4. kolo
31.08.2019 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Dijon padl i počtvrté, nestačil venku na Angers

Po čtyřech odehraných kolech zůstal Dijon jediným celkem Ligue 1, který dosud neposbíral na své konto ani bod. V Angers držel plichtu jen do půle, pak jeho soupeř skóroval dvakrát, uzmul již svou třetí výhru v sezóně a překvapivě se usadil na předních pozicích tabulky. Nejprve vlastence zaznamenal Ngonda Muzinga, pak se trefil Farid El Melali.

V daleko lepším rozpoložení byli před tímhle soubojem domácí, jež sice padli v půlce srpna vysoko na půdě Lyonu, doma si však poradili s Bordeaux i Métami a skolit se jim nyní podařilo také burgundského protivníka. Les Moutardes naopak jen potvrdili, že mají hodně na čem pracovat. Doposud mimochodem vsítili jen jeden jediný gól za čtyři utkání.

Ani v defenzívě přitom není v dijonském týmu úplně všechno v pořádku. Dokázal to třeba Alphonse, který svou školáckou chybou nabídl tutovku ve 29. minutě Aliouimu. Ten následně tlačil svou střelu ke vzdálenější tyčce, na poslední chvíli ale skočil po jeho zakončení brankář Rúnarsson, jemuž se podařilo letící míč vyrazit do své brankové konstrukce.

První dějství toho jinak opravdu moc nenabídlo, o všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce. Sice zkraje se vůbec poprvé výrazněji osmělili taktéž hosté, konkrétně střídající Mavididi, avšak s jeho příležitostí si gólman Butelle poradil. A pak na řadu přišel opravdu kuriózní moment. Na svůj vlastňák nešťastník Ngonda asi jen tak nezapomene.

Domácí záložník Mathias Lage se chtěl propracovat k míči v pokutovém území, stačil ho však pouze přizvednout do vzduchu, a Ngonda, nikým neatakovaný, ve snaze situaci vyřešit poklidnou hlavičkou do náruče spoluhráče Rúnarssona zamířil přímo do vlastní brány, jako by útočil na tu soupeřovu. Z tohohle momentu se ve zbývajícím čase DFCO neoklepal.

Hosté usilovali o změnu průběžně nepříznivého skóre, v 63. minutě se mohl prosadit z brejku Mama Baldé, jenže mezírku mezi nohama Butelleho nakonec nenašel. V 71. minutě naopak Angers udeřilo gólově podruhé a rozhodlo o svém úspěchu. Po centru Capelleho hlavičkou na zadní tyči nezacílil Bahoken, nicméně z dorážky se snadno prosadil El Melali.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele