Premier League v kostce (17. kolo)

23.12.2016, 14:55
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Proces, na který jsme byli zvyklí vždy až po Novém roce, už se nesměle rozbíhá. Ještě ani nejsou Vánoce a Arsenal už ztrácí dech - v posledních dvou kolech nezískali Kanonýři ani bod, zatímco všichni ostatní kandidáti v boji o Ligu mistrů byli stoprocentní. Özil je otrávený, Wenger uplakaný, Sánchez nedává góly. Arsenal neprožije svátky úplně šťastně...

Naopak Middlesbrough se může radovat - v klíčovém utkání na spodku tabulky totiž Boro smetlo Swansea 3:0 a odskočilo od sestupové propasti na rozdíl čtyř bodů. Postaral se o to Álvaro Negredo, který už podruhé v posledních pěti zápasech dokázal skórovat v jednom utkání dvakrát.

Do sestupových vod se začínají namáčet fotbalisté Crystal Palace, jehož vedení už ztratilo trpělivost s manažerem Alanem Pardewem. Eagles vyhráli jediný z posledních jedenácti klání a poslední zápas bělovlasého kouče budiž ten domácí s londýnskou Chelsea.

Blues naproti tomu nadále válcují celou Anglii a po těsné výhře 1:0 zásluhou nejlepšího střelce Premier League Diega Costy připnuli na svou vítěznou sérii už jedenáctý kolíček. Na druhou příčku se posunul Liverpool, třetí je Manchester City.
Zápas 17. kola: Stoke - Leicester

Nepochopený génius Josef Csaplár si opět mohl mnout ruce ve svém ušáku, když jeho nepsaný zákon zaúřadoval v utkání Stoke City proti Leicesteru. Foxes nesprávně přišli o vyloučeného Jamieho Vardyho, Bojan proměnil rovněž poněkud diskutabilní penaltu a pro Potters vypadalo vše růžově. Jenže v nastaveném čase dal gól ještě Allen, který pohřbil naděje Stoke na vítězství. Svěřenci Marka Hughese tlak dvoubrankového vedení nezvládli a oslabený Leicester v posledních dvaceti minutách vyrovnal.
Gól 17. kola: Jay Rodriguez

Balón skáče před vápnem - co udělá rozený kanonýr? Plácne do něj s vírou, že skončí v bráně. Jay Rodriguez strávil většinu z posledních dvou a půl let na marodce a sebevědomí musí teprve posbírat. Tento gól mu však nesmírně pomůže. Na odražený míč od Redmonda si políčil fantasticky a z otočky jej bez rozmyslu poslal přesně do šibenice. Nádhera.



Zákrok 17. kola: Kasper Schmeichel

Na první pohled zákrok vypadá tak nějak běžně a nutno přiznat, že sám Schmeichel předvedl v utkání proti Stoke jeden efektnější zásah. Dánský gólman ovšem zde při střele Walterse projevil velkou míru schopnosti předvídat, a tak nechal u tyčky nohu a ránu do protipohybu parádně kryl.



Hráč 17. kola: Álvaro Negredo

Ve vzduchu zklikvidoval stopery Swansea, na zemi sestřelil celý tým. Pokud se Middlesbrough podaří udržet v Premier League, bude to z velké části zásluha nejen skvělého Gastóna Ramíreze, ale i kanonýra Álvara Negreda. Španělský forvard odehrál o víkendu úžasný zápas, vyhrál 12 vzdušných soubojů a dvěma góly rozhodl o důležité výhře. Navíc prokázal, že mu nechybí ani technická zdatnost.



Břídil 17. kola: Ross Barkley

Jordan Henderson po utkání vysvětlil, že je Barkley jeho kamarád a byl to pouze špatně načasovaný zákrok. Z mého pohledu však pro odporný skluz na kotník reprezentačního kolegy neexistuje omluva. Ross Barkley šel do Hendersona cíleně, čemuž nahrává i fakt, že se okamžitě po skluzu krajanovi neomluvil, naopak se handrkoval s ostatními hráči Liverpoolu. Nepochopím, jak mohl tento "season-ending tackle" uniknout červené kartě a pro mě za mě klidně šestizápasovému trestu. Otřesné.


Hvězdy 17. kola dle WhoScored.com

1. Álvaro Negredo (Middlesbrough) - 9.29
- 2 góly, 12 vyhraných vzdušných soubojů, 7 odklizených balónů

2. Jay Rodriguez (Southampton) - 8.71
- 2 góly, 4 střely, z toho 3 na bránu, 3 vyhrané vzdušné souboje

3. Papy Djilobodji (Sunderland) - 8.61
- 6 přerušených akcí soupeře, 8 vyhraných vzdušných soubojů, 16 odklizených balónů
Ideální sestava 17. kola

obrázek

Autor: Víťa Horák

Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Počtvrté v sezóně se do sestavy dostal objev podzimu Jordan Pickford. Mladý anglický gólman tentokrát čtyřmi zákroky udržel na uzdě Watford a připsal si další čisté konto. V defenzivě mu výrazně pomohl i Papy Djilobodji, jenž kraloval především ve vzduchu. Šest vyhraných hlaviček a šestnáct odklizených míčů mluví za vše.

Ještě dominantnější výkon předvedl Jan Vertonghen, na nějž nestačil ani silný Sam Vokes z Burnley. Stoper Tottenhamu odklidil hned 21 balónů a soubojů ve vzduchu vyhrál 12. To César Azpilicueta tolik defenzivních starostí neměl. I on si však připsal solidní statistiky vyhraných soubojů a především narýsoval na hlavu Diega Costy fantastickou asistenci k jediné brance utkání s Crystal Palace.

Uplynulý víkend se dařilo krajním obráncům. Našlapáno bylo hlavně na levé straně, protože Patrick van Aanholt a Danny Rose vstřelili vítězné góly svých týmů. Prosadil se i Ryan Bertrand, který byl dopředu proti Bournemouthu nezastavitelný. Mohl mít i asistenci, kdyby Redmond na malém vápně seřídil měřidla. Pravá strana patří Kylu Walkerovi, přestože úvod utkání s Burnley neskutečně hořel. Vzpamatoval se však, připravil gól Allimu a celkem vytvořil pět šancí.

Uprostřed pole se poprvé nominoval Steven Davis, který do South Coast derby přišel až po pauze. Naprosto však změnil průběh utkání a byl hlavní příčinou, proč Southampton ve druhé půli tak dominoval. Navíc fantasticky asistoval u vítězného gólu. Taky Kevin De Bruyne exceloval především po změně stran, kdy neméně úžasně přihrál před rozhodující trefou Sterlingovi. Belgičan celkem připravil pro kolegy sedm šancí a do vápna poslal čtyři přesné centry.

K čelu střelců Premier League se rychle přibližuje Rudý ďábel Zlatan Ibrahimović, autor dvou branek v utkání na hřišti West Bromwiche. Dvakrát se prosadil i Jay Rodriguez, pro nějž jsou góly o to sladší, že se coby hráč základní sestavy prosadil po více než dvou a půl letech. A dvě vlnění sítě si užil i Álvaro Negredo, o němž se více dočtete výše.
Statistické okénko 17. kola

- Chelsea porazila Crystal Palace a vyhrála už 11. zápas v řadě; v rámci jediné sezóny dokázal zvítězit víckrát za sebou jen Arsenal (2001/02 - 13)

- Petr Čech nedokázal osm zápasů v řadě udržet čisté konto; to se mu v kariéře ještě nikdy nestalo

- Joe Allen dal proti Leicesteru svůj pátý gól v sezóně; to je víc branek, než nastřádal v předchozích čtyřech ročnících dohromady (4)

- Jamie Vardy je jedním ze dvou hráčů celé Premier League, který byl v roce 2016 vyloučen dvakrát (další je Victor Wanyama)

- Alan Pardew je teprve druhým vyhozeným manažerem v letošní sezóně Premier League; je však už čtvrtým šéfem za posledních pět let, jenž v předešlém ročníku prohrál finále FA Cupu a následně nevydržel v klubu ani do Vánoc!
Nejvtipnější momenty 17. kola

1. Nešťastý Romero...



2. Nešťastný Arsenal...

3. Nešťastný Moses...


To nejlepší ze světa Premier League už nenaleznete na naší Facebookové stránce, která se stala obětí cenzury a takřka policejní brutality vedení Facebooku, připomínající KGB. Shledávat se tak budeme už pouze skrze články zde na Eurofotbalu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (110)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Romero

Reagovat
Azazelo RD

Nechytne navíc ani five.

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

za ten první odstavec

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kucka

"Jenže v nastaveném čase dal gól ještě Allen, který pohřbil naděje Stoke na vítězství."

skvělý

Reagovat
Busby babes

Reagovat
spider_8

Celý ten odstavec je skvělý, nečekal jsem že mě to bude tak dlouho bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
B3n

Papy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

vsak to Henderson dohral, tak jakypak "season-ending tackle"

Reagovat
Usty

Je fakt, že tyhle zákroky jsou často i career-ending

Reagovat
Zaschrona

v tomhle pripade yellow-ending

Reagovat
smazaný uživatel

kiwwi, pls.

Reagovat
Zaschrona

jenom slusne, jo

Reagovat
celeb

bol to hnusny zakrok a mal okamzite letiet z ihriska. Season-ending tackle to mohol byt, nastastie nebol.

Reagovat
Zaschrona

na cervenou to bylo, ale ciste technicky to oznaceni uplne nesedi na to, jak to realne dopadlo

Reagovat
QooBo

Reagovat
Mada

Reagovat
fenixLFC

barkley

Reagovat
smazaný uživatel

Walker nezahral svoj najlepší zápas proti Burnley, naopak na druhej strane Rose MotM. Vymenil by som ich Ostatné zápasy som nevidel, preto nebudem hodnotiť zostavu kola.

Reagovat
Usty

Na RB nebyla konkurence, na LB velká, jinak souhlasím s tebou

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Barkley

Reagovat
Harakan

Jo to byl strašnej zákrok. Klidně bych mu těch šest zápasů dál.

Reagovat
Zaschrona

FA pravidla = nemuze dostat ani zapas

Reagovat
cristiano.K.

což je smutný pro fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to za pravidla? I v ceske lize se to normalne tresta, protoze rozhodci je jen clovek a ne Buh.

Reagovat
Kovi81

Pokud to rozhodci odpiska jako faul, tak uz to FA nemuze zpetne trestat. Jedine, kdyby to nepiskl vubec.

Reagovat
cristiano.K.

on ty pravidla zná, spíš nad nimi pohoršuje, mám na to stejný názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplne pochopiteľné pravidlá. Neviem si predstaviť, že by bol za jednu vec potrestaný dva krát. Raz v zápase a potom dodatočne. Ak sa to v českej lige normálne trestá, tak to je nenormálna hlúposť.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v zapase muzes bejt potrestanej maximalne kartou. Na disciplinarni komisi pak je udelit zapasovy distanc za zvlast brutalni zakroky. A tady by uz nemela byt komise ovlivnovana tim jestli rozhodci udelil kartu zlutou nebo cervenou, protoze nemusi vsechno videt vid.

Reagovat
Miguel19

Džumanži výuka

Reagovat
Miguel19

Özil je otrávený, Wenger uplakaný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Pickford po 4x v zostave kola. Dúfam, že zostane v Sunderlande ešte aspoň niekoľko rokov, aj keď to pravdepodobne nebude možné pri jeho súčasných výkonoch.

Bohužiaľ Tottenham má post jedničky pošefovaný na niekoľko rokov dopredu a iným ho neprajem.

Reagovat
SunFells

Je spojován s Arsenalem, ale to bude naštěstí fáma.

Reagovat
smazaný uživatel

Našťastie?

Reagovat
SunFells

Jasně, patrně máme aspoň dva lepší brankáře a já přeju Martínezovi, aby postoupil v žebříčku.

Reagovat
Zaschrona

Snad uz v zime k nam.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Negredov gol je WC

Reagovat
Erdovec

jsem strašně rád za Joe Allena, snad mu to tak půjde i dál

Reagovat
smazaný uživatel

Barkley riadna špina.

Reagovat
Zaschrona

*Gerrard riadna špina.

Reagovat
Rssa

*Barkley

Reagovat
Zaschrona

*Gerrard

Reagovat
pingla

'diskutabilní penaltu' Co na tom bylo diskutabilního? Ta byla úplně jasná

Reagovat
mikelinos

výběh GK a vběhnutí hráčů do šesnáctky před dotykem Bojana s míčem a tím pozastavením (zpomalením) si taky nejsem úplně jistý, jestli je v mezích pravidel

Reagovat
Usty

Řešilo se, že Simpsonuv pohyb byl přirozený a hráč sám byl hrozně blízko centrujicimu. V takovým případě se občas nepiska. Ale já jsem taky zastánce toho, že to penalta byla.

Reagovat
pingla

Živě v zápase to hned komentátoři říkali, že byla jasná a tuším že i MOTD to rozebírali a shodli se

Reagovat
Usty

v MOTD se právě Jenas silně ohrazoval proti

Reagovat
pingla

Aha tak to promiň

Reagovat
risk je zisk

Stačilo opravdu málo a mohl mu opravdu ukončit kariéru. Tohle je zmrdovina na entou.

Reagovat
Hokaido

Hendo měl fakt obrovský štestí, že byl ten trávník promoklej a noha mu takhle podklouzla, protože jjnak by to bylo stejný jako třeba u Eduarda. Barkley je fakt strašný hovado.

Reagovat
smazaný uživatel

Odpad Ross, a to som ešte mierny, keď sú tie sviatky.

Reagovat
SunFells

Když tu nedávno owny chválil Arshavina, že dokázal držet krok s Özilem, tak si připomeňme jeho výroční trefu https://twitter.com/Arsenal/status/812316482466181121

Reagovat
Mastný Chobot

moja najobľúbenejšia demo verzia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Snad toho Barkleyho koupíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápasy s Chelsea by měly ještě větší říz.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
PePiG7

Romero

Reagovat
nani92

však nakoniec si s ním Rooney tľapol

Reagovat
smazaný uživatel

na videu to neni

Reagovat
nani92

Lebo to je účelovo zostrihané Ustohalom..

Reagovat
Usty

co není na videu, to ne nestalo

Reagovat
Usty

*se

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme

Reagovat
mimi_united

Barkley hrozný hráč, typické anglické drevo

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Rarášek

Vám zrušili to FB?

Reagovat
Usty

Reagovat
r.mrazik

Co jste delali na tom FB ze to zrusili??

Reagovat
Usty

Porušovali jsme autorská práva vkládáním videí.

Reagovat
r.mrazik

To jsou jantari...kvuli takovy "kravine"

Reagovat
Usty

Asi je to hodně štvalo, mně kvůli tomu dokonce zrušili i osobní účet

Reagovat
r.mrazik

Tak to jsi slusna celebrita

Reagovat
madridcan

Je...priatelka mi kupila casopisy nech sa v nemocnici nenudim. Otvorim Profootbal a bum Ustohal a jeho fandenie Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se chce pochlubit, že je retardovanej a musí kvůli tomu do nemocnice...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
madridcan

Od niekoho s prezyvkou Deform to znie zaujimavo

Reagovat
vladis271

bud to presuňte do PD sekcie alebo to počas Vianoc nechajte tak. V PL sme zvyknutí na iné móresy počas Vianoc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

ten tvuj vanocni nick je skvelej napad proste

Reagovat
smazaný uživatel

Sirim klid a vanocni pohodu mezi vsechny fandy fotbalu

Reagovat
Rarášek

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kvasha16

Reagovat
cristiano.K.

ten Moses, to je největší kokotina,co může obránce napadnout

Reagovat
Bakary3

Vse ok, ale alexis nedava goly ?

Ale notak, do Arsenalu si stouchnete jak chcete, ale na Alexise nesahat, jeden z mala hracu, co moc nezaslouzi kritiku, navic gol dal predposledni zapas, trochu mimo.

Reagovat
Usty

To je pravda, ten gól s Evertonem mi úplně vypadl

Reagovat
vicinda07

to Walker je v zostave kola akoze fakt prvy krat?? vsak ten ta ma byt kazde druhe kolo...ale cenim ze sa tam dostane prave v jednom z jeho najslabsich zapasov

Reagovat
Free_player

Romero to je looser

Reagovat
Kaze

Looser

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
spider_8

Nevím, co na té penaltě proti Leicesteru bylo diskutabilní. Úplně jasná. Spíš mě ale baví Ranieriho výrazy v tomhle zápase

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Barkley to je hnus, ale bohuzel, to je tou vychovou fotbalistu v Anglii, tohle se tam delo vzdy v mnohem vyssi mire, nez nekde jinde. Viz. Vinnie a Roy.

Reagovat
cristiano.K.

výchovou to rozhodně není, stalo se to v derby,ale i tak je to neomluvitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Stastne, vesele a stedre Vianoce praje mojim priatelom zo sranda ligy Bakero.

Reagovat
Kaze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele