na přestup do "Chiny" jako dobrý vtípek.

PS: Když už mi opravuješ gramatiku, nedělej v tom příspěvku x-násobně víc chyb, bolí z toho ještě víc oči.

Reagovat
smazaný uživatel

mě je tvoje gramatika víš kde jen tu na to spoustu lidí hraje, přitom je to diskuze na netu, kde je to nastavené jinak, ale každý má jiný názor.

nebudu to řešit, své jsem napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

třeba malého Oscara :D

Reagovat
smazaný uživatel

Můj úplně nejvíc neiblíbenější hráč všech dob, hlavně za to, jak mi je sympatický a jaký profesionál je. Je mi smutno, navíc Čínu opravdu nesleduju, takže ho nebudu mít ani na očích, škoda že nevyšla ta Itálie. Ať se ti daří, nikdy nezapomenu!

Reagovat
QooBo

Reagovat
smazaný uživatel

nova vyzva v cine ? jak mysli no...pro me tihle hraci co se zenou do ciny pro prachy a na dovolenou, ne za vyzvou jsou odepsany..pochybuju ze to tam funguje na profi urovni, na kterou jsou zvykly a prachy vsechno nedelaji...vsem hracum odchazejicich do ciny bych zamezil pristup do repre...protoze jim bude chybet konfrontace s nejlepsimi hraci a ligami

Reagovat
tony223

Peníze nedělají všechno, ale i přes to, dělají hodně. Navíc Obi je poslední komu bych to vytkl. V kariéře dosáhl všeho (a to tak, že skutečně všeho). Fotbalem se živí, je to profesionální hráč, to neznamená, že 100 % času který tomu věnuje ho baví. Ja svoji práci taky miluji, také společnost pro kterou pracuji, ale kdyby mi někdo nabídl trojnásobek platu, tak bych asi taky dlouho neváhal.

Reagovat
QooBo

Reagovat
Zaschrona

Vsak nakonec ale i plati, ze kdyz kazdy tym v lize ma 4 hvezdne hrace, tak celkem dost slusnou prestiz i ta cinska liga zacina mit. Urcite plati, ze to neni jen o penezich, i kdyz jsou to hlavni, proc tam jdou.

Reagovat
smazaný uživatel

panebože...

řekl bych, že Chelsea těch trofejí získala tolik NAVZDORY tomu, že ho měla v sestavě

něco jako Lucas v Liverpoolu, byť je fakt, že Mikel nemá takové sebevražedné sklony v okolí vlastního vápna

Reagovat
hitZor

Reagovat
Talker

Bez nej v sestave by nebyla ta nejcennejsi.

Reagovat
Arbiter

bez něj bychom mohli mít kvalitnějšího hráče třeba...

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Talker

A bez Drogby by treba ta generace nevyhrala 3 ligove tituly, ale 6. Protoze vetsinu sezoby byl absolutne k hovnu a s konzistentnim utocnikem v sestave by bylo bodu vice.

Reagovat
B3n

Nebo bychom taky mohli hledat aspoň z půly tak dobrýho hráče léta.

Reagovat
B3n

Reagovat
B3n

Reagovat
TopinB

Reagovat
Whitemedia

Tak jsem se dočkal

Reagovat
Kovi81

Ja jsem taky na tohle cekal uz posledni rok, dva, ale kdyz se podivam s odstupem na cele jeho pusobeni, tak jsem rad, ze jsme ho meli v klubu

Reagovat
blaugrana

Prečo nie je Messiho priamak na FB?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Na Pogbov pas sa nechytá, to je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

nejaký Pogba nikoho nezaujíma, len je tvoje fňukaníčko úsmevné.

Reagovat
kvasha16

co keby si si zistoval info o PD pod clankami o PD?

Reagovat
nani92

lebo všetkých viac zaujíma to, že ste prehrali

Reagovat
smazaný uživatel

brečící baletky nikoho normálního nezajímají

Reagovat
Felitel

Nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy nezapomenu, jak jeden fanousek na twitteru rozhlasil, ze si vytetuje jeho jmeno, jestli da ten den proti Derby gola. Mikel do ty doby skoroval za Chelsea asi jen jednou a zrovna ten den se mu to podarilo podruhy.

typek svy slovo dodrzel a sel pod jehlu

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

BREAKING NEWS

Jose Mourinho has confirmed Morgan Schneiderlin and Memphis Depay will both be allowed to leave this window if Manchester United receive the right offer - but they will be permanent deals not loans.

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

a kam myslíš? W.B.A. a Karamelky pokud jde o Morgana, ale ten Depay? Není k zahození...

Reagovat
Infernoqt

Oba dva Everton.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Myslis, ze za oba vysoli tolik penez co pozadujem? Za Morgana se pise kolem 20-25 a Depaye podobne castky. To by byli uzasne prodeje na to co jsme predvadeli pod lvg.

Reagovat
Infernoqt

Tak Morgan je prý už na zdravotní prohlídce a Depay by ho mohl následovat. U Morgana se ta cena dá dojednat, ale u Depaye se domnívám, že tam ztráta bude znát, protože on na Anglii vůbec nemá.

Reagovat
Zaschrona

Taky prodavate hrace driv, nez u vas uplne vyhniji. A maji porad nejaky potencial a vyhled do budoucna. A jmeno. Vetsinou jste prodavali bud uz hrace uplne vycpele, kdyz se jim blizil konec kariery nebo prumeraky az podprumaraky, kteri u vas navic skoro vubec nehrali, takze byli totalne nepotrebni. A to zakonite pak moc penez nehodi. A i v tomhle pripade - pry Depaye chceme jen na hostovani s opci.

Reagovat
iamek

Jojo. Nani nebo Hernandez hraci za zenitem.

Reagovat
blade115

"Většinou"

Reagovat
Infernoqt

A co teprve takovej Ronaldo. Z něj nikdy nic nebude.

Reagovat
iamek

Nebo Welbeck. Stary, bez perspektivy ...

Reagovat
Zaschrona

Nakonec to byl skvely prodej...

Reagovat
vodka

wenger ho zničil.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Zaschrona

Nani mel dlouhodobou velkou smlouvu a byl nepotrebny hrac po hostovani tesne pred tricitkou. Hernandez taky po hostovani, rok do konce smlouvy, taky jen nahradnik. Schneiderlin s Depayem jsou podstatne mladsi a maji dlouhodobe smlouvy, logicky je o ne vetsi zajem. Taky hraje roli, ze maji zajem jit do klubu, ktere nehraji LM, coz resultuje paradoxne ve vetsi nabidky.

Reagovat
Busby babes

proste nam zaplatte aspon pul Griezmanna.

Reagovat
iamek

Griezmann je stejne drahy nebo levnejsi, nez Barkley ( 100 mega ) ?

Reagovat
Zaschrona

Vykupku nema, takze jak chcem.

Reagovat
Zaschrona

Myslim, ze se to tam asi nevejde. Morgan zrejme 22, Depay snad nebude stat vic nez 15.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
iamek

Tak hlavne, ze Depay a Morgan nemaji dlouhodobe smlouvy a jsou kurevsky potrebni. Nani odchazel v kolika ? 28 ? Morgan ma 27. Hernandez mel 26. Idealni vek. U Depaye beru jen vek. Do toho Welbeck, Rafael ( sice casto zraneny, ale urcite mel vetsi hodnotu, nez 2,5 mega ), Kagawa, Zaha ...

Reagovat
Zaschrona

Jenze jednak je za tech par let fotbalovy trh inflacne vyhnany jeste o dost vys. A pak taky plati, ze Schneiderlin je v podstate hlavni obeti toho, ze jste koupili nejdrazsiho hrace vsech dob. Je to kvalitni hrac, my ho potrebujeme a vy muzete vyuzit toho, ze mame penize. Za Depaye taky dostanete docela pakatel.

A co se Naniho tyka, tak muzete byt celkem radi, ze mu v tom Turecku dali tolik, aby sel i s tema jeho 120k pryc. A Hernandeze kdybyste tenkrat neprodali, tak by sel v lednu za absolutni hubicku nebo pak v lete zadarmo. Rafael rok do konce smlouvy. Welbeck jako nepotrebny za solidni penize. Kagawa nepotrebny nahradnik. Zaha nepotrebny, mate na nej vysoka procenta z dalsiho prodeje, vyhledove na nem ani neprodelate. Nevim na co si porad chcete stezovat, je potreba ty prestupy trochu zasadit do kontextu...

Reagovat
Busby babes

no jde o to, ze nadavame, ze nedokazeme prodavat. A kdyz vidime, za kolik dokaze prodavat poslednich par let chelsea, tak je to smesny.

Vyhoda je, ze ty prachy v zasade nepotrebujeme a nema to moc vliv na to, jestli si pak budem moct dovolit nekoho koupit nebo ne.

Reagovat
Zaschrona

No jo, jenze oni vesmes prodavaji mlade hrace nebo v nejlepsich letech, kteri maji dlouhodobou smlouvu a hraji, i kdyz casto na hostovani, ve vysledku to je jedno, pokud nabizeji hrace, kteri maji jeste nejlepsi leta pred sebou. Vy vetsinou hrace uz blizici se tricitce nebo uz tricatniky, kterym casto konci smlouva nebo hraji jen sporadicky. Nebo blaznum do Ciny, to je o stesti.

Reagovat
Busby babes

nemyslim, ze to je o stesti. Proste to delaj lepe.

Reagovat
Manik...

Depaye chtělo Ac ne? Otázka je, jestli mají čím zaplatit

Reagovat
Hokaido

20 Mega na dřevo, to nedá jen tak někdo.

Reagovat
Maresma

A 20 mega za dřevo už vůbec ne

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Depay by se měl soustředit na nahrávání youtube videí, tam vždycky vypadal jako top fotbalista.

Reagovat
iamek

I AS a Nice. Ale jen na hostovacku a to Jose nechce.

Reagovat
Manik...

to je jasný, když s ním nepočítá

Reagovat
nani92

Reagovat
blade115

Snad se v Evertonu chytnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Za hlavu

Reagovat
blade115

To snad zůstane zase jen vám...

Reagovat
Zaschrona

Minimalne Morgan by mel byt zas skvely, dostane prostor hrat box-to-box, kde tak skvele hral u Saints.

Reagovat
minoLFC

Fiasko

Reagovat
iamek

Snad se to vyresi co nejdrive.

Reagovat
nani92

čierny panter

Reagovat
smazaný uživatel

Eusebio musel byt vskutku uzasnej hrac. Skoda, ze jsem ho nikdy nevidel na vlastni oci

Reagovat
nani92

Reagovat
kiwwi

@sistoney67

Jose says @BSchweinsteiger "Wants to stay. He is staying. Says he could start or be on bench tomorrow."

kokos Basti ma vydrz kazdopadne mu fandim a dufam, ze Joseho presvedci, ze je asi tak trilion krat lepsia volba ako Fellaini

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra jednoznačně do základu místo Carricka... Lepší backup prostě nemáme a o Fellainim nechci ani slyšet

Reagovat
Busby babes

ja se mu nedivim. psal jsem to tu nekolikrat, manzelka v anglii a kdyz pominu Bayern tak vzdycky rikal, ze jedinej klub kam by odesel je United. Ted si ten sen splnil a nechce to jen tak zabalit po jedne sezone. Zajistenej je do konce zivota (nepusobi jak blazen, co rozhazuje penize z okna za picoviny), tak si pocka... fotbalista s myslenim starych legend, fakt obdivuju, ze v dnesni dobe ma takovej pristup a bojuje o ten sen...

Reagovat
Error

Izzy Brown ... Rotherham -> Huddersfield

přesun v rámci ligy o 20 příček vpřed, jsem zvědavý.

A u Colketta, který byl rovněž stáhnut, trochu doufám rovnou ve skok o ligu, taky do Champu.

Reagovat
Zaschrona

Jak to vypada s budoucnosti tech vasich mladych utocniku u vas? Ma na to Brown, Solanke, Traore nebo nekdo dalsi, aby se prosadil? A co Boga?

Reagovat
blade115

Nevím, jestli to tu už bylo, ale Conte na tiskovce potvrdil Michyho a Zoumu v základu v neděli. ❤ Dokonce se možná dočkáme nové formace, prý možná bude hrát spolu s Costou. A nikoho prý v nejbližší době přivádět nebudeme, klub má vytipovaných pár hráčů a pokud budou k dispozici, přivedou je. Jinak nikoho nepotřebuje.

Reagovat
Miguel19

Snad ne Llorente..

Reagovat
blade115
Reagovat
Error

A my to co? My to neuvidíme

Reagovat
blade115

Nova to má v programu...

Reagovat
Error

Fakt? Já jak jsem četl, že v UK to vysíláno nebude, tak jsem čekal maximálně přenos od frajera na tribuně jako posledně.

Reagovat
kvasha16

coze? taky prenos fakt bol?

Reagovat
smazaný uživatel

Bol, ligový pohár sme tak,, sledovali"

Reagovat
Hokaido

S Bristolem, Michy 2 fíky.

Reagovat
kvasha16

wow som vtedy asi nebol doma lebo si to nepamatam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

Soton ma vraj zaujem o Sakha, tak uvidime. On sam by vraj najradsej ostal v PL.

Reagovat
Kowe

Sakho a Van Dijk a naráz maj lepší stopery než my.

Reagovat
smazaný uživatel

To mají už teď.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kowe

Matip,Klavan = Dijk, Fonte

Reagovat
SunFells

Ani s Lovrenem.

Reagovat
Kowe

Beru samozrejme tu nejlepsi moznou dvojici.

Reagovat
SunFells

Je to to jediné, co bereš?

Reagovat
Kowe

Jeste beru lovrena za stopera k hovnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vodka

do stoke ideál

Reagovat
Zaschrona

VVD 2 levaci vedle sebe, to je blbost.

Reagovat
cristiano.K.

herbage pls

Reagovat
Zaschrona

ne asi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Virgil je pravák

Reagovat
Zaschrona

ja vim, jen zkousim, jestli si nekdo tohohle vsimne, misto soustredeni se na vtipek

btw...

goly levackou = 2

goly pravackou = 0

goly hlavou = 2

Reagovat
Nikikrew

Ak je Mikel legenda, tak slovo legenda uplne straca vyznam.

Reagovat
FC Porto FC

Nestkuetčnej frajer a muj oblibenec budeš mi chybět v Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Představte si následující situaci:

- Váš čistý měsíční příjem činí 12 000 Kč.

- Vaše měsíční výdaje činí 13 000 Kč.

- Právě jste si koupili na splátky novou LCD televizi: pokud budete splácet, nezbude vám na nájem a půjdete na ulici. Pokud nebudete splácet, seberou vám televizi + penále.

- Vaše čtrnáctiletá dcera je těhotná.

- Váš patnáctiletý syn je na odvykačce pervitinu.

- Manžel(ka) vás opustil(a) kvůli podstatně mladší ženě/zajištěnějšímu muži.

- Vzhledem ke své nízké kvalifikaci budete mezi prvními, kdo bude propuštěn z práce při příští redukci zaměstnanců.

Který problém začnete řešit jako první?

...

Černocha v letáku.

Reagovat
off-olda

Humor.

Reagovat
patas92
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten černoch, či ako?

Reagovat
Infernoqt

Ne, to je fanda Evertonu - karamelka.

Reagovat
smazaný uživatel

Husajn jeden

Reagovat
semiš

Reagovat
Mass

přestěhuj se na předměstí Paříže

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ?

Reagovat
patas92

Jsou tam levnější televize

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mastný Chobot

lacnejší pervitín

Reagovat
patas92

To sem chtěl říct první, ale nebyl sem s jistý, jestli to je pravda

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mass

Reagovat
blade115

Reagovat
B3n

Pochybuju

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Arbiter

Reagovat
SunFells

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kvasha16

toto ale nema chybu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Infernoqt

Jen tak ze zvědavosti. Vy, co si dáváte custom taktiky do Fify, s jakým rozpětím hrajete a u jakého týmu... a rovnou můžete doplnit i styl hry, když už v tom budete (přímočarý, kombinační, mix).

Reagovat
B3n

Myslíš team width ?

Reagovat
Infernoqt

Jop

Reagovat
B3n

Normal, ale trošku víc roztaženou, nějak 65. V Chelsea, 3-4-3 diamant.

Reagovat
Infernoqt

Já vždy hrál úzčí, kolem 40-44 s vysokým nátlakem a ve fifě 17, což je první fifa, kde mi přijde, že čím širší rozpětí, od těch 60, tím líp se brání. A přitom to vůbec neurčuje přesouvání za míčem, jak je v popisku a nemá to nic společného ani s útočnou fází, pouze šířka v obranné části hry.

Reagovat
Mass

Ta Valencie je už úplně v prdeli, když hráč jde radši do Tianjinu

Reagovat
B3n

Asi je, ale tohle zrovna nemusí úplně souviset. V Číně bude brát přinejmenším dvakrát tolik, co by mohl dostat ve Valencii.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaznamenali jste někde, že by se řešilo prodloužení smlouvy LAV? V červnu by mu měla končit.. Skoro se bojím, jestli to nesouvisí s příchodem Lindelofa....

Reagovat
Infernoqt

Mně se zalíbil ten Semedo. Snad to není vtip. S Valenciou určitě prodlouží.

Reagovat
iamek

Chysta se prodlouzeni o dva roky. V prosinci o tomhle psali anglicke media.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Holger Badstuber has agreed to a 6-month loan move to City, with only a few details left before completion. [@PhilipHarmeling]

Reagovat
blade115

Jeden Kompany jim nestačí?

Reagovat
minoLFC

možno nejaký vzťah s Guardiolom ešte z Bayernu

Reagovat
blade115

Ačkoliv zlatý Kompany, Badstuber má za poslední čtyři roky necelých pět zápasů na sezónu...

Reagovat
SpecialOne

Tak to je fakt fail

Reagovat
minoLFC

Reagovat
Hokaido

Pep mi přijde víc a víc zmatenej.

Reagovat
iamek

Reagovat
off-olda

Reagovat
smazaný uživatel

wtf ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

wau, tak oni minuli 100 mega nato, aby nasli nahradu za furtzraneneho Kompanyho a ked sa im to stale nepodarilo tak privedu furtzraneneho Bastubera?

Reagovat
nani92

je to len hosťovanie, aby sa Kompany už nemusel tak ponáhľať s návratom, Stonesa vytlačí ak bude zdravý, čiže Pep

Reagovat
lucius6

Moc nerozumím těm reakcím. Bylo by to hodně kontroverzní, kdyby se jednalo o přestup, ale hostování mi přijde celkem logické pro všechny zúčatněné strany. Navíc pořád existuje možnost, že se Badstuber chytne a pomůže mu to znovu nastartovat kariéru a ze strany City v tom nevidím velký risk, v nejhorším se zraní, ale přijde mi to lepší, než zase panicky kupovat stopera za 40 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
#33CCCC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayern +

Všetky tri? Pre Bayern tam výhodu nevidím (pokiaľ teda v zime nepríde nejaký stopér), inak ale súhlas.

Reagovat
Bayern +

Jediný jeden rozumný dôvod je asi to, že Pep chce ortodoxne ľavonohé CB a nechce zrovna vyhodiť ďalších 40 mega...

Inak to nechápem vôbec, však u nás by si popri zdravotnom stave našich CB zahral určite viac, navyše mám celkom obavu, ako chce Carlo vyhrať tú LM s troma CB, z toho sú dvaja lazari Boa aj Javimar...

Inak čo Mangala, ten sa nedá stiahnuť, alebo je tak napiču?

Reagovat
smazaný uživatel

Da sa stiahnut,je na piču

Reagovat
smazaný uživatel

tak toho nechci

Reagovat
Zaschrona

Vsak to neni vubec marny krok, pokud vydrzi zdravy. V lete mu konci smlouva, mohl by byt pro City dlouhodobe reseni. Pokud je zdravy, je to top stoper. A psalo se, ze Pep pred sezonou chtel dva stopery, prisel jen Stones.

Reagovat
kvasha16

ako pisal kiwwi, je vtipne ked ujebu cez 100mega na 3 stoperov a nakoniec musia riesit takuto nahradu

Reagovat
Zaschrona

No, kdyz je Kompany zraneny skoro porad, Mangala je megafail a Savice i pak Nastasice se nesmyslne zbavili, tak holt to prinasi problemy. Otamendi i Stones jsou solidni posily.

Reagovat
Hachim Mastour

Savič-Nastatič, to by bola dvojica.

Reagovat
kiwwi

> Pokud je zdravy, je to top stoper.

a to dokazal presne kedy?

Reagovat
Bayern +

2009-2012 celkom jednoznačne. Ale dávno, no

Reagovat
smazaný uživatel

To sou bomby

Reagovat
kvasha16

Reagovat
n4

Legenda širšího kádru

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
kvasha16

ten Gerrard je asi naj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
noustres

Teď je na řadě MU se Shrekem, do Thajska to bude mít kousek a bude legenda i tam.

Reagovat
PhilipS

"I to je důkaz, že v Chelsea už Mikel dosáhl skutečně všeho a je třeba jít dál. V Chelsea se ale na něj jen tak nezapomene..."

ale zapomene. Už bych o něm ani nevěděl nebejt tohohle článku. Obyčejnej fotbalovej dělník, kterých jsou tisíce

Reagovat
B3n

Reagovat
smazaný uživatel

Niečo ako Bergkamp, Pires či Viera

Reagovat
kvasha16

Reagovat
icka

Reagovat
TopinB

Reagovat
cristiano.K.

nenazývat legendy - lavičkové hráče - pls

Reagovat
B3n

Průměrně asi 35 startů na sezonu. Nenazývat Mikela lavičkovým hráčem - pls.

Reagovat
n4

V lize za 10 let pouze 183 zápasů z toho do 66 nastoupil z lavičky.

Reagovat
cristiano.K.

Typická legenda

Reagovat
Talker
Reagovat
n4

Jo, asi jsem to měl sečíst, Je to 183 v základu + 66 z lavičky http://www.soccerbase.com/players/player.sd?player_id=43353

Reagovat
B3n

Reagovat
Kovi81

pekne

Reagovat
Infernoqt

Na druhou stranu se fakt těším, až Depay odejde. Tu sedmičku můžeme obratem šoupnout Griezmannovi.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
iamek

No dneska Jose na tiskovce rekl, ze pred par tydny to vypadalo na odchod jeho a Morgana, ale ted to tak jiste neni. A ze by zitra oba hrali, ale ze je tam dat nemuze. A Basti by taky sel jenze nechce.

Reagovat
mul

aby ste najlepsie vyuzili Griezza museli by ste prejst na 4231 alebo 442

Reagovat
Infernoqt

Hrajeme s volnou formací vepředu. Prakticky Může hrát na pravém křídle a nebo na podhrotu a v případě absence Ibry i na hrotu. Tohle je to poslední, co bych řešil. Jak je otevřenej přestupu, chce k nám, bereme ho.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Borec Pro Chelsea takovej defenzivní Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

City v plnej zostave a WHU bez Payeta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

a Zabaleta DM

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, přece nenastoupí v 10ti

Reagovat
blade115

Guardiolův retrofuturistický handicap

Reagovat
Coutinho10

aspon ze to dava Novasport 1

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda

Reagovat
cristiano.K.

úplně ho vidím v letáku od Obi

Reagovat
smazaný uživatel

hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale veď prečo nie, ja si rád začnem čítať, ako ho kiwwi bude nazývať potkanom a bude mu priať smrť, ale to by som predbiehal...

Reagovat
cristiano.K.

kdepak. Kiwwi obrátí jako u všeho. Najednou ADM bude mít fotbalové myšlení, které jen on sám nikdy neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Z mojej strany to bol sarkazmus

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kiwwi

co to skusas prosim ta

Reagovat
nani92

Reagovat
minoLFC

Reagovat
Infernoqt

ten web je plný nesmyslů

Reagovat
smazaný uživatel

Frankie Lampard v štúdiu BBC

Reagovat
minoLFC

legenda City

Reagovat
smazaný uživatel

To znie inteligentne, na to si prišiel sám?

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
lucius6

Reagovat
blade115

Lepšího hráče nikdy neměli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
B3n

Reagovat
icemike

Reagovat
SunFells

Reagovat
Bayern +

Len v dnešnej zostave hrajú traja lepší a to som mal Lamparda rád.

Reagovat
kvasha16

pozri aku picovinu napisal Mino, uvidis ze to neboloo myslene vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
icka

tenhle trol

Reagovat
kvasha16

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
kvasha16

mas dobry bod

Reagovat
Talker

Mikel je skvělej. Nikdy nekecal, vždy s úsměvem, vždycky pohodovej. A vždy jsme od něj dostali to, co se očekávalo - nějakou dobu i výrazně více (pod di Mateem, kdy mu můžeme vděčit za výhru v LM). Přežil X manažerů, některým zachranoval zadek - především těm, kteří ho odstavovali a nakonec zjistili, že lepšího hráče nemají v Ramiresovi, Meirelesovi, Omeruovi, Zhirkovovi ani jiných...

Někteří říkají, že bez něj mohlo být více trofejí. Nevím, bez něj jsme mohli také 5 let hledat více náhrad za tu trojici Ballack-Makelele-Essien. On tu roli defenzivního štítu zvládl převzít skvěle.

Já ho mám rád. Spousta hráčů neumí odejít. A on to zvládl bravurně - podporoval tým, promluvil o tom, že jeho roli přebírají mladší hráči (jmenovitě Chalobah). Což je skvělé.

Takže děkuji moc, Obi. Oblíbencem zůstáváš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Mikel-náš zachránce Ligy mistrů

Reagovat
Talker

Bez něj by ten titul nebyl. Pravděpodobně ani finále, vždyt při té jízdě byl nejlepším hráčem týmu.

Reagovat
Whitemedia

Oukej

Reagovat
B3n

Reagovat
B3n

Naprosto přesně

Reagovat
Error

Omeruo je zmíněný proč?

Reagovat
Talker

Oriol Romeu. Se mi to nějak smíchalo v Omerua...

Reagovat
Error

Ah, jasně.

Reagovat
Kovi81

podle me se ti tam primotal i Zhirkov zbytecne, on byl levy bek/leve kridlo

Reagovat
Talker

Ale hrál i levého záložníka jednu dobu, tuším pod Ancelottim.

Reagovat
smazaný uživatel

Creswell má smolu, že má Anglicko dobre zastúpené kraje obrany, lebo národnému mužstvu by mal čo ponúknuť.

Reagovat
Coutinho10

za tohle penaltu

Reagovat
Cobra

Docela jasná ne?

Reagovat
Cobra

No ze zpomaleného záběru už si tak jistý nejsem.

Reagovat
Coutinho10

j me i z realu to prislo hodne prisny a posledni opakovacka to potvrdila...Zabaleta se levackou otrel o nej, aby to vypadalo jako kontakt ale pro rozhodciho tezky..zahral to dobre

Reagovat
EXoRcIsT

naco tam su ti brankovi rozhodcovia ved aj tak nic nerobia este som ich nevidel nikdy aby poradili hlavnemu ci bola penalta alebo nie

Reagovat
mikelinos

a jak poznáš, že penalta je/není odpískána po konzultaci s brankovým?

Reagovat
B3n

Přesně to mě napadlo, jak to chce vidět

Reagovat
nani92

ja si myslím, že jedna z tých 168 kamier by si to všimla a taký úkaz by dali do TV

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto podľa mňa nebolo na penaltu...

Reagovat
Coutinho10

twl Feghouli netrefi branu

Reagovat
smazaný uživatel

Feghouli

Reagovat
norton

a toto preco neni penalta ? na feghouliho

Reagovat
smazaný uživatel

Z replayu som tam faul nepostrehol.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny center

Reagovat
smazaný uživatel

Je to trochu takovy druhy Lucas Leiva. I toho po 10 letech ceka brzky odchod.

Reagovat
Coutinho10

tak ted si Silva vychutnal to jo

Reagovat
Cobra

Škoda, že na straně City nechytá Bravo. To by WHU mělo aspoň jakou takou šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofálne bránenie pred tretím gólom.

Reagovat
Bayern +

Hlavne Nordtveit je v lese úplne... raz mu v tutovke zachránil prdel Reid, druhý si jebol vlastný a tretí bol asi 9 metrov za líniou...

Reagovat
cristiano.K.

komu fandíš?

Reagovat
Bayern +

Dobrému futbalu. Ale PL celkovo som posledné dve sezóny takmer vypustil, takže žiadna dilema, no a oba kluby ku mňa klesli angažovaním súčasných manažérov.

Reagovat
smazaný uživatel

Byram je už fit pokiaľ viem, snáď dostane šancu.

Reagovat
cristiano.K.

jako poslal dvojku na city první poločas, takže jsem docela vysmátej, ale penalta to nebyla v žádným případě. Feghouli netrefil z další prázdnou bránu. Ted už to bude zápas o ničem nebo jim dají city ještě další tři.

Reagovat
Nikikrew

Obrana WHU pri 3 gole

Reagovat
Bayern +

Feghouli s Nordtveitom... tá pravá strana sa asi dlho hľadala

Reagovat
cristiano.K.

500. pro Coutinha

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Oni si od Pepkovců nechaj dát gól i z rohu

Reagovat
Whitemedia

V novém díle The Grand Tour chlapci z Chelsea

Reagovat
Whitemedia

Já ten díl zrovna koumám no, pobavil jsem se

Reagovat
Teoretik

"Back in 2016… Jeremy Clarkson built a car he’s convinced our players will like, we’re not so convinced" čekal jsem autobus jinak dobré, hlavně Clarksonovi ksichty u těch "titulků".

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Mikela mam hodně rád, mrzí mě jeho odchod do Číny, ať se daří chlape.

Reagovat
B3n

Reagovat
Whitemedia

Raději Čína, než tragická Valencie..

Reagovat
Godwinson

Konečně je pryč

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
B3n
Reagovat
Whitemedia

Reagovat
icka

Reagovat
kiwwi

He wrote a heartfelt letter to Chelsea fans on Twitter, thanking them for their support and reflecting on his 10 years at the club.

“Where do I begin?” he started. “I joined Chelsea as a 19-year-old from the Norwegian Premier League.”

Well, that’s not strictly true, is it?

Mikel actually joined Manchester United from the Norwegian Premier League and was photographed in our shirt at a press conference unveiling him.

“I am pleased to get the chance to play for one of the biggest clubs in the world,” explained Mikel. “I’m looking forward to it. I am surprised that a big club like Manchester United wanted me. I had a contract with Lyn and not with Chelsea. I read about it in the papers, but haven’t heard from them.”

In a later interview, Mikel explained that he would stay in Norway for the first half of the season on loan, before joining up with his new teammates in January. He also revealed that he had received threats over choosing to sign for United.

I will join Man United in January. It’s a dream come true for me. Yes, I don’t have 75 percent of international games and that could affect my chances of getting a work permit but the club officials have assured me they will sort that out when the time comes.

I have received messages and phone calls with threats from both Nigeria and England. I feel afraid.

The player then signed for Chelsea, having been taken to London and disappearing off the radar. He was unable to play football for a year as a result.

In the court case that followed, Morgan Andersen, director of Mikel’s Norwegian club Lyn, revealed what happened.

It was like meeting the Sopranos. In the meeting they behaved in a threatening way. We claimed that we had the rights to Mikel, but Shittu said we would regret the deal. We told them that we had the right to Mikel, but Chelsea’s representatives didn’t agree. Soon after, John Shittu took him to the airport in Oslo. They went to London. Mikel was crying and we didn’t see him for a long time after that.

A number of clubs wanted to sign Mikel and I showed all the faxes to him. He didn’t want to see them, because his mind was set on Manchester United. He was very happy when the deal was done and he wanted to go to United.

Reagovat
SpecialOne
Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si ten titulek musel přečíst třikrát, jestli se mi to nezdá. Ale dobrý, příště třeba bude legendou Victor Moses.

Reagovat
eder

A proč ne? Legend není nikdy dost.

Reagovat
Talker

Já bych s tím označením šetřil, nepovažuji za legendy ani Drogbu, ani Mikela. Mám tam Lamparda, Terryho, možná Čecha z téhle generace.

Pokud by u nás Moses vydržel další dekádu, odehrál 400 zápasů a vyhrál všechno co mohl... Tak ho tak někdo třeba v budoucnu bude označovat. To je potom na rozhodnutí každého.

Reagovat
SunFells

Joe Cole hvězdí v Americe, hezky.

Reagovat
13

Vzpomínám si, že jsem kdysi v Pro Footballu četl v takové té soubojové rubrice porovnání hráčů Walcott a Mikel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne že by Walcott udělal díru do světa.

Reagovat
smazaný uživatel

já už čekal že jako legenda odejde Roman Arkaděvič Abramovič :D takbudezle

Reagovat
čutalista

Legenda, pro mě rozhodně, zanechal tam pořádnej kus svýho života, takže díky

Reagovat
smazaný uživatel

I jako fanda United jsem ho měl strašně rád

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele