Ligue 1 - souhrn 4. kola

30.08.2019, 22:39, aktualizováno 01.09.2019, 23:01
Komentáře a souhrny
PSG veze tři body z Mét, zatímco Stade Rennes podlehlo Nice a poprvé v sezóně ztratilo. Monaco veze jenom bod ze Štrasburku. Lyon se rozešel smírně s Bordeaux, Nîmes si zastřílelo proti Brestu, doma vyhrály také Toulouse, Marseille a Angers. Stejně tak i Nantes, které nejtěsnějším rozdílem přehrálo doma Montpellier...

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 1:0

01.09.2019 21:00

Góly: 33. Darío Benedetto

Klub z přístavního města si tak částečně udobřil fanoušky, ačkoliv André Villas-Boas sám nejlépe ví, že co se předvedené hry týče, nebyla to žádná sláva. Les Verts se po odchodu Jean-Louise Gasseta stále hledají. Po čtyřech kolech mají na kontě stejný počet bodů.

Jak napovídá samotný výsledek, byl to zápas o hrstce vyložených šancí. Tu největší proměnil Darío Benedetto v 33. minutě. Bouna Sarr posunul na Morgana Sansona, který v první milimetrově přesně načasoval přihrávku do optimálního prostoru pro svého argentinského spoluhráče. Posila z Boky Juniors vystřelila pravačkou po zemi, takže Stéphane Ruffier neměl nárok - 1:0.

Benedetto se prosadil ve druhém utkání po sobě, čímž nechal zapomenout na svoji neproměněnou penaltu z toho úvodního. Diváci na Stade Vélodrome vyskočili nadšením, jenže jejich modly nedokázali psychologické výhody nijak zvlášť využít. Štěstí bylo, že kreativní hráči soupeře, jmenovitě především Wahbi Khazri, neměli svůj den.

Střelec branky mohl přidat pojistku v pětapadesáté minutě. Spolupráce s Dimitrim Payetem však skončila pouze na boční síti. Následně to zkoušel Jordan Amavi. Ruffiera se mu sice překonat podařilo, nicméně defenziva stejně odolala. Zmíněný hráč OM už po třiceti minutách hry svým tvrdým zákrokem vyřadil ze hry Jean-Eudese Aholoua a měl kliku, že od rozhodčího Millota uviděl pouze žlutou kartu.

Snahy Löica Perrina v závěru první půle utnul ofsajdový praporek a střelu Sergiho Palencii zblokoval Boubacar Kamara. Z druhé půle zaujala vedle Benedettova pokusu také rána Yanna M’Vily, jemuž první gól v Ligue 1 po osmi rokách uzmul výborným blokem Kevin Strootman. Na opačném pólu se musel proti Youssoufovi a Bouangovi činit Steve Mandanda, který oslavil jubilejní čtyřstý mač ve francouzské nejvyšší soutěži čistým kontem.

Celek ze Saint-Étienne v přístavním městě na jihu Francie nevyhrál už čtyřicet roků. Napravovat dojem budou Printantovi svěřenci po reprezentační pauze v duelu proti Toulouse. Marseille má na kontě sedm bodů, takže na čelo tabulky scházejí jenom dva. Tohle manko se pokusí dohnat už za dva týdny na Stade Louis II v Monaku.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Monaco 2:2

01.09.2019 17:00

Góly: 39. Kenny Lala (pen.), 84. Adrien Thomasson - 11. Islam Slimani, 40. Islam Slimani

Domácí si tak po vypadnutí z Evropské ligy nespravili úplně chuť. Knížecí celek zase ztratil vedení až v závěrečné desetiminutovce.

Doby, kdy se na Stade Louis II slavil titul, už jsou dávno pryč. V minulé sezoně měli v Monaku co dělat, aby nesestoupili. Thierry Henry si nevedl nejlépe, takže se nakonec musel vrátit Leonardo Jardim. Ligue 1 se podařilo zachránit, ale zatím to vypadá, že sestupové starosti budou letos pokračovat. Týkat se nebudou Radamela Falcaa, který odešel hostovat do Galatasaray Istanbul.

Naopak na jihu Francie hostuje z Leicesteru City Alžířan a vítěz Afrického poháru národů Islam Slimani, který si našel centr od Gelsona Martinse, vtipným zpracováním vyřadil ze hry vyběhnuvšího Matze Selse a zakončoval do prázdné - 0:1. Deset minut poté si domácí jednička situaci pohlídala proti Gilu Diasovi, kterému přihrával právě Slimani.

Aktivní forvard potom přinutil muže v rukavicích k výbornému zákroku a rozhodčí Willy Delajod po konzultaci s videem odvolal nařízenou penaltu ve prospěch hostujícího celku. Racing si první šanci šetřil na pětatřicátou minutu. Stefan Mitrović si našel Thomassonův centr od rohového praporku a Benjamin Lecomte se musel vyznamenat.

Čtyři minuty poté dostal příležitost zahrávat "pětku" Kenny Lala. Počkal si a dočkal se gólu, protože Lecomte si vybral opačnou stranu - 1:1. Jenže radost příznivců a příznivkyň celku z regionu Grand Est trvala pouhou minutku. Bezprostředně po rozehrávce Mitrović nezpracoval zpětnou přihrávku a ještě k tomu podklouznul, takže Slimanimu stačilo jenom obejít brankáře - 1:2.

V závěru úvodního dějství ještě Wissam Ben Yedder zblízka vyzkoušel Selsovu pozornost. Po změně stran se připomenul Aleksandr Golovin, který se dostal za Ibrahima Sissoka, nicméně svou akci zakončil nepřesnou střelou. O poločasové pauze vystřídal Leba Mothibu kolega Kévin Zohi z Pobřeží slonoviny. A za dvacet minut na trávníku stihnul jedinou střelu. Pak se zranil a přepustil místo Nuno da Costovi.

Rodák z Kapverdských ostrovů pak dvakrát namazal Ludovicu Ajorquemu, který dvakrát mířil vedle. V jednaosmdesáté minutě mohl Islam Slimani slavit hattrick. Výborně si narazil s Fodém Ballo-Tourém, načež napálil břevno a následná dorážka skončila na Selsových rukavicích. Takže znovu platilo pořekadlo "nedáš - dostaneš".

V 84. minutě Adrien Thomasson centroval do vápna, kde se kulatý předmět po několika odrazech dostal k Dimitrimu Liénardovi, který hlavičkoval zpátky na zadní tyč, kde se do balonu neomylně placírkou z první opřel právě pětadvacetiletý záložník, který dříve hrával za FC Nantes a který taky celou tuhle akci rozjel - 2:2. Remíza tedy nakonec určitě spravedlivá.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC 2:0

01.09.2019 15:00

Góly: 73. Moussa Doumbia (pen.), 90. Rémi Oudin

Nad síly Lille byla tentokrát Remeš, která hrála čtyřicet minut proti deseti. Právě v době početní převahy se podařilo dvakrát skórovat, díky čemuž má tým Davida Guiona na kontě sedm bodů.

Lille v tomto ročníku ztratilo už utkání proti Amiens, ve kterém byl už v devětatřicáté minutě vyloučen Boubakary Soumaré. Pro diváky to nebylo příliš atraktivní utkání. Tribuny sledovaly minimum šancí, přestože domácí, za které debutoval z Bayernu přicházející Renato Sanches, měli balon většinu času na svých kopačkách.

V minulé sezoně stačilo vesměs pouze najít Nicolase Pépého a bylo vymalováno. V této se snaží především Victor Osimhen, jenže tohle nebyl pro dvacetiletého Nigerijce nejlepší zápas. První velká šance byla na Stade Auguste-Delaune k vidění dvě minuty po změně stran. Boulaye Dia dával pod sebe, kde si počíhal Moussa Doumbia, nicméně v tenhle moment ještě netrefil.

Ve třiapadesáté minutě fauloval ve středovém kruhu Diu turecký reprezentant Yusuf Yazici, který přišel v létě z Trabzonsporu. Po druhé žluté se musel pakovat ze hřiště, což pochopitelně hrálo do karet Remeši, třebaže trvalo celých dvacet minut, než se skóre na ukazateli pohnulo. Souboj ve vápně mezi Josém Fontem a Moussou Doumbiou nejprve sudí Eric Wattellier neposoudil jako penaltový, avšak po poradě s asistentem u videa svůj názor přehodnotil a k radosti domácího celku ukázal na značku pokutového kopu.

Sám faulovaný pálil nekompromisně do středu brány - 1:0. V poslední minutě přidal pojistku Rémi Oudin, když se míč z jeho levačky z přímého kopu rozehrávaného až od postranní čáry de facto dokutálel až za Maignanova záda - 2:0. Jenže to v remešském stánku ještě nebylo všechno. Prakticky ihned po rozehrávce zatáhnul ve vlastní šestnáctce Yunis Abdelhamid snažícího se Osimhena.

Druhá penalta tedy byla na světě a Predrag Rajković ji Jonathanu Bambovi dokázal i za pomoci levé tyče zneškodnit, přičemž měl i docela štěstí, že se dorážející Renato Sanches značně ukopnul. Remeš za dva týdny poputuje na Stade de la Beaujoire do Nantes. LOSC bude před zraky domácích fanoušků napravovat dojem ve střetnutí proti Angers SCO.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - OGC Nice 1:2

01.09.2019 15:00

Góly: 25. Walter Benítez (vl.) - 63. Wylan Cyprien (pen.), 90+2. Racine Coly

Pro tým Patricka Vieiry to znamená, že reprezentační pauzu přečeká na třetí příčce. Zato domácí budou hodně zklamaní, protože se nedočkali čtvrté výhry, která by je posunula na první příčku tabulky.

První velká šance se v Roazhon Parku udála až v jednadvacáté minutě. V dobré formě Hrající M’Baye Niang si naskočil na centr od Hamari Traorého, nicméně jeho hlavička neměla dostatečnou razanci, aby naplno prověřila Waltera Beníteze. Gólman Nice tak poprvé kapituloval o čtyři minutky později. Po rohovém kopu Clémenta Greniera hlavičkoval Jérémy Morel a Gautier Lloris kousek nešikovně tečoval balon, který nakonec přešel brankovou čáru pouze o několik centimetrů - 1:0.

Youcef Atal v následujících minutách hodně zlobil obranu Les Rouges et Noir, leč k větší příležitosti se nepropracoval. Naopak M’Baye Niang mohl přidat druhou branku, kdyby si lépe poradil s Traorého centrem. Poločas zakončil Morel nepřesnou hlavičkou nad břevno. Jenže druhá půle už tak dobře pro Stéphanův výběr vyjít neměla.

V 58. minutě výborně přihrával Adrien Tameze a Edouard Mendy měl co dělat, aby překazil radost Wylanu Cyprienovi. Nedlouho poté opět zazlobil Atal. Tentokrát neohroženě vběhnul do vápna, kde ho nedovoleně zastavil Hamari Traoré. Rozhodčí Hamel neváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Cyprien si hodně věřil a i přes mohutný pískot tribun proměnil - 1:1. Nutno dodat, že kdyby Mendy skočil po své pravé ruce, asi bychom byli svědky další zahozené "pětky".

V 74. minutě zakončil rychlý protiútok nepřesnou střelou Grenier. Potom se Vieira rozhodnul poslat do hry čerstvé síly, protože viděl, že Rennes je k poražení. Colyho první šance z osmaosmdesáté minuty se ještě díky včasnému zákroku Jérémyho Gélina neujala, ale ve druhé minutě nastaveného času už mohl třiadvacetiletý Senegalec se svými spoluhráči slavit.

Stanley N’Soki prodloužil rohový kop z levé strany na zadní tyč, kde Coly zvolil zakončení levým kolenem - 1:2. Jinou variantu mu situace ani neumožňovala. Po čtyřech kolech má na kontě každý klub Ligue 1 alespoň jednu porážku, což v soutěži, ve které hraje PSG, rozhodně nebývá zvykem. Orli příště letí do Montpellieru, zatímco na Rennes čeká Brest.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Dijon FCO 2:0

31.08.2019 20:00

Góly: 50. Ngonda Muzinga (vl.), 71. Farid El Melali

Po čtyřech odehraných kolech zůstal Dijon jediným celkem Ligue 1, který dosud neposbíral na své konto ani bod. V Angers držel plichtu jen do půle, pak jeho soupeř skóroval dvakrát, uzmul již svou třetí výhru v sezóně a překvapivě se usadil na předních pozicích tabulky. Nejprve vlastence zaznamenal Ngonda Muzinga, pak se trefil Farid El Melali.

V daleko lepším rozpoložení byli před tímhle soubojem domácí, jež sice padli v půlce srpna vysoko na půdě Lyonu, doma si však poradili s Bordeaux i Métami a skolit se jim nyní podařilo také burgundského protivníka. Les Moutardes naopak jen potvrdili, že mají hodně na čem pracovat. Doposud mimochodem vsítili jen jeden jediný gól za čtyři utkání.

Ani v defenzívě přitom není v dijonském týmu úplně všechno v pořádku. Dokázal to třeba Alphonse, který svou školáckou chybou nabídl tutovku ve 29. minutě Aliouimu. Ten následně tlačil svou střelu ke vzdálenější tyčce, na poslední chvíli ale skočil po jeho zakončení brankář Rúnarsson, jemuž se podařilo letící míč vyrazit do své brankové konstrukce.

První dějství toho jinak opravdu moc nenabídlo, o všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce. Sice zkraje se vůbec poprvé výrazněji osmělili taktéž hosté, konkrétně střídající Mavididi, avšak s jeho příležitostí si gólman Butelle poradil. A pak na řadu přišel opravdu kuriózní moment. Na svůj vlastňák nešťastník Ngonda asi jen tak nezapomene.

Domácí záložník Mathias Lage se chtěl propracovat k míči v pokutovém území, stačil ho však pouze přizvednout do vzduchu, a Ngonda, nikým neatakovaný, ve snaze situaci vyřešit poklidnou hlavičkou do náruče spoluhráče Rúnarssona zamířil přímo do vlastní brány, jako by útočil na tu soupeřovu. Z tohohle momentu se ve zbývajícím čase DFCO neoklepal.

Hosté usilovali o změnu průběžně nepříznivého skóre, v 63. minutě se mohl prosadit z brejku Mama Baldé, jenže mezírku mezi nohama Butelleho nakonec nenašel. V 71. minutě naopak Angers udeřilo gólově podruhé a rozhodlo o svém úspěchu. Po centru Capelleho hlavičkou na zadní tyči nezacílil Bahoken, nicméně z dorážky se snadno prosadil El Melali.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Amiens SC 2:0

31.08.2019 20:00

Góly: 50. Jean-Victor Makengo, 59. Efthymios Koulouris

Dobrý začátek sezony potvrdilo Toulouse, které využilo domácí prostředí a zvítězilo nad Amiens 2:0. Hosté nehráli špatně, ale s jednou střelou na branku za celé utkání se toho moc vyhrát nedá. Tři body domácím vystřelil Makengo a Koulouris.

Zápas mezi TFC a Amiens měl velkou důležitost z hlediska pozdějších bojů o záchranu. Přeci jenom se na stadionu Municipal utkala dvě mužstva, která mnozí pasují do boje o záchranu. Toulouse ale začalo sezonu dobře a proti Amiens to výsledkem potvrdilo.

Hostům přitom patřil začátek utkání a první velkou příležitost poslal Gaël Kakuta těsně vedle. Amiens bylo dál lepším mužstvem a po půlhodině hry se dokonce dožadovalo pokutového kopu, když obránce Diakité ve vápně zahrál rukou. Sudí však k nelibosti hostů penaltu zahrávat nenechal, Coulibalyho ruku vyhodnotil jako nezaviněnou. Toulouse si první velkou možnost vypracovalo až na sklonku prvního poločasu. Po chybě Amiens se balónu zmocnil Quentin Boisgard, ale svojí ranou jen těsně minul pravou tyč.

Mnohem úspěšnější byl při střelbě až Jean-Victor Makengo, který pět minut po změně stran zkusil střelecké štěstí ze střední vzdálenosti a jeho rána krásně zapadla do sítě! Toulouse vedlo a o deset minut později svůj náskok navýšilo. Kapitán Gradel postupoval společně s Koulourisem, kterému před šestnáctkou poslal přihrávku a druhý jmenovaný propálil Gurtnera.

Amiens na dvoubrankovou ztrátu zareagovalo střídáním, jenomže domácí si luxusní náskok zuby nehty hlídali a jelikož už žádná další velká šance k vidění nebyla, skončila utkání vítězstvím Téfécé 2:0.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Montpellier HSC 1:0

31.08.2019 20:00

Góly: 84. Abdoulaye Touré

Nejtěsnější výhrou domácích skončil duel mezi FC Nantes a HSC Montpellier. Na rozhodující branku si přitom museli diváci počkat až do 86. minuty, kdy se prosadil hrdina utkání Abdoulaye Touré. Nantes se minimálně do neděle posunulo na páté místo tabulky.

Utkání začalo ve velkém tempu a také brankové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Girotta se na hranici vápna dostal k odraženému balónu a Rulli musel předvést pohotový zákrok. HSC zase zahrozilo prostřednictvím standardky, ale Mollet branku netrefil. Ve 21. minutě přišla znovu velká možnost domácího celku, po sólu Simona tentokráte střílel Touré, aby Rulli předvedl další jistý skok.

Obě strany se během prvního poločasu dožadovaly odpískání pokutového kopu. Nejvíce se publikum zlobilo za okamžik ze 31. minuty, během kterého byl ve vápně přidržen Imran Louza, ale sudí zůstal i v této chvíli neoblomný. O deset minut později selhal v dobré šanci Delort a pochválit musíme brankáře Lafonta. První poločas šance přinesl, nikoliv však kýžený gól.

Montpellier na půdě Nantes častěji držel balón, byť domácí dělali všechno pro to, aby tuto statistiku narušili. Druhý poločas už tolik bohatý na šance nebyl, ovšem nakonec přinesl jediný rozhodující gól. Šest minut před koncem si dobře individuálně poradil Abdoulaye Touré, který si položil obránce a pak přesnou ranou odstartoval domácí radost. Nantes mohlo vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale Abíd a ani Coulibaly si na Rulliho nepřišli. Brankář HSC držel naděje svého celku až do poslední sekundy, jenomže jeho tým vyrovnat nedokázal.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Stade Brestois 3:0

31.08.2019 20:00

Góly: 2. Zinedine Ferhat, 33. Théo Valls, 90+3. Kévin Denkey

První porážku po postupu do Ligue 1 registruje Brest. Bretaňský celek vůbec nestačil na Nimes Olympique, kterému podlehl vysoko 0:3. Domácí Crocodiles zvítězili poprvé v sezoně.

Nimes mělo za sebou těžký los a po zápasech s Paříží, Nice nebo Monakem je čekal o poznání hratelnější soupeř. Brest ale vstoupil do sezony dobře a prodloužit neporazitelnost hodlal i na půdě Nimes.

Velký podíl na konečném vítězství měl samotný začátek utkání. Hráči Nimes do něho vstoupili skvěle a už ve 2. minutě se ujalo vedení. Zinedine Ferhat se rozhodl od poloviny hřiště potáhnout balón do šestnáctky a vystřelit, což se setkalo s úspěchem a Nimes vedlo 1:0. O chvíli později měl Sofiane Alakouch na kopačce druhý gól, ale jeho tvrdou střelu z úhlu Larssoneur vyrazil. Do třetice pak mohl zvýšit Haris Duljević, ale jeho ránu z první vytěsnil na rohový kop Larssoneur. Na branku Brestu se v prvním poločase valil jeden útok za druhým a bylo otázkou času, než nováček soutěže podruhé inkasuje. Philippoteaux ještě zblízka neuspěl, ale ve 33. minutě už se prosadil Theo Valls. Ten dostal na hranici šestnáctky spousty prostoru a jeho rána pod břevno skončila v síti.

Dvoubrankový náskok byl pro Nimes zcela zasloužený. Brest se sice ve druhém poločase snažil o kontaktní branku, ale směrem dopředu si nevedl dobře. V 68. minutě zazdil největší šanci Irvin Cardona, když sám před Bernardonim netrefil branku! Na druhé straně zase musel do akce Larssoneur a střelu Ferhata vytěsnil nad břevno.

Brankář Brest Larssoneur měl ve druhém poločase několik výborných zákroků jako například proti po další ráně Ferhata, ovšem u dvou inkasovaných branek nakonec nezůstalo. Ve třetí minutě nastavení udělal tečku za utkáním třetí brankou do sítě Brestu Kévn Denkey. Na jeho střelu přes hlavu Larssoneur nedosáhl.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 1:1

31.08.2019 17:30

Góly: 32. Memphis Depay - 67. Jimmy Briand

Lyonu se v posledních sezónách na Bordeaux ne úplně dobře daří, nebo lépe řečeno ho neporáží. V uplynulých šesti případech se mu to podařilo jen loni, na sedmý pokus se urodila remíza. Domácí vedli do poločasu díky Memphisu Depayovi, pak se ale nechal vyloučit po obrátce Thiago Mendes, a hosté následně odpověděli Jimmym Briandem.

Zkušený francouzský forvard ve službách Les Girondins celkem čtyři sezóny strávil právě v Lyonu a teď proti svému bývalému zaměstnavateli zaznamenal klíčový vyrovnávací gól. Svěřenci kouče Paula Sousy potvrdili, že jejich forma má stoupající tendenci, a připsali si po prvotní porážce v Angers už svoje třetí utkání bez porážky.

Zato v táboře Les Gones po parádním vstupu do sezóny v úvodních dvou kolech možná už tak veselo není. Poté, co v úterní dohrávce nestačili venku na Montpellier, ztratili body podruhé za sebou. Nutno podotknout, že jejich snažení bylo výrazně zmařeno červenou kartou Thiaga Mendese, jenž se nechal vyloučit poměrně zbytečně.

Domácí lodivod Sylvinho každopádně mohl být s průběhem prvního poločasu relativně spokojený. Do první větší šance se dostal už v 8. minutě Aouar, který se prokličkoval až do šestnáctky, z blízkosti ho však vychytal gólman Costil. Poté Thiago Mendes vyfasoval první žlutou kartu, a to zcela zaslouženě po došlápnutí Otávia ve středu hřiště.

Ve 31. minutě se Olympique ujal vedení. Terrier poslal dlouhou kolmici dopředu podél levé strany, za obranu si zaběhl ve sprintu Depay, jenž se sice objevil v docela ostrém úhlu, nicméně i přesto dokázal poslat svou střelu podél Costila. Hostující defenzíva se dožadovala přerušení hry kvůli ofsajdu, ale marně. Branka byla jednoduše uznána.

Na sklonku hodiny hry přišlo na řadu osudné vyloučení. I přesto, že byl Thiago Mendes napomínán, ve středu hřiště nešetrně podrazil Kalua, a odebral se tak z hrací plochy předčasně. Přesilovku FCGdB následně rychle využil. Střelu de Prévilleho ještě brankář Anthony Lopes zneškodnil, míč však vyrazil jen k Briandovi, který už zacílil přesně.

Více informací k zápasu

FC Metz - Paris Saint-Germain 0:2

30.08.2019 20:45

Góly: 11. Ángel Di María (pen.), 43. Eric Choupo-Moting

PSG nemělo k dispozici své úderné ofenzivní trio ve složení Edinson Cavani, Kylian Mbappé a Neymar, přesto si na půdě nováčka z Mét poradilo a uzmulo povinné tři body. Výtečně všechny zmíněné zastoupili Ángel Di María a Maxim Choupo-Moting, autoři dvou gólů. Domácí po jejich trefách prohrávali po půli, ve druhé se už na zvrat nezmohli.

Hostující kouč Thomas Tuchel vlivem několika dalších absencí v podstatě neměl moc na výběr, koho poslat dopředu, a zvolil vlastně očekávanou sestavu s ve formě hrajícím Choupem-Motingem a Di Maríou, vedle nichž nasadil ještě Pabla Sarabiu. Velmi dobře si ale hosté vedli taktéž v defenzívě, se kterou si jejich protivník v podstatě nevěděl rady.

Důležitá byla pro klid Pařížanů určitě branka zkraje utkání. Poté, co Di María rozehrál rohový kop prudkou přihrávkou do šestnáctky, podrazil Juana Bernata hodně nešetrně bránící Fofana, a sudí Schneider nařídil pokutový kop. K němu se v 11. minutě postavil Di María, který si počínal velmi zkušeně a zamířil snadno do protipohybu brankáře Oukidji.

V 17. minutě mohlo PSG svůj náskok navýšit, po dalším kopu z rohu zahrávaném Di Maríou se k hlavičce propracoval Gueye, nicméně na svou premiérovou trefu v novém dresu si musel ještě počkat, neboť orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Méty směrem dopředu prakticky vůbec hrozily, ba naopak inkasovaly dvě minuty před obrátkou podruhé.

Verratti se ujal rozehrání standardní situace z pravé strany, poslal nadýchaný centr na hranici brankového území, odkud hlavou přesně zacílil Choupo-Moting. Zaznamenal tak již svůj třetí letošní gól v Ligue 1 a stal se najednou vůbec nejlepším střelcem týmu v této soutěži. Po přestávce Les Parisiens pouze udržovali pohodlné vedení, a to bez větších obtíží.

Nováček nejvyšší francouzské soutěže působil i nadále v útoku hodně bezradným dojmem, obrana vedená Marquinhosem a Thiagem Silvou byla v nynějším klání jednoduše bezchybná. Druhé dějství nabídlo jinak snad jen jednu větší šanci, prvně jmenovaný stoper v 67. minutě vyslal do výtečné pozice Di Maríu, Oukidja ho ale perfektním zákrokem vychytal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain430110:29
2.Stade Rennes43016:39
3.OGC Nice43017:59
4.Angers SCO43018:79
5.Olympique Lyon421110:27
6.Stade Reims42114:17
7.FC Nantes42114:37
8.Olympique Marseille42113:37
9.Toulouse FC42114:57
10.Lille OSC42025:46
11.Girondins Bordeaux41215:55
12.Stade Brestois41213:55
13.Nîmes Olympique41126:74
14.Montpellier HSC41122:34
15.FC Metz41124:64
16.AS Saint-Étienne41123:64
17.Racing Strasbourg40313:53
18.Amiens SC41033:63
19.AS Monaco40224:102
20.Dijon FCO40041:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
RadekVonCZE

Reagovat
Langi

Tak Lyonu uz konecne realne doslo stesti a ukaze se, jestli ten novy impuls fakt bude dostatecny...prohry v Montpellier a remizy doma s Bordeaux muzou nakonec stat i to druhe misto...minulost uz ukazala...po 4 kolech uz asi neni treba zustavat naivni, ze by to letos proti trochu rozhadanemu PSG treba mohlo i jit...lyonsky svet je porad v rovnovaze

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kucka

Reagovat
RadekVonCZE

To by nesměli být Arabáči v PSG

Reagovat
AjaxFans

V této sekci je taky teda narváno

Reagovat
Godwinson

Remeš

Reagovat
Pyroman

Printant bude s tímhle brzo zase jen asistent, zatím posral, na co šáhnul. 4 body jsou těžká bída.

Reagovat
Godwinson

Dal jsem dnes šanci Marseille a byla to skvělá volba. Vyjma tří nebo čtyř hráčů to byl zápas jak z naší ligy, děsná bramboračka.

Překvapuje mě Benedetto, 29 let, první přestup a hned z JA do Evropy a hraje takhle, hodně dobrý. Jinak je v Marseille zajímavý snad už jen Kamara. Dost mě mrzí, že nehraje třeba v Lyonu, protože s tím, jak současný Lyon funguje, bych mu mnohem více věřil na naplnění potenciálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

A Amavi mě teda vyloženě fascinuje. Nejen, že je mu teprve 25, ale přijde mi jako vypasený prase, co udělalo od té jeho poslední sezóny v Nice asi tak dvacet kariérních kroků dozadu. Hrál naprosto otřesně. Tohle byl pomalu reprezentační bek.

Reagovat
smazaný uživatel

Amaviho úroveň je naprosto šílená. Já ani ve snu když přestupoval mě nenapadlo že může v Ligue 1 znova dopadnout takto. Přinejhorším, že bude průměrným hráčem ligy, ale on by patřil mezi ty nejhorší beky i v Ligue 2. A i když včera byli nejlepší nové posily Benedetto a Alvaro, tak to že už několik přestupáků je levý bek nejslabší místo sestavy a sporotovní ředitel nedokáže sehnat už roky náhradu je na odstoupení. Tady se ukazuje že fotbal a jeho vedení přece jen jsou sportovci a funguje to jinak než jakýkoliv jiný byznis. Protože vidět takové nedostatky ve své "firmě" a i s prostředky je nedokázat vyřešit je na vyhazov.

Reagovat
Israha

Mi to připadá, jak kdyby to za těch pár měsíců všechno odkoukal od Evry. Tam to prostě AVB musí začít stavět se Sakaiem vlevo a Sarrem vpravo, až bude zdravý Thauvin. Jinak to nejde.

Reagovat
Israha

Jinak - to, že se s Boasem oproti Garciovi tolik nezmění, když nejsou prachy na posily, bylo jasné. Ale že se za čtyři zápasy byl schopný ze hry trefit pouze jeden jediný hráč, to je alarmující. To se musí okamžitě začít řešit, protože pak stačí zraněný stehenní sval na měsíc a je vymalováno.

Reagovat
Pyroman

Tak uzdraví se vám Thauvin a góly budou na něm a Benedetovi, možná ještě občas Payet z přímáku nebo penalty, jinak tam reálně nikoho nemáte. Zase jestli dopadne ten přestup Rongiera, mohl by vám ten útok docela fungovat.

Reagovat
Israha

Nejhorší je ta brutální neproduktivita křídel a zálohy. S Ocamposem, N'Jiem a Gustavem odešli tři hráči, kteří kanadské body byli schopni dělat. Oproti tomu Sarr, Radonjič a vlastně celá záloha je šíleně neproduktivní. Se musí probudit aspoň Sanson a dotáhnout ten Rongier, jinak to je průser.

Reagovat
Pyroman

Rongier něco málo přidá, pokud teda fakt přijde, Sanson pár gólů možná dá taky, ale je fakt, že tam jinak nemáte z čeho brát. Na druhou stranu si dokážu představit, že budete letos mít dobrou obranu, v útoku to potáhnou Thauvin a Benedetto a bude to stačit na nějaké 4. nebo 5. místo, což je asi s tímhle kádrem maximum.

Reagovat
Israha

Podle těch prvních zápasů mi to přijde, jako by to AVB chtěl hrát spíš defenzivně...ale to s tím, jak brání kraje obrany a s tím, že v týmu vlastně není regulérní DMko, může být dost ošklivé . Baup se slabší defenzivou...

Reagovat
smazaný uživatel

Videl sem Benedetta zatim dvakrat a sem z neho hotovej 29 let a doted mimo Evropu takovej poklad

Reagovat
Seydou Doumbia

On měl tuším nějaké vleklé zdravotní problémy, proto nepřestoupil dříve.

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

trochu mi pripomina Adriana, takovej silovej tank s vynikajici technikou

Reagovat
roman_tycka

Sylvinho ven.

Reagovat
Elliasson

Tohle Monako je vážně šílené. Nevím, jestli jsou tak znudění nebo naopak pod tlakem...

Reagovat
Seydou Doumbia

A potom tu je Marseille, které nemá s čeho postavit sestavu a je na tom o dobrých jedenáct míst v lize lépe. Šílené

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele