4. kolo
01.09.2019 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Zápas mezi Strasbourgem a Monakem vítěze nepoznal

Domácí si tak po vypadnutí z Evropské ligy nespravili úplně chuť. Knížecí celek zase ztratil vedení až v závěrečné desetiminutovce.

Doby, kdy se na Stade Louis II slavil titul, už jsou dávno pryč. V minulé sezoně měli v Monaku co dělat, aby nesestoupili. Thierry Henry si nevedl nejlépe, takže se nakonec musel vrátit Leonardo Jardim. Ligue 1 se podařilo zachránit, ale zatím to vypadá, že sestupové starosti budou letos pokračovat. Týkat se nebudou Radamela Falcaa, který odešel hostovat do Galatasaray Istanbul.

Naopak na jihu Francie hostuje z Leicesteru City Alžířan a vítěz Afrického poháru národů Islam Slimani, který si našel centr od Gelsona Martinse, vtipným zpracováním vyřadil ze hry vyběhnuvšího Matze Selse a zakončoval do prázdné - 0:1. Deset minut poté si domácí jednička situaci pohlídala proti Gilu Diasovi, kterému přihrával právě Slimani.

Aktivní forvard potom přinutil muže v rukavicích k výbornému zákroku a rozhodčí Willy Delajod po konzultaci s videem odvolal nařízenou penaltu ve prospěch hostujícího celku. Racing si první šanci šetřil na pětatřicátou minutu. Stefan Mitrović si našel Thomassonův centr od rohového praporku a Benjamin Lecomte se musel vyznamenat.

Čtyři minuty poté dostal příležitost zahrávat "pětku" Kenny Lala. Počkal si a dočkal se gólu, protože Lecomte si vybral opačnou stranu - 1:1. Jenže radost příznivců a příznivkyň celku z regionu Grand Est trvala pouhou minutku. Bezprostředně po rozehrávce Mitrović nezpracoval zpětnou přihrávku a ještě k tomu podklouznul, takže Slimanimu stačilo jenom obejít brankáře - 1:2.

V závěru úvodního dějství ještě Wissam Ben Yedder zblízka vyzkoušel Selsovu pozornost. Po změně stran se připomenul Aleksandr Golovin, který se dostal za Ibrahima Sissoka, nicméně svou akci zakončil nepřesnou střelou. O poločasové pauze vystřídal Leba Mothibu kolega Kévin Zohi z Pobřeží slonoviny. A za dvacet minut na trávníku stihnul jedinou střelu. Pak se zranil a přepustil místo Nuno da Costovi.

Rodák z Kapverdských ostrovů pak dvakrát namazal Ludovicu Ajorquemu, který dvakrát mířil vedle. V jednaosmdesáté minutě mohl Islam Slimani slavit hattrick. Výborně si narazil s Fodém Ballo-Tourém, načež napálil břevno a následná dorážka skončila na Selsových rukavicích. Takže znovu platilo pořekadlo "nedáš - dostaneš".

V 84. minutě Adrien Thomasson centroval do vápna, kde se kulatý předmět po několika odrazech dostal k Dimitrimu Liénardovi, který hlavičkoval zpátky na zadní tyč, kde se do balonu neomylně placírkou z první opřel právě pětadvacetiletý záložník, který dříve hrával za FC Nantes a který taky celou tuhle akci rozjel - 2:2. Remíza tedy nakonec určitě spravedlivá.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele