Ligue 1 - preview 4. kola

30.08.2019, 08:34, aktualizováno 01.09.2019, 08:30
Previews
AS Monaco po minulé sezoně nezvládlo ani úvod nového ligového ročníku a nyní ho nečeká nic snadného ve Štrasburku. Rennes hraje s Nice a bodový zisk ho vrátí na první místo tabulky, Lille cestuje do Remeše, v atraktivním souboji se proti sobě postaví Marseille a Saint-Étienne...
Stade Reims - Lille OSC  (neděle 15:00)
Galtierova skvadra před týdnem na vlastním stadionu vyhrála díky penaltě Jonathana Bamby a dvěma trefám Victora Osimhena 3:0. Remeš naopak utrpěla trochu smolnou porážku v Brestu a už dvě utkání po sobě její hráči nedali gól.

"Nemůžu říct, že bychom nekontrolovali hru. Rozhodně jsme byli aktivnější než Brest, který spoléhal hlavně na protiútoky. Ve druhém poločase se jeho hra hodně zlepšila. Nejvíce mě zklamalo, že jsme nedokázali skórovat v pasážích, kdy jsme byli mnohem lepším týmem. A pak jsme inkasovali tři minuty před koncem. To hodně bolí. Když jsme nebyli schopní vyhrát, měli jsme udělat maximum pro to, abychom alespoň remizovali," lamentoval David Guion.

Z jeho svěřenců si nezahrají Arbër Zeneli, Mathieu Cafaro a Hassane Kamara, což by mohlo být nepříjemné zvláště v případě prostředního jmenovaného. Bolaye Dia možná přepustí svoje místo na hrotu útoku Suk Hyun-Junovi. Jinak se nedá předpokládat, že by chtěl jednapadesátiletý lodivod dělat nějaké zásahy do sestavy, protože patří k těm, kteří sázejí na osvědčené hráče.

To jeho protějšek Christophe Galtier využívá celé šířky kádru přeci jen raději. Tentokrát jsou mimo akorát Xeka a Loïc Rémy. Adama Soumaoro by měl zase doplnit Josého Fonteho v obranné řadě. Boubakary Soumaré si pro změnu odpykal trest za karty, ale zápas patrně začne pouze na lavičce. Po odchodu Nicolase Pépého by se o přísun branek měl letos starat další Afričan - nigerijský rodák Viktor Osimhen.

"Začali jsme dost průměrně, ale postupem času jsme měli hru pod kontrolou. Fakt, že jsme se dostávali do šancí a dařilo se nám je proměňovat, je odměnou za výbornou práci všech při tréninku. Saint-Étienne hrají evropské poháry a proti takovému týmu musíte hrát na sto procent. Viktor Osimhen předvedl výborný výkon a věřím tomu, že může být ještě lepší. Vždyť je mu teprve dvacet. Svoji práci ale už teď dělá výborně," chválil bývalý lodivod ASSE po vzájemném klání.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.06 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - OGC Nice  (neděle 15:00)
Po dvou výhrách se museli hráči Nice sklonit před uměním Dimitriho Payeta proměňovat pokutové kopy. S Marseille to OGC na body nevyšlo a teď to bude chtít ze všech sil odčinit. Proti Rennes to však bude mít hodně složité, protože trenér Julien Stéphan zatím pokaždé zvolil taktiku, které vedla ke třem bodům.

To o sobě nikdy jiný v aktuálním ročníku už říct nemůže. Rennes je posledním stoprocentním týmem. "Byl to z naší strany pragmatický, kvalitní a dostačující výkon. Ačkoliv musím uznat, že jsme měli i trochu kliku. Ale je z toho třetí výhra v řadě. Atmosféra v šatně je proto velice dobrá. Štrasburk hrál dobře, avšak důležité bylo, že jsme měli balon častěji na kopačkách. Pořád nás čeká ještě hodně náročná práce, protože ve hře byly nedostatky, které by příště mohl soupeř využít. Je to skvělý start do sezony a rozhodně budeme chtít v předvedené hře pokračovat," usmíval se mladý trenér po vítězství v minulém kole.

Les Rouges et Noirs si předtím poradili jak s Montpellierem, tak s PSG. Do čtvrtého mače nenaskočí Adrien Hunou a Flavien Tait, který si odpykává trest za vyloučení v prvním utkání na Stade de la Mosson. Do obrany přišel vypomoct Joris Gnagnon, který hostuje ze Sevilly. Pětatřicetiletý Jérémy Morel tak dost možná usedne jen na lavičku náhradníků.

Na druhé straně musí bývalý francouzský reprezentant Vieira na lavičce klubu z Azurového pobřeží řešit absence Danila, Malanga Sarra a zřejmě i Christopha Herelleho a Myziane Maolidy. K dispozici naopak budou Youcef Atal, Racine Coly, Ibrahim Cissé a čerstvě podepsaní Kasper Dolberg (Ajax) a Alexis Claude-Maurice (Lorient).

"Byli výborně organizovaní, čímž nám všechno hodně zkomplikovali. Vždycky se soustředíme na to, co si řekneme v šatně, jenže tentokrát to nefugovalo. A na hřišti bylo vidět, jakých nedostatků bychom se pro příště měli vyvarovat. Doufám, že do konce přestupového období podepíšeme ještě další hráče. Chceme hrát útočný fotbal, k čemuž by nám mohla pomoct i tahle porážka, až si ji rozebereme," řekl Vieira, pod jehož vedením Nice málokdy vsítí více než dva góly v jednom zápase.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.59 - 5.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - AS Monaco  (neděle 17:00)
Monaco si pod vedením Leonarda Jardima v minulém kole připsalo první bod za remízu s Nîmes Olympique, přičemž ovšem knížecí celek vedl 2:0. Jenže pak byl vyloučen Jemerson, což hostům situaci dost usnadnilo.

"S bodem nemůžeme být spokojení, protože Monaco vždycky hraje na vítězství. Mrzí mě to kvůli hráčům. Mohli jsme vést už 3:0, kdyby Gelson skóroval, jenže pak to vyloučení všechno zkomplikovalo. Někteří hráči se navíc zranili, takže jsme nehráli ani v deseti, ale v osmi. Někteří se navíc nezúčastnili předsezonní přípravy a jiní zase dorazili až těsně před začátkem sezony. Byl to risk, ale zároveň i součást naší strategie," vysvětloval Jardim.

Vedle distancovaného Jemersona si ze stejného důvodu nezahrají ani Cesc Fábregas a Ruben Aguilar. Geubels, Subašić, Jovetić a Henrichs jsou zranění. O startu Pietra Pellegriho se teprve rozhodne a Radamel Falcao stále věří v přestup. Do tureckého Galatasaray Istanbul patrně neodcestuje. Podle nejnovějších zpráv je ve hře Fiorentina.

I bez něj má ale útok Monaca sílu. Islam Slimani a Wissam Ben Yedder by měli být pro Monaco vítanými zbraněmi.

Racing Štrasburk má zatím na kontě pouze dva body a jeho horší formy dokonale využil Eintracht Frankfurt, takže základní skupina Evropské ligy Alsasanům zůstane zapovězena. "Je to veliké zklamání, nicméně přestože se moji hráči snažili, musíme uznat, že v obou zápasech byl soupeř lepší. Frankfurt je skvělý tým, který se stále zlepšuje. Vždycky mrzí, když se nepodaří dotáhnout ten poslední krok. Ale věřím, že se z toho poučíme a sezona bude nakonec ještě úspěšná," prohlásil Thierry Laurey.

Pětapadesátiletý trenér, který v klubu působí už od roku 2016, a tudíž ho i vyvedl z Ligue 2 mezi elitu, nemusí na rozdíl od svého kolegy na druhé straně barikády řešit žádné početné absence. Anthony Caci, Youssouf Fofana a Ibrahima Sissoko do Německa vůbec neodcestovali a zřejmě nebudou ready ani pro tenhle domácí duel. Adrien Thomasson se tak asi zatáhne do záložní řady a Nuno da Costa doplní Leba Mothibu na hrotu útoku.

Zařídí to Racingu první výhru?
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Marseille - AS Saint-Étienne  (neděle 21:00)
První zápas v novém ročníku na Stade Vélodrome svěřencům Andrého Villase-Boase nevyšel. Teď to budou chtít napravit proti týmu, který má zatím na kontě stejný počet bodů jako oni, tedy čtyři.

St. Etienne zažívá rozpačitý vstup do sezony. Pod vedením Jeana-Louise Gasseta působili Les Verts v minulé sezoně velice sehraným a organizovaným dojmem. Ghislain Printant, který u týmu pracoval coby Gassetův asistent, zatím nepřesvědčil. První zápas proti Dijonu rozhodly dvě brzké trefy, následovala v poslední desetiminutovce zachraňovaná remíza s nováčkem z Brestu, a poté se dostavil třígólový náklad na cestu z Lille.

"Dneska jsme zaslouženě prohráli, jelikož soupeř byl ve všem lepší. Když jsme přišli o balon, dokázali jsme se rychle zformovat, ale v ofenzivě jsme byli prakticky neškodní. Poslední přihrávka nebo dvě se nám nedařily. Nedařilo se nám dostat Lille pod tlak a kvůli našim útočným snahám jsme inkasovali vysokou porážku, což hodně bolí," řekl po posledním zápase Printant.

Ani Olympique nevstoupil do ligy podle představa. Před týdnem napravil domácí zaváhání z úvodního kola a díky penaltě Dimitriho Payeta a gólu ze hry od Daría Benedetta se mohl radovat z výhry nad Nice. Je vlastně docela vtipné, že se prosadili právě tihle dva borci. Francouzský reprezentant totiž před týdnem v duelu proti Nantes přenechal při nařízeném pokutovém kopu míč svému argentinskému spoluhráči, který nedal, a tak utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Tentokrát vše dopadlo podle představ portugalského trenéra Villase-Boase: "Podařilo se nám skórovat, bránili jsme dobře a dobře jsme i útočili. Jsem rád, protože hráči si za svou práci při trénincích zasloužili vyhrát. Z taktického hlediska nám tenhle zápas vyšel téměř na výbornou. Hráčům nepochybně stoupne sebevědomí. Rozestavení 4-2-3-1 se ukázalo být hodně důležité, jelikož jsme jím de facto vyřadili jejich záložní řadu. Teď se musíme soustředit na ASSE. Pokud bychom před reprezentační pauzou měli na kontě sedm bodů, bylo by to hodně dobré."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.59 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Girondins Bordeaux  (sobota 17:30)
První dvě kola dopadla pro Lyon snově. Dohromady zaznamenal devět branek a žádnou inkasovanou, sebevědomí mu ovšem bezpochyby srazil dolů Montpellier, jenž ho v úterní dohrávce skolil nejtěsnějším možným způsobem. Napravit si svou reputaci by chtěl bezpochyby proti Bordeaux, které dosud získalo na své konto čtyři body.

Hostující kouč Paulo Sousa by se se svým mužstvem chtěl určitě pohybovat v horních patrech tabulky. Po úvodních dvou zápasech mu ale do smíchu nebylo. Až v minulém kole jeho svěřenci vytěžili toužebnou výhru v Dijonu. "Dijon a Lyon jsou úplně odlišní soupeři. Připravujeme se tedy jinak. Ale myšlení zůstává stejné. Chceme bojovat," říkal.

Portugalský rodák ve službách Les Girondins respektuje svého nynějšího protivníka na plné čáře. "Lyon je jako PSG. Je to jeden z nejlepších týmů Ligue 1, který usiluje o titul," připomínal. "Ale nepojedeme tam s cílem pouze bránit. Budeme ho chtít dostat pod tlak a rychle získávat míč zpět, ačkoli proti tak kvalitnímu sokovi to není vždy možné."

Nejprve Bordeaux nestačilo venku na Angers, pak remizovalo s Montpellierem, následně uspělo naplno. Jako by jeho výkonnost měla čistě stoupající tendenci. "Výhra nad Dijonem nám ulevila," oddychl si Paulo Sousa. "Samozřejmě nám udělala velkou radost. Musíme však zůstat skromní, pokud jde o naši kvalitu kádru a naše ambice," držel se při zemi.

Poté, co Olympique v dohrávaném klání v Montpellieru selhal, zavládla u něj spokojenost alespoň z prodloužení kontraktu své brankářské jedničce Anthonymu Lopesovi. Portugalec bude hrát ve Francii až do roku 2023. Nového kontraktu se mimochodem dočkal taktéž obránce Léo Dubois, ten s Les Gones dokonce podepsal až do roku 2024.

Domácí trenér Sylvinho ví, že pokud chce jeho družstvo být konkurenceschopné například i v Lize mistrů, nemělo by mít takové výkyvy výkonů, k němuž došlo právě v úterý. "Měli jsme v tom zápase hodně problémů," přiznával. "Všichni hráči však potřebují čas na přizpůsobení se nové lize i zemi. Zajistíme, aby adaptační doba byla co nejkratší."

OL se bude muset obejít bez vykartovaného Youssoufa Koného, jenž v minulém kole inkasoval červenou kartu a vyfasoval disciplinární trest, nejistý je start Marcala, jenž si letos zatím nepřipsal ani minutu na hřišti. Bordeaux by mohlo být kompletní, otázkou je, jestli své menší zdravotní trable překonají Vukašin Jovanovič, Yacine Adli a Youssouf Sabaly.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.28 - 6.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Loni se Dijon udržel v nejvyšší soutěži s vypětím všech sil. A že by veselé chvíle zažíval zkraje nového ročníku, to se říci rozhodně nedá. Po třech odehraných kolech nezískal jako jediný tým Ligue 1 ani jeden bod a usadil se na samotném dně tabulky. Napravit svou situaci se pokusí na půdě Angers, které před vlastními fanoušky letos už dvakrát vyhrálo.

Před dvěma týdny si domácí utržili pořádnou ostudu. Ačkoli hned na úvod skolili Bordeaux, inkasovali hned šestibrankový výprask v Lyonu. Nicméně naposledy neměli příliš problémů s Métami. Celkový zisk šesti bodů se tak jeví jako úspěšné číslo. "Udělali jsme to, co je pro Angers typické. Potvrdili jsme naše silné stránky," hodnotil kouč Stéphane Moulin.

Velmi dobře se jeho mužstvu daří směrem dopředu. I když v Lyonu nezaznamenalo jediný gól, ve zbývajících dvou zápasech jich vsítilo hned šest. "Nikdy nevíte, co se stane po takovém výprasku, jaký jsme dostali kolo předtím," vracel se k souboji s Les Gones. "Ale udělali jsme vše, co jsme potřebovali, abychom se navrátili do starých kolejí."

Les Scoïstes proti Métám vyrukovali s rozestavením 4-2-3-1 a je dost pravděpodobné, že u něj zůstanou i nyní. Jedinou absencí by měla být ta v podobě Sady Thiouba. "Start do duelu s Métami byl téměř dokonalý. Přístup a touha, to byly záležitosti, které si hráči vzali k srdci. Drželi jsme se plánu. Zjistili jsme, že takový výkon je možný," zakončil Moulin.

Dijon se pod vedením kouče Stéphaneho Jobarda, který nahradil po sezóně Antoina Kombouarého, nemůže chytit. S Bordeaux před týdnem padl o dvě branky, dosud ve třech utkáních vsítil pouze jeden. "Měl jsem hořkou pachuť v puse po té porážce," čertil se hostující lodivod. "Darovali jsme ten zápas soupeři díky tragickým vstupům do obou poločasů."

Hosté ani nemají nejlepší vzpomínky na svého aktuálního soka, loni s ním dvakrát padli. Chybět jim bude zraněné trio ve složení Júlio Tavares, Jordan Marié a Benjamin Jeannot. "V prvních dvou střetnutích jsme si tvořili šance. Ale Bordeaux jsme neohrožovali," mrzelo Jobarda. "Ke skórování v Ligue 1 musíte být šikovný. To prostě postrádáme."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.81 - 5.36
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - Amiens SC  (sobota 20:00)
Toulouse po dvou úvodních kolech neprohrálo, nicméně před týdnem jasně podlehlo favorizované PSG. Tentokráte by mělo mít proti sobě papírově přívětivějšího protivníka. Amiens dosud dvakrát padlo a jednou vyhrálo, domácí by ovšem soupeře neměli určitě podceňovat, vždyť ten má na svém kontě skalp loňského vicemistra z Lille.

Ačkoli TFC v minulém zápase v hlavním městě Francie inkasoval hned čtyřikrát, kouč Alain Casanova nemůže říct, že by jeho mužstvo vstoupilo do sezóny úplně špatně. Získalo čtyři body, a to proti celkům, s nimiž by bezpochyby vždy rádo hrálo důstojné partie. Plichtu ukopalo v Brestu, před vlastními fanoušky si pak poradilo s Dijonem.

A třeba do poločasu drželi domácí v Parku princů bezbrankovou remízu. "Podařilo se nám po dobu padesáti minut PSG znervóznit," hodnotil toulouský stratég. "Náš herní plán vypadal slibně. Ale druhý poločas byl pro nás mnohem obtížnější. Když dostanete první gól po pěti minutách od vstupu na hrací plochu, je to těžké. Po druhém si už tým nevěří."

Domácí by se letos konečně chtěli vyhnout bojům o holé přežití, které pro ně vždy ve většině předchozích sezón představovaly dramatické a nervydrásající momenty. Zatím na tom nejsou výsledkově opravdu nijak špatně. "V Paříži to byla jiná úroveň. Byl jsem sice zklamaný, zůstal jsem však pozitivní z toho, jak jsme k duelu přistoupili," dodával Casanova.

Pro Amiens je prvořadá záchrana v Ligue 1, o kterou se bude pokoušet už potřetí v řadě od svého postupu do nejvyšší francouzské soutěže. Před týdnem přišlo aspoň o bod s Nantes až v závěrečných minutách. "Měli jsme remízu v našich rukách, ale pustili jsme jí. Musíme se naučit být konkurenceschopní až do konce," říkal kouč Luka Elsner.

Od doby, co Les Licornes mají možnost měřit síly v lize, sehráli s Toulouse hned čtyři utkání a ani v jednom případě nepadla více jak jedna branka. K dispozici nebudou mít disciplinárně potrestaného Bakayeho Dibassyho, Les Violets naopak budou jistojistě postrádat Agustína Rogela, přičemž otazník visí nad starty Gena Šodžiho a Corentina Jeana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.23 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Nantes - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Francouzská liga je stále teprve na svém startu a v sobotu večer se spolu utkají dva sousedé z tabulky. Čtyřbodoví FC Nantes a HSC Montpellier. Kanárci loni domácí zápas zvládli, ale hosté jsou tentokrát posilněni překvapivým vítězstvím nad Lyonem.

Montpellier se v úterý dočkal prvních tří bodů a hned proti rozjetému Lyonu. Výsledek mnohé překvapil, na druhou stranu HSC ke třem bodům pomohlo i vyloučení Youssoufa Koného. Olympique pak v oslabení nedokázal vstřelit gól a Montpellieru podlehl nejtěsnějším způsobem.

Tři body pro Montpellier nebyla náhoda. Hosté sice v úvodním kole prohráli s Rennes, ale to dosud neztratilo ani bod a ani remíza na půdě Bordeaux se nejeví špatně. Svěřenci Michela Der Zakariana budou chtít vítězství nad Lyonem potvrdit proti Nantes a to rozhodně nebude nic lehkého. Na Loiře se hráčům La Paillade historicky nedaří. Za posledních deset let tam vyhráli jen dvakrát, byť je pravdou, že v nedávné době (2016, 2018).

První výhru v sezoně slavilo v minulém kole i Nantes. Kanárci zvítězili na hřišti Amiens 2:1, čímž navázali na remízu s Marseille. Nebylo to ale jednoduché vítězství, Nantes se na stadionu Licorne ujalo vedení, ale čtvrthodinu před koncem srovnal i v oslabení Zungu a o výsledku rozhodla až trefa v 84. minutě v podání Simona Mosese.

Nantes musí oželet starty Charlese Traorého i Marcuse Coca, oba zmiňovaní mají zdravotní potíže, stejně jako na druhé straně Téji Savanier, což je ale jediná hostující absence. Na Stade de la Beaujoire se očekává vyrovnané utkání, kde se vítěz s jistotou posune do vyšších pater tabulky.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Fabio, Pallois, Girotto, Appiah - Rongier, Abeid, Touré - Moutoussamy, Coulibaly, Bamba
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Rulli - Mendes, Hilton, Congré - Souquet, Ferri, Tallec, Oyongo - Mollet - Delort, Laborde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.12 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Nîmes Olympique - Stade Brestois  (sobota 20:00)
Nimes mělo v prvních třech kolech složitý los a až ve čtvrtém kole se konečně dočká srovnatelného soupeře. Po Paříži, Nice a Monaku čeká na Crocodiles nováček z Brestu. Má to však háček, Brest od svého postupu do Ligue 1 ještě neprohrál.

Je tomu skutečně tak. Brest navíc po dvou remízách zabral a porazil Remeš 1:0, což znamená, že s pěti body mu patří krásné sedmé místo. Hostům zatím dobře funguje defenzíva, která inkasovala pouhé dva góly a zatím pokaždé k bodovému zisku stačil jeden vstřelený gól. Brest je ve třech kolech neporažen stejně jako vedoucí Stade Rennes. Žádný další tým se touto bilancí pochlubit nemůže.

Brest má ve 4. kole před sebou cestu do Nimes Olympique, kde se mu v předminulé sezoně vůbec nedařilo. Mnozí fanoušci a koneckonců i hráči mají v paměti čtyřgólový debakl, což byla jedna z porážek, která ve svém důsledku také znamenala sestup. Před sobotním duelem jsou šance na bodový zisk výrazně větší, zvláště když je forma na straně hostujícího nováčka.

Nimes totiž na výhru stále čeká, ale na jeho omluvu se sluší říci, že mělo velmi těžký los. Od zápasu s PSG se body nečekaly, porážku s Nice zavinil katastrofální začátek a až minulé utkání ukázalo, že Nimes je schopné potrápit kterýkoliv tým. V Monaku už Les Crocodiles prohrávali o dvě branky, ale i díky vyloučení Jemersona dokázali ztrátu smazat a získat cenný bod.

Trenér Bernard Blaquart věří, že jeho týmu tentokrát pomůže domácí prostředí i fakt, že svého soupeře dobře zná. Bylo už řečeno, že při poslední mítinku na Stade Costiéres schytal Brest čtyřbrankový debakl a nezvládl ani domácí utkání.

Domácí tým bude postrádat Clementa Déprese a jednu ztrátu hlásí i Brest, jmenovitě se jedná o Jeana-Charlese Castelletta.
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Paquiez, Martínez, Briancon, Alakouch - Fomba, Sarr, Valls - Philippoteaux, Ripart, Ferhart
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur - Faussurier, Chardonnet, Bain, Perraud - Autret, Diallo, N'Goma - Grandsir, Charbonnier, Court
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.48 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Paris Saint-Germain  (pátek 20:45)
Pro PSG nebudou následující týdny vůbec jednoduché. Nejenže se stále neví, jakou budoucnost potká hvězdného Neymara, jehož odchod z klubu je prakticky na spadnutí, ale ne jistou záležitostí, zranění jsou i jeho kolegové z útoku Edinson Cavani a Kylian Mbappé. Jak se hostům bude dařit bez hlavního ofenzivního tria, může ukázat duel v Métách.

Minulý zápas proti Toulouse měl být velkou oslavou pro Kyliana Mbappého, který ve svých 20 letech, 8 měsících a 6 dnech nastoupil ke svému 100. utkání v Ligue 1. Jenže francouzský forvard příliš nejásal. Poranil si stehenní sval a bude mimo hru na čtyři týdny, už zkraje střetnutí přitom střídal taktéž Cavani, který kvůli kyčli vynechá fotbal údajně na tři týdny.

Nicméně i bez obou těchto marodů se Pařížanům podařilo vsítit svému protivníkovi čtyři branky. A hned dvakrát skóroval Maxim Choupo-Moting, jenž by se v sestavě měl objevit i nyní. "Hrál dobře," pochvaloval si kouč Thomas Tuchel. "Nikdy neztratil na sebevědomí. Od začátku sezóny ze sebe vydává všechno. Pro útočníka je důležité dávat góly."

Les Parisiens od roku 2006 s Métami neprohráli, osmkrát v řadě je napříč všemi soutěžemi porazili. Jenže marodka je pro ně pořád velkým strašákem. Kromě Cavaniho a Mbappého jsou mimo hru Julian Draxler i Thilo Kehrer, bolavé lýtko trápí pořád i Andera Herreru. Vepředu by tak vedle Choupa-Motinga měli operovat Ángel Di María a Pablo Sarabia.

Domácí vstoupili do nového ročníku hodně dobře, po remíze se Štrasburkem před vlastními fanoušky skolili nečekaně snadno Monaco, nicméně před týdnem nestačili venku jasně na Angers. "Zasloužili jsme si prohrát," nehledal absolutně žádné výmluvy kouč Vincent Hognon. "Říkal jsem hráčům, že to bude těžké, ale Angers jsme to strašně usnadnili."

Domácí nemají na rozdíl od svého soka problémy s absencemi. Možná že Hognon namísto Kévina N'Dorama vybere do středu pole Habiba Maïgu, v základu by se mohl překvapivě objevit i Thierry Ambrose, který doposud pouze střídal. "Poslední klání ukázalo, že sezóna bude dlouhá. Musíme na sobě pořád tvrdě pracovat," zakončil métský stratég.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.45 - 4.43 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Stade Rennes33005:19
2.Olympique Lyon32019:16
3.Paris Saint-Germain32018:26
4.Lille OSC32015:26
5.OGC Nice32015:46
6.Angers SCO32016:76
7.Stade Brestois31203:25
8.Stade Reims31112:14
9.FC Metz31114:44
 Girondins Bordeaux31114:44
11.FC Nantes31113:34
12.Montpellier HSC31112:24
13.Olympique Marseille31112:34
14.AS Saint-Étienne31113:54
15.Toulouse FC31112:54
16.Amiens SC31023:43
17.Racing Strasbourg30211:32
18.Nîmes Olympique30123:71
19.AS Monaco30122:81
20.Dijon FCO30031:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Kluivert9

Proč ten výprodej mladých? Zagre, Nsoki...

Reagovat
Seydou Doumbia

Protože nepotřebují mít v kádru žádné zbytečné odchovance, tak kohokoli, kdo si odehraje za áčko deset utkání okamžitě prodají...Weah, Diaby, Nkunku, Lo Celso úplně stejný případ...tým pro smích

Reagovat
smazaný uživatel

Když víš úplné ho*no, tak nereaguj. Zbytečně se tady jenom ztrapňuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

V PSG se rušily některé mládežnické kategorie a ti, kteří už jsou starší a nedostali by se přes konkurenci do základu, tak se jednoduše prodají. U většiny jsou potom dohodnuty % na další přestupy, většinou kolem 30%. A kdo ví, co v těch smlouvách ještě je.

Konkrétně u Zagreho bylo zmíněné, že by tam měl být i přednostní odkup zpátky z Monaka.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč rušili mládežnické kategorie?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele