4. kolo
30.08.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

PSG i bez svých opor skolilo venku Méty

PSG nemělo k dispozici své úderné ofenzivní trio ve složení Edinson Cavani, Kylian Mbappé a Neymar, přesto si na půdě nováčka z Mét poradilo a uzmulo povinné tři body. Výtečně všechny zmíněné zastoupili Ángel Di María a Maxim Choupo-Moting, autoři dvou gólů. Domácí po jejich trefách prohrávali po půli, ve druhé se už na zvrat nezmohli.

Hostující kouč Thomas Tuchel vlivem několika dalších absencí v podstatě neměl moc na výběr, koho poslat dopředu, a zvolil vlastně očekávanou sestavu s ve formě hrajícím Choupem-Motingem a Di Maríou, vedle nichž nasadil ještě Pabla Sarabiu. Velmi dobře si ale hosté vedli taktéž v defenzívě, se kterou si jejich protivník v podstatě nevěděl rady.

Důležitá byla pro klid Pařížanů určitě branka zkraje utkání. Poté, co Di María rozehrál rohový kop prudkou přihrávkou do šestnáctky, podrazil Juana Bernata hodně nešetrně bránící Fofana, a sudí Schneider nařídil pokutový kop. K němu se v 11. minutě postavil Di María, který si počínal velmi zkušeně a zamířil snadno do protipohybu brankáře Oukidji.

V 17. minutě mohlo PSG svůj náskok navýšit, po dalším kopu z rohu zahrávaném Di Maríou se k hlavičce propracoval Gueye, nicméně na svou premiérovou trefu v novém dresu si musel ještě počkat, neboť orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Méty směrem dopředu prakticky vůbec hrozily, ba naopak inkasovaly dvě minuty před obrátkou podruhé.

Verratti se ujal rozehrání standardní situace z pravé strany, poslal nadýchaný centr na hranici brankového území, odkud hlavou přesně zacílil Choupo-Moting. Zaznamenal tak již svůj třetí letošní gól v Ligue 1 a stal se najednou vůbec nejlepším střelcem týmu v této soutěži. Po přestávce Les Parisiens pouze udržovali pohodlné vedení, a to bez větších obtíží.

Nováček nejvyšší francouzské soutěže působil i nadále v útoku hodně bezradným dojmem, obrana vedená Marquinhosem a Thiagem Silvou byla v nynějším klání jednoduše bezchybná. Druhé dějství nabídlo jinak snad jen jednu větší šanci, prvně jmenovaný stoper v 67. minutě vyslal do výtečné pozice Di Maríu, Oukidja ho ale perfektním zákrokem vychytal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sports.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tipsport to vidí na výhru hostu max. o 2 goly. Já si s dovolením ještě jeden přidám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele