4. kolo
01.09.2019 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Nice zásluhou pozdní trefy porazilo Rennes

Pro tým Patricka Vieiry to znamená, že reprezentační pauzu přečeká na třetí příčce. Zato domácí budou hodně zklamaní, protože se nedočkali čtvrté výhry, která by je posunula na první příčku tabulky.

První velká šance se v Roazhon Parku udála až v jednadvacáté minutě. V dobré formě Hrající M’Baye Niang si naskočil na centr od Hamari Traorého, nicméně jeho hlavička neměla dostatečnou razanci, aby naplno prověřila Waltera Beníteze. Gólman Nice tak poprvé kapituloval o čtyři minutky později. Po rohovém kopu Clémenta Greniera hlavičkoval Jérémy Morel a Gautier Lloris kousek nešikovně tečoval balon, který nakonec přešel brankovou čáru pouze o několik centimetrů - 1:0.

Youcef Atal v následujících minutách hodně zlobil obranu Les Rouges et Noir, leč k větší příležitosti se nepropracoval. Naopak M’Baye Niang mohl přidat druhou branku, kdyby si lépe poradil s Traorého centrem. Poločas zakončil Morel nepřesnou hlavičkou nad břevno. Jenže druhá půle už tak dobře pro Stéphanův výběr vyjít neměla.

V 58. minutě výborně přihrával Adrien Tameze a Edouard Mendy měl co dělat, aby překazil radost Wylanu Cyprienovi. Nedlouho poté opět zazlobil Atal. Tentokrát neohroženě vběhnul do vápna, kde ho nedovoleně zastavil Hamari Traoré. Rozhodčí Hamel neváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Cyprien si hodně věřil a i přes mohutný pískot tribun proměnil - 1:1. Nutno dodat, že kdyby Mendy skočil po své pravé ruce, asi bychom byli svědky další zahozené "pětky".

V 74. minutě zakončil rychlý protiútok nepřesnou střelou Grenier. Potom se Vieira rozhodnul poslat do hry čerstvé síly, protože viděl, že Rennes je k poražení. Colyho první šance z osmaosmdesáté minuty se ještě díky včasnému zákroku Jérémyho Gélina neujala, ale ve druhé minutě nastaveného času už mohl třiadvacetiletý Senegalec se svými spoluhráči slavit.

Stanley N’Soki prodloužil rohový kop z levé strany na zadní tyč, kde Coly zvolil zakončení levým kolenem - 1:2. Jinou variantu mu situace ani neumožňovala. Po čtyřech kolech má na kontě každý klub Ligue 1 alespoň jednu porážku, což v soutěži, ve které hraje PSG, rozhodně nebývá zvykem. Orli příště letí do Montpellieru, zatímco na Rennes čeká Brest.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na 1,73 to nevypadá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele